Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vuokraa Samsungin tehtaita Lumia-puhelinten valmistukseen

25
Manu Pitkänen

Nokia vuokraa Samsungin tehtaita Lumia-puhelinten valmistukseen
Nokia kertoi Puhelinvertailu.comille tammikuun alussa, että se aikoo keskittää Lumia-puhelinten valmistuksen omiin tehtaisiin. Lumia 800- ja Lumia 610 -puhelimet valmistetaan tällä hetkellä taiwanilaisen Compalin tehtailla. Suunnitelmiin on kuitenkin tullut mutkia matkaan, sillä yhtiö ei pysty yksin vastaamaan Windows-puhelinten kysyntään.

Nokian mukaan se ei pysty investoimaan uusiin tehtaisiin niin nopeasti kuin pitäisi. Markkinoiden kysyntä on aivan liian suuri Nokialle. Positiivista ongelmaa ei saada ratkaistua taiwanilaisilla tai kiinalaisilla ODM-valmistajilla, koska heillä pitää kiirettä Applen iPhone 5:n kanssa. Applen uusi puhelin julkaistaan todennäköisesti kesällä.Hankala tilanne tuotantoketjussa on pakottanut Nokian harkitsemaan poikkeuksellista järjestelyä. Suomalainen matkapuhelinjätti on vuokrannut kahden vuoden ajaksi Samsungin Etelä-Amerikan ja Aasian tehtaat. Tehtailla Nokian on määrä valmistaa Lumia-älypuhelinten lisäksi tabletteja. Samsung vuokraa tehtaiden lisäksi niiden työvoiman Nokian käyttöön. Vuokra-aikaa voidaan pidentää toisella kahdella vuodella jos Nokian tehdasinvestoinnit lykkääntyvät odottamattomasta syystä.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kuvaili vuokrajärjestelyä seuraavasti:

Muuttuvat markkinaolosuhteet aiheuttavat lisääntyvässä määrin painetta Lumia-malliston tuotantoketjua kohtaan. Samsungin kanssa solmitun yhteistyön ansiosta pystymme vastaamaan näihin muutoksiin. Nyt kun tuotantoketjumme on turvattu, voimme jatkossa keskittyä omien tutkimus- ja kehitysinvestointien rakentamiseen.Samsungin Lee Kun-Heen on tyytyväinen sopimukseen, jonka myötä Nokia on luvannut painaa villaisella korealaisyhtiöön kohdistuneet kartellisyytökset (LCD-näyttöjen ylihinnoittelu) ja niihin liittyvät vahingonkorvausvaatimukset. Samalla yhtiö sai lisenssin Nokian Pureview-kamerateknologiaan, jota aiotaan hyödyntää jo Galaxy S III:ssa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

Jarissimo
Jarissimo

3

Nokia ei voi vastata kysyntään..:) Tää on liian helppo hoksata aprillipilaksi..

Uskottavampaa olisi esim se, että Samsung on julkasisut SGS3 puhelimen kuussa Angry birdisin innoittamana ja tuo luuri on nestemäinen..

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

4

Joku raja nyt näihin piloihin. Jos tarvii joku uutinen keksiä niin miksei sitten edes semmosta mikä olis edes sinnepäin totuutta. Årsyttää kun tänään on joka paikassa näitä hemmetin aprillipiloja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

3@
>Tää on liian helppo hoksata aprillipilaksi..

Tuskin sitä sellaisena postattu, vaan ihan tosissaan, jostain mailmalta pomittu, eikä huomattu pilaksi.

Miksi tosissaan ? no uutisessa ei mitään Aprilli pilaan viittaavaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@12: Miltä Nokia-trollilta? Ja ihmettelen tuota sinun ajatusmaailmaasi, koska sinun suustasi ei koskaan mitään muuta kuulu, kuin Samsungin ylistystä ja Nokian haukkumista, joten (leikitään hetki, että tämä "uutinen" on totta, eikä aprillipilaa) jos Nokian tekniikkaa olisi tulossa Samsungin seuraavaan lippulaivapuhelimeen, niin eikö sinun kaiken järjen mukaan pitäisi tällöin välttää ostamasta Samsungin seuraavaa lippulaivapuhelinta?

Ps. Et vissiin tainnut klikata tuota "se ei pysty investoimaan" linkkiä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
androidsuomi (vahvistamaton)

12

Niin no lumioissa on jo aika iso kasa Samsungin techiä, esim näytöt, kamerasensorit jne... Joten tämä voisi olla aivan hyvin totta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tessssu (vahvistamaton)

14

Joo kyllä nyt on melkosen mauton pila kun juuri tuhat työntekijää on saanut kenkää nokian tehtaalta...

Vastaa
djtob
djtob

16

Kyllä tuolla röllillä lienee todellisuus ja mielikuvitus sulautunut liiaksi yhteen, ettei erota selkeästä aprillipilasta... :/

Vastaa
Ranvier
Ranvier

20

@26: Olis kyllä ihan helvetin isosta kysynnystä, kyse jos Nokia ei pystyisi vastaamaan kysyntään. Nokia nimittäin pystyy vastaamaan aika suureenkin kysyntään.

Vastaa
perhana
perhana

21

@29
Jos et todellakaan vieläkään tiedä mikä se "puumerkki" on josta sinun kirjoituksesi tunnistaa, niin mitäpä sitä paljastamaan :D

Vastaa
Ranvier
Ranvier

22

@33: Oi voi pientä :D Saa kauheen myllyn aikaiseksi, kun ei suostu uskomaan tätä aprillipilaksi vaan vaatii oikein perusteluita. :D

Vastaa
3rd_party
3rd_party

23

Aprillipäivän idioottitunnistin :D

Ihan vain vinkkinä kaikille (siis sille yhdelle), jotka menivät tähän halpaan: älkää nolatko itseänne enää pahemmin jatkamalla inttämistä.

Vastaa
djtob
djtob

24

@35. Samaa mieltä.

@33. Voisi olla puuttumatta, jos et vaihtelisi nimimerkkejä ja väitä olevasi eri persoona kirjoittamassa ja heittämässä valheita pitkin sivustoa. Sinä toiminnallasi olet itse aiheuttanut pysyvän leiman epäuskottavuudesta.

Ylläpito lienee jo kyllästynyt siivoamaan kommentit pois.
On pakko siinä muistuttaa ja puuttua, pitäähän estää muiden uusien lukijoiden lankeamasta röllin sumutteluihin.

Puhelinvertailu kärsii tästä imagokuvan rapistumisesta, kun se ei ota vieläkään rekisteröintipakkoa käyttöön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.