Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia-puhelimiin saapui navigointipäivityksiä

7
Matti Vähäkainu

Lumia-puhelimiin saapui navigointipäivityksiä
Nokia on julkaissut viime viikolla Lumia-laitteille esitellyt päivitykset. Windows Phone Marketplacen kautta jaettavat päivitykset Nokia Kartat- ja Nokia Navigointi-sovelluksiin sekä uusi Nokia Julkinen liikenne -sovellus ovat osa Nokia Collection -valikoimaa, jonka sovellukset on saatavilla ainoastaan Nokian Windows-puhelimiin.

Nokia Navigointiin on nyt lisätty nopeusrajoitukset, hälytykset nopeusrajoituksen ylitykselle sekä tärkeimpänä uudistuksena täysi offline-tuki. Karttojen hallinnasta on mahdollista ladata eri maiden kartat valmiiksi laitteeseen eikä navigointiaikana verkkoyhteys ole enää tarpeen.
Nokia Kartat mahdollistaa uudessa versiossaan suosikkipaikkojen merkkaamisen ja jakamisen. Paikkojen jakaminen onnistuu tekstiviestillä, sähköpostilla tai yhteisöpalveluiden välityksellä. Lisäksi Kartat-sovelluksesta löytyy nyt liikenne- ja ruuhkatiedot myös Suomessa.

Uutena sovelluksena Nokia Julkinen liikenne tarjoaa luonnollisesti tietoa julkisten kulkuneuvojen reiteistä. Yli 510 kaupungissa ja 46 maassa toimiva sovellus tarjoaa lisäksi aikataulut 86 kaupungissa.

Nokia NavigointiNokia KartatNokia Julkinen liikenne


Kommentit (7)

Juki936 (vahvistamaton)

1

Vielä kun Lumian navigointiin saisi kaikki katuosoitteet. On melkoisen turhauttavaa navigoida kilometrejä pitkiä katuja, kun kadun varrelta on vain pari osoitenumeroa Lumian tiedoissa.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

2

Meinaatko tosissasi että Navteq ei merkitse karttoihinsa tiennimiä? Oletkohan edes käyttänyt Lumiaa?

Vastaa
Maamies (vahvistamaton)

4

Lumian Navigointi-sovelluksessa sinun täytyy tietää tarkka osoite ja kirjoittaa se käsin. Miksei haluttua määränpäätä voisi asettaa vain sormella näpäyttämällä oikeaa kohtaa kartalla. Nyt täytyy ensin etsiä jostain oikea katunumero. Samoin Navigointi-sovelluksessa on valmiita maamerkkejä (huoltoasemia, nähtävyyksiä ym), mutta niihin ei voi aloittaa navigointia vain tätä maamerkkiä näpäyttämällä vaan on ensin etsittävä osoite!

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@2 Hmm... Aika paha aivopieru päässyt aamutuimaan, kyse taisikin olla noista töllien numeroista, eikä teidennimistä.

Vastaa
art77
art77

6

Poistin Nokia Kartat sovelluksen lumiasta(800) ONgelmana on että en saa sitä mistään takaisin. En julkisen liikenteen sovellusta en mitään. Marketplacella kun hakuun syöttää muutaman kirjaimen niin heti se ehdottelee oikeita nimiä,mutta ei löydä mitään. Ei suomeksi eikä englanniksi. Tietääkö joku mikä mättää?

Vastaa
Grandfather
Grandfather

7

Navigointi on lähes käyttökelvoton, kun määränpäätä ei voi antaa mitenään muuten kuin kirjoittamalla osoite. Varsinkaan ulkomailla se ei ole usein tiedossa, mutta kartalta paikan sijainnin voisi määritellä. Kartat -sovellus tukee kartalta osoittamista, mutta minkä helkutin takia Kartat ja Navigointi -sovellukset eivät osaa minkäänlaista yhteistoimintaa? Jopa suosikit pitää määritellä kahteen kertaan! Idioottimaista!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja