Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia uskoo peruspuhelinten kannattavan vielä tulevaisuudessakin

24
Teemu Laitila

Nokia uskoo peruspuhelinten kannattavan vielä tulevaisuudessakin
Nokia uskoo, että älypuhelinten hintojen laskusta huolimatta myös niin kutsuttujen peruspuhelinten myynti on kannattavaa vielä tulevaisuudessakin, kertoo Nokian peruspuhelinten myynnistä vastaava johtaja Mary McDowell All Things Digital -sivustolle. Peruspuhelinten menekin salaisuutena Nokia pitää entistä parempia ominaisuuksia vieläkin halvemmalla.

Peruspuhelimet ja niin kutsuttu "the next billion" eli seuraava miljardi uutta puhelinkäyttäjää ovat yksi Nokian viime vuonna käyttöön ottaman strategian kulmakiviä. Silti yhä halvempiin hintaluokkiin ilmestyvät Android-puhelimet syövät Nokian peruspuhelinten markkinaosuutta yhtiön perinteisillä vahvoilla markkinoilla kuten Kiinassa. All Things Digitalin mukaan Nokian peruspuhelinten tuottama liikevaihto tipahti edellisellä neljänneksellä kolmasosan verrattuna vuodentakaiseen ja myös toimitettujen puhelinten määrä tipahti lähes neljänneksen.
Nokia kuitenkin uskoo, että halvempien älypuhelinten alle jää edelleen markkinarako hyvillä ominaisuuksilla varustetuille peruspuhelimille, vaikka hintaskaala kapenee jatkuvasti ylhäältä päin. Peruspuhelimiin tulee yhä enemmän älypuhelinten ominaisuuksia, kuten kosketusohjaus perinteisten fyysisten näppäinten sijaan. Nokia julkaisi tällä viikolla ensimmäiset Asha-malliston puhelimet, jotka perustuvat kokonaan kosketusnäyttöön. Tulevaisuudessa näppäimet löytyvät yhä harvemmista malleista ja Nokian Mary McDowell ennustaa All Things D:lle, että vuoteen 2015 mennessä 40 prosenttia peruspuhelimista perustuu pelkkään kosketusnäyttöön.

Halvimpien älypuhelinten alle sijoittuvien mallien lisäksi Nokia tarvitsee jotain kilpaillakseen myös halpojen älypuhelinten luokassa. Siihen tarkoitukseen on veikkailtu uutta Meltemi-alustaa, jonka julkaisun pitäisi tapahtua jo tämän kuluvan kvartaalin aikana eli ennen kesäkuun loppua. Meltemiin odotettuihin ominaisuuksiin voi tutustua Puhelinvertailun aiemmassa artikkelissa.

Kommentit (24)

pähkinä
pähkinä

1

Mikä nyt sitten on älypuhelin ja mikä peruspuhelin? Kosketusnäytöllinen Asha ei ilmeisesti ole älypuhelin, mutta halvin kosketusnäytöllinen android-luuri on. Mikä siis tekee älypuhelimesta älypuhelimen?

Vastaa
henryhyva
henryhyva

2

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
henryhyva
henryhyva

3

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

Kyllähän se on niin, että tulevaisuudessa älypuhelimet ovat enemmän tietokoneita, joilla voi soittaa.
Ns. "peruspuhelimen" erottaa älypuhelimesta ainoastaan hinta eli halvemmat osat. Näihin sovitetaan sopiva käyttöjärjestelmä ja paketti on valmis. Lopulta peruspuhelimet ovat ns. älypuhelimia.
Tosin kumpi sitten on järkevämpi tapa? Sovittaa älypuhelin alustaa peruspuhelimille (Android) vai suunnitella alusta, jonka voi helposti muuttaa älypuhelimille sopivaksi (Meltemi ---> Harmattan). Itse olen jälkimmäisen kannalla, koska kaikki halvat Androidit ovat olleet täyttä kuraa.

Vastaa
jukilus (vahvistamaton)

5

Kannattaa käydä kattomassa tää: http://www.youtube.com/watch?feature=pl...d&v=hyWhEvXrkNQ , meinaan on aika sulava käyttis saatu S40:stä. Parempi kuin Symbian :) en tiiä kuinka hyvin toimii sitten Asha 305(6):ssa kun tässä 311 on 128mb Ramia ja kapasitiivinen kosketusnäyttö.
@ 2 Älypuhelin määritellään sellaisena että se voi suorittaa multitaskingia tai Ameriikoissa määriteltiin sellainenkin puhelin älykkääksi jos siinä on qwerty-näppis. Eli iPhone ei alunalkujaan ollut älypuhelin joidenkin mielestä esimerkkinä mainittakoon.

Vastaa
henryhyva
henryhyva

6

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
arivesa
arivesa

10

Halvoissa? Kalliissa? Myynti ei ole sama,kuin tuotto.
Loppupelissä rulaa valmistaja.
Joka Nokia ei ole.Valmistaja saa tuotot koko paketista.

Valmistuttaja(valmistajalle tuottava sekin),saa tuotot vain "lisäarvostaan".Jota Applella vielä on,Nokialla ei enää.

Kun on koko pakka hallussa,piistä tiskille,on tulos selvä.

Vastaa
henryhyva
henryhyva

11

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
tonkie
tonkie

12

Olen samaa mieltä Nokian kanssa. Ei kaikki halua "älypuhelimia" vaikka kuinka tämänkin sivuston lukijat niin saatavat ajatella. Normaalit ihmiset, eli ne joita on todella suurin osa ihmisistä ei kiinnosta appsit ja käyttöjärjestelmien paremmuus. Siinä vaiheessa kun he edes kuulevat tälläisten olemasta olosta he toki kokeilevat ensin olemassa olevalla puhelimella miten tämä toimii. Tällainen ensimmäinen kosketus saattaa hyvin usein olla esimerkiksi nettiselaimen avaaminen. Harva nykyihminen, poislukien kehitysmaat, eivät tiedä mikä internet on edes jollain tasolla. On hienoa, että jokin yritys tarjoaa aidosti uusille mobiilipalvelujen käyttäjille helppoa, edullista sekä käyttäjä ystävällistä mahdollisuutta perus puhelintoimintojen lisäksi. Tämä taitaa olla "the next billion" hankkeen kantava ajatus. Mikäli muut valmistajat omine käyttöjärjestelmineen hyötyy tästä Nokian tuomasta asiakaskunnasta, niin sitten on niin. Mutta, uskon kumminkin ensivaikutuksen voimaan ja brändin vaikutusmahdollisuuteen. Ehkäpä heidän seuraava älypuhelin onkin juuri Nokian valmistama?

PS: C'mon sama jannu spämmää 4 viestiä? Onko modet viihteellä vai mikä on homman nimi? Tsiisus!

Vastaa
JuhaW
JuhaW

13

Nokia uskokoon mitä uskoo, mutta sen jälkeen kun äitini (kohta 67v.) mainitsi haluavansa Sampan isonäyttöisen kosketuspuhelimen ( jota en oikeesti uskonut koskaan tapahtuvan) niin en usko Nokian luuloihin enää. Nokia on aina jäljessä.

Vastaa
jartar
jartar

14

@14
Pelkän yhden äidin perusteella on tosi hyvä tehdä johtopäätöksiä. Kait se nyt samalla otti siihen samalla netin mukaan, sillä ilman sitä kännyn ominaisuuksista korkeintaan 10% käytössä.

Nokian visioon on muuten helppo uskoa. Peruskännyn kestävyys, fyyisten näppäinten helppous, nopeus, vakaus ja loistava akunkesto ovat sellaisia ominaisuuksia mitä monet arvostavat yli kaiken. Kosketusnäytöllisten hienoudet kiinnostavat monia alkuinnostuksen jälkeen yhtä paljon, kuin kilo sitä itseään...

Vastaa
henryhyva
henryhyva

15

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
_kooma_
_kooma_

16

Perusluuereille olisi taatusti kysyntää jatkossakin. Esimerkiksi oma äiteeni haluaisi ostaa seuraavaksikin puhelimeksi simpukkamallin luurin. Eihän siihen mitään nettejä tai muita ihmeellisyyksiä kaipaa. Vasta jokin aika sitten hän "hoksasi" että puhelimessa on jopa kamera, tosin laatu kuulemma on sieltä jostain (Noksun luuri, hinta uutenaan 2-3 vuotta sitten 50€)..
Eipä ole ollut kameralle pahemmin käyttöä, mutta pitää puhelimessa siitä että se on yksinkertainen käyttää (tarkoittaa siis Helppoa), edullinen, kestävä (ei ole tarvinnut viedä päivitettäväksi tai mitään muutakaan), reilu akunkesto, ja tietty se että puhelimella pystyy soittamaan ja lähettämään viestejä. Eli peruspuhelin.

Äiteeni kokeiltua minun Samsung Galaxy Miniä, kysyi hän minulta 15 minuutin säätämisen jälkeen että miten tällä vekottimella oikein soitetaan!? Nettiin hän sillä oli päässyt (oli tunnistanut Operan logon näytöltä kaiketi). Eniten päänvaivaa kuulemma tuotti kosketusnäyttö.
Eli oma mielipiteeni uutiseen on se että onko niitä kosketusnäyttöjä oikeasti pakko tunkea jokaiseen luuriin? Panostaisivat akkujen kehitykseen, helppokäyttöisyyteen sekä puhelinten että ohjelmistojen vakauteen.
Niistä pitävät vanhemman ikäpolven käyttäjien lisäksi myös he jotka esim fyysistä duunia tekevät. Tuolla tarkoitan sitä että vanhat perusluurit pitävät pintansa esim raksoilla, maanrakennuksilla jne työpaikoilla joissa fyysinen kestävyys ja yleinen luotettavuus menevät helposti kaikenlaisen kikkailun edelle.

Vastaa
henryhyva
henryhyva

17

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
ep_
ep_

18

Kyllä peruspuhelimille löytyy kysyntää tulevaisuudessakin. Itse kokeilin käyttää pari kuukautta sitten vanhaa kunnon 3510i:tä viikon ajan. Suosittelen muitakin älypuhelimien käyttäjiä kokeilemaan vaihtoa peruspuhelimeen vähäksi aikaa.

Siinä huomaa, miten loistavasti sellainen peruspuhelin toimii. Toki välillä tuli ikävä musiikkia (vanha 3510i:n kaveri Creative ZEN -MP3-soitin ei toiminut enää) ja nettiyhteyttä puhelimessa (huomasi, miten kätevä se onkaan pikkuasioiden hoitamiseen), joten vähän alle viikkoa pidemmäksi kokeilu ei venynyt.

Eli kyllä peruspuhelin on aivan ylivoimainen jos tarvitsee vain soittaa ja laittaa tekstiviestejä. Toimii kuin junanvessa ja akku kestää monta päivää ilman mitään ongelmaa (loistojuttu, kun vertaa siihen, että moni älypuhelin tuskin jaksaa edes päivän ajan).

Ja kuten aiemmin mainittiin, on tuollainen peruspuhelin tosiaan aivan ylivoimainen vaikkapa raksoilla. Raksalla puhelinta pitää pystyä käyttämään säällä kuin säällä, pakkasella ja helteellä, hanskat kädessä ja ilman, likaisin sormin. Lisäksi sen pitää kestää vähän kolhuja eikä se saa syödä akkua tyhjäksi liian nopeaan (alle päivässä). Keksiikö kukaan yhtään halpaa älypuhelinta joka täyttäisi nuo vaatimukset? Varmaankaan kukaan ei keksi sellaista vaihtoehtoa joka olisi parempi kuin jokin Nokian parin kympin peruspuhelin.

Kyllä on myös niitä, joille tavallinen peruspuhelin riittää aivan loistavasti.

--------------

@henryhyva
Sinulta puuttuu se "OF". Ennen kuin kirjoitat seuraavan viestin (=trollin/spämmin), opettele vähän englantia.


@Puhelinvertailun:n moderaattorit
Tuolla olisi 4 poistettavaa viestiä vieraalta "henryhyva" ennen tätä viestiä ja kohta varmaan tämänkin jälkeen.

-------------

@AD:n yläpito
Monesti täällä ollaan ehdotettu pakollista rekisteröitymistä trollailun estämiseksi, mutta jos se ei käy, niin miltä kuulostaa seuraava ehdotus?

Lisätkää näihin uutiskommentteihin sellainen ominaisuus, että kun tarpeeksi moni rekisteröitynyt käyttäjä ilmoittaa ei-rekisteröityneen käyttäjän viestin olevan roskapostia (tai trolli), poistetaan se automaattisesti näkyvistä. (Ilmoittamisella tarkoitan sitä, että painetaan jotain "ilmoita"-nappia, mutta siitä ei tehdä mitään ilmoitusta modeille. Ja kun sitä nappia on tarpeeksi moni rekisteröitynyt käyttäjä painanut, katoaa viesti. Toki sellainen kunnollinen ilmoitusnappi on hyvä säilyttää törkeiden tapausten vuoksi.)

Vain rekisteröityneet voisivat tehdä sen ilmoituksen ei-rekisteröityneiden kommenteille. Sopivaa ilmoitusten määrää en tiedä, mutta sehän selviäisi kun vain kokeilisitte sopivan ilmoitusten määrän. Sopiva määrä olisi luonnollisesti sellainen, jolloin konnollisia kommentteja ei voi joku yksin kadottaa tahallaan, mutta trollit katoaisivat. Lisäksi ominaisuuteen voitaisiin vaatia tarpeeksi korkea käyttäjätaso väärinkäytösten estämiseksi (ja joku musta lista väärinkäyttäjille).

Voi näyttää monimutkaiselle, mutta siis lyhyesti sanottuna rekisteröityneet käyttäjät "moderoisivat" ei-rekisteröityneiden käyttäjien kommentteja yhdessä. Helpottaisi varmaan moderaattoreiden työtaakkaa näiden "vähäpätöisten" juttujen kohdalla.

Kannatusta muilta? Saisi nuo trollit kuriin.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

19

Tuo kommentointijuttu olisi hyvä lisä jos se toimisi kunnolla. Youtubessahan on kommenttien piilotus jos niille on tullut tarpeeksi negatiivisia merkintöjä. Vaikeita nämä hommat.. Olisi helpointa jos trollit kasvaisivat aikuisiksi mutta eipä ole tapahtumassa niin kauan kuin netissä on anonymiteetin suoja.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

21

Tuo ilmoita viesti roskapostiksi olisi hyvä ottaa käyttöön, rekisteröintipakko poistaa osan keskustelijoista niin näin saadaan ketjut siistiksi ja siivottua niistä nämä trollailut.

Itse aiheeseen, peruspuhelimille on edelleen tarvetta. Itsellä on pakko olla kaksi puhelinta, SGS2 käytössä, kun sähkövirtaa on saatavilla finngridin verkosta ja nokia 1100 viikonloppuisin, kun lähden luontoon liikkumaan. Älypuhelin on jo turvallisuus riski näillä reissuilla, olen aika tärkeää, että puhelimessa ei akku lopu kesken, jos menee esim jalka poikki tms.

Halvemman hintaluokan peruspuhelimille on kyllä tulevaisuudessakin käyttöä, onhan 5,3" Galaxy Notelle tilausta myös.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

22

Kyllähän noille peruspuhelimelle vielä kysyntää on paljon. Se fakta mitä monet eivät tule ajatelleeksi etteivät nämä peruspuhelimien käyttäjät seuraa välttämättä teknologiauutisia ja vielä harvempi on aktiivinen nettikeskusteluihin osallistuja. Tämä valitettavasti luo näitä sivustoja lukeville ajoittain sen harhan että "kaikilla" on älypuhelin.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

23

Itse käytän peruspuhelinta, eikä ole mitään tarvetta älykännykälle. Minulla vähän niin kuin tietokone ja kännykkä on kaksi eri asiaa. Kännykkä on minusta parhaimillaan silloin kun sitä käytetään sihen mihin kuuluu. Tietokone asiat hoidetaan eri laitteilla.

@21 on eri asia olla sanavapaus jolla ilmaiseen mielipiteensä, kuin laittaa sama viesti 5-kertaan samaan viestiketjuun. Eikä kyseessä ole mikään vahingossa useampi viesti, vaan tarkoituksella laittettu. Tuo on selvä trollaus/spämmäys.

Vastaa
arivesa
arivesa

24

Mikä mättää?
Jokainen voinee ostaa haluamansa,ellei ole kysynnän takia loppu.
Ei pitäisi olla kenenkään muun asia,mihin olet mieltynyt.
Kehnot on juuri "sitä itteensä",hyvät kelpaa vielä pari vuotta.
Ostakoon kukin minkä oikeaksi luulee.
Hölmöä syyllistää ketään,vaikka miinaan astuisikin.Halusta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja