Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia haastoi HTC:n ja RIM:n oikeuteen

1
Manu Pitkänen

Nokia haastoi HTC:n ja RIM:n oikeuteen
Nokia on haastanut taiwanilaisen HTC:n ja kanadalaisen RIM:n oikeuteen. Yhtiön mukaan sen kilpailijat eivät ole maksaneet rojalteja vaikka ovatkin käyttäneet Nokian teknologioita. Nokia haastoi myös Viewsonicin oikeuteen. Kiista koskee yhteensä 45 patenttia.

Oikeutta käydään kolmessa salissa: Delawaressa, Düsseldorfissa ja ITC:ssä (Yhdysvaltain kansainvälinen kauppakomissio). HTC ja RIM eivät ole kommentoineet syytteitä, mutta Viewsonicin mukaan he aikovat puolustaa oikeuksiaan.
BBC:n haastatteleman patenttiriitoihin erikoistuneen asianajajan, Andrew Altonin, mukaan Nokia on saattanut katsella viime aikoina tietoisesti hieman etäämmältä miten muut alaa koskeneet patenttisodat ovat edenneet. Hänen mielestä Nokia yrittää samalla osoittaa miten vahva patenttisalkku sillä on. Viime osavuosikatsauksen yhteydessä Nokia mainitsi kuinka paljon sen patentit tuovat rahaa taloon, jotta sijoittajat voivat arvioida sen patenttisalkun arvoa.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja