Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia varoittaa: Laitemyynti arvioitua heikompaa

20
Matti Vähäkainu

Nokia varoittaa: Laitemyynti arvioitua heikompaa
Nokia on antanut tänään tulosvaroituksen, joka koskee yhtiön Devices & Services -yksikköä. Sen mukaan peruspuhelimien ja älypuhelimien myynti ei ole ollut aiemmin odotetulla tasolla. Aiempaa heikommat myyntilukemat koskevat erityisesti Aasian, Afrikan ja Lähi-Idän markkinoita. Lisäksi älypuhelimien bruttomyyntikatteen arvio on laskenut.

Nokia kertoo tiedotteessa, että Devices & Services -yksikön ei-IFRS-liikevoittoprosentti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on arviolta -3, kun aiemmin arvioitiin nollaprosenttia. Vuoden toisen neljänneksen osalta liikevoittoprosentin arvioidaan pysyvän ensimmäisen neljänneksen tasolla tai laskevan, joten parannusta tilanteeseen ei odoteta ennen kesää.

Markkinat reagoivat tulosvaroitukseen nopeasti ja huonot näkymät tiputtivat osaketta puolessa tunnissa noin 13 prosenttia. Kirjoitushetkellä Nokian osakkeen arvo oli 3,33 euroa.

Lumia-laitteiden myynninaloitus on ollut toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan kuitenkin myönteistä. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Lumia-puhelimia myytiin kaksi miljoonaa kappaletta 220 euron keskihinnalla.Smart Devices -yksikössä Lumia-tuoteperheen alkutaival on ollut myönteinen, ja menestyäksemme markkinoilla lisäämme investointejamme Lumiaan. Operaattori- ja jakelijakumppanimme tukevat vahvasti Windows Phone -alustan kasvua kolmanneksi ekosysteemiksi, kuten Lumia 900 -älypuhelimen julkaisu yhteistyössä AT&T:n kanssa Yhdysvalloissa äskettäin juuri osoitti.

Nokian toimitusjohtaja Stephen ElopNokia pyrkii korjaamaan kurssia Lumia-laitteiden avulla. Windows Phone -puhelimia pyritään saamaan useammille kuluttajille ja useammilla markkinoilla. Samalla peruspuhelimien hinnoitteluun puututaan lyhyellä aikavälillä. Nokia julkistaa vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksen 19.4.2012.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
Joni Petteri (vahvistamaton)

1

Millä hinnoilla tuo 220? keskihinta on saatu? Verottomat myyntihinnat on Lumia 710 - 270? ja Lumia 800 - 420?. Jos oletetaan että kumpaankin on myyty miljoona, niin Nokian saama hinta on Lumia 800 - 268? ja Lumia 710 - 172?. Onko Nokian myyntihinta jälleenmyyjille todellakin noin pieni?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ööp (vahvistamaton)

2

Jos niitä on myyty amerikoissa jo vaikkapa miljoona siellähän hinta on 99.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Niin (vahvistamaton)

4

No Kuluttajahinta ei taida olla firman saama hinta. Plus nyt N antaa 100 taalaa takaisin lumian jenkeissa ostaneille ensi vkon la asti. Death spiral here we come. Lukaiskaapa Collinsin how the mighty fall.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ha haa (vahvistamaton)

6

tehköön vaan lisää paskoja windows puhelimia ja kukaan ei osta yhtäkään

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

1@
>Millä hinnoilla tuo 220? keskihinta on saatu? Verottomat
>myyntihinnat on Lumia 710 - 270? ja Lumia 800 - 420?.

Saahan tuota 710 verollakkin kytkyttä alle tuon 270, ja 800sta verolla alle 420. ja jakelukanava saa silloinkin osansa.

Suurin osa lumioista on taidetty myydä mailmalla operaattorikanavan kautta, jolloin valmistajan saama kpl hinta pienempi. ja maa ja markkina-alue eroja.

2@
>Jos niitä on myyty amerikoissa jo vaikkapa miljoona siellähän
>hinta on 99.

Operaattori myynyt, Suomessa operaattori myy "0 euroa", mutta kyllä se operaattori täälläkin siitä laitteesta jotain maksaa valmistajalle.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@8: Kyllä kuluttajia WP-puhelimet kiinnostaa. Kyllä toi Lumia 900 varmasti hyvä puhelin on, mutta en minäkään sitä sillä hinnalla ostaisi, millä se tulee Suomeen myyntiin, mutta nämä nyt ovat vasta Nokian ensimmäisiä WP-puhelimia ja väännetty aika nopeesti k asaan. Pankki räjäytetään vasta sitten seuraavan sukupolven Lumioilla. Niitä Nokia on saanut kehittää ihan rauhassa, joten sieltä tulee varmasti huomattavasti parempia puhelimia.

Vastaa
djtob
djtob

11

Näköjään ei muisteta koko puhelimen valmistuskustannuksia eikä sitä, että AT&T maksaa Nokialle, eipä 100 dollaria ole mitään kun on saanut rahat operaattorilta.

Muistatteko, milloin Lumia lähti myyntiin asti? Entä sitten ne muut puhelimet, jotka käsittääkseni rantautuvat vasta tässä kuussa ja kesällä myyntiin.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

12

Joskus taannoin ennakoin, että kuluvan vuoden ensimmäisestä kvartaalista tulee Nokialle todella vaikea, ja niinhän siinä sitte kävi (vaikka silloin moni älähtikin kun uskalsin mennä sellaisia laukomaan).

No, Nokia on saamassa uusia tuotteita markkinoille, joten eiköhän tulos tästä parane loppuvuotta kohden.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

13

@11: Ei se Androidikaan mikään täydellinen käyttöjärjestelmä ole. Eikä se todellakaan ole Nokialle vaihtoehto. Android-markkinoilla ei pysty erottumaan, muuten kuin vaan raudalla, ja silläkin saralla aika huonosti, sillä tämän hetken tulevissa huippuluokan Android-puhelimissa speksit on melkein identtiset. Erot eivät todellakaan ole tarpeeksi suuret. Valmistajien omat kustomoidut käyttöliittymät ovat omasta mielestäni vain huono asia. Onhan sekin tapa erottua, mutta "vanilla" Android on kyl sen verran hieno, ettei se mitään kustomointia tarvitse, ja sitäpaitsi kustomoidut käyttöliittymät hidastavat päivitysten saamista ja osallaan lisäävät Androidin fragmentoitumista. Windows Phone -markkinoilla on taas huomattavasti helpompi erottua joukosta, sillä siellä ei juurikaan sitä kilpailua ole muiden valmistajien keskittyessä pääasiassa Androidiin. Kun Nokia panostaa oikeastaan ainoana valmistajana täysillä Windows Phoneen, niin heillä on kaikki mahdollisuudet menestyä. Ja kyllä se Nokia sieltä vielä nousee sitten Windows Phone 8:n myötä, kun Nokia saa ne pitkään hiotut varsinaiset WP-puhelimet myyntiin. Nämä nykyiset Lumiat ovat vasta alkusoittoa. Seuraavan sukupolven Lumioita odotellessa. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

15

Tämä tulosvaraoitus ei kerro lumia menestyksestä mitään vaan symbianin menestyksestä älypuhelin malleissa.

Kirjoitushetkellä Nokian osakkeen arvo oli 3,33 euroa. Pitää odotella, että tippuu 2 euron paikeille niin sitten lähtee ostoon. Omenan hintakin taitaa tulla alas lähiaikoina http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/04/...sta/201227163/7

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jfiickdk (vahvistamaton)

16

@11 Vielä vähemmän sillä windowssilla voi erottautua. Speksit ja softa ovat kaikissa WP laitteissa lähes identtiset.

Vastaa
perhana
perhana

17

Kyllä taas on luetun ymmärtäminen tiukassa kun uutisesta ei eroteta muita sanoja kuin Windows Phone ja Elop...
Uutinenhan nyt kuitenkin kertoo siitä että peruspuhelimet ja symbian-älypuhelimet ovat menneet odotettua huonommin kaupaksi, kun taas Lumia mallien myynti on lähtenyt liikkeelle lupaavasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

18

Kaikki nämä huonot uutiset ja imagon romahdus vaikuttavat myös halpojen puhelinten myyntiin. Herkemmin lähdetään kokeilemaan niitä muita merkkejä kun media on niin täynnä negatiivista juttua Nokiasta.

Elopin tehtävä oli saada kurssi nousuun. Sen näkee jo kurssiin sidotuista bonuksista. Tässä hän on epäonnistunut pahasti. Myös näitä ikäviä yllätyksiä on tullut, mitkä ei ole ihan kaikille olleet kauheita yllätyksiä.

Kaiken tämän sähläyksen isoin vaara on, että Nokiasta tulee liian pieni ja se menettää sille tärkeät kilpailuetunsa. Volyymiä ei ole enää tarpeeksi hyvien diilien tekoon. Operaattorit eivät ole enää niin suopeita sitä kohtaan. Tällöin ollaan todella pahasssa suossa. Nyt on vaan koitettava taistella hinnalla siihen asti, kun WP8 tulee ja sitten pärjätä vahvasti joulumarkkinoilla. Jos tämä menee vihkoon niin Elop saa varmasti lähteä. Tosin siinä vaiheessa alkaa koko firma olemaan niin pahassa jamassa, että sen myynti ja/tai pilkkominen saattaa tulla kyseeseen.

En kyllä vieläkään täysin ymmärrä koko burning platform juttua ja Symbbarin välitöntä tappoa kun oltaisiin vain voitu selkeästi vähentää panostuksia siihen ja ottaa WP siihen rinnalle Meegon tilalle. Eli periaatteessa olisi tehty mitä nytkin, mutta täysin eri kommunikaatiolla. Tämä menee mielestäni 95% Elopin piikkiin. Tuskin tilanne olisi yhtä paha kuin mitä se nyt on.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

Lumia mallien myynti on ollut oikeasti takkuista ja nyt lisäksi vielä korvaukset asiakkaille..
Symbian myy heikosti, mutta se on juuri Elopin puheiden syytä.. Kyllä väki ostaa jotain muuta, kun ihan toimitusjohtaja kehottaa niin.. Jos Nokia sanoo, että Symbian on paska ja siitä luovutaan, niin miksi ihmeessä joku ostaisi niitä? Jos Elop meinasi käyttää käänteistä psykologiaa niin pieleen meni..:) Maailmanhistorian surkein ja surkuhupaisin TJ..!

Vastaa
syrtek66
syrtek66

20

Nyt aika erottaa Elop Nokian palvelukseta. On aivan selvää että Elop kykyihin ei luoteta ja Elop ei osaa käntää Nokian kurssia oikeaan suuntaan.

Mitä vaaditaan Elop erottamiseksi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja