Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kartat soluttautuvat muidenkin Windows Phone -puhelimiin?

20
Manu Pitkänen

Nokian kartat soluttautuvat muidenkin Windows Phone -puhelimiin?
"Ekosysteemien sota" laajeni toden teolla tänä kesänä mobiilikarttojen sotanäyttämölle. Pelinappuloita ovat liikuttaneet jo Google ja Apple. WPCentral-sivuston mukaan siirtoja tullaan näkemään myös Nokia-Microsoft-koaliitiolta, joten taistelusta on luvassa tiukka.

WPCentralin mukaan mahdollisesti 20. kesäkuuta esiteltävän Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän karttatiedoista vastaisi Nokia. Tällä hetkellä karttatiedoista vastaa oletusarvoisesti Microsoftin Bing Maps, jossa tosin käytetään jo nyt Nokian toimittamaa tietoa. WPCentralin mukaan tulevassa Windows Phonessa Bing Maps oltaisiin korvattu Nokia Mapsilla. Muutos koskee kaikkia WP-puhelimia, ei vain Lumia-malleja.
Sivuston mukaan WP8-puhelinten karttaohjelmasta löytyy rautakiihdytys ja 3D-navigointi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

ei todellakaan näin (vahvistamaton)

1

Jos tämä on totta, niin Microsoft sai halvalla kartat ja navigoinnin puhelimiinsa. Käytännössä ilmaiseksi siis, kun ei tarvitse Nokiaa ostaa. Mikä on WP8:n myötä Nokian kilpailuetu muihin WP-valmistajiin? Samsungilla on sentään oma rautasuunnittelu ja tuotantolinjat, helppo kulkea etunenässä tekniikan saralla. Nokia antaa Microsoftin päättää kilpailuetunsa jakelusta muille valmistajille. Melkoista tunarointia.

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

2

Hieno homma Nokialle. Kaikkiin niihin asiakkaille 1,5 vuoden aikana myytyihin Windows-puhelimiin saadaan Nokian kartat. Oliko niitä 3,5 miljoonaa luuria Q1/2012 loppuun mennessä, kuten "Microsoft Has Only Sold 3.5 Million Windows Phones To Date" artikkeli väittää. Apple myi 37 miljoonaa iPhonea yhdellä kvartaalilla ja heille kartat toimittaa TomTom.

Miten ihmeessä Nokia kuvittelee pärjäävänsä nappikaupalla ja keskittymällä sellaisiin järjestelmiin, joita edustavia yrityksiä kohtaan käyttäjät tuntevat silmitöntä pyhää vihaa?

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

3

Tulikin pieni lapsus, eli Nokian kartat tulevat vasta WP8-puhelimiin. Nykyisiä WP-puhelimia ei voi WP8:iin päivittää, eli Nokia aloittaakin kokonaan uudesta markkinatilanteesta. Melko suonikas strategia, varsinkin osakkeidenomistajille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Eikös tämä ole nimenomaan olllut tarkoituksena ja siitä on julkisesti puhuttu jo helmikuusta 2011 lähtien?

Vastaa
schannah (vahvistamaton)

5

@2, voi voi pikku Jussia kun tuntee silmitöntä pyhää vihaa. Onkohan nämä jutut sulle vähän liikaa? Vihaamasi Nokia kuitenkin tulee vielä nousemaan ja WP8 saamaan ison siivun markkinoista, vaikket sitä millään sulattaisikaan...

Vastaa
Känsä (vahvistamaton)

6

Siinä on Ekosysteemiä parhaimillaan SOPIMUKSEN katteeksi

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

7

@5: Nokia oli uutisissa reilu vuosi sitten Yhdysvaltain vihatuin matkapuhelinvalmistaja. Microsoft on kaikkein vihatuin ohjelmistovalmistaja. Nämä yhdessä ei ole mikään hyvä paketti.

Odotettele sitä WP8:n isoa siivua vain. Koko ajan kilpailijat valloittavat markkinoita yhä kiihtyvään tahtiin, kun MS-Nokialta on tulossa vihdoinkin se iPhonen-tappaja, Windows 8 -puhelin. Todennäköisesti huippumallil on kuitenkin joulumarkkinoilta myöhässä, jos vanhat merkit paikkansa pitää.

Vastaa
.... (vahvistamaton)

8

8@ Mikä virka noilla sun suluilla on? Ja huutomerkin jälkeen piste?

Jos Nokia Maps tulee kaikkiin WP8 puhelimiin, niin Nokialta alkaa loppua valtit.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

9

Tykkään näistä puhelinuutisista, kun yli puolet ovat uutisten tekijöiden kuten myös kommentoijien spekulaatiota. "iPhone5.com sivuston mukaan seuraavassa iPhonessa on 50'' näyttö, joka on pallon muotoinen."
Sama on tässäkin. Ei tiedetä varmasti missä muodossa tai missä määrin Nokia tietoa antaa ja mitä se siitä saa. Ainakin aiemmissa artikkeleissa (noin puoli vuotta sitten) on puhuttu vain rajatusta Mapsien käytöstä ja Navigointi olisi Nokian puhelinten etuoikeus. Mapsithan saa käytännössä mihin tahansa puhelimeen iPhonesta Androidiin. Nokian 3D mapsit voi ladata suoraan koneelle. Mikä haloo tässäkin on? Parhaimmassa tapauksessa, jos puhelimet menestyvät, Nokia voi saada vähän lisää rahaa.

Vastaa
PYHÄ JYSÄYS (vahvistamaton)

11

HITTO SOIKOON sitä N & MS sopimusta. Nokian noin 5-6 mrd:lla eurolla ostaman "Karttapalvelun" kartat nyt jaetaan ilmaiseksi MS:n kautta Nokian kilpailijoille!!!

Vastaa
qwss (vahvistamaton)

12

@11 Eiköhän se Nokian valtti ole ilmainen ääniopastava navigointi ja tuossa puhutaan vain Nokia-kartoista, jotka tulis myös muihin wp-luureihin.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

13

Nokian musiikkisovellus tultanee näkemään myös kaikissa WP8 luureissa täysiverisenä ilman lisenssimaksuja ja myöhemmin Nokia jakaa patenttisalkun kaikkien MS:n kumppaneiden kanssa, ilman erillisiä velvotteita.

Vastaa
jartar
jartar

14

Ensinnäkin tämä "uutinen" on pelkkää spekulointia. Ja toisekseen, miten ihmeessä joku voi oikeasti luulla että Nokia antaisi ILMAISEKSI Microsoftin käyttöön karttasovelluksen.

Vai haluaako joku nyt oikeasti perustella miksi Nokia ei haluaisi rahaa heidän karttasovelluksestaan?!?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@12
Vaikka oletkin anomuumi, vastataan nyt kuitenkin. Mistäköhän oikein päättelet, että kartat jaetaan ilmaiseksi?

Vastaa
jepulix (vahvistamaton)

16

Eli kartat tulee kaikille WP:lle mutta navigointi on vain Nokialla? Ja luulisin että Nokia saa rahaa siitä että muut (muk.lukien Mikkisoft) käyttää navteqin karttoja. Ja Nokiassa tämä osasto olikin ainut joka on tuottanut voittoa lähiaikoina.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

17

@17

Juuri näin. Pelkät kartat kaikille WP8 laitteille. MS maksaa näistä Nokialle, kuten siis aikaisemminkin. Ilmainen navigointi jää Nokialle. Hyvin vähän siis mikään muuttuu.

Vastaa
mniskane
mniskane

18

@17 näin olen sen itsekkin ymmärtänyt. Tämähän on vaan loistava asia Nokialle, että Nokian kartat tulee mahdollisimman laajaan käyttöön.

Vastaa
mniskane
mniskane

19

Pakko nyt vielä jatkaa sen verran, että osa jengistä ei varmaan ymmärrä karttoja ja navigointia erilliseksi palveluksi. Siitä nämä vuodatukset tuolla alussa.

Analogia Googlen suuntaan saattaisi olla, että "Aivan järjetöntä kun Googlen hakupalveluja saa muillekkin alustoille kuin Androidille..."

Vastaa
pähkinä
pähkinä

20

Mahtaakohan tulla ihan Nokia Maps-nimellä? Meinaan siitä eivät välttämättä kilpailijat tykkäisi, jos omassa puhelimessa pitäisi mainostaa Nokian karttapalveluita... :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja