Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Thurrott: Nykyiset Windows-puhelimet eivät saa Apolloa

19
Manu Pitkänen

Thurrott: Nykyiset Windows-puhelimet eivät saa Apolloa
Tämän kevään yksi puhutuimmista Windows Phone -aiheista on ollut se, että tarjoaako Microsoft nykyisille Windows-puhelimille Apollo-päivitystä. Juupas-eipäs-uutisoinnille on mahdollisesti tullut piste, ainakin Paul Thurrott on vakuuttunut siitä.

Thurrottin mukaan nykyiset Windows Phone -puhelimet eivät tule saamaan päivitystä missään muodossa. Tämä pätee sekä ensimmäisen että toisen sukupolven Windows-puhelimiin, eli esimerkiksi Nokian uutta Lumia 900 -puhelinta ei saa päivitettyä Apolloon.

Ratkaisuun on olemassa kolme syytä. Ensinnäkin WP7-puhelimien myynti on ollut niin heikkoa, ettei Microsoftilla ole niiden päivittämiseen mitään intressiä. Toinen syy on se, että Windows Phone 8 -perustuu Windows 8:aan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelimilta tarvitaan enemmän potkua kuin mitä nykyiset mallit pystyvät tarjoamaan (vähintään tuplaydinsuoritin). Kolmanneksi Microsoft ei halua astua operaattoreiden varpaille, WP8-päivitys saattaisi vähentää uusien puhelimien myyntiä. Thurrott epäilee, että vaikka Microsoft julkaisisikin päivityksen, niin operaattorit eivät suostuisi jakelemaan sitä käyttäjille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

Anonyymi käyttäjä
höplä (vahvistamaton)

1

Wau.. Lumia 900:n päivitykset on evätty ennenkuin puhelin ehtii täällä markkinoille. Tässä valossa se ei ollutkaan Symbian^3 luurien ostajat koita vedettiin höplästä..

Vastaa
partila
partila

3

Näitä juupas eipäs väittäjiä on pilvin pimein, mutta faktaa ei asiasta ole.

Sitten kun totuus tulee julkiseksi, kumpi onkaan, niin oikein arvanneet julistautuvat guruiksi.

Vastaa
delic
delic

4

Kuten tästäkin uutisesta voi päätellä, nyt ei kannata ostaa Windows luuria vaan odotella syksyyn jos vain suinkin malttaa ja katsoa miten käy.

On oikeasti käsittämätöntä, että Microsoft ei ole kertonut julkisuuteen, että tuleeko se Apollo vai eikö se tule. Luulisi että tuollaiseen salailuun ei olisi mahdollisuutta, mutta niin vaan pysyvät hiljaa asiasta ja yrittävät myydä nykyisiä luureja.

mahtaa käyttäjillä olla kusetettu olo jos jo syksyllä tulee apollo joka onkin jotain paljon parempaa kuin nykyiset WP7 luurit.

Jos android tukee laitteitaan huonosti niin microsoft tulee kyllä vetämään pohjat ylivoimaisesti jos uutinen pitää paikkansa, noh sitä kai joudumme vielä odottomaan.

Eniten tässä ihmetyttää se, että miksi microsoft panttaa tätä tietoa eikä vain kerro sitä? Siksi että myynti pysähtyisi nyt täysin, kun ihmiset tajuavat ostavansa laitetta mitä ei voi päivittää edes samana vuotena tulevaan uuteen käyttöjärjestelmäversioon.

Vastaa
Justjooaivan
Justjooaivan

5

Niin. Keskustelu asiasta voidaan tosiaan lopettaa koska yksi toimittaja jossain on nyt kertonut meille mielipiteensä asiasta. Juuri näin toivon asioista uutisoitavan. Erinomaista työtä, loistava otsikointi, hienosti esitetyt kredentiaalit. Lisää tämmöisiä artikkeleita ja luen jatkossakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

6

Mihin tarvitaan operaattoria puhelimen firmispäivityksessä? Ainakaan iPhonessa ei missään...taitaa olla taas niitä juttuja joissa toimittaja kirjoittaa juuri sitä mitä hänelle syötetään =(

Vastaa
perhana
perhana

7

onkos tämä Thurrot microsoftin uusi toimitusjohtaja, vai mikäs häiskä tämä on kun tekee päätöksiä microsoftin tulevaisuuden suunnitelmista ja päivityksistä?

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

8

No ei toi WP7.5 mikään huono ole. Ei ole lagannu koskaan mulla ja kaikki sovellukset toimii iha sulavasti. Oisihan toi WP8 ollu iha mukava saada mutta itteäni ei silti niinkään harmita vaikken saisi.

Vastaa
jartar
jartar

9

Juuri kuulin Esson baarista, että Windows 8 ei tule nykyisille WP puhelimelle koska sen versionumerointi on parillinen. Sitä vastoin nykykännyille julkaistaan WP 9 ja WP 11. Tämä on lopullinen piste tälle väittelylle...

Vastaa
johtaja59
johtaja59

10

Luulen ettei ne tiedä totuutta varmaksi vielä Microsoftillakaan ja lopulta taipuvat tekemään Apollosta sen verran kevyen, että se pyörii toisen sukupolven luureilla. 8.5 sitten toimii vain kolmannen sukupolven luureilla.
Jos ne nyt ilmoittaisi ettei Apollo toimi nykyisillä luureilla, niin ne löisi Nokiaa kirveellä polveen. Ei omiin muroihin kannata kusta.

Vastaa
sobc
sobc

11

Kuka ihmeen Turrotti? Toisekseen, piti uutinen paikkansa tai ei, niin Windows puhelimien menekki tuskin kasvaa siitä, että puhelimien softia ei voi päivitellä uudempaan versioon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tunnistautunut (vahvistamaton)

13

Jos ei tiedä, kuka Paul Thurrott on, ei kannata edes kommentoida tätä artikkelia. Kyllä tässä on taas melko suuren flopin makua Microsoftin ja Nokian suunnalta. Ilmeisesti WP8 ei salli fyysisiä näppäimiä, vaan näyttöön tulee virtuaalinäppäimet uusien Android-puhelinten tapaan. Näin siis Lumiat ja muut nykyiset WP-puhelimet eivät saisi WP8:aa.

Vastaa
perhana
perhana

14

ei ole niinkään kysymys siitä kuka Thurrot on, vaan siitä onko tätä tietoa nyt pidettävä faktana siksi kun toimittaja Thurrot on asian näin pohtinut ja mielestään varmana tietona kertonut.
Nämä toimittajat ratsastavat juuri tämänkaltaisilla "tiedoilla" joita he esittävät varmana totuutena, ja sitten jos heidän faktansa ei lopulta pitänytkään paikkaansa ei sitä kukaan enää muista eikä kiinnitä asiaan huomiota, mutta sitten harvoin kun heidän arvauksensa sattuukin osumaan oikeaan, kaikkialla ylistetään kuinka tämä toimittaja tietää kaikesta kaiken ja hänen uutisiinsa voi luottaa kuin jumalan sanaan.
Saa nyt nähdä miten tämä asia lopulta menee, voihan se hyvinkin olla että Windows Phone 8 on niin paljon erilainen että se ei tule päivityksenä näillä vanhoille laitteille, mutta ei sekään silti tarkoita sitä etteikö Windows Phone 7.5 laitteille enää päivityksiä tulisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

13@
> Jos ei tiedä, kuka Paul Thurrott on, ei kannata edes kommentoida
> tätä artikkelia.

Mobiiliharrasta ei välttämättä tiedä kuka on Paul Thurrott, vaikka muutaman kerran "bloggaaja" täällä mainittu, uutisia klikkailevan ei tarvi tietää senkäänvertaa. Selitetäänhän tunnetumpiakin nimiä uutisissa. Esim edellisessä Tim Cook.

14@
>vaan siitä onko tätä tietoa nyt pidettävä faktana siksi kun
>toimittaja Thurrot on asian näin pohtinut ja mielestään varmana
>tietona kertonut.

Aivan, uutisen mukaan asia on nyt faktaa.

Mutta mielenkiintoinen päätelmä ketju, josta voi myös päätellä että WP7 sarjan puhelimia valmistettaisiin ja myytäisiin vielä pitkään.

Toinen päätelmä oli että hänellä ei ole tietoa tuleeko WP 8 vanhoihin luureihin, tai mitä päivityksiä niihin tulee.

Nyky WP luurien omistajien kannalta ei ole oleellista tuleeko minkä nimenen päivitys, vaan mitä tulevien päivitysten mukana tulee. sen he jo tietävät että sovellukset toimii.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ffffffeeeeeeeeeee (vahvistamaton)

16

Jos Apollo tulisi nykyisille puhelimille niin uskoisin, että Microsoft kertoi sen tulevan niille. Koska todennäköistä on että ei tule niin parempi olla hiljaa kuin kertoa selkeästi että ei tule. Kyllä Microsoft kusetuksen osaa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

18

Koska asiaa ei kielletä, sen voi tässä tapauksessa olettaa olevan totta. Ensimmäisen sukupolven Windows Phoneta tehtiin versioita, jotka eivät olleet päivitettävissä. 7.5:ssa tuli päivitettävyys paremmin tuetuksi, taisi olla pakollinen ominaisuus. 8:ssa tulee moniydintuki, MicroSD-tuki ja tuki isommille näytöille kuin 800x480.

Uskoisin, että noilla uusilla ominaisuuksilla, jotka ehkä saadaan joulumarkkinoille, Nokia on tehnyt iPhone-tappajan - taas kerran.

Vastaa
Surffari
Surffari

19

En osaa sanoa onko käytäntö sama kaikilla markkinoilla, mutta ainakin erään tiedon mukaan Aussi-markkinoilla M$ varaa itselleen oikeuden ajaa WP päivitykseet asiakkaille ILMAN operaattorin hyväksyntää jos hyväksyntää ei tule tietyn ajan kuluessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja