Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone ohitti Briteissä Symbianin

14
Matti Vähäkainu

Windows Phone ohitti Briteissä Symbianin
Windows Phone on kasvattanut Briteissä markkinaosuuttaan Nokian hiljalleen hylkäämän Symbian-alustan ohi. Saarivaltakunnan kuluttajista 2,5 prosenttia valitsi Windows Phone -puhelimen, ja eroa syntyi Symbianiin 0,1 prosenttiyksikköä, kertoo Bloomberg.

Kantar Worldpanelin tekemässä tutkimuksessa matkapuhelimen ostaneilta kuluttajilta kysyttiin kolmen kuukauden aikana valinnoistaan. Helmikuun 19. päivä päättyneessä kyselyssä selvä kärkipari oli odotetusti Applen iPhone ja Android. Nokian Lumia 800 -mallin osuus oli Euroopassa myydyistä Windows-puhelimista peräti 87 prosenttia, kertoo tutkimusyhtiö.
Nokia nousi helmikuussa julkaistun Strategy Analyticsin tutkimuksen mukaan suurimmaksi Windows-puhelinvalmistajaksi. Tammikuun osavuosikatsauksessa Nokia kertoi myyneensä yli miljoona Lumia-puhelinta.

Nokia on mainostanut Lumia-puhelimiaan näyttävästi Euroopassa ja aikoo jatkaa samaa rataa Yhdysvalloissa Rolling Thunder -operaation ja Lumia 900 -julkaisun myötä.

Kommentit (14)

jake se minäkin (vahvistamaton)

1

Huh, huh!, että peräti 2,5% tän hetken myynnistä on jo WP-kännyjä ja Nokian osuus siis jo 2% ...mihin se Nokia joutuukaan tollasen rahavyöryn tullessa? ;) No onneksi Compal ja MS vie siitä suurimman osan ja logistiikka (kuljetukset, ym) hoitaa liki loput. Nokialle jää senverran, ett saa Logons painatuskulut hoidettua entisten työntekijöidensä säästyneillä liksoilla...

Hitto eihän tollasella Nokia hengissä pysy!

Vastaa
op-
op-

2

Hyvin on tainnut lumia myydä, en kyllä ihmettele koska androidin ja iOS jälkeen tämä tuntuu todella toimivalta kapulalta.

Vastaa
kikuu
kikuu

3

En vain tajua mihin Androidin menestys perustuu. Tällä hetkellä itsellä on vuoden vanha Androidi ja on ehkä huonoin puhelin mitä olen ikinä omistanut. Jäljelle jää oikeastaan vain Nokia ja WP7 mikä ei ainakaan huonompi voi olla.

Vastaa
iikkakoo (vahvistamaton)

4

Jep, kyllä Android on aikamoista kuraa. Itselleni ei ainakaan sovi. N9:n jälkeen kun kokeilee Androidia niin on todella vanhanaikaisen tuntuinen. Windows Phonesta ei juuri kokemuksia ole, mutta sellaisen hankin heti, kun Nokia tekee näppiksellä olevan mallin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

@4
Että oli taas tarpeellinen ja asiasisältöinen viesti. Voi moro. Mistä näitä penaalin terävimpiä oikein tulee?

WP-luurien osuus on pieni, mutta voisiko se vielä suuri ollakaan? Varsinkin, kun WP:n lähtöasetelma oli sellainen, että koko alusta oli jo käytännössä kuopattu ja vailla varsinaista tukea...

Hienointa uutisessa on, että Nokian osuus WP-luureista on on melkein 90% (Euroopassa)!! Hyvä!
Syksyllä/loppuvuodesta WP-Apolloa ja Win8-tablettia Nokialta ulos, niin... ;)

@5
Onko ollu missään huhua qwerty-lumiasta? Sellainen itsellekin kelpaisi komeasti.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

6

6@
>Hienointa uutisessa on, että Nokian osuus WP-luureista on on
>melkein 90% (Euroopassa)!!

Riippuu motiivista. Nokian tahtotila ei ole tuollainen osuus.

WPn ja Nokian kannalta WP:n suuretkasvuluvut ovat ilman muuta iloinen uutinen.

Vastaa
Jesse Kristian (vahvistamaton)

7

@4

Voitit juuri Vuoden Vatipää-palkinnon! Ansioihisi lukeutuu toisen ihmisen henkilökohtaisen käyttökokemuksen syrjäyttäminen kolmekirjaimisella äännähdyksellä! Voit hakea palkintosi Turun Tuomiokirkosta keskiyöllä 1. huhtikuuta.

PS. Harmi kyllä myös penikseesi kasvaa syylä. Tämä asia on ylemmän tahdon käsissä enkä voi siihen vaikuttaa, olen pahoillani.

T: Jeesus Kristus

Vastaa
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

8

@2 & 9...
Harmillista että voi joku olla hiukan rajoittunut tapaus...
Ikävää, että isukkisi on ostanut sinulle vain jonkun vanhan android laitteen, tai et viitsi edes tutustua toisiin käyttiksiin.
En kyllä sanoisi Lumiaa Failiksi mitenkään, itse kyllä tyytyväinen kyseiseen windows käyttikseen siinä. Ei siis sinällään ihme, että on myynnillisesti menestynyt hyvin, on nimittäin onnistunut luomus vanhojen episodien jälkeen.
Jatkokin kun pysyisi hyvänä. =)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

@11
Kun asiasta jotain tiedät, niin olisi perin ystävällistä jakaa ne perustelut myös. Näin tarjoat muille suurta tietämystäsi ja tulet luultavasti myös itse saamaan uutta tietoa/näkökantaa, kun mielipidettäsi kommentoidaan.

Toki, jos asianlaita on sellainen, ettei sinulla ole perusteluita, niin kommentillasi ei ole mitään painoarvoa ja voit sen siten jättää ihan yhtä hyvin julkaisematta.

Mistä näitä tulee ja kuka näitä kasvattaa (tai siis ei ole kasvattanut)?

Vastaa
Heikki Ojala (vahvistamaton)

13

Lumiaa, jota on markkinoitu rahaa säästämättä, myytiin siis jotain hiukan yli 2%:n luokkaa ja Symppareita, joiden lopettamisesta on meuhkattu joka paikassa, siis noin 2,4 %:ia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@16
Oiskohan kommenttini #15 liittyny jotenkin puheenaiheeseen? Joten suksi metsään ja lopeta tämän ketjun lukeminen jos ei kinosta.
---
Mistä näitä tulee ja kuka näitä kasvattaa (tai siis ei ole kasvattanut)?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja