Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Lumia 900 myytiin loppuun AT&T:n verkkokaupassa

10
Manu Pitkänen

Nokia Lumia 900 myytiin loppuun AT&T:n verkkokaupassa
Nokia Lumia 900:n myynti Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon jälkeen on johtanut siihen, että joissain myymälöissä puhelin on myyty loppuun ja AT&T:n verkkokaupassakin sekä syaani että musta malli ovat loppuneet.

Viime viikolla AT&T:ltä viestittiin, että myynti on ylittänyt heidän odotukset. Tarkkoja lukuja teleoperaattori ei kuitenkaan paljastanut. Puhelin keikkui viime viikolla Amazonin myyntilistan kärjessä, joskin Lumia 900:n musta versio on nyt tipahtanut kärkisijalta Motorola Droid Razr Maxxin taakse kakkoseksi. Syaanin sijoitus on nyt kuudes.
Deutsche Bankin Kai Korschelt arvioi Lumia 900:n kuluvan kvartaalin myynnin Yhdysvalloissa olevan n. 680.000 kappaletta mikäli kaikki menee hyvin. Avianin analyytikko Matthew Thornton arvioi myynniksi 370.000 kappaletta.

Lumia 900:n valkoisen mallin myynti alkaa 22. huhtikuuta. Verkossa julkaistujen kuvien perusteella värivalikoima laajenee myöhemmin myös magentalla, kenties äitienpäivänä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Sefriol
Sefriol

2

@1 Ihan sama mitä ostivat, kunhan ostavat. Jos Nokia menee konkurssiin, niin samalla Suomi menee uuteen lamaan.

Muutenkin nuo arviot Lumian myynnistä kuulostavat aika pieniltä. 680000kpl/vuosineljännes, jos menee hyvin? Omasta mielestäni se ei ole paljoa mitään. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Lumioita myytiin koko maailmassa 2milj. kappaletta, niin L900 myynnin pitäisi olla vähintään 1milj. kappaletta Yhdysvalloissa per vuosineljännes. Se on sentään Nokian eniten markkinoima malli tärkeimmällä älypuhelinten markkina-alueella.

Vastaa
akse
akse

3

@2 eikös tuo arvio ollut pelkästään USA? Tuo malli tulee myöhemmin myyntiin myös muualle, joten kaipa se nyt enemmän myy / neljännes jos niitä myydään laajemmin.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

4

kait ne loppuikin, kun luurit myytiin kaksittain samoille ostajille - ensin se toimimaton ja sitt se korjattu kapula ...saivat myyntitilastot mukavasti tuplaantumaan...

Vastaa
Atrakt
Atrakt

5

@2 Anteeksi nyt vaan, jos järkytän maailman kuvaasi pahemman kerran, sillä Nokialta saatavat

verotulot ovat laskeneet huippuajoilta, kuin lehmän häntä. Nokia maksoi Suomen valtiolle 2007

vuonna jopa 1,3 miljardia, taasen 2010 verotuloja kertyi enään 1,6 miljoonaa euroa. Siinä on

linkki:
http://www.uusisuomi.fi/raha/117434-nokian-verot-suomeen-025

Ja jos tässäkään vaiheessa ei pidä lukua pienenä, niin kannattaa pirauttaen katsastaa Stephen

Elopin palka tiedot. Mieshän saa enemmän kuin mitä Suomen valtio saa Nokialta!
Toki ansioveroja Nokialaisilta kertyy vielä Suomeen, mutta viime aikojen uutiset irtisanomisiin

koskien ei tässä vaiheessa yhtään lämmitä mieltä, vaikkakin Nokia palkkaa tälläkin hetkellä

tiettyihin sektoreihin lisää työvoimaa. Ja kyseiset irtisanomiset jatkuvat siihen asti, ennen

kuin Nokian päämaja sijaitsee muualla kuin Suomen maaperällä, hitaasti mutta varmasti.

Tässä on tulos, mikä johtuu huonosta johtamisesta, uusien asioiden/innovatiivien keksimisestä,

myöhässä trendeistä. Oltiin myöhässä läppäpuhelimista, kosketusnäytöistä, palveluista ja ym.
Tässä vaiheessa voi miettiä mitä uutta Nokia on oikeastaan tuonut puhelimiin viimevuosina kuin

kameraominaisuuksiin perustuvan N8:n ja tietenkin tulevan pureviewin. Siis oikeasti jotain maata

mullistavaa, n9 oli jo jotakin, mutta ennen kuin kyseinen luuri ehti tulla markkinoille, niin se

ehdittiin jo torpata, samoiten N900. N95 on vissiinki ollut viimeksi sellainen puhelin, joka on

ollut oikeastaan hitti korkeamman hintaluokan omaavista puhelimista.

Hyvänä esimerkkinä pitäisin Applea (vissiin tämän jälkeen meikäläistä pidetään applestina:D).

Mutta kuitenkin siellä ymmärrettiin mitä ihmiset haluavat puhelimeltaan eli helpon, tyylikkään,

ja yksinkertaisen. Tässäkin mentiin väärään suuntaan kun suunniteltiin insinöörin näkökulmasta

puhelinta, eikä matti meikäläisen tarpeita katsoen. Vaikka Iphone on huomattavasti hintavampi,

kuin Nokian kalleimmat mallit, mutta siitä huolimatta ihmiset ovat valmiita maksamaan jos homma

pelittää kuin junan vessa.


Jaksoi ihmetyttää aikoinaan mitä ylin johto suustansa päästi, sitä ollaan oltu niin ylimielisiä

siihen asti, ennen kuin ollaan tajuttu missä kiipelissä sitä ollaan. Nyt ollaan valmiita myymään

Lumia 900 $99 hintalapulla. Tässä vaiheessa sopii kysyä että onko toi sitten kuinka kannattavaa

jos kyseistä luuria myydään tappiolla tai sehän riippuu ihan vaan minkälaisen sopimuksen Nokia ja

microsoft ovat yhdessä tehneet.

Ja tässä on lopputulos Nokian osake on alle 3 euroa. Mitä tässä on tullut viime vuosien varrella

seurattua tuota Nokian ristiretkeä, niin olen oikeastaan yllättynyt, että on näinkin kauan

pyörinyt markkinajohtajana, sekin vissiin jo menetettiin, mutta odotellaan vielä virallisia

lukemia Nokialta. Toivon tosiaankin, että Nokia kuuntelisi kerrankin asiakkaita ja tarjoaisi

sitä, mitä ihmiset haluavat. Nokia on kuitenkin tehnyt ms sen verran kovan sopparin, mistä ei

hevillä voi vaan niin irtisanoutua.

Ihan vielä näin lopuksi pieni toteamus. Ihmetyttää, että miten Suomalaiset ihmiset ovat niin

valmiita ostamaan tuttua suomalaista merkkiä, täytyypi nostaa hattua, kun katsoo vaikka Lumian

myyntejä operaattoreiden myyntitilastoista, varsinkin Suomen. Mutta ei kyllä ihmisiä sovi

haukkuakkaan, jos ei suosi kotimaista, jos kyseisen firman tuotokset eivät aiheuta minkäänlaista

osto intoa tai millään muulla tavalla koe kiinnostaviksi. Kiitän ja aamen:)

Vastaa
figo10
figo10

6

@5 ei tässä mitään suomalaista suosita. Jos joskus vaivautuisit kokeilemaan lumiaa niin voisit todeta sen mainioksi älypuhelimeksi. Olin itsekkin aluksi skeptinen tuon MS sopparin suhteen, mutta nyt on mieli muuttunut. Win Phone on selkeästi tämän hetken pirtein ilmestys käyttiksistä. Androidit ovat joko vanhahtavan näköisiä tai sitten hyvin vaikea käyttää kun yritetty tehdä liian hienoksi (esim. uusi Nexus). iOS puolestaan menettää kohta pelin, ellei jotain oikeasti mullistavaa keksitä. Käyttis on ihan sama mitä se oli jo iPhone 3:ssa ja laitoksen ulkonäkökin on jo liian kauan ollut ihan sama. Nokialaisissa sentään on ulkonäkökin erittäin freshi käyttiksen ohella. Toki Win Phonessa on vielä parannettavaa, mutta pienet puutoksetkaan eivät haittaa laitteen hyvien puolien johdosta (mm. sposti, laitteen integroituminen eri sovellusten/järjestelmien/yms kanssa, kartat ja musiikki on myös yllättävän hyvä sovellus).

Yhdestä asiasta olen kuitenkin eri mieltä Elopin kanssa. Symbiania ei olisi saanut julistaa kuolleeksi ja muutenkaan sitä ei saisi pistää pois kokonaan. Symbian on mainio laitos nykyisessä tilassaan ja se pitäisi ehdottomasti pitää toisena käyttöjärjestelmänä vaikka hamaan tappiin saakka. Ne jotka symbiania nykyiselläänkin vielä haukkuvat eivät ole päässeet N97 saagasta vieläkään yli.

ps. tuota tekstiäsi oli kyllä ihan sairaan vaikea luke noiden rivitysten takia. :)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

7

@5
"Nyt ollaan valmiita myymään Lumia 900 $99 hintalapulla. Tässä vaiheessa sopii kysyä että onko toi sitten kuinka kannattavaa jos kyseistä luuria myydään tappiolla tai sehän riippuu ihan vaan minkälaisen sopimuksen Nokia ja microsoft ovat yhdessä tehneet."

Osaatko sanoa paljon Nokia saa jokaisesta AT&T:n myymästä puhelimesta? Tai ehkä paremmin, millä hinnalla Nokia on puhelimia myynyt AT&T:lle?

Vastaa
Robustus
Robustus

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti figo10:

@5 ei tässä mitään suomalaista suosita. Jos joskus vaivautuisit kokeilemaan lumiaa niin voisit todeta sen mainioksi älypuhelimeksi. Olin itsekkin aluksi skeptinen tuon MS sopparin suhteen, mutta nyt on mieli muuttunut. Win Phone on selkeästi tämän hetken pirtein ilmestys käyttiksistä. Androidit ovat joko vanhahtavan näköisiä tai sitten hyvin vaikea käyttää kun yritetty tehdä liian hienoksi (esim. uusi Nexus). iOS puolestaan menettää kohta pelin, ellei jotain oikeasti mullistavaa keksitä. Käyttis on ihan sama mitä se oli jo iPhone 3:ssa ja laitoksen ulkonäkökin on jo liian kauan ollut ihan sama. Nokialaisissa sentään on ulkonäkökin erittäin freshi käyttiksen ohella. Toki Win Phonessa on vielä parannettavaa, mutta pienet puutoksetkaan eivät haittaa laitteen hyvien puolien johdosta (mm. sposti, laitteen integroituminen eri sovellusten/järjestelmien/yms kanssa, kartat ja musiikki on myös yllättävän hyvä sovellus).

Yhdestä asiasta olen kuitenkin eri mieltä Elopin kanssa. Symbiania ei olisi saanut julistaa kuolleeksi ja muutenkaan sitä ei saisi pistää pois kokonaan. Symbian on mainio laitos nykyisessä tilassaan ja se pitäisi ehdottomasti pitää toisena käyttöjärjestelmänä vaikka hamaan tappiin saakka. Ne jotka symbiania nykyiselläänkin vielä haukkuvat eivät ole päässeet N97 saagasta vieläkään yli.

ps. tuota tekstiäsi oli kyllä ihan sairaan vaikea luke noiden rivitysten takia. :)

Olen samaa mieltä Lumian hyvästä käyttötuntumasta. Olen käynyt sen verran käpälöimässä, että tiedän varautua, mitä on tulossa, kunhan Pureview saadaan WP7:n kanssa samoihin kuoriin. Ainakin Lumia 800 on varmatuntuisen eleetön ja liukkaasti toimiva puhelin. Hipaisunäyttö tottelee tosi hienosti.

Itse olin mukana siinä N97-saagassa, ja täytyy tunnustaa että harvoin on mikään niin paljon vi....nut kuin sen resitatiivinen näyttö ja köökihalon koko, kun iPhone rallatteli kapasitatiivisellaan menemään.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

@5

Nokian maksamat (suorat) verot ovat vain pisara Nokian yhteiskunnallisten vaikutusten meressä. Yhtiö muun muassa rahoittaa lukuisia Suomalaisia yliopistoja erittäin isolla rahalla, ja on yksi harvoista yrityksistä jotka vetävät Suomeen ulkomaalaista rahaa pienimmissäkään määrin.

Näitäkin suurempi vaikutus Nokialla on kuitenkin henkisellä tasolla. Nokia on Suomalaisen menestyksen ruumiillistuma. Jos Nokia menee nurin, niin tarkoittaa se monen silmissä Suomen epäonnistumista. Tämä ei ehkä aja Suomea lamaan, muttei kyllä sieltä nostakaan.

Vastaa
symbian2135 (vahvistamaton)

10

@6
Hankin tässä äskettäin ensimmäisen Symbian -alustaisen puhelimeni, Nokia e7. Nokia Belle oli valmiina. Hyvin vähän valitettavaa minulla tästä on. En kaipaa mitään pilipaliohjelmia akkuani syömään, joten sovelluskaupan pienuus ei maailmaani kaada, mutta välillä on harmittanut, kun ei joitain ohjelmia löytynyt, esim. etäohjaus ja netin jakaminen. Jotkut valittelivat valikkorakenteiden epäselvyyttä, mutta en oikein millään keksi, mitä sillä mahtoivat tarkoittaa. On sääli, jos 808 jää Nokian viimeiseksi Symbian-laitteeksi.

Kävin Lumia 800:aa räpläämässä kaupassa myös, mutta enpä nyt tiedä, en vaihtaisi tätä e7:aa siihen. Ehkä sitten voi katsoa, kun w8 ja Apollo tulee, jos saavat qwertyllä varustetun mallin tehtailtua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja