Samsung ylsi ennätystulokseen

8
Manu Pitkänen

Samsung ylsi ennätystulokseen
Samsung Electronicsin mukaan sen yhdistetty käyttökate tammi-maaliskuussa oli historiallisen korkea, 5,85 biljoonaa wonia (3,90 miljardia euroa). Käyttökate kasvoi viime vuodesta 98 prosentilla. Nettotulos samana ajanjaksona oli 5,05 biljoonaa wonia eli 3,37 miljardia euroa.

Samsung ylsi ennätykseen vaikka puolijohde- ja televisiomyynti laskikin. Hyvä tulos on etenkin puhelin- ja näyttömyynnin ansiota. Yhtiön mukaan Galaxy Noten ja Galaxy S II:n kysyntä oli vahvaa vuoden alussa. Samsung odottaa tuloksentekokyvyn pysyvän vahvana tulevaisuudessakin.

Samsung ei julkaise puhelimien tarkkoja myyntimääriä, joten yhtiön asemaa matkapuhelinmarkkinoilla on hahmotettava tutkimuslaitosten analyysien pohjalta.

Strategy Analyticsin (SA) mukaan Samsung nousi alkuvuonna selväksi ykköseksi älypuhelimissa, joita korealaisvalmistaja toimitti sen mukaan noin 44,5 miljoonaa kappaletta. Apple toimitti samaan aikaan 35,1 miljoonaa ja Nokia 11,9 miljoonaa älypuhelinta. SA:n näkemyksen mukaan Samsungilla on 30,6 prosentin markkinaosuus. Nokian markkinaosuus on samaan aikaan tippunut 8,2 prosenttiin -- Nokia oli samalla tasolla viimeksi vuonna 2002.IHS iSupplin mielestä Samsungin alkuvuosi ei sujunut aivan näin vahvasti, vaan jäi älypuhelimissa Applen taakse (32 miljoonaa toimitettua älypuhelinta). Kun huomioon otetaan kaikki matkapuhelimet, niin Samsung nousee iSupplin mukaan Nokian ohi markkinaykköseksi. Samsungin matkapuhelintoimitukset arvioidaan 92 miljoonaan kappaleeseen, kun Nokia jäi 83 miljoonaan. Nokia oli vuodesta 1998 maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.

(Ylin kuva: Strategy Analytics; alimmat: IHS iSuppli)Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

1

Kiitos suomalaiset tästä! Tätä menoa Samsung perustaa parin vuoden päästä tänne puhelintehtaan, jossa te typerykset kasaatte komponentteja samaan tyyliin kuin mitä aasialaiset nyt tekevät. Huomatkaa, että myös samalla palkalla ja samoilla työehdoilla. Jatkakaa vaan samaan malliin... Itse boikotoin näitä aasialaisia juuri tästä syystä. Ja seuraavaksi taas joku juniorisamppa toitottaa, että kyllä ne Nokiankin puhelimet Aasiassa tehdään, osoittaen taas kokonaiskuvan heikon hallintansa.

Vastaa
osakar94
osakar94

4

samppa-fanit voiki sitten kertoa tänneppäin, että mitä hyötyä oli tästä sampan "voitosta" meille ? Ei nimittäin ollu mitään.

Vastaa
Jeva
Jeva

5

@9 Ai...? Mitä hyötyä tuosta on Samsungin omistajille? Kerro toki! Saakeli kun taas astuin trolliin....

@1 Miten tuo on Suomalaisten aikaansaannos? Ei se ole suomalaisten vika jos Nokia ei ole myynyt maailmalla koska ei panostanut oikeanlaiseen kehitykseen puhelinrintamalla. Tai sitten tääki oli oikeesti trolli...

Noh, anyway. Jonkunhan aina siellä huipulla pitää olla. Onnea nyt Sampalle siitä sitten :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kehityskelpoinen (vahvistamaton)

6

Niin, muistan vielä ajan kun ihmiset ostivat halvalla Samsungin simpukoita, jotka hajosivat ja jumittivat(Nokialaiset nykyään?). Siitä ajasta on vajaa 10 vuotta. Jossain kohtaa pitää uudistua ennen kuin kuolee pois. Se mitä Suomessa ostetaan Samsungeja ei vaikuta hirveästi miljarditulokseen ;D Ja muistetaan sekin vielä, että mitä enemmän muita puhelimia myydään, niin sitä enemmän nokialle maksetaan patenteista.

Emme ole banaanivaltio, joka on vain yhden elinkeinon ihme. Pärjäämme ilman Nokiaakin. Espoo jää kaipaamaan Nokiaa eniten. Nokian on ennustettu nousevan vuoden 2014 puolella. Toivotaan että Nokia palaisi paikalleen. Altavastaajana on helpompi iskeä!

Vastaa
akse
akse

7

@11 itekkin ostin sampan simpukan itelle ja vaimolle.. halusin jonkun pienen näppärän puhelimen ja jotenkin silloin vieroksuin Nokiaa, koska se oli niin suuri ja mahtava ja kaikilla oli se. Nyt taas ei tulis mieleenkään ostaa Samsungia tai Applea.

Vastaa
arivesa
arivesa

8

@11:Nokialla on vähemmän patentteja hallussaan kuin Samsungilla tai Oraclella.Vanha Sam.varasimpukkani mallia -05 toimii erinomaisesti.Nytkin,toisin kuin suvun Nokiat tuolta ajalta.Kierrätetty nyt.Jokainen.
Ja miten tähän voi kytkeä suomalaisuuden? Eihän täällä omisteta saati valmisteta Nokiaa nimeksikään.
Ja:ainahan se Nokia nousee tulevaisuudessa,ikinä ei nyt.
Vuosi sitten piti nousun alkaa vuodenvaihteessa.Meni jo.
JO:n mukaan seuraavassa,ja sinun mukaan vielä vuotta myöhemmin.
Ei ihme,että reittaajat ja pörssi ei enää odota.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.