Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Näin Nokian rajoja rikkova kamerateknologia keksittiin

11
Manu Pitkänen

Videolla: Näin Nokian rajoja rikkova kamerateknologia keksittiin
Nokia osoitti tämän vuoden helmikuussa Barcelonan MWC-messuilla, että vaikkei yhtiön puhelimet menesty myynnillisesti yhtä hyvin kuin aiemmin, niin teknologista osaamista yhtiöstä löytyy edelleen roppakaupalla.

Tämä tuli jokaiselle selväksi Nokia 808 Pureview -kamerapuhelimen ansiosta. Sen julkaisun yhteydessä saatiin hieman vihiä teknologian kehitystyön yksityiskohdista, mutta uudella dokumentaarisella videolla Nokia kertoo lisää ja laajemmin miten Pureview kehittyi ideasta tuotteeksi.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Feynman7
Feynman7

5

Täytyy kyllä sanoa, että mulle on N8:n myötä kännyn kamera tullut todella tärkeäksi. Nykyään otan kuvia (siis laadukkaita kuvia) valtavasti enemmän ja spontaanisti kun tulee jotain kuvattavaa. Normikamera on just sellanen joka otetaan mukaan vaan jos suunnittelen kuvaavani jotain, mutta matkapuhelin on aina mukana.

Niinpä en varmasti enää tule ostamaan puhelinta jossa ei olisi vähintään samantasoinen kamera kuin N8:ssa. Erinäisten testien perusteella minulla on mielikuva, että iPhone 4S:ssä on oikeasti hyvä ja monilta ominaisuuksiltaan N8:n tasolla oleva kamera. Muut eivät pääse lähellekään.

Ainakin minua Nokia 808 PureView siis oikeasti kiinnostaa, mutta pakko kyllä myöntää että mitä luultavimmin en sitä osta, ihan vain sen takia että Symbianilla ei tulevaisuutta ole. Toki mikäli tuon kysyntä on suht heikkoa, kuten itse veikkaan, niin hinta voi tippua aika nopsaan, jolloin voisin ehkä jopa harkita. Luultavimmin kuitenkin odotan ensimmäistä WP PureView puhelinta. Ja toki kiinnostaa myös nähdä mitä Apple tuo kamerapuolelle iPhone 5:n myötä.

Vastaa
Piipurkki
Piipurkki

6

@7
Kyllä se N8 kamera vie omenan ässää aika roimasti, varsinkin hämärässä.

Käsittääkseni Asus Padfonen kameran olisi tarkoitus olla N8-luokkaa - tiedä sitten onnistuuko.

Vastaa
MobileJannu
MobileJannu

7

En käsitä suomalaisia kyllä pätkän vertaa kun itketään tuon Symbianin suhteen!

Fakta 1. Tuki jatkuu vielä useammaan vuoden (siis ainakin sen 4 vuotta)

Fakta 2. Nykyään tekniikka menee niin hurjaa vauhtia eteenpäin ja kaikenlisäksi ihmiset vaihtavat puhelintansa 2 - 3 vuoden välein (eli Symbianin tuki edelleen löytyy)

Fakta 3. PureView 808:ssa Symbian toimii kuin unelma...lainaten kuuluisan kuuluisaa lausetta "se vain toimii" pitää paikkaansa tämän Sympparin osalta.

Ja en ole Nokialla töissä enkä suuremmin fanita Nokiaa mutta tämä puhelin on vain saakelin upea ha hyvä!

Vastaa
Feynman7
Feynman7

8

@MobileJannu
Vaikka tuki jatkuisikin vielä useamman vuoden niin se ei tarkoita että käyttistä enää pahemmin kehitettäisiin. Uskon että korkeintaan bugeja korjataan, mutta olisi se kiva saada myös uusia ominaisuuksia.

Vastaa
Taeco
Taeco

9

Nyt on pakko noihin aiempiin kommentteihin vähän antaa palautetta...

Kummaa valitusta tosta tuen loppumisesta, varsinkin, kun se tulee Androidin ja iOS:n käyttäjiltä. Huomaa: En sano näitä ollakseni mitenkään Nokia-fani tai vihatakseni edellä mainittuja, vaan ihan kerron, mitä olen netissä kommenttia ja keskustelua nähnyt. Otan ne vain vertailukohtina esiin huomauttaakseni siitä, ettei muiden alustojen tilanne käytötjärjestelmäpäivitysten saralla ole juuri sen kirkkaampi.

iOS saa päivitykset, kuten pitääkin. Mutta siitä on kuullut vähän montaa tarinaa, muunmuassa sitä, että uusi käyttöjärjestelmä ei toimi yhtä sulavasti vanhassa puhelimessa, kuin vanha ja että siitä puuttuisi joitakin ominaisuuksia, joita uudemmat saavat.

Androidit taasen ovat saaneet siitä erittäin paljon palautetta, että päivitykset tulevat hyvin myöhään, jos koskaan. Sitä on useampaan otteeseen jopa sanottu, ettei kannata odottaa, että saa puhelimelleen uuden Android-version, varsinkin tiettyjen valmistajien kohdalla. Sen sijaan tulisi olla tyytyväinen puhelimeensa sellaisena, kuin sen ostaa koko sen elinkaaren ajan.

