Päätös nano-SIM-kortista lykkääntyy

7
Manu Pitkänen

Päätös nano-SIM-kortista lykkääntyy
Apple ja Nokia ovat kiistelleet viime aikoina näkyvästi siitä, kumman osapuolen ehdotus nano-SIM-kortiksi hyväksytään ETSIssä. Tästä syystä asian käsittelyä on päätetty lykätä.

Apple yrittää runtata omaa vaihtoehtoaan läpi liittämällä omia tytäryhtiöitä äänivaltaisiksi jäseniksi ETSIin. Nokia on paheksunut tällaista toimintatapaa ja todennut Applen ehdotuksen olevan puutteellinen sekä teknisesti heikompi sen omaan versioon verrattuna. Apple on yrittänyt saada lisää tukijoita lupaamalla maksuttomia lisenssejä essentiaalisiin patentteihin mikäli sen ehdotus hyväksytään. Nokian mukaan tämä on tyhjä lupaus, sillä Applella ei ole sen tietojen mukaan tällaisia patentteja nano-SIMiin liittyen.



Nokian ratkaisu on vuorostaan saanut arvostelua SanDiskiltä, joka on uhannut haastaa matkapuhelinjätin oikeuteen. Yhtiön mukaan se kuuluu konsortioon, jonka omistamia patentteja Nokian nano-SIM saattaa rikkoa.

Kiivaana käydyn keskustelun takia ETSI on päättänyt lykätä äänestystä vähintään 30 päivällä. Asiasta kertoi Les Echos.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

ep_
ep_

1

Hyvä kun edes RIM uskalsi huomauttaa noista Applen kepulikonsteista.
http://www.tietokone.fi/uutiset/nano_si...en_keplotteluun


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Nokian ratkaisu on vuorostaan saanut arvostelua SanDiskiltä, joka on uhannut haastaa matkapuhelinjätin oikeuteen. Yhtiön mukaan se kuuluu konsortioon, jonka omistamia patentteja Nokian nano-SIM saattaa rikkoa.


Ehkei SanDiskin kannata lähteä Nokian kanssa käräjöimään asiasta, jos Nokia vain saattaa rikkoa patentteja. ;-) No joo, on ne varmaan oikeasti siellä SanDiskillä on tuota tarkemmin tutkinut.

Vastaa
w3lh0
w3lh0

2

" SanDisk has threatened legal action with respect to Nokia's proposed standard, which looks like a microSD card and may be infringing on the intellectual property rights of a consortium that SanDisk is part of. "

Onhan se totta että vähän muistuttaa :D. Itseäni ei asia haittais pätkääkään. Kuluttajan on helppo sanoa että löysätkää hihnaa patenttien osalta, mutta tietäähän sen ettei ilman patentteja tahkottais rahaa :) .. toki tähänkin voisi olla ratkaisu että mikäli nokian kortti muistuttaa liikaa muistikorttia niin sitten nokia maksaisi rojaltimaksua/lisenssimaksua (mitä sitten onkin) tästä patentista sandiskille.. mitäpä minäkään tähän sanomaan, paras voittakoon.

itse kannatan kuitenkin nokian kortti ratkaisua, ihan vaan sen takia että miellyttää silmää ;D. tosin ei edes norm. simeistä siirrytty µSimeihin niin uutta aletaan patentoimaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

7

Omalla tavallaan kyllä toivon, et nokia voittaisi tämän homman, miellyttävämmän oloinen ratkaisu itsestäni tuo olisi...
@2 Ihana sgsII rölli, voisitko jo vähitellen vaikka harkita aikuistumista?

@7 He se on edelleen siinä Aprilli pilassa kiinni, että se pureview teknologia tulisi sgs 3:een, niin siksi kelkka vaihtui omenaan :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.