Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näissä maissa Nokia 808 Pureview tulee myyntiin

49
Manu Pitkänen

Näissä maissa Nokia 808 Pureview tulee myyntiin
Nokia on julkaissut sivun, jonka kautta jokainen 808 Pureview -kamerapuhelinta odottanut kuluttaja voi tarkistaa tuleeko puhelin myyntiin hänen kotimaassaan.

Puhelinvertailu uutisoi aiemmin, että puhelin tulee myyntiin Suomessa kesäkuun aikana. Kamerapuhelimen myynti alkoi hiljattain Intiassa ja venäläisetkin pääsevät siihen käsiksi ensimmäisten joukossa. Nokia 808 Pureview tulee myyntiin Euroopassa, Aasiassa, Tyynen valtameren valtioissa ja Afrikassa. Uudelle mantereelle kamerapuhelinta ei tulla toimittamaan virallisesti.
Nokian listauksen perusteella yhtiö aikoo keskittyä uusiin Lumia-puhelimiin myös Australiassa ja Britanniassa, eli 808 Pureview -puhelinta ei tulla myymään näissä maissa.

Puhelimen kameran teknisistä tiedoista löytyy lisää infoa täältä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (49)

uustolli
uustolli

2

Ketä tollasta klomppia edes haluaisi. Vaatii kännykkälaukun että saa kulkemaan mukana. Farkkujen taskuun on turha edes haaveilla puhelinta pistävänsä.

Vastaa
djtob
djtob

3

@3. Rölli, Symbiania tuetaan vähintään 2016 asti. Kenellä olisi yli 3 vuotta vanha kännykkä vielä käytössä? Hyvin toimiva on Symbian nykyään.

Jos nyt lopettaisit ainaisen dissailemisen?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

4

Symbianin myynti laskee kuin lehmän häntä, ja samaan aikaan uusia Symbian-laitteita ei tuoda suurimmille markkina-alueille.

Tässähän ei varmastikaan ole mitään kausaliteettia.

Vastaa
Axefield
Axefield

5

@2
On sitä isompiakin luureja farkkujen taskussa kannettu. Vai oletko niin junnu, ettet tiedä noista ajoista?

Vastaa
Axefield
Axefield

7

@7
Kuitenkin yli kolminkertainen määrä pikseleitä tuumaa kohti verrattuna 42" full HD televisioon. Ihan kelvoton vai tuijotatko vain liikaa numeroihin?

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

8

@7
50% enemmän pikseleitä kun iPhone 3GS:ssä. Silloin kukaan ei itkenyt liian vähistä pikseleistä. Näyttö ei ole huikea, mutta ajaa asiansa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@2

> Ketä tollasta klomppia edes haluaisi. Vaatii kännykkälaukun että
> saa kulkemaan mukana. Farkkujen taskuun on turha edes haaveilla
> puhelinta pistävänsä.

Eihän tuo ole edes iso. Taidat olla niin teini ettet ole oikeita halkoluureja edes nähnyt. Hyvin Nokia 1631 mahtui housuntaskuun sekin. Tarkotan nyt siis alkuperästä 90-luvun Nokia 1631 -luuria, en sitä uudempaa saman mallinumeron saanutta puhelinta joka on jo paljon pienempi.

Vastaa
Jussi999
Jussi999

12

@8 sull olikin näimmä aikas kehno vertailukohde 42" tv, jonka reso lie 1920 x 1080, tms... mutt juu tuumia 42, jolloin yhdelle tuumalla pixeleitä on tietty vähemmän, juu, mutt telkkua katellaankin yleensä 'hiukka' kauempaa kuin kännykän näyttöä... ja telkun kuva usein jopa liikkuukin, jolloin sahalaitareunat ei näy niin hyvin kuin kännyn still-kuvissa ja esim tekstissä... Muissa nykyajan kännyköissä resot on huikeastikin parempia kuin 808:ssa

Vastaa
Peku777 (vahvistamaton)

14

Tuo näyttää kyl kelvottoman isolta, mut yllätyin positiivisesti kun pääsin kokeilemaan. Se sopii käteen oikein mukavasti eikä ole ollenkaan niin kömpelö kuin kuvissa saatu vaikuttamaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

@14

Totta,

Itetaanpa vielä esimerkiksi vaikkapa 24" TFT-tietokonenäyttö 1920x1080 resoluutiolla, jollainen on itsellänikin. Tuollaisen näytön pikselitiheys on pikaisen laskutoimituksen mukaan noin 92 pikseliä tuumalla.

Eli Nokian käyttämän 4" 640x360 näytön pikselitiheys tuumaa kohti on noin kaksinkertainen verrattuna tuollaiseen nykyään erittäin yleiseen tietokonenäyttöön.

Tietokonenäytön katseluetäisyys ei mitenkään hirveästi eroa kännykän näytön katseluetäisyydestä. Onkin erittäin vaikea ymmärtää tässäkin ketjussa nähtyä valitusta Nokian näyttöjen resoluutiosta ja tarkkuudesta.

Monissa Nokian kilpailijoiden puhelimissa näyttöresoluutio on viety aivan järjettömyyksiin. Kuluttajia jopa suoraansanioen kustaan linssiin laittamalla laitteisiin näyttöjä, jotka reilusti ylittää ihmissilmän erotuskyvyn, kuten vasta äskettäin uutisoitiin. Ja erittäin harvan ihmisen näkökyky on lähelläkään sitä mihin silmä teoriassa pystyy. Lisäksi kännykkää käytetään hyvinkin erilaisissa valaistusoloissa, jotka vaikuttaa myös silmän toimintaan, todella harvon ollaan optimaalisissa oloissa.

Vastaa
Jussi999 (vahvistamaton)

16

Samsung SIII 1280 x 720
HTC One X 1280 x 720
HTC One S 960 x 540

yllä nykyaika - alla antiikki

...ja se Nokian 808 640 x 360... antiikkia, antiikkia... vaikka kuinka hieno kamera, niin kelvoton näyttöresoluutio

Vastaa
Axefield
Axefield

18

@17

Kannattaa varmaankin ottaa se silmä käteen ja näyttää sille ihan luonnossa noita näyttöjä. Kyllä tuo Nokiankin näyttö aivan käyttökelpoinen on, vaikka kilpailijat kisaavatkin A näytön koolla ja B näytön resoluutiolla.
Pikaisella testailulla taas tuo SIII:n näytön tarkkuus ei ollut läheskään yhtä hyvä nettiselailussa, kuin on huomattavasti pienemmällä resolla varustetussa iPhone 4S:ssä.

Mutta aivan sama, sulla on mielipide ja mulla on mielipide, emme varmaankaan niitä toisiltamme pysty muuttamaan, eikä ole tarviskaan.

Vastaa
delic
delic

19

On tosiaan kyllä heikko reso, en tiennytkään, että noin antiikkinen näyttö, toisaalta se on linjassa antiikkisen ARM11 prossun kanssa.

@16 En ole vielä nähnyt yhtäkään näyttöä missä reso on viety järjettömyyksiin. Edelleen markkinoiden tarkin näyttö löytyy vissiinkin iPhone 4S:stä ja kyllä sen tarkkuuden näkee kun sitä näyttöä kattoo (jos normaalin näön omistaa). Tuli tuossa käytyä katsomassa galaxy s3:sta, vaikka siinäkin on ppi mitä 300 niin jotenkin se teksti ei vaan ollut yhtä luettavaa vs iPhone 4S, joku siinä häiritsi. Tosin syy tähän löytyikin sitten uusimmasta mikrobitistä missä arvostelusssa oli one x jossa sivulauseena mainittiin, että amoled tekniikan takia teksti ei ole niin luettavaa sgs3:ssa kun taas one X käyttää IPS.

Mitä olen testannut lumia 800:sta niin ei siinäkään kyllä tarkkuus pärjää iPhone 4S näytölle. (Tosin tässäkin taitaa tulla sama ongelma kuin S3 eli se näyttötekniikka on taas amodel. Kyllähän iPS näyttö ainakin omaan makuun viä voiton. Pitänee käydä katsastamassa tuo HTC ONE X, taitaa olla aika huippunäyttö.

Ps katsot tietokonetta joko todella läheltä tai sitten älyluuria todella kaukaa.

Itse katon tietokonetta 95 sentin päästä. Tietokonetta käyttäessä huomaa usein, että mitä kauaemmin konetta käyttää sitä lähempänä näyttöä kohta on, sen takia olen laittanut näytön aivan pöydän takaosaan kiinni niin, että en yksinkertaisesti pääse lähemmäksi, ellen mene pöydän päälle :)

Tosin taas läppäreillä tällaiset etäisyydet on mahdottomia, läppäriä käyttää väkisinkin suht läheltä kun siinä on se näppis kiinni, tosin näyttökoko onkin sitten taas paljon pienempi niin se kompensoi.

Puhelinta taidan käyttää jossain 25-30 sentin päässä, paha sanoa.

Sitten voisin vielä vertailuksi sanoa, kyllä mun tietokoneen isossa näytössä ja tuossa uusimman iPadin näytössä tarkkuudessa on ainakin selkeä ero ainakin omaan silmään. Eli kyllä täällä ainakin PPI ainakin merkkaa. Kai se riippuu paljon siitä minkälainen näkö on. Itse ainakin haluan tietokoneeseen tarkemman näytön, Noh Apple niitä saattaa tuoda ensiviikolla, toivottavasti kohta samsung ym tulee perässä niin saa PC:lle kunnon näytön.

Ei tämä minunkaan näyttö huonolta tuntunut ennenkuin näin tuon uuden iPadin joka asetti ihan uuden tason :) Se on silmillekin parempi mitä tarkempi se näyttö on.

Vastaa
delic
delic

20

@9 Niin ja 0,5" isompi näyttö kuin iPhonessa. Kyllähän toi iPhone 3GS:n näyttö tänäpäivänä aika surkealta vaikuttaa, ajat muuttuu hei! se on kuitenkin n. 3 vuotta vanha luuri. Itselläkin käytössä ja ei sitä kyllä mielellään käytä enää kun on käytellyt tuota uusinta iPadia, hirveetä suttuahan se 3gs:n näyttö on :). Jos tuossa olisi parempi näyttö niin en näkisi juurikaan syytä vaihtaa uudempaan malliin.

iPhone 3gs PPI 165, nokia 808 PPI 184

Tässä valossa tosiaan 808 näyttö vaikuttaa tänäpäivänä aika ankealta.

Näyttäs varmaan ne huippukameran kuvatkin näytöllä hiukan paremmilta kunnon resolla...

Kuulostaa ihan N8 all over again meiningiltä, panostetaan kameraan hirveästi ja kamera on luurissa ylivoimaisesti paras osa ja selkeästi eritasolla kuin muu rauta joista on jouduttu paljon tinkimään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

@20 delic

> On tosiaan kyllä heikko reso, en tiennytkään, että noin
> antiikkinen näyttö, toisaalta se on linjassa antiikkisen ARM11
< prossun kanssa.

Jumaliste sä sitten osaat olla idiootti...

Vastaa
joniz123
joniz123

22

Olis monen android pojan luuri jäänyt ostamatta, jos samanlainen kamera olisi upotettu galaxy s3 hirmu puhelimeen. Tuskin isi olisi puhelimesta sitä 800e maksanut...
Haluan tällä tuoda esiin sitä seikkaa, että tuskin kukaan tätä puhelinta ostaisi, jos tekniikka olisi myös muun kuin kameran osalta viimeistä huutoa. Hinta karkaisi pilviin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

Huvittavia nämä "antiikkinen resoluutio" kommentit. Kovin on teillä tarkat silmät.

Ja eiköhän tämän puhelimen saa ostettua, maassa kuin maassa, kunhan vähän kikkailee.

Vastaa
delic
delic

25

Jos tuo miksuhin asenne ala pikkuhiljaa muuttumaan niin voin sanoa, että tulen antamaan takaisin ja isken arkaan paikkaan, se on aivan varma. Nytkin on erittäin lähellä että kirjotan tähän jotain mikä saisi tyypin aivan varmasti kiehumaan, mä oon tätä peliä pelannut jo kyseisen tyypin kanssa ja tiedän tasan tarkkaan mihin iskeä jos tilanne sitä vaatii.

Mun mielestä tuolle touhulle on jo aika saada stoppi, jäähylle koko tyyppi jos ei ole mitään käytöstapoja. Tuo jatkuva ihmisten haukkuminen mitä olet harrastanut jo vuoden pari ei todellakaan sovi tänne sivustolle, eikä kyllä mihinkään muuallekkaan.

Minä sanoin nokian rautaa antiikkiseksi (minun mielipide), sinä sanot samaan aikaan WP7:n moniajoa surkeaksi purkkaviritykseksi (sinun mielipide) ja koko WP7 alustaa myös. Kummallakin on oma mielipide, miksi sinä saat sanoa jotain huonoksi ja minä en? Ei voi vaan käsittää. Hyökkäänkö minä sinun päälle ja haukun sinua idiootiksi kun sinä sanot alustasta negatiivista mistä itse tykkään.

Jotenkin huvittavaa, että minä olen sanonut monesti mikä mielestäni mättänyt ja mättää symbianissa ja olen saanut takaisin idiootti huutoja ym sinulta, Nyt sinä kyllä kovaan ääneen haukut mitä kaikkea WP7 alustassa on vialla, ainii mut se on ihan okei... kunnei vaan symbianista mitään huonoa sano.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

26

Tämänkin luurin downfall on vain ja ainoastaan Symbian, mikä on varmasti myös ainoa syy miksi nämä resoluutiot ei nouse missään luureissa yli 640x360. Hyi! Kamera on puhelimessa varmaan taas ihan parasta A-luokkaa, mutta kuten N8:n kohdalla, jos puhelinta ei mihinkään muuhun edes halua yrittää käyttää, niin miksei vain hommaa sitten erillistä kunnollista kameraa.

Vastaa
Henrix98 (vahvistamaton)

27

@21
Nokia 808 Pureview:iinkö olisi pitänyt laittaa yhtä tarkka näyttö mitä kamera ottaa kuvia?! Ppi arvoa sille en jaksa edes laskea, varmaan olisi yli kaksi kertaa tarkampi kuin apple new ipad:ssä. 808:n kuvat on tarkotettu katottavaksi ehkä pikkusen isommalta ja tarkammalta näytöltä kuin 4.0" ja 640x360.

Vastaa
Henrix98 (vahvistamaton)

28

@21
Nokia 808 Pureview:iinkö olisi pitänyt laittaa yhtä tarkka näyttö mitä kamera ottaa kuvia?! Ppi arvoa sille en jaksa edes laskea, varmaan olisi yli kaksi kertaa tarkampi kuin apple new ipad:ssä. 808:n kuvat on tarkotettu katottavaksi ehkä pikkusen isommalta ja tarkammalta näytöltä kuin 4.0" ja 640x360.

Huomatkaa, kirjoitin applen nimen pienellä.

Vastaa
delic
delic

30

@30 Näinhän se juuri aika pitkälle menee, esim itsellä järkkärin kanssa ongelma kun järkkärin näyttö ei ole mitenkään tarkka niin vasta koneella katsoessa näkee esim tuliko kuvasta tarkka (tai okei ei niitä kunnolla koneen näytöltäkään nää, iPadilla se todellinen tarkkuus näkyy). Kuva voi näyttää järkkärin pikkunäytöltä hyvältä vaikka todellisuudessa kuva onkin epätarkka ja sumea=piloille mennyt käyttökelvoton kuva minkä huomasin vasta koneelle siirrettäessä, koska järkkärin näyttö ei pystynyt näyttämään kuvaa terävänä.

Kyllähän tuossa kun just katsoin tuollaista pirun tarkkaa retina taustakuvaa ja vertasin sitä tuolla vanhalla iPhonen ja iPadin näytöllä niin aika sumee oli kuva iPhonen näytöllä, ei mitenkään voisi kuvitella, että todellisuudessa kyseinen kuva on pirun tarkka ennenkuin sitä katsoo iPAdin näytöltä.

Kyllä se nyt minun mielestä nimenomaan on erittäin tärkeää, että jos luuri mikä on suunniteltu nimenomaan VALOKUVAUKSEEN sisältää huonon esikatselunäytön missä kuvatkaan ei näytä lähellekään siltä mitä ne voisi. Mitä se sitten auttaa siellä kotikoneella katsoa, että tulipas epätarkkoja ja sumeita kuvia? Vaikka ne näyttikin hyviltä puhelimen näytöllä mikä itsessään vääristää hirveästi, varsinkin jos kerran näyttö ei ole tarkka.

Kyllä mä ainakin maksaisin ekstraa että saisin järkkäriini mahdollisimman tarkan esikatselunäytön koska se nyt on erittäin tärkeä ominaisuus kamerassa, näkisi heti miltä kuvat todellisuudessa näyttää. Tosin kai noiden näytöt on varmaan kehittyneet tässä muutaman vuoden sisään.

ja onhan se tarkka näyttö mukava varsinkin netissä surffatessa.

Mutta jos symbian ei tosiaan tue tarkempaa resoa niin se on vaan todiste siitä, että symbian ei todellakaan ole kilpailukykyinen vaikka jotkut niin väittääkin, mikä nyt on tosin ollu tiedossa jo pitkän aikaa. Sama ongelma on ilmeisesti prosessoripuolella, alusta ilmeisesti ei tue kuin ARM11 mallia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

@28
Eihän kukaan edes ehdottanut tuollaista olkinukkea jota aloit hakkamaan. "Kunnon reso" voi tarkoittaa esimerkiksi jotain iPhonesta tai moderneista Androideista tuttua tarkkuutta. 640x360@4" oli ihan kunnollinen resoluutio noin 3 vuotta sitten, enää se ei pärjää kilpailussa.

Ja vaikka 808:lla otetut kuvat loppuviimeksi katsottaisi vaikka printtilehdestä olisi tarkemmasta näytöstä kamerapuhelimessa ehdottomasti hyötyä.

@26
Miksun tyyli tuskin tulee mihinkään muuttumaan, se kun on ollut ihan samanlainen jo pitkään. Samaa on näkynyt myös tietyillä ulkomaisilla foorumeilla/blogikommenteissa.

Idiootin huutelu ja muu henkilökohtaisuuksiin meneminen tuntuu olevan kaverin viimeinen keino siinä vaiheessa kun ne pienetkin perustelut alkavat loppumaan ja todellisuus ahdistaa. Ne kannattaa siis jättää omaan arvoonsa, eikä ainakaan lähteä vastaamaan typerään käytökseen samalla mitalla.

Vastaa
pekka1239 (vahvistamaton)

32

Eihän käyttis yhtäkkiä lopeta toimintaansa kun tuki loppuu. Belle toimii nyt hyvin ja Nokia Storessa on ihan riittävästi tavaraa voi sitä vielä vaikka v.2020 käyttää. Yhtälailla on Android puhelimista tuki loppu kun ei saa enää päivitettyä (tiettyjä mutta suurinta osaa), miksei siitä ole noussut kohua?

Vastaa
arivesa
arivesa

33

Kamera ei ole näyttöä varten.
Kuvat siirettynä muuhun mediaan ovat ehkä haluttuja tarkempina.

Silti,tuo pixeliporno kyllästyttää.
Eihän edes Nokia väitä käyttävänsä lopullisen kuvan muodostamiseen kuin n.5 Mpix käytettävissä olevista.

Vanhaa satelliittikameratekniikkaa,jossa ylisämpläyksestä kerätyt huonot pix. raakataan pois. Turhina muistisyöppöinä.

Full-HD näyttö(1080x1920)esim.näyttää vain vajaa 2,1M pix.
Muussa käytössä enemmästäkin voi olla hyötyä.

Ymmärtääkseni Nokia ei itse tee yhtäkään kameraa,linssiä,sirua,näyttöä,tai mitään muutakaan,joten sieltä ei mitään läpimurtoa kannattane odotella.

Osat tulee muualta,kuten kasauskin.

Ostaja päättää mitä haluaa.

Vastaa
E6 (vahvistamaton)

34

@20 Taitaa kuitenkin Nokian E6 mallissa olla suurin ppi. Taisi olla 328 jos oikein muistan.

Vastaa
arivesa
arivesa

35

@36: Ppi,eli pixels per inch,ruutua tummalle.Haloo! Mennyttä.

Uudemmat 360,nykyiset 720.Välissä monia muita tarkkuksia.

Noksu ostaa niitä näyttöjä mihin rahat riittää.Ei huippuja.
Eli huokeita.

Vastaa
arivesa
arivesa

36

@36:Ei kukaan vaadi kameralta enempää kuin näyttö näyttää,jos se on ainoa käyttö.

Kiusallisen karheita kuvia/videoita sensijaan lähetetään hukkaputkeen ja muualle nettiin.

Sitä katsoessa kärsii muutkin.
Silti,jos levitystekniikka nettiin karsii otoksen karkeaksi omista rajoituksistaan johtuen,ei alkup.kuvalaadulla ole merkitystä.

Noviisit ihastelee lukujen suuruutta,käytännön totuus on toinen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

37

@36 Nokian E6-mallissa ei ole suurin, mutta yksi suurimmista ppi-arvoista. (328, kun esimerkiksi iPhone 4S:ssä on 326.)

"http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_displays_by_pixel_density"

Vastaa
arivesa
arivesa

38

@39: Mitä väliä?
Kumpikaan eivät tee näyttöjänsä. Ostavat muualta.

Ei kai kukaan täysipäinen arvioi kuvia/videoita sillä perusteella, miltä näytössä näyttävät?

Printattuna/jaettuna vasta selviää mikä on kuvien laatu.

Näyttö auttaa luurin käytössä,muuhun ei kovin oleellinen.

Miksi ylipäänsä luullaan,tai halutaan,että luurin "lisukekamera" korvaisi oikean? Pienine kennoineen ja litteine optiikoineen?

Ei taida olla korvaajaksi aikoihin,parhaimmillaan ehkä B-.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

39

@40
Kyllä se puhelimen/kameran näyttö on ehdottoman tärkeä väline kertomaan onnistuiko otos vai ei.

Uusien huippupuhelimien kamerat ovat jo sillä tasolla, että monikaan tavallinen ihminen ei toista kameraa tarvitse. Aivan samalla tavalla kuin aiemmin pokkarit ovat riittäneet monille niin filmi- kuin digiaikanakin. Ja kyse ei ole ainoastaan laadusta vaan käyttökokemuksesta: puhelin on aina mukana, myös otosten jako ystäville onnistuu helpommin.

Järjestelmäkamerat eivät tietenkään ole häviämässä, mutta digipokkarit ovat aika uhanalainen tuotekategoria.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

40

@40: En varsinaisesti ottanut kantaa asiaan. Viestini oli lähinnä vastaus juuri siihen viestiin, johon sen olin merkannut vastaukseksi.

Mutta kuten Jonahan sen hyvin ilmaisi: "Kyllä se puhelimen/kameran näyttö on ehdottoman tärkeä väline kertomaan onnistuiko otos vai ei. "

Vastaa
3rd_party
3rd_party

41

Kyllä Pureview ainakin tunteita herättää, kun sitä koskeva uutinen on kerännyt jo yli 40 kommenttia.

Nokia on siis tehnyt ainakin jotain oikein, vaikkei näyttö kaikkia miellytäkään.

Vastaa
sheitan
sheitan

42

JussiFX "miksei vain hommaa sitten erillistä kunnollista kameraa."

Se erillinen kamera ei ole aina mukana ja tämä on asia, jota ei tulisi aliarvioida kuten usein tehdään. Jos tarvitsee aina mukana kulkevaa hyvää kameraa, jolla saa kuvat nopsaan nettiin 808 on hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi itselläni on juuri tämä tilanne.

Jos haluaa aplikaatiokilpailuun mukaan, tarkimman näytön tai sulavimman käyttiksen, kannattaa toki valita jokin muu puhelin.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

43

@40

omassa SGS2 ei edes tarvitse katsoa näytöltä onnistuiko kuva, kun sen tietää jo valmiiksi että huonoja ne on, jos nyt ei ole optimaalinen auringonpaiste ja kohde etenee max 0,5km/h maanpinnalla.

Eli on se nyt hyvä, että ensin on kunnon kamera ja sitten aletaan miettimään sitä paneelia ja sen tarkkuutta.

SGS2 saa kamerakännykkä kuvia ja Pureview 808 saa kuvia.

Vastaa
McTre
McTre

44

Puhelimella voi varmasti lukea rss-uutiset ja soittaa.
kamera paras mitä puhelimeen saa. Itse hankin tuon videokuvauksen takia. Koska matkoilla ei iltaisin viitsi kantaa oikeaa kameraa mukana.
ja iphoneNellsessa on kelvottoman suuri reso. Kun tuplaklikkaaa nettisivua jotta puhelin zoomaisi. On teksti liian pientä. Käytän puhelinta 30-50cm etäisyydeltä.

Kirjoitettu Defyllä ja anteeksi typoista.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

45

> iphoneNellsessa on kelvottoman suuri reso

Tämä oli ensimmäinen kerta kun joku pitää parempaa tarkkuutta absoluuttisesti huonona asiana. :) iPhone 4:ssa *mikään* teksti ei ole yhtään sen pienempää kuin aiemmissakaan. Kaikki on täsmälleen saman kokoista, mutta näyttää tarkemmalta, koska pikseleitä on nelinkertainen määrä.

> Kun tuplaklikkaaa nettisivua jotta puhelin zoomaisi. On teksti liian pientä.

Jos teksti on liian pientä zoomauksen jälkeen voit 1. kääntää puhelimen vaakasuuntaan -> teksti suurenee tai 2. zoomata lisää käyttämällä kahden sormen raahausta.

Jos nuokaan eivät auta, myös koko ruudun lisäzoomaus on mahdollista, sen voi laittaa päälle heikkonäköisille tarkoitetuista apuoptioista.

Vastaa
delic
delic

47

@46 Se teksti on sen kokoista, että se mahtuu näytölle, eli mahdollisimman paljon tekstiä. Eihän tuolla nyt reson kanssa ole mitään tekemistä ainakaan iPhonen tapauksessa. Pieneltä se teksti varmaan sun silmissä näyttäisi iPhone 3:llakin (koska se on täysin samankokoista). Sen takia itse käytinkin suurimmaksi osaksi pinch zoomia, että teksti oli aina sen kokoista mitä halusin, en edes yrittäny tuolla painalluszoomilla, mieluummin laittaa tekstin heti sen kokoiseksi mistä omat silmät tykkää.

Nyt kun tsekkasin ton tap zoomin tekstin koon niin mielestäni se on erittäin hyvä, se ei ole liian suuri että ei tarvi kauheasti skrollailla (tuntuu ahtaalta), eikä se ole liian pieni ettei sitä pystyisi lukemaan. (opera selainta käytettäessä ennen pinch zoomia tämä oli aina ongelma, teksti oli joko liian kaukana tai liian lähellä)

iPhonen 4:n tarkasta näytöstä paras esimerkki on kun zoomaa jonkun sivun ulospäin niin, että se teksti on todella todella pientä. Kuvittelisi, että ei sellasta voi lukea, mutta iPhonessa se vaan näkyy täysin terävänä ja on luettavissa. Olen koittanut samaa usealla luurilla ja iPhone on ainoa joka siihen on pystynyt. Ilmeisesti markkinoilla on muutama muukin mitkä siihen pystyy. Uusimmalla iPadilla myöskään kyseinen juttu ei onnistu vaan teksti pikselöityy hieman.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

48

@49
Tuplatäppäyshän zoomaa täpättyyn elementtiin, eli sen suuruus ei ole aina sama. Ja se tietenkin riippuu myös webbisivusta, mutta Safari tuntuu olevan paljon keskivertoselainta aggressiivisempi rivittämään palstoja kapeiksi, jotta teksti olisi luettavan kokoista zoomattuna siihen.

Yksi niistä pienistä yksityiskohdista, jotka tekevät Mobile Safarista erittäin hyvän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja