Angry Birds Space ei tule Nokian Lumia-puhelimille (päivitetty: tulee sittenkin)

34
Manu Pitkänen

Angry Birds Space ei tule Nokian Lumia-puhelimille (päivitetty: tulee sittenkin)
Eilen julkaistua ja kiitteleviä arvosteluja saanutta Angry Birds Space -peliä ei tulla näkemään Windows Phonella. Asiasta kertoi peliä kehittävän Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka, jonka mukaan yhtiöllä ei ole suunnitelmia WP:n varalle.

Alkuperäinen Angry Birds löytyy Windows Phonelle, mutta muita Angry Birds -pelejä Microsoftin mobiilialustalle ei ole julkaistu. Vesterbackan mukaan alustan suosio on tällä hetkellä niin pieni, ettei pelien kehittäminen Windows Phonelle ole vaivan arvoista.

Asiasta uutisoinut Bloomberg näkee Rovion valinnan kirvelevänä iskuna Nokialle, jonka ensisijainen älypuhelinalusta Windows Phone on. Nomuran analyytikko Richard Windsor totesi päätöksen olevan huolestuttava Windows Phonen kannalta. Jollei Rovio usko Windows Phonen menestykseen, niin minkä takia muut sovelluskehittäjät näkisivät asian toisin. Alkuperäinen Angry Birds on Windows Phone Marketplacen ladatuin sovellus.Joko sinä olet kokeillut Angry Birds Spacea? Mitä pidit lintujen ammuskelusta avaruudessa?

Päivitys. Rovion toimitusjohtaja Mikael Hedin mukaan Angry Birds Space -peli tullaan julkaisemaan myöhemmin myös Windows Phone -puhelimille. (Kiitokset Haksulle)

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Samsung Galaxy XCover 5 – hinta laskenut -13%

Samsung Galaxy XCover 5
238 € Hobby Hall
273 € CDON
277 € Soldfy

Alin hinta viikko sitten: 273 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -13%

Oppo Reno 7 Lite 5G
460 € CDON
461 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentit (34)

Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

3

Onpa taas ärsyttävän harhaan johtava otsikko, kuin vain Lumia mallisto jäisi ilman Angry Birdsiä.

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

4

Se siitä Rovion sympaattisesta maineesta - kun toiseen suuntaan kumartaa niin toiseen pyllistää. Mitäköhän tästä kumarruksesta maksettiin...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

Jotkut taitaa haluta ohjelmiensa ihan käytettäväksikin ...jopa mahd monelle... silloin tollaset marginaalit jätetään sivuun...
On ihan eri asia jos peliä pelaa joku sata pelaajaa tai joku satamiljoonaa pelaajaa... vai mitä?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Itsekin sovelluskehittäjänä näen asian aivan samoin kuin Rovio, eli pidön heidän päätöstään aivan ymmärrettävänä.

Vastaa
peex
peex

10

@4
Tuossa uutisessahan se lukee. Windows phonen suosio on niin pieni.. Android laitteita kun aktivoidaan satoja tuhansia päivittäin.

Mitä järkeä tukea alustaa jota kukaan ei käytä? Bisnestähän ne rovion tyypit koittaa tehdä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

13

No vasta vuoroisesti WP on monta peliä tulossa yksinoikeudella niin nämä nyt on näitä. Henkilökohtaisesti ei voisi vähempää kiinnostaa lintujen ammuskelu.. Lapsena tuli laivanupotuspelejä pelattua, mutta aikuisena on syytä tehdä jotain ihan muuta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wertw (vahvistamaton)

14

Kehittäjänä en näe mitään järkeä kehittää Windows Phonelle mitään. Ymmärrän hyvin Rovion päätöksen

Vastaa
ep_
ep_

16

Tuli vain mieleen että eikö Nokia voisi tukea/sponsoroida Roviota tekemään Angry Birds Spacen WP:lle ja saisi samalla yksinoikeuden siihen WP-alustalla. Ei ehkä silti kannata.

Vastaa
teppoI
teppoI

17

@17

Tietysti Nokia voisi maksaa Roviolle, jotta he kehittäisivät sen myös WP:lle. Muistaakseni Nokia maksoi jo viime vuonna joillekin softataloille siitä, että heidän ohjelmat saadaan WP:lle.

Jostain syystä Roviota ei olla nähty kiinnostavana talona. Jos Nokia oikeasti olisi halunnut ABS:n WP:lle, niin siitä olisi todennäköisesti sovittu ennen pelin julkistamista.

Vastaa
perhana
perhana

18

Olisikohan tässä taas kärjistetty asiaa hieman ennenaikaisesti sanomalla että "ei tulla näkemään windows phonella" vähän samaan tyyliin kuin AD:llä uutisoitiin tästä piirisarjatuesta tyyliin että windows phone laitteissa ei tulla näkemään muita piirisarjoja sen perusteella että microsoft kertoi että muiden piirisarjojen tuesta ei ole suunnitelmia... ja sitten suunnilleen viikon päästä uutisoitiin että muita piirisarjoja tulee sittenkin.

Näinhän kyse näyttäisi olevan nytkin, Rovio kertoo että pelin kääntäminen windows phonelle vaatii paljon työtä ja siitä ei ole suunnitelmia... mutta ei se välttämättä tarkoita sitä etteikö tällaisia suunnitelmia voisi olla jo vaikkapa ensi viikolla.

Vastaa
Haksu
Haksu

19

(Reuters) - Finnish gaming firm Rovio is working on getting its new Angry Birds Space game to Microsoft's Windows Phone 7 platform (WP7), its chief executive said on Friday, dismissing earlier media reports which said the top gaming firm was dumping the platform.

"We are working towards getting Angry Birds Space to WP7," Rovio Chief Executive Mikael Hed told Reuters, but said the launch date was not set.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
2Kiika (vahvistamaton)

22

Niin, eikös Nokia&Rovio hiljattain lanseeranneet jotain S40 luureille. Tais tulla Noksulta soitto, että AB:ta ei esi-asenneta seuraavaan miljardiin S40 puhelimeen, jos WP versiota ei synny. Siinä ei iOS tai Android menekit paljon paina, kun halpisluureja laitetaan tehtaalta ulos!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
2Kiika (vahvistamaton)

23

Vaikka Rovio onkin omasta mielestaan iso firma verraten itseään jopa Noksuun ja Noksulla menee just nyt vähän huonosti, niin näillä luvuilla mäkin Rovion toimarina kyllä kuuntelisin rakentavia yhteistyöehdotuksia Noksulta:
"Nokian koko vuoden 2011 liikevaihto oli 38,659 miljardia euroa (-9 %) ja liikevoitto 1,825 miljardia euroa (-43 %). Kaikkiaan Nokia toimitti vuoden 2011 aikana 417,1 miljoonaa mobiililaitetta 57 euron keskihintaan. Älypuhelimia Nokia toimitti koko vuonna 77,3 miljoonaa kappaletta, joka on 25 % vähemmän kuin vuonna 2010."

Vastaa
johtaja59
johtaja59

27

"Angry Birds Space ei tule Nokian Lumia-puhelimille"
(muutama miljoona vaihtaa omistajaa)
"Angry Birds Space -peli tullaan julkaisemaan myöhemmin myös Windows Phone -puhelimille."

Vastaa
perhana
perhana

28

Jatkakaa vaan samalla hyvältä tuntuvalla linjalla AD, ei muuta kuin leuka pystyssä kohden uusia negatiivisia Nokia/Windows Phone huhuja ja väärin tulkittuja lainauksia, kyllä niitä löytyy aina lisää kun oikein jaksaa etsiä... ;-)

Vastaa
perhana
perhana

30

@32
Puheen voi kai kääntää mielessään ihan sellaiseksi kuin sen itse haluaa, mutta minun mielestäni Vesterbacka melko selkästi kertoi että Angry Birds Space ei ole saatavilla WP:lle nyt (tällä hetkellä) ja että juuri tällä hetkellä ei ole suunnitelmia siitä (edelleen tällä hetkellä "right now we dont have") ja sitten haastattelusta onkin leikattu pätkä pois, jonka jälkeen Vesterbacka kertoo että iphone ja android on pääalusta heille, ja siitä kuinka suuritöinen homma on kääntää Angry Birds WP:lle ja se on haastavampaa, ja kyllä hän tuntuisi tätä kertovan ihan sillä asenteella että se vaan vaatii enemmän aikaa ja työtä ja siksi sitä ei ole saatavilla vielä, mutta ei hän kyllä missään vaiheessa väitä että sitä ei WP:lle käännettäisi.

Eli kyllä hän minunkin mielestäni on melkeä selkeä puheissaan, vaikka tuon kuinka montaa kertaa kuuntelisin niin en kykene ymmärtämään miksi puhe on tulkittu ilmoitukseksi siitä että peliä ei tultaisi julkaisemaan WP:lle laisinkaan. Luulisin että Vesterbackakin on senverran joutunut englantia puhumaan, että osaisi sanoa "We will not have any plans" sen sijaan että sanoo "Right now we dont have any plans" jos hän haluaisi sanoa että he eivät aio ikinä näin tehdä.

Anteeksi jos kuulostaa saivartelulta, mutta näin minä tuon puheen ymmärrän.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

31

Lainaus:

perhana @
Eli kyllä hän minunkin mielestäni on melkeä selkeä puheissaan, vaikka tuon kuinka montaa kertaa kuuntelisin niin en kykene ymmärtämään miksi puhe on tulkittu ilmoitukseksi siitä että peliä ei tultaisi julkaisemaan WP:lle laisinkaan. Luulisin että Vesterbackakin on senverran joutunut englantia puhumaan, että osaisi sanoa "We will not have any plans" sen sijaan että sanoo "Right now we dont have any plans" jos hän haluaisi sanoa että he eivät aio ikinä näin tehdä.


Nostan pipaa vaivannäölle. Josta olen tismalleen samaa mieltä.

Vastaa
squi
squi

32

Yrityksethän ei ikinä kerro tarkkoja suunnitelmiaan ja tuo Vesterbackan käyttämä ilmaisu "ei suunnitelmia tällä hetkellä" on kyllä yleensä tulkittu muissakin tapauksissa siten, että ei tule tapahtumaan, ellei erikseen toisin ilmoiteta. Epämääräisellä termillä jätetään liikkumavaraa tulevia muutoksia varten. Tässä tapauksessa esimerkiksi sitä, että Nokialta/Microsoftilta tulee soittoa ja tarjousta sponsoroinnista, jotta uusi Angry Birds saadaan myös WP:lle :P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GukAjIFdBbjyvCajC (vahvistamaton)

33

I would like to thank you for the efforts you have made in wiitrng this post. I'm hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative wiitrng abilities has inspired me to start my own BlogEngine blog now.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.