Lumia 900:n myynti on "ylittänyt odotukset"

19
Manu Pitkänen

Lumia 900:n myynti on ylittänyt odotukset
AT&T:n mukaan Nokia Lumia 900 -älypuhelimen myynti Yhdysvalloissa on ylittänyt odotukset. Hyvästä kysynnästä on kielinyt myös puhelimen sijoitukset Amazonin myyntilistan kärjessä.

Houkuttelevalla 99 dollarin kytkyllä myytävän puhelimen syaani versio loppui joissain myymälöissä jo tiistaina. Puhelimesta on saatavilla myös musta malli. Valkoisen Lumia 900:n myynti alkaa myöhemmin tässä kuussa.

Puhelimen houkuttelevuutta on voinut lisätä entisestään Nokian lupaama 100 dollarin hyvitys, joka annetaan asiakkaille puhelimessa havaitun muistinhallintaongelman takia. Ongelma esti joissain tapauksissa verkkoyhteyden muodostamisen. Hyvitys on luvattu niille, jotka ostavat Lumia 900:n ennen huhtikuun 21. päivää.Täysin käsikirjoituksen mukaan myynti AT&T:llä ei ole kuitenkaan mennyt. Cnetin ja New York Timesin tutkimusten mukaan joissain operaattorin myymälöissä kaupitellaan mieluummin iPhonea tai Android-puhelimia, vaikka asiakas pyytäisi heiltä Lumiaa. Vastaava ilmiö on havaittu muillakin markkina-alueilla, muiden muassa Suomessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (19)

Anonyymi käyttäjä
Silmä käteen (vahvistamaton)

1

Ylittänyt odotukset? Odotukset olivat varmaan aika alhaalla, markkinat nimenomaan ankarasti nyt rankaisevat Nokian pörssikurssia siitä kun Lumiaa ei ole myyty kuin rupiset 2 miljoonaa laitetta ensimmäisen neljänneksen aikana.

Vastaa
perhana
perhana

3

@1
laita nyt vaan se silmä takaisin kuoppaansa ja ota ne aivot käteen sieltä narikasta... ja mieti sitä että jos Windows Phone puhelimia on myyty kaikkiaan 3,5 miljoonaa kappaletta ja niistä Nokian malleja 2 miljoonaa, niin teeppää pikainen laskelma kuinka hyvin ne Samsungin ja HTC:n WP-luurit sitten on menneet kaupaksi ottaen huomioon että niiden myynti aloitettiin paljon aikaisemmin?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Puhelin maksaa 99 taalaa ja siitä saa hyvityksenä 100 taalaa.. Eipä luulisi olevan kauhean vaikeaa ylittää odotuksia..

Toki tuo maksaa asiakkaalle oikeasti enemmän, kun on kyse kytkystä, mutta eihän amerikkalaiset sitä hoksaa..

Se mikä minut yllättää on se, että nuo ei lopu kaupoista vaikka asiakas saa taalan kun suostuu moisen ottamaan.. Ei se nyt ihan vimpanpäälle mene..

On oikeastaan aika turha yrittää puolustella menestystä, jota ei ole. Veikkaampa, että seuraavan tulosjulkistuksen aikaan keksitään taas uusia syitä. Tuon WP strategia vaan ei toimi niin se ei toimi.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

5

Musta tuntuu että maailmalla odotetaan 900:n myyntiä muuallakin kuin Yhdysvalloissa ja 800 ei myy niin hyvin.
Oli kyllä typerää tuoda 800 markkinoille, antaa ihmisten hetki olettaa sen olevan parasta mitä on tarjota ja sitten heti tuoda jo parempaa tilalle mutta vain USA:han. Tuntuu että kaivaisivat itselleen kuoppaa, mutta ei voi mitään. Toivottavasti 900:n myynti sujuu sitten hyvin kun tännekin tulee ja näillä näkymin tulee se luuri löytymään omastanikin taskusta.

Vastaa
perhana
perhana

6

@4
Niin sen toisen vanhan suuren matkapuhelinjätin Sony Ericssonin valitsema android strategiahan toimi huomattavasti paremmin... onneksi he eivät sentään millään WP strategialla menneet mainettaan ja tulostaan pilaamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

7

Mikä siinä valkoisessa muovikuoressa on niin ihmeellistä, että se tuodaan aina joka valmistajalla ja mallilla hivenen myöhemmin markkinoille?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

SE:n epäonnistuminen taas on ihan muista syistä, kuin käyttikseen ja ekosysteemiin liittyvistä.

Heidän oma valintansa on ollut, että eivät ole huolehtineet päivityksistä, tuoneet malleja joissa on ihan naurettavia puutteita (yhtä naurettavia on uusissa Lumioissa) ja koska viimeksi olet nähnyt SE:n puhelimia käsittelevän mainoksen?

Nykyisinhän tuo toiminta jatkuu Sonyn alla ja kieltämättä erittäin lupaavia tuotteita ovat julkaisseet. Mutta edelleenkään mainostusta ei suomessa taida juurikaan olla.

WP ei tainnut olla silloin edes olemassa, kun SE teki strategisen päätöksen. Mutta minä kyllä ihmettelen suuresti, että millä viisaudella WP:n voitaisiin olettaa menestyvän? Aina perustellaan, että tulevassa versiossa on kaikki paremmin, no näinhän se yleensä on myös muilla. WP on nykyiselläään todella keskeneräistä ja rajoittunutta kuraa ja en ole vielä nähnyt niitä merkkejä, että se olisi muuksi muuttumassa.

Tulevan version uudistuksetkin (ainaskin mistä julkisuudessa on puhuttu) ovat sellaisia mitkä löytyy jo muilta..

Vastaa
Ronning
Ronning

10

Nokialla (ja muilla tytäryhtiöllä & alihankkijoilla) on edelleen sen verran suuri työllistävä vaikutus Suomessa, että voi vaan ihmetelllä kuinka moni jaksaa valittaa joka käänteessä kaikista mahdollisesta positiivisesta Nokiaan liittyvästä asiasta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jukkajukanjukanjukka (vahvistamaton)

11

@7 Valkoiset kuoret on vaikeampi tehdä siten että ne säilyy. Normaalisti valkoinen väri on aika herkkä kaikenlaiselle kulutukselle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

13

Vaikka valkoisen kuoren tekeminen olisikin vaikeampaa niin onhan niilläjo 800 mallista valmiina polykarbonaattieseos,josta myös 900 jyrsitään. Eli tässä mielessä ei mustan ja valkean valmistaminen ole (enää) yhtään sen vaikeampaa.

Jotenkin vain tuntuu, että tuosta valkoisesta yritetään tehdä jotenkin haluttavampaa tuomalla se markkinoille myöhemmin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
esaesanesanesa (vahvistamaton)

14

@14 Tottakai asia on näin. Lumia 900 mallille valkoinne kuori on varmasti jo malmis tuotantoon, mutta asian on mietititty niin että voitot saadaan maksimoitua. Nokiakin on vain omistajilleen mahdollisimman paljona voittoja tavoitteleva yritys, halusi sitä tai ei. Välillä tuntuu, että nokiaa pidetään sinä hienona ja kauniina yrityksenä joka tarjoaa hyvä palkkaisia työpaikkoja sekä inhimillisiä työoloja. Toki firmat noudattavat omalla tasollaan määärittelemäänsä etikkaakin, joka Nokialla tuntuu olevan ainakin julkisuudessa paremmalla tasolla kun kilpailijoillansa.

Vastaa
tonttila
tonttila

15

Miksi nokia ei voinut ottaa valikoimiin myös android luureja. Niin muutkin valmistajat tekevät(tukevat useita käyttiksiä). Tuskin se myyntiä olisi haitannutkaan.

-tun Elop. Sit ku kurssi on alhaalla, microsoft ostaa koko nokian, katotaan vaan. Taitaa tarkoituksella vetää puljun konkkaan että ms saa halvalla tehtaita ja työntekijöitä.

Vastaa
anomyn
anomyn

16

Taitaa olla vielä turhan aikaista vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä ekojen Lumioiden myynnistä. Ilmeisesti niitä on kuitenkin myyty ainakin sen verran, että Nokia pysyy uskottavana tekijänä kunnes tositesti tulee vastaan WP8:n myötä (Nokian kannalta toivottavasti viimeistään) joulumarkkinoilla. Silloin pitäisi jo voittaa tosissaan markkinaosuutta äläluureissa.

@16 ja muut: Ei Elop yksin johda Nokiaa. Jos MS:n kanssa onkin jotain suunnitteilla, niin aivan varmasti asioista päättää Nokian hallitus. Toki Elop voi vaikuttaa osaltaan päätöksentekoon, mutta toimitusjohtaja on lopulta vain hallituksen renkipoika.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

16@
>Miksi nokia ei voinut ottaa valikoimiin myös android luureja.

Se olisi pissimistä housuihin, Nokia tukisi silloin kilpailevaa systeemiä, eli WPn mahdollisuudet nousta varteenotettavaksi kärsisivät.

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

18

16@ Hallituksen pj:llä on enemmän valtaa kun tj. Eli Elop Hoitaa julkisuuden ja hallituksen pj yhdessä Elopin kanssa tehkee päätöksen. Eli Elopilla ei nyt hirveästi valtaa.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

19

Lumiaa taitaa saada halvimmillaan 50$/kk osarilla, eli 1200$ ja kaupan päälle saa vähän puheaikaa. Ei kuulosta minun mielestä halvalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.