Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nano-SIM-väännön ratkaisuksi ehdotetaan kompromissia

5
Manu Pitkänen

Nano-SIM-väännön ratkaisuksi ehdotetaan kompromissia
Tämän vuoden alussa puhelinvalmistajat, etupäässä Nokia ja Apple, väänsivät kovasti kättä siitä kenen ehdotus nano-SIM-kortista hyväksytään ETSIssä. Nokkapokkaa käytiin niin kulisseissa kuin julkisuudessakin. Kiista ei ole vielä ratkennut, mutta yritys on silti kova.

Nokian ja Applen lisäksi RIM ja Motorola ovat laittaneet lusikkansa nano-SIM-soppaan. Jälkimmäinen kaksikko on asettunut Nokian kanssa yhteisen standardiehdotuksen taakse, jossa SIM-kortin perinteinen muotoilu rikotaan parempien teknisten ominaisuuksien saavuttamiseksi. Applen ehdotuksessa kortti on käytännössä lähes äärimmilleen kutistettu versio nykyisestä SIM-kortista.Tuloksettomissa neuvotteluissa heräsi ajatus siitä, että osapuolien tulisi keksiä kompromissiratkaisu. Matalaa profiilia pitänyt Samsung tukee ajatusta. Apple ei uskonut tällaisen olevan mahdollista, mutta ei kuitenkaan tyrmännyt sitä. RIM ja Motorola käärivät hihat ylös ja ovat työstäneet uutta ehdotusta, jossa Nokian, RIM:n ja Motorolan sekä Applen ehdotukset yhdistetään.

Tuloksena on tullut Applen nano-SIM-kortti, johon on lisätty pitkään sivuun pieni lovi (perintöä vastakkaisesta ehdotuksesta). Se on taaksepäin yhteensopiva, eli uutta korttia voidaan käyttää nykyisissä puhelimissa adapterin avulla. Lisätyn loven ansiosta kortti voidaan laittaa puhelimeen (ja poistaa) push-push-tekniikalla, eli samaan tapaan kuin SD-korteissa.

Osapuolet kokoontuvat 31. toukokuuta ja 1. kesäkuuta Japanin Osakassa. Tuolloin kuultanee lisätietoja kompromissin kohtalosta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Jep_
Jep_

1

"Tuloksena on tullut Applen nano-SIM-kortti, johon on lisätty pitkään sivuun pieni lovi (perintöä vastakkaisesta ehdotuksesta)."
Mitäs nuo kuvaan lisätyt C1', C2', C3', C5', C6' ja C7' ovat jos ei lisäyksiä Applen ehdotukseen? Applen ehdotuksessa ei kuitenkaan ollut mitään uusia kontaktipintoja.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Toivotaan että jos kompromissiin täytyy päätyä, päädytään kompromissiin jossa molempien ehdotusten parhaat puolet on otettu huomioon, eikä surkeaan ratkaisuun, jossa ei ole mitään tehty kovin hyvin.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

3

Siis tarkoitatteko että yritykset tekisivät jotain niinkin järkevää kuin kehittäisivät yhteisen standardin, johon kaikki sitoutuisivat?

Alkaako lehmiä sadella taivaalta...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3

Niin puhelinalalla on aika pitkälti pyritty toimimaan. Esimerkkeinä aiemmat SIM-kortit ja verkkotekniikat.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

5

Olisihan se loogista, jos kaikki puhelimet käyttäisi samaa SIM-korttia, kun kuluttajan kannalta pahin ratkaisu on että Apple ja Nokia alkaa tehdä puhelimia eri SIM-korteilla.
Kukas tästä kortista saa lisenssimaksut jo se on kompromissi kahdelta valmistajalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.