Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Operaattorit: Lumia-puhelimia on vaikea saada kaupaksi

38
Manu Pitkänen

Operaattorit: Lumia-puhelimia on vaikea saada kaupaksi
Nokian uusia Lumia-puhelimia on vaikea myydä. Tätä mieltä ovat neljä isoa eurooppalaista teleoperaattoria, joiden valikoimissa Nokian uutuuksia on ollut viime vuoden lopulta lähtien.

Operaattoreiden mukaan Nokian Windows Phone -mallit eivät ole tarpeeksi hyviä, jotta ne pystyisivät kilpailemaan Samsungin Galaxy-mallien ja iPhonen kanssa. Nokia toi Lumia 800:n myyntiin joissain paikoissa varsin houkuttelevilla tarjouspaketeilla. Tarjolla oli esimerkiksi Xbox 360 -konsolia ja Monster-kuulokkeita.

Tästä huolimatta kauppa ei ole operaattoreiden mukaan käynyt hyvin. Nokia ilmoitti viime viikolla tulosvaroituksensa yhteydessä, että Lumia-puhelimia myytiin tammi-maaliskuussa yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Haastateltujen operaattoreiden mukaan Nokia ei laittanut tarpeeksi rahaa markkinointiin ja lisäksi tuotteet olivat ylihinnoiteltuja niiden tasoon nähden. Puhelimissa havaitut ongelmat olivat myös myynnin haittana.


Erään operaattorin edustaja kertoi, ettei yksikään heidän kauppaan astuva asiakas kysy Windows Phone -puhelinta. Hänen mukaansa asiakkaat eivät myöskään tiedosta millaisia ominaisuuksia Microsoftin alusta tarjoaa. Android-pohjaisina laitteina Lumia-puhelimia olisi edustajan mielestä helpompi myydä asiakkaille.

Vikaa voi olla myös jälleenmyyjissä, sillä Nokian Lumia-puhelinten julkaisujen jälkeen on raportoitu tilanteista, niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, joissa myyjät myyvät mielellään jotakin muuta puhelinmallia, vaikka asiakas pyytäisikin juuri Nokian Lumia-puhelinta.

Ilmiöstä raportoitiin viimeksi Yhdysvalloissa, jossa Lumia 900 -malli tuli myyntiin. Vaikka asiakas oli kiinnostunut Lumia 900:sta, niin monissa tapauksissa AT&T:n myyjät esittelivät sen sijaan Android-puhelinta tai iPhonea.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (38)

Jogikarhu
Jogikarhu

1

Ai Iphone ei sitten ole ylihinnoiteltu? Androidin esittelyn Lumian sijaan ymmärrän koska hintalaatusuhde on yleensä hyvä Android luureissa esim. Galaxy S2. Mutta ei tuo Microsoftin alustakaan huono ole itse omistan Samsungin Omnia W:n ja ihan tyytyväinen olen ja hintaakin oli se päältä kolmesataa verrattuna Nokia 710 mikä on saman hintainen ja muuten samaa luokka mutta huonommalla näytöllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

2

Ei todellakaan yllätä tällainen uutinen. On tuosta WinPhönöstä niin monesti ja ääneen varoiteltu, ett olis luullu Nokiankin sen tajuavan, mutt eipä vaan... ja tulos on nähtävissä yhä vaan selvemmin. WP:tä kun ei 'kukaan' halua ostaa eikä Xboxkaan vielä riitä kylkiäiseksi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsafdsweffds (vahvistamaton)

3

Jos kylkiäisenä saisi jonkun paremman puhelimen, ostaisin mielelläni. Pelkällä lagisella lumialla ei pärjää millään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Efloppi (vahvistamaton)

4

Nyt mMikkis/delic/Jonahan voisi kertoa, miksi WP7-puhelimet eivät kelpaa ihmisille, vaikka väitätte wp7:tä ihqu-hyväksi ja sen webbiselainkin on teistä ihqu-hyvä

Naurettavaam että noi kolme (tai yksi ja sama henkilö) haukkuvat Symbiania ja väittävät ihmisten pitävän enemmän wp7:stä. Esomerkiksi Q4/2011 Lumioita myytiin hurjat miljoona kappaletta, kun samaan aikaan Symbian-äly ouhelimia myytiin yli 20 miljoonaa kappaletta. Nyt sitten kolmen seuraavan kuukauden aikana Lumioiden myynti on noussut 2 miljoonaan kappaleeseen. Jopa onkin mahtavaa myyntiä.

Jos WP7-luurien myynti kasvaa tota vauhtiam niin menee vuosia ennenkuin WP7:llä varustettuja Lumioita on myyty edes yhtä paljon kuin Symbian-älypuhelimia yhden 3kk vuosineljänneksen aikana.

Tosi mahtava tuo Elopin strategia, muutetaan yli 100 miljoonan kappaleen Symbian-älypuhelimien vuosimyynti alle 10 miljoonan kappaleen WP7-puhelinten vuosimyynniksi. Näin se Nokia pelastuu, ainakaan ei ole Nokialla sitä ongelmaa mihin saisi käytettyä kaikki uuden strategian tuottamat voitot.

Vastaa
Eriol
Eriol

5

Ei voi olettaa, että WP on heti suoraan yhtä suosittu kuin Android tai iOS. Microsoftin on ensin kynnettävä ja kylvettävä pelto ennen kuin sieltä voidaan satoa korjata. Saman tekivät jo Apple ja Google, ei sielläkään oltu heti valmiita, vaan kesti vuosia saavuttaa nykyinen taso. Itse näkisin vasta Apollon jälkeen Nokian ja Microsoftin olevan todella kilpailukykyinen, ja sitten nähdään onko kyseessä floppi vai ei.

Vastaa
Boss93
Boss93

6

Ei tuo kyllä oikein houkuttele itseänikään tuo Wintoosa puhelimessa... kummiski tulee BSOD just ku oisin hengenhädässä soittamassa hätäkeskukseen

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

5@
>Esomerkiksi Q4/2011 Lumioita myytiin hurjat miljoona kappaletta,


Jos lähtöarvot on noin pielessä, niin laskelma menee pieleen.

Q1 lumia määriä ei julkaistu. Q4-Q1 vaihteessa myytiin >1milj , eli osa on Q1 myyntiä, Q1lla yli 2miljoonaa.

Muistaa kannattaa että Lumia tuli myyntiin joulumarkkinoille marraskuunpuoilvälissä.

>menee vuosia ennenkuin

Väärillä arvoillakkin väärin laskettu, jos kasvuvauhti olisi kuvailemasi, niin jo vuoden päästä menisi ohi. (1,2,4,8,16,32)

Mennyt ei ole tae tulevasta, ja analyytikko ennusteet ovat erittäin suurella haarukalla, 2012 Q4 on se mikä vasta kertoo suunnan ja harva edes uskaltaa arvioida yli kesän.

Vastaa
akse
akse

8

Ehkä tyhmä strategia pudottaa kaikki muut käyttikset veke ja luottaa yhen arvan onneen. Samsungillakin on monta käyttistä tulessa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

9

Androi- puhelimien markkinointi oli alusta asti helppoa, koska se oli osittainen kopio jo monille tutusta Applen käyttöjärjestelmästä. Androidin tien menestykseen tuonut SGS2 puhelin oli myös monilta osin identtinen Applen iPhoneen. Kuluttajien oli helppo lähteä mukaan jo osittain tuttuun puhelimeen.
Toisaalta WP on käyttöjärjestelmänä ja Lumiat designina ovat Androidiin ja iPhoneen verrattuna erilaisia. Se on kaksiteräinen miekka ja suuri riski. Siitä saattaa tulla iPhonen kaltainen menestys tai sitten se katoaa lähes kokonaan.
En silti usko, että WP olisi tuhoon tuomittu. Monet valmistajat Samsungista lähtien tuntuvat panostavan WP8:n, joten he todella tajuavat käyttöjärjestelmän potentiaalin.

Ainoa asia, mikä tässä mättää on ekosysteemi. Android ja WP eivät ole puhelinten valmistajien käyttöjärjestelmiä vaa ulkopuolisen tekijän. Toisin kuin Apple, joka hallinnoi koko valmistuskaarta.
En tohdi uskoa, että tämä on muille valmistajille mieluinen tilanne. Pikemminkin se on välttämätön paha, josta hankkiudutaan eroon heti, kun on mahdollista.
Tämän vuoksi olisi hyvä, että Nokia jatkaisi omien käyttöjärjestelmiensä kehitystä. Näin Samsung myös tekee. Eikä Googlekaan ostanut Motorolaa ihan vain patenttien takia. Se ostettiin sitä varten, että he voivat tehdä oman ekosysteeminsä sitten kun Samsung heidät hylkää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFloppi (vahvistamaton)

10

@8 user_org

> Jos lähtöarvot on noin pielessä, niin laskelma menee pieleen.

Mikä siinä sinusta muka oli pielessä? Julkastuihin tietoihin sanomani perustui. Q4/2011 Nokia myi yli 20 miljoonaa Symbian-älypuhelinta ja Nokian WP7-puhelimia myytiin noin miljoona kappaletta.

> Q1 lumia määriä ei julkaistu. Q4-Q1 vaihteessa myytiin >1milj > eli osa on Q1 myyntiä, Q1lla yli 2miljoonaa.

Ei pidä paikkaansa. Vuodenvaihteessa hehkutettiin suureen ääneen, miten Lumioita on myyty jo miljoona kappaletta. Eli Q4/2011 aikana myytiin noin miljoona Lumiaa. Ja nyt on sanottu jo monessa yhteydessä, että Q1/2012 aikana on myyty noin 2 miljoonaa Nokian WP7-puhelinta.

> Muistaa kannattaa että Lumia tuli myyntiin joulumarkkinoille
> marraskuunpuoilvälissä.

Se ei muuta asiaa miksikään. Vaikka tekisit oletuksen, että koko Q4/2011 aikana Nokian WP7-puhelimia olisi saatettu myydä noin 2 miljoonaa kappaletta, niin sillonkin Nokia Symbian-älypuhelimia olisi myyty yli kymmenkertainen määrä WP7-puhelimiin verrattuna.

> Väärillä arvoillakkin väärin laskettu, jos kasvuvauhti olisi
> kuvailemasi, niin jo vuoden päästä menisi ohi. (1,2,4,8,16,32)

Itse lasket väärin. Minun kuvaamani kasvu on miljoonan kappaleen lisäys myyntiin, kuten nyt on tapahtunut. Jos vielä otetaan huomioon se mitä itse sanoit, että Lumiat tulivat myyntiin Q4/2011 vuosineljänneksen puolivälissä, niin sillon WP7-myynnin kasvua ei Q4/2011:n ja Q1/2012:n välillä ole ollut käytännössä lainkaan. Sillon WP7-myynti rämpii vieläkin syvemmässä suossa kuin arvelin.

Vastaa
delic
delic

11

@5

Miksuh on kyllä niiiiiiin katkera symbian fani :)

tsekkaas miksu tää: http://gs.statcounter.com/#mobile_os-FI-monthly-201103-201204 Suomalaiset on hylänny symbianin. Huomaa WP7:n rakettimainen nousu ja toisaalta taas symbian romahdus.

Kaikki muut isot nousussa paitsi symbian :)

Toisaalta taas lumiat saa viiden tähden arvioita melkein poikkeuksetta käyttäjiltä, eli käyttäjät yleisesti tuntuu olevan erittäin tyytyväisiä lumiaan.

Lisätään tähä vielä amazonin lista http://www.amazon.com/Best-Sellers-Cell...s_nav_cps_1_cps

Huomaa molemmat lumiat ainoina 5:n tähden luureina

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

12@
>Nokian WP7-puhelimia myytiin noin miljoona kappaletta.

Reilussa miljoonassa oli mukana tammikuun myyntiä.

>Vuodenvaihteessa hehkutettiin suureen ääneen, miten Lumioita on
>myyty jo miljoona kappaletta.


Voi olla vaikea löytää tuolle huhuja parempaa lähdettä, sillä Nokia antoi lukuja vasta tammikuun lopulla osarin yhteydessä, ja siinä luvussa oli tammikuu mukana.

>Itse lasket väärin. Minun kuvaamani kasvu on miljoonan kappaleen
>lisäys myyntiin, kuten nyt on tapahtunut.

Esittämäsi 100% kasvu /neljännes tarkoittaisi että jo vajaan vuoden päästä menisi 30milj rikki.

Se voi olla ylioptimistinen arvio.

50% tasasella kasvulla menisi vajaa parivuotta (2 - 3 - 4,5 - 6,8 <2013> 10 - 15 - 22 - 34 ...)

Joidenkin analyytikoiden näkemyksissä 2014 on esiintynyt vuotena jolloin Windowssin ekosysteemi olisi se kolmas iso, _jos WP onnistuu tavoitteissaan_

Mennyt ei ole tae tulevasta ja varsinkin näin alussa edes karkeaa suuntaa huono arvioida. 2012 Q4sta on pidetty pitkään aikana jona pitää saada näkyvää aikaiseksi.

Vastaa
figo10
figo10

13

@3 huonoin trolli ikinä. laginen lumia... salli mun nauraa. Ehkäpä vähiten lagittava käyttis tällä hetkellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pohjalainen (vahvistamaton)

14

Kai ne nyt hetken myy kun mainostettu ja hehkutettu vuoden verran, sitä faktaa se ei muuta et wp käyttis ei mitenkään hääppönen ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFloppi (vahvistamaton)

16

@14 user_org

> Esittämäsi 100% kasvu /neljännes tarkoittaisi että jo vajaan
> vuoden päästä menisi 30milj rikki.

Minä en esittänyt mitään 100% kasvua. Itseasiassa kuten itse sanoit Nokian WP7-puhelimet tulivat myyntiin Q4/2011 vuosineljänneksen puolivälissä. Se tarkottaa, että 1.5kk aikana myytiin noin miljoona Lumiaa. Q1/2012:n osalta 3kk aikana myytiin noin 2 miljoonaa Lumiaa. Eli toisinsanoen Q1/2012 aikana myytiin kaksinkertasessa ajassa kaksinkertanen määrä WP7-puhelimia verrattuna Q4/2011:n. Ja se taas tarkottaa sitä ettei samanpituisen ajanjakson myynti ole kasvanut Q1/2012 aikana lainkaan verrattuna Q4/2011:n. Eli myynnin kasvuprosentti on pikemminkin pyöreä 0% eikä 100% kuten sanot.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFloppi (vahvistamaton)

17

@13 delic

> Miksuh on kyllä niiiiiiin katkera symbian fani :)

Minä en ole miksuh, en edes tiedä kuka miksuh on. Joten miksi häntä tähän sotket? Päätellen useista kirjoituksistasi tunnut suorastaan pakkomielteenomaisesti kuvittelevan, että miksuh on ainoa Symbiania käyttävä ja Symbiania esimerkiksi iOS:a ja WP7:ää parempana pitävä. Sinua varmaankin syvästi järkyttää kuulla, että meitä on paljon muitakin.

> tsekkaas miksu tää:
> http://gs.statcounter.com/#mobile_os-FI-monthly-201103-201204

Tsekkaa itse tämä jottei totuus unohtuisi:
http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201103-201204

> Suomalaiset on hylänny symbianin.

Eikä ole. Ei tarvitse kuin kadulla kävellä ja katsella mitä älypuhelimia ihmisillä on, lähes kaikki vastaantulevat ovat Symbian-älypuhelimia. Lisäksi Symbianin lähtötaso on Suomessa erittäin korkea. Suomalaiset myös herkemmin seuraavat Nokian linjaa verrattuna muuhun maailmaan. Kuten tuosta antamastani linkistä näet naailmanlaajuisesti tilanne on aivan toinen kuin minkä kuvan sinun antamasi linkki antaa. Suomi on muutenkin varsin pieni markkina-alue, joten se ei juuri maailmanlaajuista tilannetta heilauta suuntaan eikä toiseen, meitä on vain noin 6 miljoonaa koko maailman noin 7-8 miljardiin verrattuna.

> Huomaa WP7:n rakettimainen nousu ja toisaalta taas symbian
> romahdus.

Huomaa itse kuinka Symbian on edelleen maailmanlaajuisesti ylivoimaisesti käytetyin älyouhelinalusta. Huomaa myös ettei Symbianin osuus ole juuri pudonnut vuodentakaisesta. Huomaa sekin, että iOS ja Android ovat kääntyneet laskuun ja WP7:n osuus on niin mitättömän pieni, että se luetaan ryhmään Other. Ja ei tuo WP7:n nousu Suomen käyrässäkään mitään rakettimaista ole kuten väität.

> Kaikki muut isot nousussa paitsi symbian :)

Ei pidä paikkaansa maailmanlaajuisesti, kuten voit yltä nähdä.

> Toisaalta taas lumiat saa viiden tähden arvioita melkein
> poikkeuksetta käyttäjiltä, eli käyttäjät yleisesti tuntuu
> olevan erittäin tyytyväisiä lumiaan.

Niinkö? Kas kummaa kun en ole moista havainnut. Taidat lukea arvosteluja aika valikoivasti. Netissä on paljon kirjotuksia, jossa pettyneet WP7-puhelinten omistajat haukkuvat WP7:n maan rakoon. Pääsääntöisesti Nokian puhelinlaitteistoa pidetään ihan hyvänä, mutta WP7 nähdään liian puutteellisena. Monissa kirjoituksissa mainitaan muunmuassa samoista asioista, kuin mistä miksuh kirjotti toisessa ketjussa.


user_org (vahvistamaton) @ 17.4.2012 19:21

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

18@
>Minä en esittänyt mitään 100% kasvua.
Kirjoitti Q4 1milj ja Q1 2milj.
(2/1-1)*100% = 100%

>Se tarkottaa, että 1.5kk aikana myytiin noin miljoona Lumiaa.

Voi olla vaikea löytää lähdettä tuolle määrälle ?


>Eli myynnin kasvuprosentti on pikemminkin pyöreä 0% eikä 100%
>kuten sanot.

Minä en sanonut paljonko kasvu on, 100% oli sinun arviosta ynnätty.


Se on kerrottu että ensimmäisen n.10 viikonaikana myynti reilu miljoona Lumia 800sta. (siis Q4 + tammikuuta), Q1 n.13 viikonaikana yli 2milj Lumiaa

Myös kerrottu että joka kuukausi on aktivoitu edellistä kuukautta enemmän Lumioita, 0% kasvua aika vaikea saada ynnättyä saatavilla olevillä luvuilla.

tuo n.10 viikko lähtee olettamuksesta että ensimmäiset myytiin Marraskuun puolivälissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

19

19@
>> Kaikki muut isot nousussa paitsi symbian :)
>Ei pidä paikkaansa maailmanlaajuisesti, kuten voit yltä nähdä.

Symbian isoista on menettänyt markkinaosuutta jo jonkinaikaa, se tiedetään aika tarkkaan koska Nokia melkein ainoa valmistaja ja sen Symbian myynti laskenut samaanaikaan kuin kokonaismarkkina nousee.

Jos isoiksi lasketaan RIM, niin se on toinen iso minkä myyntilaskee.

WinMobile on jo pidempään ollut laskeva ja nykään vaikea luokitella isoksi.

iOS ja Android kasvaneet jo niin isoiksi että ei ole itsestään selvää että pystyvät enään tulevaisuudessa kumpikin kasvamaan markkinoita nopeammin.
WP erittäin pienellä siivulla kaikkialla, ja sen seurauksen joillain lähinnä Lumia markkinoilla ollut prosenttuaalisesti suuriakin kasvulukuja. WP ei ole ollut mailmanlaajuisesti myynnissä ja niissä tilastoissa hukkuu kohinaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFloppi (vahvistamaton)

20

@20 user_org

En viitsi tämän jälkeen edes enää vastata sinulle, koska näköjään täysin tahallasi vääristelet sanomaani.

> Kirjoitti Q4 1milj ja Q1 2milj.
> (2/1-1)*100% = 100%

Ei pidä paikkaansa. Jätit näköjään ihan tahallasi huomiotta tämän mitä sanoin:

Itseasiassa kuten itse sanoit Nokian WP7-puhelimet tulivat myyntiin Q4/2011 vuosineljänneksen puolivälissä. Se tarkottaa, että 1.5kk aikana myytiin noin miljoona Lumiaa. Q1/2012:n osalta 3kk aikana myytiin noin 2 miljoonaa Lumiaa. Eli toisinsanoen Q1/2012 aikana myytiin kaksinkertasessa ajassa kaksinkertanen määrä WP7-puhelimia verrattuna Q4/2011:n. Ja se taas tarkottaa sitä ettei samanpituisen ajanjakson myynti ole kasvanut Q1/2012 aikana lainkaan verrattuna Q4/2011:n. Eli myynnin kasvuprosentti on pikemminkin pyöreä 0% eikä 100% kuten sanot.

Ja etenkin tämän sanomani:

Eli toisinsanoen Q1/2012 aikana myytiin kaksinkertasessa ajassa kaksinkertanen määrä WP7-puhelimia verrattuna Q4/2011:n.

Sulla on kyllä todella erikoinen tapa laskea kasvuprosentti, jos näillä perusteilla saat siksi laskettua 100% Suosittelen palaamaan koulun penkille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eloppi (vahvistamaton)

22

@21 user_org

>> Se tarkottaa, että 1.5kk aikana myytiin noin miljoona Lumiaa.
> Voi olla vaikea löytää lähdettä tuolle määrälle ?

Jos ei sulle kelpaa lähteeksi Nokian tulostiedote vuoden 2011 viimeiseltä neljännekseltä, niin jo on kumma. Siinä sanotaan ihan selvästi, että Lumioita myytiin Q4/2011 aikana noin miljoona kappaletta.

> Investointeja Lumia ?sarjan älypuhelimiin vauhditetaan, tähän > mennessä reilusti yli miljoona myytyä Nokia Lumia
> älypuhelinta

Lue asiasta vaikka täältä:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/ti...id=201201260096

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EFloppi (vahvistamaton)

23

@21 user_org

>> Se tarkottaa, että 1.5kk aikana myytiin noin miljoona Lumiaa.
> Voi olla vaikea löytää lähdettä tuolle määrälle ?

Jos ei sulle kelpaa lähteeksi Nokian tulostiedote vuoden 2011 viimeiseltä neljännekseltä, niin jo on kumma. Siinä sanotaan ihan selvästi, että Lumioita myytiin Q4/2011 aikana noin miljoona kappaletta.

> Investointeja Lumia ?sarjan älypuhelimiin vauhditetaan,
> tähän mennessä reilusti yli miljoona myytyä
> Nokia Lumia älypuhelinta

Lue asiasta vaikka täältä:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/ti...id=201201260096

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

24

24@
> Investointeja Lumia ?sarjan älypuhelimiin vauhditetaan, tähän
> mennessä reilusti yli miljoona myytyä Nokia Lumia
> älypuhelinta

Totta, useampaan kertaan, mutta katso päivämäärä, päivätty 26.1.2012. siitä se > 10viikkoa.

>Lumioita myytiin Q4/2011

Q4 Lumia lukuja en löytänyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

25

23@
>Tsekkaa tämä:
>http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201103-201204

Tunnen toki, Statcounder kaivaa tietoja niiltä sivuilta joilla heidän vakoilijat. ja ynnäilee jonkinlaista lataus käyttöjakaumaa.

Tuolla voi olla vaikka millaisia käppyröitä niin se ei muuta sitä tosiasiaa että Symbianin ja RIMin markkinaosuus on laskenut, ja iOSän ja Androidin kasvanut, ne selviää yhtiöiden tiedotteista ja muista huomattavasti uskottavammista lähteistä.Vanha suuri, eli WinMobilen myynti on eräitä marginaalituotteita lukuunottamatta lopetettu

Vastaa
miksuh2
miksuh2

27

@13 delic

> Miksuh on kyllä niiiiiiin katkera symbian fani :)

Öh? Mitä sä nyt taas oikeen selität? Mä lähdin viikko sitten tiistaina englantiin, enkä ole sen jälkeen käynyt edes lukemassa uutisia ennenkuin vasta nyt, saati sitten kirjottamassa viestejä. Ja täällä saa sitten heti lukea miten delic kuvittelee keskustelevansa minun kanssani. Jos sä näet jokaisessa Symbian-käyttäjän kommentissa minut, niin sillon sun ehkä sietäs ottaa vähän taukoa netin käytlöstä ja hankkia elämä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

28

@26 user_org

> Totta, useampaan kertaan, mutta katso päivämäärä, päivätty
> 26.1.2012. siitä se > 10viikkoa.

En ota keskusteluun tarkemmin kantaa, mutta.. Tuossa on kyseessä nimenomaan vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tulostiedote, ei siihen ole laskettu mukaan tammikuun 2012 myyntiä. "Tähän mennessä" tarkoittaa tuossa joulukuun 2011 loppua, eli Q4/2011 loppua. Tiedotteen julkaisupäivä ei liity asiaan mitenkään, ainahan nuo tiedotteet tulee jälkeenpäin kyseessä olevan tuloskauden jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

29

30@
>Tuossa on kyseessä nimenomaan vuoden 2011 viimeisen neljänneksen
> tulostiedote

Totta, mutta siinä käsitellään myös nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

>, ei siihen ole laskettu mukaan tammikuun myyntiä. "Tällä
>hetkellä" tarkoittaa tuossa joulukuun loppua, eli Q4/2011 loppua.

Miten niin ? Alla lainaus itse kohdasta missä tuo mainitaan

huomaa sanat toteutamme nyt, tähän menessä.

<Nokia>
>tätä tavoitetta toteutamme nyt
>maa toisensa jälkeen. Olemme tähän mennessä myyneet reilusti yli
>miljoonaa Lumia-älypuhelinta.

Vaikka lukee koko kappaleen niin ei mitenkään saa käsitystä että puhutaan Q4sta.

Tiivistelmässä samassa virkkeessä myös sanat "vauhditetaan" "tähän mennessä"

Se miksi asia mainitaan noin johtuu ilmeisesti siitä että Q4lla ei myyty yli miljoonaa Lumiaa.

Noin se myös uutisointii printtimediassa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

@31 user_org

> Totta, mutta siinä käsitellään myös nykyhetkeä ja
> tulevaisuutta.

tottakai siinä käsitellään myös tulevaisuuden suunnitelmia, muitta ei se muuta sitä tosiasiaa miksikään että noihin myyntilukuihin on laskettu vain Q4/2011 myynti, ei Q1/2012 myyntiä

> Miten niin ?

Siten niin, että kyseessä on nimenomaan Q4/2011 tulostiedote ja tulostiedotteiden myyntiluvut koskee nimenomaan kyseistä tuloskautta. Tulostiedotteet annetaan usein neljännesvuosittain kuten Nokiakin tekee.

> Alla lainaus itse kohdasta missä tuo mainitaan
> huomaa sanat toteutamme nyt, tähän menessä.

Niin siinä sanotaan, että Nokia toteuttaa uutta strategiaansa nyt, mutta ei se muuta asiaa miksikään. Kun tiedotteessa sanotaan "tähän mennessä" niin sillä kyllä tarkotetaan Q4/2011 loppua.

> Tiivistelmässä samassa virkkeessä myös sanat "vauhditetaan"
> "tähän mennessä"

Entä sitten? Asiayhteys on se mikä merkkaa eikä irralliset sanat.

> Se miksi asia mainitaan noin johtuu ilmeisesti siitä että
> Q4lla ei myyty yli miljoonaa Lumiaa.

Ei siinä kyllä niin sanota, vaan että Q4:llä' myytiin n. miljoona lumiaa.

Koeta nyt ymmärtää, että myyntilukujen keräämiseen jälleenmyyjiltä ja tulosraportin laatimiseen on kulunut jonkin aikaa, siksi nämä tulostiedotteet tulee aina jälkeenpäin.

Asiasta väitteleminen näyttää tämän ketjun perusteella olevan hyödytöntä, koska ett suostu myöntämään olevasi väärässä.

Vastaa
perhana
perhana

32

tää Efloppihan rikkoo pian miksuhin ennätykset peräkkäisten postausten lukumäärässä samassa ketjussa... vai olisko kuitenkin sama henkilö...? ;-)

Vastaa
perhana
perhana

34

Jos nyt halutaan pohtia Lumian ja WP:n menestystä, pitäisi näitä myyntimääriä ja käyttäjäkommentteja verrata siihen jonka tilalle tämä Nokialla tuli, eli N8 puhelimen myyntiin ja käyttäjien tyytyväisyyteen.
Se nyt kai oli jo etukäteen tiedossa että WP ei pysty vielä kilpailemaan androidin ja iphonen kanssa myyntimäärissä, varsinkin kun operaattoreiden myyjät ovat niin tottuneet myymään iphonea ja androidia, että he eivät edes halua tarjota asiakkaille Lumiaa koska eivät ole viitsineet opetella uusia myyntipuheita vanhojen ulkomuistista tulevien tilalle.

Vastaa
delic
delic

36

iPhonea sen sijaan ei ole. Juuri tuli tulokset ja iPhonea on myyty huimat 35.1 miljoonaa viimekvartaalilla, huh huh.

""We're thrilled with sales of over 35 million iPhones and almost 12 million iPads in the March quarter."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja