Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EQT ostaa Vertun Nokialta

9
Manu Pitkänen

EQT ostaa Vertun Nokialta
Nokia on myynyt Vertu-luksusmerkkinsä pohjoiseurooppalaiselle EQT VI -pääomasijoitusyhtiölle. Nokia omistaa kaupan jälkeen Vertusta 10 prosenttia. Vertu on markkinajohtaja luksuspuhelimissa.

Nokian mukaan kauppa on Vertun kannalta hyvä, jotta se pääsee kasvattamaan mahdollisuuksiaan luksusbrändinä. Lehdistötiedotteen mukaan Vertu on kasvanut hyvin viime vuosina, kasvuprosentit ovat olleet kaksinumeroisia. Vuoden 1998 jälkeen sen liiketoiminta on kasvanut jatkuvasti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

teme565
teme565

1

Lainaus:

Lehdistötiedotteen mukaan Vertu on kasvanut hyvin viime vuosina, kasvuprosentit ovat olleet kaksinumeroisia. Vuoden 1998 jälkeen sen liiketoiminta on kasvanut jatkuvasti.


Yleensä firmasta on tapana myydä ne kehnoimmin kannattavat osat pois mutta Nokia näköjään onnistui epäonnistumaan tässäkin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

@1 Njaa-a. Entä jos kauppahinta olisikin vaikka sama kuin 10 vuoden voittotulos? En usko, että Vertu Nokialle vuositasolla hirveästi rahaa tuo. Jos Vertu olisi Nokian tuloksen kannalta merkittävä, niin sitä tuskin myytäisiin.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

@1

Nokia halunnee yksinkertaistaa yhtiön rakennetta nykyisestä, minkä takia "ylimääräistä" toimintaa myydään pois. Täysin ennen kuulumatonta tällainen ei ole, esimerkiksi Suomessa Outokumpu on toiminut samoin. Yhtiö myi aikoinaan kaivososaamisen pois ja muutama vuosi sitten se luopui MEMS-kiekkoja valmistavasta Okmeticista, vaikka sen toiminta on ollut hyvin kannattavaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@1
Ei vaan yleensä on tapana myydä ne osat, joista katsotaan olevan sillä hetkellä enemmän hyötyä käteisenä kuin osana omaa yritystä. Yleisiä esimerkkejä ovat osat, jotka eivät kuulu ydinliiketoimintaan. Myydyistä osista luopuminen helpottaa keskittymistä olennaiseen ja saadut rahat tuottavat paremmin jossain muualla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

5

@4 Jonhan

Muisdtatko kuinka vasta vähän aikaa sitten väitit kivenkovaan, ettei Vertun toiminta ole voitollista ja että Nokian siksi pitäs myydä se? Sulle sanottiin monesti, että Vertu on ollut kokoajan voitollinen, mutta sinä et sitä suostunut uskomaan. No nyt
kannattas lukea tuo uutinen tarkkaan.

Sitäpaitsi Vertu oli Nokian itsenäinen tytäryhtiö, joka on tehnyt omat suunnitelmansa. Eli on varsin kyseenalasta väittää Vertun myynnin auttavan Nokiaa ydinliiketoimintaan keskittymisessä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
En muista väittäneeni Vertun voitollisuudesta yhtään mitään, antanet viitteen? Muistan kyllä, että moni väitti sen olevan voitollista, mutta mitään numeroita ei ollut esittää väitteen tueksi, enkä sellaisia löytänyt itsekään. Poikkeuksena keskustelussa viitattu Tietokonelehden uutinen, jossa oli sekoitettu termit "liikevoitto" ja "liikevaihto" keskenään.

Luin uutisen, ja jopa pressitiedotteen, aika tarkkaan, mikä osa siitä kertoo millään tavalla Vertun voitollisuudesta? Kasvuprosentit viittaavat myynnin kasvuun, siitä ei voi päätellä voitollisuudesta yhtä eikä toista. Vai sekoitatko sinäkin nyt liikevoiton ja liikevaihdon keskenään?

Vertun myynnistä saa rahaa, Nokia tarvitsee sitä kipeästi.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

7

@5 Vertu, kuten useat muutkaan luksusvalmistajat, ei julkista taloudellisia tietoja. Kaikki jotka "tietävät" sen olevan voitollinen, perustavat tietonsa vain omiin tai muiden arvailuihin.

Todennäköisesti mistään päätähuimaavista voitoista ainakaan on Vertun kohdalla kyse, eiköhän se olisi muuten mennyt kaupaksi jo aikoja sitten. Toisaalta tuskin se myöskään tappiota tekee, silloin se olisi varmaan tapettu jo hyvä tovi sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

8

@7

"Todennäköisesti mistään päätähuimaavista voitoista ainakaan on Vertun kohdalla kyse, eiköhän se olisi muuten mennyt kaupaksi jo aikoja sitten. Toisaalta tuskin se myöskään tappiota tekee, silloin se olisi varmaan tapettu jo hyvä tovi sitten."

Jos Vertu ei ollut myynnissä aikoja sitten niin mielestäni tämä ei ole mikään erikoista, että sitä ei ole myyty jo aikoja sitten..

Vertu tekee varmasti kohtuu tulosta sillä liikevaihdolla.

"Kaikki jotka "tietävät" sen olevan voitollinen, perustavat tietonsa vain omiin tai muiden arvailuihin. "

Mistä taivaallisesta totuudesta sitten tietonsa saa se porukka joka väittää, että Vertun toiminta ei ole kannattavaa??

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

@8 Vertun myynnistä on huhuttu jo hyvä tovi. Se, pitävätkö nämä huhut paikkaansa on toinen juttu, muttei ole kovin vaikeaa uskoa että Nokia olisi sitä jo pidempään kaupitellut.

"Vertu tekee varmasti kohtuu tulosta sillä liikevaihdolla."

Kaikilla luksusvalmistajilla on kohtuulliset liikevoittoprosentit (tai sitten ne eivät menesty), mutta prosenteista on pitkä matka rahasummaan.

"Mistä taivaallisesta totuudesta sitten tietonsa saa se porukka joka väittää, että Vertun toiminta ei ole kannattavaa??"

Vertun kannattavuuden tietää tasan tarkkaan Nokia ja ostaja(kandidaatit). Kaikki muut arvailevat enemmän tai vähemmän mututuntumalta. Mukaan lukien kaikki tätä uutista kommentoivat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.