Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ETSI teki lopullisen päätöksen nano-SIMistä

11
Manu Pitkänen

ETSI teki lopullisen päätöksen nano-SIMistä
ETSI on kiivaan ja kauan kestäneen väännön jälkeen määritellyt uuden nano-SIM-standardin. Uusi kortti on 40 prosenttia pienempi kuin uusissa puhelimissa käytettävä micro-SIM-kortti.

Lehdistötiedotteen mukaan nano-SIM on 12,3 millimetriä pitkä, 8,8 millimetriä leveä ja 0,67 millimetriä paksu. Tämän perusteella on kuitenkin mahdotonta sanoa mikä ehdolla olleista vaihtoehdoista hyväksyttiin. Fyysiset mitat ovat samat kuin Applen alkuperäisessä ehdotuksessa ja Motorolan ja RIM:n yhteisessä kompromissiehdotuksessa. The Verge pyysi asiaan selvennystä, mutta ETSI ei suostunut kommentoimaan asiaa.

ETSI:n mukaan uusi nano-SIM on yhteensopiva aiempien SIM-korttipaikkojen kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

3rd_party
3rd_party

2

Toivottavasti päätyivät RIM:n ja Motorolan ehdotukseen, Applen kelkkahäsäkkä vaikuttaa kammottavalta ajatukselta

Vastaa
Sefriol
Sefriol

3

Toivon todella, että ETSI päätyi Motorolan ja RIM:n ehdotukseen. Applen ehdotus pienentää vain kokoa tuomatta mitään uutta. Kaiken lisäksi pitäisi käyttää ns. SIM-kelkkaa, joka on epäkäytännöllinen.

Vastaa
delic
delic

4

"Nokia hävisi Applelle, kun Etsi lopulta päätti matkapuhelinten entistä pienemmästä sim-kortista.

Standardointielin Etsi julkisti perjantaina odotetun päätöksen uudesta nano-sim-standardista. Etsi ei kertonut tiedotteessaan äänestyksen voittajaa, mutta yksi komitean jäsen vahvisti Macworldille Applen esityksen tulleen valituksi."

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Hienoa, että tämä farssi saatiin vihdoin päätökseen. Riitelystä ei ole kenellekään hyötyä, nyt valmistajat pääsevät tekemään oikeita asioita, eli rakentamaan pienempiä ja parempia laitteita.

Sitten vähän siitä kelkasta. Ensinnäkin, Applen käyttämä kelkka on varsin miellyttävä. Jos pitää valita sen tai vaikka N8:sta tutun kumikannella valitun push-push mekanismin välillä valitsisin kelkan. Koska kelkalla saadaan erittäin yhtenäinen ulkopinta. Ja ne kumitulpat ovat hankalia. Toisekseen, en tietenkään ole nähnyt ETSI:n standardia, mutta jotenkin nykyisenkin standardin puitteissa on onnistuttu tekemään push-push SIM-paikkoja ja kelkattomia pidikkeitä, luulisi sen onnistuvan jatkossakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

6

@5

"Applen käyttämä kelkka on varsin miellyttävä."

Jaa että oikein miellyttävä. Tuleeko usenkin käytettyä kyseistä kelkkaa?

"Ja ne kumitulpat ovat hankalia." Kelkat on miellyttäviä ja kumitulpat ovat hankalia.

Pitkä vääntö takana ja sitten suuri kehitysaskel -40% pienempi sim-kortti, ei muuta teknistä kehitystä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
assari (vahvistamaton)

7

Eiköhän tämä ole se paljon puhuttu kompromissikortti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@6

Ei, korttia ei tule vaihdettua kovinkaan usein, mutta kyseinen kohta puhelimen ja iPadin ulkokuoressa on erittäin usein sormien alla. Erittäin hyvä design.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@6

Ei, korttia ei tule vaihdettua kovinkaan usein, mutta kyseinen kohta puhelimen ja iPadin ulkokuoressa on erittäin usein sormien alla. Erittäin hyvä design.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Päätyivät helpompaan mutta huonompaan. Näin pelkäsinkin käyvän, kun lähdetään "kompromissia" tekemään. Applen painostus siis onnistui, ikävä kyllä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.