Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia työstää jo useampia PureView-puhelimia

15
Teemu Laitila

Nokia työstää jo useampia PureView-puhelimia
Nokialla on työn alla useampia PureView-tekniikkaan perustuvia uusia puhelinmalleja, PureView 808 -puhelimen markkinoinnista vastaava päällikkö Vesa Jutila kertoo Engadgetille. Jutila ei kertonut tarkempia yksityiskohtia, mutta olisi loogista, että PureView-tekniikka tulisi seuraavaksi jo Lumia-malliin.

Jutila kuitenkin valotti Nokian tulevia vaihtoehtoja laitteiden toteutuksen suhteen. Jutilan mukaan Nokialla on "useita vaihtoehtoja", miten kameratekniikkaa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää. PureView-kamera voitaisiin esimerkiksi asentaa ohuempaan pakettiin, mutta varustettuna pienemmällä sensorilla. Ylinäytteistystekniikka yhdistettynä Carl Zeiss -optiikkaan takaisi edelleen tehokkaan zoomin ja hyvän kuvanlaadun.

Lisäksi Jutila paljasti, että Nokia työstää jo seuraavaa versiota PureView-kennosta. Todennäköisesti tavoitteena on ainakin saada tekniikka mahtumaan pienempään tilaan, mikä tekisi PureView-laitteista houkuttelevampia vaihtoehtoja muillekin kuin puhelimellaan aktiivisesti kuvaaville.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Anonyymi käyttäjä
ö_ö (vahvistamaton)

1

Kunhan tätä ei pilattaisi Windowsilla. Ennemmin Symbian, Meego tai Tizen.

Vastaa
Rokkiman
Rokkiman

2

Kumpa tulisi Windowssille, se tämänhetkinenkin winukka on jo ihan järjettömän hyvä. Vaikkette uskoisi. Netin Nokiavihauspropaganda on uponnut teihin jotka tuomitsevat windowsin mobiilijärjestelmät kokeilematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MH (vahvistamaton)

3

Nyt Lumia 800 käytössä. Aivan mahtava puhelin, tosin kamera on ihan paska. Kun tulee Lumia 800 pureview kameralla, niin taitaa mennä ostoslistalle. WP on paras käyttis mitä on atm.

Vastaa
Boss93
Boss93

4

@2 Ei täällä kukaan nokiaa vihaa tai ainakaan mä en vihaa... Wintoosa taas onkin toinen juttu... Sen verran wintoosia käyttäny tietokoneella (Juu tiedän, että Wp on puhelin) ja on tullut bluescreeniä aina sillointällöin, että itse en ainakaan uskalla hankkia wintoosa puhelinta, jonka pitäis toimia pahassa hädässäkin ihan vaan windowssin bluescreenien takia (Juu on varmaan bluescreen kaukaa haettu puhelimissa, mutta mikkisoftan luotettavuuden tuntien paras jättää leikkimättä riskillä)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N9 (vahvistamaton)

5

Tätä odotan WP8:n kanssa. Nokia 808 pilattiin jo etukäteen pitämällä näytön resoluutio surkeana! WP, kunnon näyttö, PureView-kamera ja navigointi, mielellään vielä fyysinen näppis, niin siinä se on, paras koskaan tehty älypuhelin!

Vastaa
jmmv
jmmv

6

Aivan hel...in ruma halko ja Symbianilla vielä...Aivan liian kallis ja puhelin pitäisi saada pienemmäksi.Meego,Tizen,Android käyttikseksi ja yrittää puristaa pieneen pakettiin niin myy ihan satavarmasti..pureview ideana aivan loistava mutta Symbian puhelimeksi aika kova hinta...never...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N9 (vahvistamaton)

7

Bluescreen? Vielä Vistan kanssa taisin kerran sen nähdä, Win7:n kanssa en kertaakaan. Töissä (WinXP) olen pari kertaa nähnyt 7:n vuoden aikana...

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@4 Kyllähän nämä puhelimet (Android/Symbian, iPuhelimesta en osaa sanoa) jumivat ilman bluescreeniäkin.

@5 Ei täydellistä kannata tehdä, kuka sitten tahtoisi enää ostaa uutta?

@6 Meego ja Tizen myyvät vain Linux-ihmisten päiväunissa, eikä Androidkaan ole minkään valtakunnan avain onneen.

@7 Itsekin olen nähnyt bluescreenin tasan kaksi kertaa eläissäni, molemmat Vistalla. Kaiketi olen sitten tilastollinen harha, koska nettipuheiden perusteella sen pitäisi ilmestyä vähintään kerran päivässä.

Vastaa
perhana
perhana

9

komppaan kyllä täysin tuota bluescreenien harvinaisuutta, yleensäkin sen bluescreenin saa aikaan jokin itsekasattu konepaketti yhteensopimattomilla komponenteilla ja väärillä ajureilla.

3 vuotta käytin windows mobile puhelimia, ja aina ne toimivat niinkuin junan vessa, ei niitä tarvinnut boottailla niinkuin näitä hemmetin asteroideja jotka jumivat lähes päivittäin.

Vastaa
toope
toope

11

Nokia on aina luullut että määrä korvaa laadun. Hirveä määrä puhelinmalleja monilla eri käyttöjärjestelmillä. Kilpailija pesee Nokian yhdellä puhelinmallilla.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

12

PureView tekniikka WP8 luurissa kuulostaisi jo oikein hyvältä, mutta WP8 tuskin tulee toimimaan tietokoneen kanssa ilman erillistä softaa ja luultavasti muistikortti loistaa poissaolollaan :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja