Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Konkurssi uhkaa kiinalaisia white-box-valmistajia

4
Manu Pitkänen

Konkurssi uhkaa kiinalaisia white-box-valmistajia
Kiinalaisilla brändittömillä matkapuhelinvalmistajilla (ns. white-box-valmistajilla) on edessä tiukat ajat, kertoo Digitimes. Sivuston mukaan brändittömien puhelinten kysyntä on laskenut oleellisesti, kun muut valmistajat ovat alkaneet hinnoitella puhelimiaan aggressiivisemmin.

Edullinen hinta (1000 yuania / 120 euroa) on perinteisesti ollut white-box-valmistajien myyntivaltti, mutta hinnalla ne eivät enää pysty kilpailemaan brändivalmistajia vastaan. Kiinalaisten ZTE:n, Lenovon ja Huawein mallien hinnat ovat operaattorikytkyjen ansiosta houkuttelevia, minkä lisäksi Samsung ja Nokia ovat lähteneet hintakilpailuun mukaan. White-box-valmistajien komponenttitilausten suuruusluokan vuoksi ne eivät pysty vastaamaan hinnanalennuksiin.

Kiinalaisista kuluttajista on tullut myös aiempaa bränditietoisempia, mikä osaltaan vähentää brändittömien puhelinten kysyntää.Digitimesin mukaan white-box-valmistajien myynnin ennustetaan tippuvan 30 prosenttia tämän vuoden aikana. Samalla sadat pienet valmistajat joutuvat laittamaan lapun luukulle tai miettimään uudelleenjärjestelyjä. Brändittömien valmistajien ongelmista uutisoitiin viime vuoden kesälläkin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

johtaja59
johtaja59

1

Onko Kiinassa myös samanhintaisia kytkyjä kuin Jenkeissä alk.30$/kk + 100$ käsiraha vai kuten Suomessa alk.19€/kk.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
koira on hyvää (vahvistamaton)

3

kopiokinkit saa mitä ansaitsee, sais mennä paljon muutakin siinä maassa konkurssiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.