Windows Phone alustasta sen sijaan on ollut hyvin paljon huhua, ettei EDES toisen sukupolven Manga-puhelimille tulisi Apollo-päivitystä ollenkaan, joka on tulossa vain puolen vuoden päästä. Jos se tosiaan on niin, niin jo on kumma, jos jätät Nokia Bellen ostamatta odottaaksesi Windows Phonea, jolle edes ensimmäisen päivityksen saaminen on paljon epävarmempaa.

Itselläni on Nokia e7, joka julkaistiin vissiin 1½ vuotta sitten. Noh, senkin päivitykset myöhästyivät parilla kuukaudella, mutta tulivat kuitenkin. Se on saanut kaksi suurempaa päivitystä, joista molemmat saivat puhelimen toimimaan vain sulavammin. En tiedä, tuleeko Nokia Carla enää e7:lle, mutta Nokia Belle toimii jo mainiosti.

Nokia OS:lle on muistaakseni tulossa vielä 3 (vai 2?) versiopäivitystä, eli jos ostat puhelimen kahdeksi vuodeksi - kuten useimmat tekevät - tulet saamaan puhelimellesi päivityksiä ainakin sen ajan. Nämä eivät siis ole bugipäivityksiä, vaan uusia versioita käyttöjärjestelmästä.

Ainoa ongelma, jonka tässä näen, on se, ettei sovelluskehittäjillä riitä motivaatiota kehittämään sovelluksia kyseiselle alustalle. Eli et tule välttämättä näkemään pelejä ja/tai joitakin sovelluksia, jotka löytyvät Androidille, iOS:lle ja jopa Windows Phonelle.

Itse en pelejä pelaile, eikä hirveämmin ole jäänyt sovelluksia puuttumaan, joita kaipaisin, enkä voi ymmärtää, mistä iOS:n satojen tuhansien sovellusten kauppa koostuu. Tietokoneen etäohjausta en ole saanut toimimaan ja en löytänyt ilmaista toimivaa sovellusta HotSpotille verkon jakamiseksi.

Jos ostat tuon puhelimen sen kameran takia, tulet olemaan siihen tyytyväinen sen 2-3 vuotta, johon mennessä on jo melko varmasti julkaistu PureView WP. En usko, että Applelta tai Samsungilta tai miltään muultakaan valmistajalta tulee mitään, mikä pystyisi kilpailemaan 808:n kanssa. En näe, miksi puhelin pitäisi jättää ostamatta vaikka siihen ei saisikaan yhtäkään käyttöjärjestelmäpäivitystä, mutta niitä päivityksiähän on lupailtu useampikin. Olisin ennemminkin huolissani sovellustarjonnasta, jos ne sovellukset sinulle ovat tärkeitä.

Vastaa
tonkie
tonkie

10

@12, Väärin. Nokia on keksinyt ja patentoinut tekniikan, jolloin se on valtuutettu käyttämään sitä. Toki tälläinen ajattelu ei mahdu sinunlaisesesi globaalisti yhteisen hyvän ajattelian ajatusmaailmaan. Voin olla vain surullinen kaikkien muiden suurten matkapuhelinvalmistajien puolesta, jotka joutuvat jakamaan kaikki keksimänsä tai patetoimansa tekniiikansa muiden valmistajien kesken iman sen suurempaa kiistaa. Voin vain olla pahoillani siitä, että näkemyksesi eivät vastaa tämänpäivän yritysmaailman standardeja saati mitään muutakaan järkevää.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

11

@ 11. Taeco
Tuossa on kyllä paljon asiaa. Ja olen hyvinkin pitkälti samaa mieltä kanssasi. Ehkä se 808 lähtee kuitenkin ostoon... :)

Toinen puoli noissa sovelluksissa on se, että mulla on kuitenkin jonkun verran ostettuja ohjelmia N8:ssa niin ne saisi sitten suoraan myös 808:iin. Jos vaihtaa toiseen käyttikseen, niin sitten täytyy hankkia uudet ohjelmat (toki osan voi saada ilmaiseksi).

Mielestäni tuo Nokia Belle on oikeasti tosi hyvä käyttis, mutta yhden asian jos saisi kuntoon niin olisin vieläkin tyytyväisempi. Eli jos joku osaa jelppiä, niin pliis auttakaa. Siis sähköpostin haku takkuilee. Ennen Belleä puhelin haki mailit aina parin päivän ajan uudelleenkäynnistyksen jälkeen, ja sitten piti taas bootata uusiksi että hakee. Kun asensin Bellen niin ehkä pari viikkoa hommat meni putkeen, mutta tällä hetkellä toinen sähköpostitilini päivittyy välillä ihan kuten pitääkin ja välillä postit ilmestyy vasta muutaman tunnin tai jopa vuorokauden päästä. Sitten mun toinen mailitili on vielä kummempi, sen puhelin päivittää ehkä kerran kuussa. Ja asetukset on kyllä kunnossa haun suhteen ja edes puhelimen boottaaminen ei tuohon jälkimmäiseen vaikuta, ekaan kylläkin yleensä. Eli jos on vinkkejä niin kertokaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja