Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Symbianin uudet päivitykset peruttu

16
Teemu Laitila

Huhu: Symbianin uudet päivitykset peruttu
Nokia ei aio enää julkaista isompia päivityksiä nykyisille Symbian-laitteille ja ainoat uudet päivitykset tulevat olemaan pienempiä päivityksiä nykyiseen Nokia Belle -versioon. Jos tiedot pitävät paikkansa, aiemmin suunnitellut Nokia Carla - ja Nokia Donna -päivitykset on peruttu kokonaan. Tiedot ovat alunperin lähtöisin italialaiselta Nokialino-sivustolta, joka väittää kuulleensa ne Nokian paikalliselta tuotepäälliköltä.

Vaikka tiedot ovat epävirallisia ja niihin kannattaa suhtautua terveellä epäilyksellä, Symbianin ennakoitua huonommat myyntiluvut edellisen osavuosikatsauksen yhteydessä saattaisivat olla syynä alustan nopeampaan hylkäämiseen.

Nokialinon mukaan Carla-päivitys on muuttunut Bellen Feature Pack 1 -versioksi ja viimeinen päivitys tulee olemaan Belle Feature Pack 2. Käytännössä moni Carlan ja Donnan mukana odotettu päivitys jää todennäköisesti tulematta. Päivityksiltä on odotettu muun muassa tukea moniydinprosessoreille sekä suuremmille resoluutioille.
Edit 14:52: Kuten kommenteissa huomautettaan, Nokian viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen on kiistänyt huhut Symbianin hylkäämisestä Tietoviikolle. "Fiorinin kommentti oli otettu pois asiayhteydestään. Nokian sitoutuminen Symbianiin on muuttumaton. Alustaa tuetaan luvatusti vuoteen 2016 saakka", Kaskinen kommentoi TiVin mukaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

user_org (vahvistamaton)

1

> Jos tiedot pitävät paikkansa, aiemmin suunnitellut Nokia Carla - ja
> Nokia Donna -päivitykset on peruttu kokonaan.

Jo aijemmin "vuotanut" että nimeäminen muuttu, Eli Symbiani ^3 Belle muuttui Nokia Belleksi ja Carla tuli sen FP1 nimellä jne. Donna eli FP2 myös tulee. Eli noilla että päivytykset peruttu huhuilla voi pyyhkiä sitä itseään.

Toinenasia sitten mitä uutta rautaa tulee Belle markkinoille, Nokia on ilmoittanut vauhdittavansa mm. WP julkaisutahtia, joka voi kaventaa Belle julkaisuja.

Vastaa
Rikurikas (vahvistamaton)

2

Tulee mieleen taannoinen N9:n sabotointi juuri ennen myynnin aloitusta.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

jep, tällä varmistetaan ettei pureview mene kaupaksi vaan se jää demolaitteeksi kuten Nysikin.

Ja yksinkertaistettuna tuo on vaan ihan törkiän tyhmää! Ja tuhoaa myös WP noksujen menestystä, kun asiakkaiden luottamus lupauksiin häviää tai siis viimeisetkin rippeet siitä.

Vastaa
delic
delic

5

En ihmettele yhtään jos pitää paikkansa, symbianin markkinat on romahtaneet sen verran nopeasti ja statcounterin mukaankin melkeinpä joka maassa käyrä alas, toisissa jyrkempi ja toisissa loivempi.

Kanattaako sitä resursseja enää hukata jos alustan suosio laskenut ja laskee huimaa vauhtia.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

6

Jos Nokia 808 jää viimeiseksi puhelimeksi tuolla käyttiksellä, niin ei varmaan tarvita uusia versioita jotka tukisi moniydinprossuja ja suurempia resoja.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Nuo uutisen väitteet ovat kyllä käsittääkseni ihan tuulesta, Itse en ainakaan ole tuollaista kuullut mistään lähteestä. Eli en usko näihin väitteisiin lainkaan.

Sitäpaitsi tuo olisi suht outoa sikälikin, että Nokia mm. tukee Symbiania nyt toukokuussa käynnistyneessä AppCampus-sovelluskehittäjäohjelmassa. AppCampus on siis Nokian, MicroSoftin ja Aaltoyliopiston yhteinen projekti. Sovelluskehittäjät ovat voineet jättää hakemuksia ohjelmaan pääsemiseksi nyt kohta kahden viikon ajan.

Erikoista se olisi myös siksi, että Nokia on vasta tuomassa Nokia 808 PureView:tä markkinoille, siinäkin mielessä on erittäin vaikea uskoa noihin uutisen väitteisiin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@9 miksuh

> Nuo uutisen väitteet ovat kyllä käsittääkseni ihan tuulesta

Tuulesta temmattuja jopa. Huuhaata siis.

Vastaa
Gathago
Gathago

11

Jättetäisiinkö nämä huhu-uutiset pois, kiitos.

Liian monien huhujen perusteella täälläkin tehdään välillä uutisia, huhut on huhuja ja uutiset uutisia.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

12

Voisiko huhussa olla kuitenkin perää. Nokiahan ilmoitti, että se tukee Symbiania. Ei kuitenkaan ilmoittanut, että kehittää järjestelmään aiempien suunnitelmien mukaisesti. Esim. jos 808 jää viimeiseksi Symbian julkaisuksi tuotesarjan yläpäähän, niin mihin tarvitaan moniprossatukea tai enemmän pikseleitä näyttöön? Käsitin uutisin siten, ettei mitään suurta julkaisu tule vaan tyyliin FP2 jne.Jos taas isompaa symbianpäivtystä tehdään, voidaan kysyä mitä varten (varasuunnitelmaksiko Windowsille?).

Tuki tuskin loppuu, mutta softan kehittäjien halu kehittää softia Symbianille vähenee ja samoin innostus päivittää softia. Mm. tänään latasin erään sovelluksen, joka oli julkaistu ekaksi iPhonelle siten Anterolle ja viimeisenä Symbianille. Eipä toiminut Bellen FP1:ssä.Lisäksi Yle on muistaakseni ilmoittanut, ettei päivitä Arena softiaan Symbianille?

Loppuvuodesta 2011 julkaistuja Symbian uutuuksia saa jo ominaisuuksiin nähden halvalla. Esim. 701:sen saa kahteen sataan ilman kytkyä ja kytkyllä vieläkin halvemmalla.Saas nähdä mihin asettuun 808:n hinta muutaman kuukauden päästä.

Vastaa
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

13

> Voisiko huhussa olla kuitenkin perää.

Ei ole

> Nokiahan ilmoitti, että se tukee Symbiania. Ei kuitenkaan
> ilmoittanut, että kehittää järjestelmään aiempien suunnitelmien
> mukaisesti

Nokia ei missään vaiheessa sanonut, että järjestelmää ei kehitettäisi edelleen aiempien suunnitelmien mukaan. Sen mitä olen kuullut kehitys todellakin jatkuu kuten aiemmin on suunniteltu. Siten esimerkiksi emsi syksynä julkaistavaksi arveltu uusi Symbian-versio on edelleen tulossa jne.

> Esim. jos 808 jää viimeiseksi Symbian julkaisuksi tuotesarjan
> yläpäähän

Jis ja jos, mistä muka tiedät että se jää viimeiseksi? Ei missään ole niin sanottu.

> Käsitin uutisin siten, ettei mitään suurta julkaisu tule vaan
> tyyliin FP2 jne.

Ei Nokia kyllä niin sanonut, ainoastaan tuossa huhussa niin väitetään. Ja Nokialtahan kiistettiin se.

Vastaa
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

14

> Tuki tuskin loppuu, mutta softan kehittäjien halu kehittää
> softia Symbianille vähenee ja samoin innostus päivittää softia.

Itseasiassa uuden julkastun Symbian-softan määrä on ollut voimakkaassa kasvussa aina siitä lähtien kun Belle julkastiin viime kesänä, siitäkin huolimatta, että Elop on yrittänyt Symbiania torpedoida.

> Mm. tänään latasin erään sovelluksen, joka oli julkaistu ekaksi
> iPhonelle siten Anterolle ja viimeisenä Symbianille. Eipä
> toiminut Bellen FP1:ssä.

Viitsisitkö kertoa mikä sovellus on kyseessä? Ja mitä tarkotat ei toimimisella? Voihan olla, että kyseisessä sovelluksessa on jokin buki tai ettei sitä yksinkertasesti ole ehditty testata uusimmalla käyttisversiolla.

> Lisäksi Yle on muistaakseni ilmoittanut, ettei päivitä Arena
> softiaan Symbianille?

No Yle on vain yksi monista, ja jo nykyinen Yle Areena -sovellus toimii aivan hyvin. Itse käytän sitä Bellessä päivittäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja