Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikot: Microsoft ei anna Nokian upota

10
Teemu Laitila

Analyytikot: Microsoft ei anna Nokian upota
Nokia on Microsoftin älypuhelinstrategian kannalta niin tärkeä, että ohjelmistojätti on valmis tukemaan Nokiaa huomattavillakin rahasummilla, jos tilanne pahenee nykyisestä. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien mobiilialaan erikoistuneiden talousasiantuntijoiden mukaan Nokia ei ole nykytilanteessa houkutteleva ostokohde muille yrityksille eikä Microsoftinkaan uskota havittelevan osia Nokiasta.

Microsoft on investoinut älypuhelinalustansa kehitykseen huomattavia rahasummia jo vuosikymmenen ajan ja Nokia on ensimmäinen merkittävä puhelinvalmistaja, joka on sitoutunut MS:n Windows Phone -järjestelmän käyttöön suuremmassa mittakaavassa. "Jos Nokia ajautuu taloudellisiin vaikeuksiin, uskon, että Microsoft tarjoaa auttavaa kättä", kertoo Nordean analyytikko Sami Sarkamies Reutersille.


Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on jo aiemmin kertonut muutamia yksityiskohtia yhtiöiden välillä viime vuonna solmitusta sopimuksesta. Elopin mukaan Microsoft maksaa Nokialle noin miljardi dollaria vuodessa WP-alustan käytöstä. Toisaalta taas Nokia maksaa Microsoftille normaalit lisenssimaksut. Reutersin haastatteleman nimettömänä pysyttelevän "kokeneen analyytikon" mukaan tuki voisi tarpeen vaatiessa nousta vaikka muutamaan miljardiin dollariin vuodessa.

Vaikka Microsoft on valmis uhraamaan paljonkin rahaa Nokian tukemiseen, sen ei silti uskota havittelevan Nokian ostoa hinnan jatkuvasta laskusta huolimatta. Microsoftin perinteisesti pyrkinyt pysyttelemään erossa laitteistovalmistuksesta jotta yhtiön ei tarvitsisi kilpailla suoraan sen ohjelmistoja käyttävien muiden valmistajien kanssa. Lisäksi Nokian tiukat siteet Microsoftiin tekevät siitä vähemmän houkuttelevan ostokohteen muille alan isoille pelureille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

FreknGood
FreknGood

2

Oli virhe pistää nokialaisiin vain Windowssia ja en itse ainakaan ole ostamassa yhtään Nokian uutta puhelinta sen takia. Valinnanvaraa ei noksuissa enää ole ja kohta se onkin sitten MS Nokia.
Miks niiden muuten pitää käyttää PELKKÄÄ Windowssia?

Vastaa
akse
akse

3

@3 No jos sympparin haluut ni vielä on tulossa se pureview 808..

N9:ä myydään vielä.. toki ehkä ensivuonna ei enää uusia malleja näistä näy. En sitten tiedä mikä se uus halppis käyttöjärjestelmä on minkä julkaisevat kai kesällä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
perlooo (vahvistamaton)

4

Fiksua MS:ltä. Ei tarvitse joutua kilpailuviranomaisten selvitysten alaiseksi ostoaikeiden vuoksi, ei tarvitse saada valtaussyytteitä Nokian toiminnasta, ei tarvitse saada Nokialta patenttisyytöksiä jne. Sen sijaan voi tekohengittää MS-verorahoilla kompastunutta jättiläistä, ja käyttää Nokian teknologioita/patentteja muita kilpailijoita vastaan. Tyypillistä Microsoftin toimintaa.

Vastaa
FreknGood
FreknGood

5

@4 Niinjoo... Tosiaan. Mut ajattelin noita uusia koskettelupuhelimia. Ja sitä mietin että miks ne rajotti omaa tekemistään tolla Windows diilillä? Muutkin valmistajat tekee eri järjestelmien älypuhelimia ja sellasilla firmoilla näyttäis menevän paremmin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

6

Mikäli tuleva WP8 floppaa, niin toivottavasti MS ymmärtää siinä vaiheessa heittää pyyhkeen kehään ja lopettaa rahan kaatamisen tuottamattomaan hankkeeseen. Nokia selvinnee Meltemillä eteenpäin, joka voidaan skaalta myös kalliimman hintaluokan puhelimiin.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

8

Aloitettas uusimalla nokian johto. Nykyisen "pomon" ei tarvise kuin avata suunsa ja kurssit lähtevät laskuun... Mitähän tästäkin voi päätellä.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

9

En sano muutakuin että olen haaveillut wphonesta jo puolivuotta, toivotaan että sen joskus saan, androidi jo vähän nähty kun yli 2 vuotta käyttänyt, wphone vaikuttaa mielenkiintoiselta! odottelen vain ainakin tuota wp 8, jos kerta ei vieläkään ole varmuutta päivitetäänkö vanhat mallit... ja jos wphone ostan, tuen luultavammin nokiaa..;) en olekkaan noksua ostanut varmaan viiteen vuoteen..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja