Nokia myönsi yhteysongelmat Lumia 900:ssa

18
Manu Pitkänen

Nokia myönsi yhteysongelmat Lumia 900:ssa
Nokia on myöntänyt, että viime viikonloppuna Yhdysvalloissa julkaistuissa Lumia 900 -älypuhelimissa saattaa esiintyä ongelmia yhdistettäessä dataverkkoon.

Nokian mukaan ongelma ei johdu puhelimen raudasta tai AT&T:n verkosta, vaan kyseessä on ohjelmointivirhe. Uudella ohjelmistolla varustetut puhelimet ovat jo matkalla AT&T:n myymälöihin. Jo ostettuihin puhelimiin ohjelmistopäivitys julkaistaan 16. huhtikuuta. Kuluttajille annetaan myös mahdollisuus vaihtaa viallinen puhelin uuteen, jossa on toimiva ohjelmisto.

Korvaukseksi ongelmista, Nokia lupaa antaa jokaiselle puhelimen ostajalle (hankittu ennen 21. huhtikuuta) 100 dollarin hyvityksen. Puhelin maksaa Yhdysvalloissa (kahden vuoden kytky) 99,99 dollaria.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentit (18)

3rd_party
3rd_party

1

Eli siis käytännössä AT&T ja Nokia myyvät Lumia 900 seuraavan 1,5 viikkoa ilmaiseksi (tai jopa lahjoittavat 0,01$ jokaiselle ostajalle). Jos tällä(kään) ei nouse markkinaosuus, niin Nokian WP-strategia voitaneen julistaa epäonnistuneeksi.

Mutta täytyy myöntää, että Nokia toimi esimerkillisen vastuullisesti tässä asiassa. Moni muu valmistaja voisi ottaa mallia.

Vastaa
IlmoPJ
IlmoPJ

3

Luulisi kyllä, että valmistautuminen suureen maailman valloituskampanjaan olisi suoritettu paremmin, testaamalla itse laitee niin hyvin, ettei tuollaista takaiskua olisi tullut.

Taitaa suurin syyllinen olla kuitenkin hirveä kiire saada noita laitteita ulos ja nostaa osakkeen omistajien odotusarvoa ja tuottoa sekä omien markkina-asemien paranemista.

Hyvä kuitenkin, että reagoi niin nopeasti ongelmaan.

Sääli Nokian kannalta, jonka laitteisiin olen ollut tyytyväinen.

Vastaa
delic
delic

4

Nythän näkee, että Nokiakin on ihan uudenlaisen tilanteen edessä. Nyt nokian luuriongelmat saa palstatilaa ja ne uutisoidaan heti. Tähän asti näin ei ole ollut aikoihin.

Esim lumia 800 akkuongelmat pääty heti uutisiin ja nyt tämä.

Vastaa
yussef
yussef

6

Itseäni (entisenä) nokia-asiakkaana tämä naurattaa.
Omalla kohdallani 2 nokian kännykkää on hajonnut takuuaikana valmistusvirheiden takia. Nokia ei ole näitä myöntänyt ja olen joutunut riitauttamaan molemmat tapaukset sekä hankkimaan uuden puhelimen.

Näiden korkean profiilin puhelinten kanssa nokiakin joutuu aidosti vastaamaan tuotteestaan.

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

7

Vähän alkaa tuntua että Nokialla on menossa yksi nerokkaimmista mainoskampanjoista aikoihin. Nokian kokoisessa firmassa tiedettiin tasan tarkkaan että kaupat ovat kiinni sunnuntaina -> kiinnostuneet ostajat ohjautuivat Amazonin verkkokauppaan jonka tuloksena Lumiat ottivat kaksi piikkipaikkaa myydyimpien luurien joukossa. (Positiivinen julkisuus) Nyt luureissa on ilmennyt erittäin pieni ja helposti korjattava softavika, jonka Nokia myönsi nopeammin kuin ikinä minkään luurin kohdalla. Uusille kuluttajille tulee fiilis että wow, tämä firma todella välittää asiakkaistaan toisin kuin eräs oman tantereen yhtiö. Lisäksi aita madalletaan hetkeksi niin alas että kynnys hakea luuri kaupasta on olematon. Tässä vaiheessa on tärkeä saada luurit massojen käteen jotka sitten hehkuttavat uutta ja freshiä designia tuttavilleen jotka taas noutavat luurin kaupasta, eli sama juttu millä iPhone nousi alussa lähes mitättömillä mainoskuluilla kukkulan kuninkaaksi. (Negatiivinen julkisuus käännetty voitoksi)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@1 Kuluttaja saa luurin mukaansa ilmaiseksi, mutta tietenkään kytkyluuri ei nollahinnallakaan ole ilmainen, ei AT&T eikä Nokia jää rahattomaksi.

Toivotaan että Nokia saa käännettyä negatiivisen huomion positiiviseksi, niin paljon on pistetty pelimerkkejä kiinni Windows Phoneen ja tuohon launchiin, että olisi harmi jos se ei onnistuisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mobilisti653 (vahvistamaton)

9

@9 Et tainnut jaksaa lukea kirjoitusta @7 vai etkö ymmärtänyt mitä siinä sanottiin? Fiksuja pointteja nimittäin.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

11

@10 ei luonnollisestikaan, mutta kuluttajan silmissähän se ilmaiselta jokatapauksessa vaikuttaa (paitsi valistuneen kuluttajan, jollaisia olemme tietenkin kaikki).

Mitä taas Nokian kassatuloihin tulee, niin puhelimet josta maksetaan korvauksia menevät ihan takuuvarmasti tappion puolelle. Luultavasti muistakaan puhelimista ei ole Nokialle kovinkaan suuria voittomarginaaleja tiedossa, niin palojon halvempi Lumia 900 on kuin kilpailijoiden puhelimet. AT&T sen sijaan tekee takuuvarmasti hyvää businessta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@13 Nokian Lumiakatteista minulla ei ole tietoa. Mutta jos katsotaan ihan lukuja, Lumia 900 on satasen halvempi kuin vaikka iPhone 4S, saman hintainen kuin iPhone 4. AT&T oletettavasti subventoi iPhonea enemmän, mutta kaiken järjen mukaan eroa ei ole älyttömästi. Lisäksi Microsoft käsittääkseni maksaa Nokialle shipatuista Lumioista jonkinmoisen korvauksen liittyen viimevuotiseen diiliin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

13@
>Mitä taas Nokian kassatuloihin tulee, niin puhelimet josta
>maksetaan korvauksia menevät ihan takuuvarmasti tappion puolelle.

Ihan varmasti ? Paljonko hyvityskupunki maksaa sen maksajalle/maksajille ja kuka/ketkä sen maksaa ?

>Luultavasti muistakaan puhelimista ei ole Nokialle kovinkaan
>suuria voittomarginaaleja tiedossa, niin palojon halvempi Lumia
>900 on kuin kilpailijoiden puhelimet.

Ei ole kerrottu paljonko valmistaja saa operaattorilta puhelimista, eikä sitä mikä on markkinointi kustannusten jako ja mikä on palveluiden tuottojen jako.

Uskottavaa kuitenkin että katteen kustannuksella ostetaan markkinoita.

>AT&T sen sijaan tekee takuuvarmasti hyvää businessta.

AT&T tahtotila ja toive on ilmeisesti tehdä paremmin rahaa Lumialla kuin esim Iphonella. Varmasti myös Nokialla ja MSllä on tahto että operaattorit voisivat tehdä rahaa Lumioilla.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

14

@14 ja 15

Lumia 900 kohdalla referenssinä voinee käyttää HTC:n Titan 2:ta, joka on noin 100$ kalliimpi AT&T:llä. Ero hinnassa selittynee pääosin Nokian polkuhinnoittelulla. Kun tähän vielä lyödään päälle 100$ hyvitys, on ero jo 200$. Tuskin Nokia niin paljon kustannustehokkaampi on, että pystyisi tuon jälkeen vielä voittoa tekemään.

Mutta toki oletan tässä laskelmassa, että kaikki rahat ovat Nokian kassasta. Luultavasti MS:lläkin on näppinsä pelissä, eikä Nokian osuus ole ihan niin suuri. Yhtäkaikki, itsekin pidän jopa varmana että Nokia kirjaimellisesti ostaa markkinaosuuksia tällä hetkellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

16@
>Lumia 900 kohdalla referenssinä voinee käyttää HTC:n Titan 2:ta,
>joka on noin 100$ kalliimpi AT&T:llä. Ero hinnassa selittynee
>pääosin Nokian polkuhinnoittelulla.

Nokia voi ehkä valmistaa laitteen halvemmalla, ja jotain määräetuja, ja voisi olettaa että lisenssi kustannuksetkin merkittävästi pienemmät, ja siitä jollain peruskaavalla voi saada kuluttajahintaeroksi sata taalaa.

Nokia on tosin pistänyt kehitykseen paljon enemmän resursseja, HTC tuskin paljoakaan. mutta jälkimmäisellä määrät pieniä , jolloin ...


>Kun tähän vielä lyödään päälle 100$ hyvitys, on ero jo 200$.

100$ on hyvitys puhelinlaskuun, ei suoraa rahaa, ja uutisointi ei ole kertonut miten hyvitys jyvitetään eri osapuolille.

> itsekin pidän jopa varmana että Nokia kirjaimellisesti ostaa
> markkinaosuuksia tällä hetkellä.

Ihan mielenkiintoista nähdä miten AT&T soppari näkyy tulevissa katsauksissa laitteiden keskihintana, myydyistä laitteista voi tulla ihan kohtuu hinta per pala, mutta vastineeksi AT&T saa massiivista markkinointitukea erimuodoissa.

>on ero jo 200$. Tuskin Nokia niin paljon kustannustehokkaampi
>on, että pystyisi tuon jälkeen vielä voittoa tekemään.

Kate mahdollista, tällä vuosipuoliskolla yhtiö ennustaa tekevänsä tappiota älypuhelimissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@19

Oliko sulla jotain ongelmia kirjoitetun tekstin suhteen vai mistä oikein kiikastaa? Vai ahdistaako se, että joku kirjoittaa useamman lauseen pituisia virkkeitä, kivojen one-linereiden asemesta?

Pitäisit näppiksen piilossa, jos ei ole mitään rakentavaa sanottavaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.