Yhdysvaltalaiset ovat tyytyväisiä iPhoneen

17
Manu Pitkänen

Yhdysvaltalaiset ovat tyytyväisiä iPhoneen
J.D. Power on julkistanut haastattelututkimuksensa tulokset, missä mitattiin yhdysvaltalaisten älypuhelimien omistajien tyytyväisyyttä puhelimen merkin mukaan. Tyytyväisimpiä olivat Applen iPhonen omistajat.

J.D. Powerin tutkimusta varten haastateltiin 7.080 henkilöä heinä-joulukuussa 2011. Tyytyväisyyttä mitattiin neljällä mittarilla, joita painotettiin seuraavasti: suorituskyky (35 %), helppokäyttöisyys (24 %), ominaisuudet (21 %) ja fyysinen muotoilu (20 %). Arvosteluasteikon maksimi on 1000 pistettä, ja älypuhelinten omistajien keskimääräinen tyytyväisyys vastasi 774 pistettä. Keskimääräinen tyytyväisyys niillä käyttäjillä, joilla puhelimen ohjelmisto kaatui vähintään kerran viikossa, oli 691 pistettä.

Tutkimuksen mukaan tyytyväisimpiä ovat iPhonen omistajat jo seitsemännen kerran peräkkäin. Pisteitä puhelin keräsi nyt 839, mikä on enemmän kuin vuoden 2011 alkupuoliskolla. Toisena on HTC keskitason ylittävällä 798 pisteellä. Muut valmistajat valuivat alle keskimääräisen tyytyväisyyden (Samsung: 769, Motorola: 758, LG: 733, RIM: 733, Nokia: 702, Palm: 697). Nokian kohdalla Windows Phone -puhelimet eivät ehtineet vaikuttaa tulokseen.Tutkimuksessa havaittiin, että yksi tärkeimmistä tyytyväisyyteen vaikuttavista ominaisuuksista on puhelimen akkukesto.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

3

Sillai kumma että täällä Suomessa nuo iHaterit "tietää" kertoa et noissa ei akku kestä yhtään ja antenni on niin pa.ka et se tippuu koko ajan verkosta ja lasit halkeilee itsekseen ja näyttö on kusenkeltainen jne jne... Silti ihmiset on kovin tyytyväisiä niihin ja se myy yliv. parhaiten (yksittäinen malli) ja vertailuissa pärjää todella hyvin??? iHmeellistä!!! :-)

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

4

Kyse on Yhdysvaltalaisista ja ne kun ei tunnetusti ole maailman viisaimpia ihmisiä.. :)
Okei, myönnetään, jos haluaa puhelinta jonka personointi lähenee nollaa(juuri ja juuri saat sen taustakuvan vaihdettua...), kestää huonosti Suomen pakkasia, lasi on huonoa laatua joka särkyy herkästi, ei ihan itsekseen vaan tiputtaessa niin siitä vaan.
Linkkejä liittyen aiheeseen:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....ista_parannusta

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....korttien_kanssa

http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknol...ta/201115030/66

http://www.iltasanomat.fi/digi/applen-p...8420482604.html

http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/11/...kia/201116709/7

http://www.mikropc.net/vertailut/iphone...kasessa/a763211

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ipho...kkasella/840713

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu...oid=20110155583

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jukiman150 (vahvistamaton)

6

Itsekin kaikki merkit käynyt läpi, ja silti tyytyväisin ehdottomasti iPhoneen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

8

Oli se sitten BMW tai iPhone (omistan molemmat) niin käyttäjätyytyväisyys on katossa, mutta vitun kalliiksi mollemmat tulee, kun kestävyys on mitä on. (BMW, 2 x turbo, toki itsessäkin vikaa ja 3 x iPhonea mosaiikki versiona, ovat nyt lapsilla leikkikaluina, mutta pitää ottaa pois koska niin paljon irtoavia osia, kun hajoaa niin helposti)

Lisäksi 7000 vastaajaa otanta maassa jossa on 300 miljoonaa asukasta ei ole riittävä, mutta antaa kyllä suuntaviivaa, mutta tämä koskee vain jenkkilää ei mitään muuta. Intiasta vastaavan kyselyn tekeminen 50 miljoonalla ihmisellä antaisi vastaukseksi nokian.

Lisäksi nämä tutkimukset pitäisi aina tehdä samalla painotukella, nyt näitä ei ole mitään mieltä vertailla keskenään, kun aina painotukset muuttuu tilaajalle edulliseen painotukseen.

suorituskyky (35 %)
helppokäyttöisyys (24 %)
ominaisuudet (21 %)
fyysinen muotoilu (20 %).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

9

@4
Ei pidä paikkaansa, että jenkit ois tyhmempiä. Pidä kuitenkin mielessä se että koko maapallon älypuhelinten käyttöjärjestelmät on jenkkien käsissä. Microsoft Windows Phone, Googlen Android ja Applen iOS ovat kaikki Yhdysvaltalaisia firmoja. Euroopassa ei koodata enää mitään käyttistä (symbian ja meego lopetettu) ja aasian suunnalla ei ikinä ole tullutkaan juuri mitään vakavasti otettavaa älypuhelin alustaa. Badaa en ota laskuihin mukaan kun sitä ei kukaan osta tosissaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@14

Jep, ihan mielenkiinnosta tässä vielä kaavio maaliskuusta 2011, maaliskuuhun 2012. Toki tämä nykyinen maaliskuu ei ole vielä loppu, mutta kuitenkin:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201103-201203

* Symbianin osuus on jopa hiukan kasvanut vuodentakaisesta, ja Symbian on edelleen selvä ykkönen

* iOS:n osuus on suunnilleen sama kuin vuosi sitten, ei juuri kasvua eikä laskua

* Androidin osuus on kasvanut suurimman osan vuotta, käytännössä BlackBerryn kustannuksella

* BlackBerryn osuus on romahtanut, käytännössä Androidin kasvun takia

* Badan osuus on edelleen minimaalinen, mutta hiukan kasvua vuodentakaisesta

Vastaa
djtob
djtob

15

Ei J.D. Powerin tilastoihin pidä uskoa. On ollut epäluottamusta ilmoitettuihin tuloksiin myös jenkeissäkin.

Vastaa
vallu16
vallu16

17

Kyse on Yhdysvaltalaisista ja ne kun ei tunnetusti ole maailman viisaimpia ihmisiä.. :)
Okei, myönnetään, jos haluaa puhelinta jonka personointi lähenee nollaa(juuri ja juuri saat sen taustakuvan vaihdettua...), kestää huonosti Suomen pakkasia, lasi on huonoa laatua joka särkyy herkästi, ei ihan itsekseen vaan tiputtaessa niin siitä vaan.

<-----
Aina on Jailbreak mahdollisuus ;) ja hyvin on oma iphone talven yli kestäny ja lasiki ehjänä (:

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.