Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elop myönsi Windows Phone -strategian alkaneen kangerrellen

39
Manu Pitkänen

Elop myönsi Windows Phone -strategian alkaneen kangerrellen
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop alkaa vihdoinkin myöntämään, ettei yhtiön valitsema uusi Windows Phone -strategia ole lähtenyt hyvin liikkeelle. Bloombergin mukaan Elop totesi torstaina, ettei Lumia-strategiassa olla edistytty toivotulla tavalla. Samaan aikaan Symbian-alustaan pohjautuvien puhelimien myynti on lähtenyt syöksykierteeseen ja "kilpailudynamiikka" aiheuttaa ongelmia peruspuhelimissa. Tässä on pelkistetysti syyt Nokian torstaiseen tulosvaroitukseen.

Mikseivät Lumiat sitten myy? Elopin mukaan itse tuotteissa ei ole mitään sellaista vikaa, joka selittäisi heikon myynnin. Tähän analyysiin on sikäli helppo yhtyä, että Lumiat ovat yleensä saaneet hyviä arvosteluita niin testaajilta kuin loppukäyttäjiltäkin. Omat puutteensa Windows Phonessa tietysti on, niin kuin Androidissa ja iOS:ssäkin. Syy on Elopin mukaan siinä, ettei jälleenmyyntikanava halua myydä Nokian Windows Phone -puhelimia kuluttajille. Seikka jonka yhtiö vihdoin avoimesti myöntää, ja josta vihattu sekä rakastettu Tomi Ahonen on puhunut jo pitkään.Jälleenmyynnin hylkimisreaktioista on olemassa useita esimerkkejä. MTV3 testasi maaliskuussa asiaa. Näyttävästä mainonnasta huolimatta useimmissa myymälöissä ei haluttu myydä nokialaista. Muutamat tahot ovat testanneet samaa myös Yhdysvalloissa Lumia 900:n myyntiin tulon jälkeen ja tulokset ovat osoittaneet "boikotin" olemasssaolon. Elop on itse myös puhunut (Lumioiden lanseeraamisen jälkeen), että jälleenmyyjille pitää antaa lisää koulutusta, jotta nämä osaisivat myydä Lumioita.

Nokian uutta puhelinta ei ole välttämättä saanut, vaikka sitä myyjältä suoraan kysyisikin. Kuluttajan eteen on tuotu iPhone tai Android-puhelin, joiden myyjä lupaa olevan parempia kuin Lumiat. Nokia ei ole antanut virallista selitystä myyntikanavan hylkimisreaktiolle, mutta Ahosen mukaan syy piilee Microsoftissa, joka omistaa Windows Phonen lisäksi VoIP-palvelu Skypen. Operaattorit karsastavat Ahosen näkemyksen mukaan tätä yhdistelmää. Skype on todellinen uhka SMS-viesteillä ja puheluilla eläville operaattoreille. Windows Phone 8:n on huhuttu sisältävän Skype-integraation.

Elop kertoi torstaisten uutisten myötä millä eväin Nokia aikoo jatkaa tulevaisuudessa. Edullisiin puhelimiin suunnattu Meltemi-alusta lopetettiin Ulmin yksikön mukana, eli tässä segmentissä aiotaan jatkaa edelleen S40:n turvin. Windows Phone -puhelimia hiotaan samalla edullisemmiksi. Se ei välttämättä ole oikea toimenpide, kun ongelma on siinä että myyjät eivät halua myydä Lumioita. Tuotteesta, hinnoista tai mainonnasta ei ole Lumioiden kohdalla valitettu, päinvastoin.

Samalla Nokia aikoo keskittää voimavaransa tietyille markkinoille. Tämä tarkoittaa sitä, että matkapuhelinvalmistaja keskittyy Yhdysvaltoihin, Kiinaan ja Britanniaan sekä "tiettyihin Aasian ja Euroopan maihin". Muualla läsnä olo vähenee, mikä antaa tilaa kilpailijoille.


Elop kertoi eteläafrikkalaiselle Business Day -lehdelle vuoden alussa, ettei hän menetä yöuniaan Samsungin kasvun takia. Korealaisvalmistaja nousi tänä vuonna maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Nokia piti titteliä hallussaan 14 vuotta. Nokia oli vielä Q1/2012 Samsungia suurempi pelkissä peruspuhelimissa. Nokia arvioi "teollisuudenalan kilpailudynamiikan vaikuttavan edelleen kielteisesti Devices & Services -liiketoimintaan vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä."


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

1

Tiedän, että monet eivät osta Lumia-puhelimia, koska käyttöjärjestelmänä on Windows Phone. Näin ainakin toimivat ns. aikaiset teknologiafriikit, jotka näyttävät tietä massoille. Elop vaan ei tunnu tajuavan tätä!

Vastaa
teme565
teme565

2

Ai että on alkanut kangerrellen?? Aika lievästi ilmaistu, tämä Nokian koko windows-strategiahan on epäonnistunut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
wikko84 (vahvistamaton)

3

aika kummallista että sanotaan että jälleenmyyjät eivät halua myydä lumiaa kun nokia ei anna kaikille myyjille lumiaa edes myyntiin. pitäs olla joku tietyn tason sopimus että saa myydä...

Vastaa
perhana
perhana

4

Uskoisin että valtaosa puhelimen ostajista ei välitä siitä onko käyttöjärjestelmä microsoftin, applen, vai googlen toimittama, mutta valtaosa puhelimen myyjistä välittää koska he ovat näitä "wannabe" teknologiafriikkejä jotka uskovat että androidia tai iphonea kehumalla he saavat enemmän arvostusta.

Nokia voisi ehkä tässä tilanteessa alkaa jälleen itse myydä omia puhelimiaan suoraan kuluttajille, eli suurimpiin kaupunkeihin jonkinlainen oma kivijalkamyymälä pystyyn jossa myytäisiin Nokian puhelimia, ja mainoskampanja kertomaan kuluttajille myymälöiden olemassaolosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

5

Kun johto jo tunnustaa, että metsään mentiin WP strategian kanssa niin odottelen, koska tiety nimimerkit tunnustavat tämän tosin seikan eivätkä syytä tilanteesta vanhaa kaartia. Uuden strategian kanssa tuli kiire, kun vanha johto ei tehnyt siirtoja ajoissa, mutta tämä uuden strategian metsään meno ei liity mitenkään vanhaan kaartiin.

Tämä Elop oli se sateentekijä WP strategialle ja se kusee nyt.

" Bloombergin mukaan Elop totesi torstaina, ettei Lumia-strategiassa olla edistytty toivotulla tavalla. Samaan aikaan Symbian-alustaan pohjautuvien puhelimien myynti on lähtenyt syöksykierteeseen"

Symbian myynti ei olisi kasvanut, mutta Elop (maailman historian kalleimmalla yritysmuistilla 15Mrd) päätti vauhdittaa symbianin alasajoa. Kyllä näillä suorituksilla pääsee joko maailman historian surkein johtaja tillelistä kamppailemaan tai sitten alkupeäinen tarkoitus on vain ollut pilkkoa Nokia.

Vastaa
delic
delic

6

Elopin sanoissa on kyllä paljon perää. Sitten taas jos vertaa kun lumiat tuli Suomessa myyntiin, tuntu ettei markkinoilla muita luureja enää ollutkaan. Tv:ssä pyöri lumia mainokset koko ajan, kauppaan ku meni niin lumia standeja ja mainoksia ympäriinsä ja myyjät lähes tyrkytti lumiaa ja kehuivat sitä.

Nythän lumialla onkin jo siinä 10% osuus Suomessa statcounterin mukaan ja kasvaa koko ajan hyvää vauhtia. Toki Suomen tilanteeseen auttaa valtavasti se, että kuoressa lukee nokia, yksikään WP7 luuri Suomessa ennen nokiaa ei ole saanut juuri minkäänmoista innostusta.

Mutta kuten sanottua, markkinoilla on erittäin vaikea pärjätä nykyään, koska android ja iOS on jo niin monella tapaa vuosien aikana kehittynyt sille tasolle, että niitä on paha päihittää. Pitää olla joku iso koukku millä voi kompensoida puuutteita. Win8 integraatio voi olla juuri tämä ja se että kohta markkinoilla on niitä windows 8 tabletteja jotka suurella todennäköisyydellä auttaa myös windows luurien myyntiin ja päinvastoin.

Saas nähdä, tai sitten yksinkertaisesti käyttäjät ei halua enää windowssia kun on vaihtoehtoja ja luurit floppaa ja win8 tabletit floppaa, se on se toinen vaihtoehto :) Tosin vaikea uskoa, sen verran vakuuttavalta näyttää win8 tablet ui, että luulisi vetoavan käyttäjiin, itsekin ilman appstorea ja lisälaitteita päättyisin todennäköisesti windows tablettiin kun windows käyttäjä kumminkin olen, jos siis sille saisi kaiken saman, mutta suurin ongelma on juuri se että ei saa ja se on myös windows luurien ongelma, tosin tilanne paranee koko ajan.

Eli saas nähdä miten käy

Vastaa
jartar
jartar

7

Elop pelasi valtavaa uhkapeliä heittämällä kaikki kortit pois ja yhden kortin nappasi tilalle millä kuvitteli Nokian nousevan. Tämänkin kortin otti käyttöön ihan hemmetinmoisella viiveellä käyttäen "välimallin" tuotteita.

Symbian heitettiin heti pois, Meego tiputettiin listalta pois ennen N9:n tuloa myyntiin ja Meltem heitettiin pois ennenkuin mitään edes saatiin ulos. Tilalle otettiin valtavalla viiveellä marginaaliluokan käyttis WP 7. Ja jotta tilanne saatiin mahdollisimman huonoksi niin lippulaiva malli lumia 900 tuotiin luvattoman myöhään markkinoille ilman mahdollisuutta päivittää Apolloon. Ihan oikeasti, miten tämä strategia olisi voinut onnistua?

Vastaa
tuckom
tuckom

8

En tieda missa vika mutta ainakin taalla Aasiassa monessa maassa ei vielakaan saa yhtaan mallia Lumioita jos kysyy myyja sano etta tehdas ei pysty toimittamaan!!!???? Ja samaan aikaan laitetaan tehtaita kiinni??????!!!!!! Se muuten on taallakin totta etta kauppiaat ovat lopettaneet Nokian mainostamisen ja laitteet on jossain sivutiskilla huonosti esilla!!!!!!!

Vastaa
Boss93
Boss93

9

Juu-u kyllä se niin on, että jos alkaisivat mulle liikkeessä tyrkyttämään iPhonea, kun pyydän lumiaa, niin kääntyisin 180 astetta ja marssisin kaupasta ulos koskaan palaamatta... Kyllä tuo Lumia 800 on niin hyvä puhelin (kyllä! omistan sellaisen, joten tiedän mistä puhun), että on vaikea uskoa, että Applen iPhonet, josta on ollut paljon huonoa uutisissa olisivat parempia kuin Lumia.

Androidista sen verran mainitsen, että sen myynti piilee siinä, että sitä käyttävien laitteiden statsit ovat niin mukavat, että kaikki haluavat ostaa sellaisen. Ongelmana on vain se, että Android käyttöjärjestelmä ainakin googlelta lähtiessä on niin huonosti optimoitu, että pienempitehoisemmat WP:t voittavat sen toiminnallisuudessa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@7
Tarkoitat varmaankin, että Nokian hallitus, puheenjohtajanaan Jorma Ollila, pelasi valtavaa uhkapeliä?

Symbiania ei ole heitetty pois, vieläkään. Meego-projekti kariutui ennen Elopin tuloa taloon. N9:n "Meego" on jotain aivan muuta. Valtavasta viiveestäkään en voi olla aivan samaa mieltä, ensimmäiset Nokian Windows Phonet olivat kaupoissa noin 9kk strategiamuutoksesta. Nopeammin kuin yksikään Nokian älypuhelin aiemmin.

Jos päivitysmahdollisuus olisi suurelle osalle asiakkaita kynnyskysymys, ei Androideja myytäisi juuri lainkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vihainen22 (vahvistamaton)

11

Surullista tässä on, että tämä floppaus oli jo tiedossa kun Nokia ilmoitti tästä strategiamuutoksesta. Kukaan ei uskonot tähän WP:seen kuin Nokian hallitus.
Nokian olisi pitänyt jo pari vuotta sitten ottaa Android, ja alkaa valmistamaan myös Meego-luureja. Olisi nyt ihan eri meininki talossa.
Nyt saatiin tapettua maailman johtava mobiiliyritys parissa vuodessa. Melkoinen saavutus.

Vastaa
Robustus
Robustus

12

Vai että kangerrellen alkoi! Heti ensi töikseen Elop veti maton alta koko Nokian tuotepaletilta ja vei samoin tein yhtiön kaikki munat Microsoftin koriin sopimuksella, jonka sisältöä ei tulla varmaan koskaan paljastamaan. Mitä etuajo-oikeutta Microsoft lupasi siitä, ettei Nokia julkaise yhtään Android-puhelinta? Jos lupasi jotain, pitäisi niiden alkaa kohta tulla ilmi.

Mutta eipä näy vastapalveluksia, vaan Nokia joutuu luovuttamaan navigointipalvelunsa koko leirille ja PureView on kaiketi seuraavaksi luovutuslistalla.

On se vaan niin saatanan väärin kuin olla vaan voi!

En tiedä mikä lie ollut Elopin tavoitteena, mutta jos se oli syöstä Nokian kurssi syöksyyn ja kypsyttää yhtiö Microsoftin ilmatteeksi "pelastettavaksi", niin hän on aika lähellä onnistumista. Olemme todistaneet nykyajan teollisuushistorian suurinta puhallusta, ja se on tehty täysin avoimesti meidän kaikkien silmien alla.

Vastaa
badmf
badmf

13

Sääli että nokia hylkäsi meegon..androidit ja wp:t testattu ja läpikäyty, nyt vaan toivoisi älypuhelinta mikä on hyvä, luotettava ja omassa hallinnassa. ..android ainakin tuntuu tekevän mitä tykkää, rootannut kun en sitä ole,hukkaa tehoja (ja akkua) olemalla java-pohjainen ja windows taas on liian simppeli käyttis, jonka ongelmana on logiikan puute, mikäli haluaa jotain tiettyä asiaa muuttaa. Viimeisin HYVÄ luuri minkä olen omistanut, on ollut n900, ja mikäli nykytrendit kohdistettuine mainoksineen ja muuten vaan maksullisen schaiban myötä yleistyy, myös viimeinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JJ (vahvistamaton)

14

Syy tosiaan on Microsoft ja sen tapa tehdä businesta, joka on myrkkyä kaikille muille paitsi MS:lle itselleen. Operaattoreilla se syystäkään ole mitään luottoa Elopiin eikä Microsoftiin. WP todella tappaa Nokian.

Vastaa
jartar
jartar

15

@11
Heh-heh. Ensitöikseen Elop ilmoitti että symbian on palava lautta mistä pitää päästä eroon. Siinä lyötiin HETI naula symbianin arkkuun.

N9:stä tehtiin tarkoituksella floppi Elopin aikana kun kun sitä myytiin vain rajoitetuissa maissa ja kerrottiin sen jäävän viimeiseksi Meego kännyksi. Se kyllä ammuttiin harvinaisen nopeasti alas. Tietysti hiuksia voit halkoa, mutta Nokia itse on mainostanut tuota Meego kännynä. Kenenkään elämä tuskin siihen kaatu jos muutkin käyttävät samaa nimitystä...

Ja sinunko mielestä on nopeaa kun Nokia oli 9kk ilman yhtäkään puhelin mallia mille voisi luvata minkäänlaista jatkuvuutta?!?

Kun noin paljon tunnut olevan Elopin kannalla niin varmaan perustelet kantasi?!?

Vastaa
arivesa
arivesa

16

Voisiko syy haluttomuuteen (myynti) olla niin simppeli,että aiheuttavat eniten takuuongelmia?
Suomessa lainsäädönnällä ensikädessä myyjän ongelma.
En tiedä US-käytännöstä,mutta mahdollinen syy.
Linjassa näkemäni(täällä Suomessa)kanssa.
Ei myyjä halua selitellä ja paikata.
Missään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@17
En ole erityisesti Elopin kannalla, halusin vain tuoda faktoja noitavainosi vastapainoksi.

1. Strategian päättää hallitus, ei toimitusjohtaja.
2. Strategian mukaan Symbian pysyi mukana vielä monta vuotta ja tuessa sitäkin pidempään. Siitä kerrottiin helmikuussa 2011.
3. MeeGo projekti kaatui ennen Elopin tuloa. N9 on sen jälkeen kasaan harsittu kokonaisuus.
4. 9kk on lyhyt aika uuden puhelimen ja alustan tuomiselle myyntiin. Etenkin Nokialle.

Olen ihan samaa mieltä siitä, että helmikuussa 2011 tai vaikka pari vuotta aiemmin olisi pitänyt olla jotain uutta julkistettavaa, joka olisi ollut Nokian uusi suunta ja laitteita olisi saanut ostaa heti, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Ja syy miksi oltiin tuossa jamassa ei ollut Elopin, joka oli ollut firmassa noin puoli vuotta vaan häntä edeltävän strategian, jonka Nokian silloinen hallitus oli linjannut ja silloinen johto, toimitusjohtajana OPK, toteutti.

Kaikille on selvää, että Nokia on keskellä kauheaa siirtymäkautta, pystytkö täydelliseltä jälkiviisaudellakaan sanoa mitä helmikuun 2011 strategiamuutoksesssa olisi pitänyt tehdä? Kaikki keksimäni vaihtoehdot ovat heikkoja, eivätkä mitenkään varmasti parempia kuin nykytila.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

18

@20

"1. Strategian päättää hallitus, ei toimitusjohtaja. "
Joo mutta Elop valitsi windows stratergia ja hallitus siunasi. Miten suuri alta Elopilla oikein kun juuri nyt vaihtui kolme hallituksen jäsentä kerralla muttei toimitusjohtajaa joka on mokannut?

"3. MeeGo projekti kaatui ennen Elopin tuloa. N9 on sen jälkeen kasaan harsittu kokonaisuus. "
False, Elop kaatoi N9 eli Nokian sisäisen Meego projektin. elop ei antanut N9:lle mahdollisuuksia rajoittamalla myyntiä esim Usa:ssa.

"4. 9kk on lyhyt aika uuden puhelimen ja alustan tuomiselle myyntiin. Etenkin Nokialle. "
Miten niin? WP ja Lumia pohjautuu WP puhelinmalistoon joka on Windows:n käsialaan. Lumiaa on myyty tammikuusta asti Usa:ssa ja myynti ei ole ollut huimaa huolimatta massiivisista mainostuksesta.

Lumia ei myy. Se on fakta. Lumiaan tehdyt on mennyt vessasta alas, samoin monta muuta miljoonaluokan panostus kohdetta on vedetty vessasta alas ilamn että niistä olisi saatu edes tuotekehtisrahoitusta takaisin. Miinusta Miinusta miinusta muttei tuloja.

Vaikka Lumia möisikin se ei tuo tuloja Nokialle. Vaikka Lumia myisikin, se ei patentteja, innovaatiota lisää koska ne menevät muille kuten Microsoft:lle. Saa Nokia toki pennosia mutta ei siten että Nokia hyötyisi siitä pitemällä aikavälillä.

Androidikin olisi ollut parempi vahtoehto.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@21
Johtoryhmästä vaihdettiin kolme, ei hallituksesta. Ja edelleenkin kannattaa ymmärtää voimasuhteet. Hallitus päättää strategian, hallitus valitsee toimitusjohtajan. Jos toimitusjohtaja toimii hallituksen linjan vastaisesti, lentää hän ulos kuin leppäkeihäs.

Tutustuppa vähän siihen mitä Meegossa piti olla ja mitä N9:ssa lopulta oli, kun se tuli ulos noin vuoden myöhässä ja silloinkin monin osin hiomattomana.

9kk on erittäin lyhyt aika verraten Nokian keskimääräisen älypuhelinprojektin kestoon.

Ok, vaihtoehtosi on Android. Miksi se olisi parempi ratkaisu? Ihan varmastiko Nokia saisi niitä myytyä enemmän ja vielä voitollisesti? Viimeksi kun tarkistin, Android-valmistajista ainoastaan Samsung on voitollinen. Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän vaikeuksissa, koska hintakilpailu on niin kovaa. Miksi Nokia pärjäisi automaattisesti paremmin kuin vaikka HTC tai Motorola, joilla on paljon pidempi kokemus Androidista?

Kaikilla suurilla Androidvalmistajilla on myös varsin suuria UI-modifikaatioita ja muita lisäyksiä perus-Androidin päällä, olisiko Nokia ollut kilpailukykyinen ilman tällaisia vai olisiko se suunnitellut ja koodannut sellaiset tyhjästä vaikka 6kk:ssa ja ollut Samsungin ja HTC:n tasolla?

Androidin käyttö asettaa varsin tiukat rajoitukset valmistajalle. Puhelimesta pitää mm. löytyä Googlen kauppa, ja Googlen lokaatiopalvelut. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että Naviteq vedetään vessasta alas ja sijoitukset Ovi-kauppaan pitkälti myös. En yhtään ihmettele, että MS-yhteistyö vaikutti kiinnostavalta kun näitä voitiin käyttää yhteisessä platformissa, korvausta vastaan.

Jos Lumia myy, saa Nokia siitä kyllä ihan joka jokaisen Euron, toki niistä maksetaan valmistus, käyttislisenssi ja vastaavat, aivan kuten ennenkin. Ja ehdottomasti Nokia hyötyy Lumian myynnistä saaduista tuloista pitkälläkin aikavälillä, aivan kuten headsettien Symbian- tai Asha-puhelimien myynnistä saaduista tuloista. Väitteesi patenteista ja innovaatioista oli hyvin sekava.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

20

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288477892125.html

"Apple ja Samsung keräsivät 90 prosenttia älypuhelinmyynnin tuotoista tämän vuoden tammi-maaliskuussa, kertoo tutkimusyhtiö ABI Research. Nokia matkapuhelintoimitukset romahtivat 40 prosenttia.

Nokian olisi kasvatettava Windows-puhelimiensa myyntiä 5000 prosentilla, jos se haluaisi korvata menetetyn Symbian-myynnin"

Juu ja se tulee olemaan vaikeaa koska kukaan ei halua koska Microsoftin puhelimeen.

Ja mitä muuta Nokialla oikein on? Vanhentunt S40 ja S30 mallisto jotka ei kelpaa nykypäivän markkinoille edes kehitysmaissa koska Androidissa on parempi kehitysympäristö tehdä softaa.

Meltemi olsi ollut S40 pelastaja mutta sitä ei haluttua päästää kilpailemaan Lumiaan vasten ei edes ylimenoajaksi.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

21

@22 en ole väittönyt koskaan N9 meegoksi koska se ei ole sitä. N9 on Maemo 6 terästettynä Meego Qt:lla ja hypellä.

Nokia valitsi väärän hevosen, that's it. Eräs suuromistaja on vahvistanut Nokian osakkaiden arvo nolla taalaa eli tämä taho ei edes odota saavansa rahoja takaisin.

Vastaa
perhana
perhana

23

@24
Sony Erickson valitsi samankaltaisessa tilanteessa hevosekseen Androidin... missä se tällä hetkellä laukkaa?

Ja jos puhutaan Lumia malleista Elopin floppeina, niin entäpä vertailun vuoksi edellisen johtajan aikaansaannokset eli N8 ja E7 mallit, ne sitten varmaan möivät kuin häkä?

Vastaa
syrtek66
syrtek66

24

N8:ia myydään vielä tänäkin päivänä. E7 en tiedä mutta kaikki puhelimitkaan ei ole olleet mitään best sellereitä. Kuten joku ex nokia pomo sanoi, vaikka kuinka huonon symbbari puhelimet laittoivat ulos markkinoille tiesi aia kuitenkn sen että se myisi joitakin miljoonia.

Androidin vois hyvin forkata ja muokata ja laittaa vaikka Qt:n ja Navteq kartat mukaan. Näitä ei ole Sony:lla mutta Nokialla on tällä hetkellä. Siinä olisi ympäristö missä olisi kaikki Androidille tehdyt softa pienillä muutoksilla omaan ympäristöön muokattuna sekä mahdollisuus vielä tuoda kaikki C++ ympäristölle tehdyt ohjelmat.

Tälläkin hetkellä on laitteita kute VIA:n APC joissa pyörii androidin ICS mutta mikä ei ole millään tavalla lukittuna googlen. Yksi semmoinen tulee minulle.

google markettiin ei pääse mutta ei kait sillä Nokian tilanteessa ole merkitystä.

Vastaa
perhana
perhana

25

@29
kai niitä N8:ja yritetään vieläkin myydä pois varastosta, mutta ei sen myyntimääriä mitenkään menestykseksi voi kutsua.

kun tuota Lumia niin kovin yritetään täällä Suomessa flopiksi tituleerata, niin voitaisiin hakea vähän informaatiota meren takaakin että saataisiin jotain käsitystä siitä onko se floppi vai ei:
http://www.amazon.com/gp/top-rated/wire...r_nav_cps_1_cps

Eli Lumia 900 ainakin tällä hetkellä Amazonin Top Rated listalla kärjessä... on se vaan paska puhelin, ja pian myynyt samanverran kuin N8 tähän päivään mennessä

Vastaa
Boss93
Boss93

26

@30
Juu ei kyllä voi Lumiaa ainakaan toiminnallisuutensa puolesta flopiksi kutsua... Ittelläkin on Lumia 800 käytössä ja on niin hemmetin hyvä kännykkä, etten vaihtaisi pois muuten kuin pakon edessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cocco Bill (vahvistamaton)

27

@6 (delic)

"Tosin vaikea uskoa, sen verran vakuuttavalta näyttää win8 tablet ui, että luulisi vetoavan käyttäjiin"

Ei todellakaan vetoa! Hirvittävä oksetus koko Metro. Ruma kuin mikä ja hirvittävä käyttää. Siinä yksi iso syy miksen WP:een koske pitkällä tikullakaan. Enkä Windows 8:aan. Windows 8:sta tulee Vistaakin pahempi floppi. Tavalliseen desktop näppis-hiiri -käyttöön se on täysin järjetön. Tervemenoa Micro$oft! Ei tule ikävä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cocco Bill (vahvistamaton)

28

@26
"Ja jos puhutaan Lumia malleista Elopin floppeina, niin entäpä vertailun vuoksi edellisen johtajan aikaansaannokset eli N8 ja E7 mallit, ne sitten varmaan möivät kuin häkä?"

N8 myi jo ekalla neljänneksellä 4+ miljoonaa. Lumiat, ja siis KAIKKI, eivät päässeet edes 3 miljoonaan kahden neljänneksen aikana. Ja tämä sisälsi vielä joulumyynnin. N8:ia ei voi millään kutsua flopiksi. Elop olisi hyppinyt riemusta, jos olisi saanut Lumiansa myymään 4 miljoonaa ekalla neljänneksellä. Paitsi, että vastatakseen N8:n myyntimäärää, Lumioiden olisi pitänyt myydä 6 miljoonaa yksikköä, koska maailman älypuhelinmyynti kasvoi niin paljon vuoden aikana.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

29

@30, oletkok miettinyt sitä miksi Amazonissa Lumiat on arvostelu menestyksiä mutta kaupallisesti floppi? Jopa RIM myy enemmän älypuhelimia kuin Nokia joka on vähän kyseenalainen saavutus eFlopilta. Siinä missä Samgnsung ja apple lisäsivät 40 prosenttia myyntiä samaan aikaan Nokia menetti 40 prosenttia älypuhelimien myynnistä ...

Näetkö tässä yhtään mitään kaavaa? Haloo? viimeistään tulosjulkistuksne yhteydessä nähdään mikä Lumian myyntia tai ainakin pitäisi saada osviittaa siitä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

30

@33
Onko sinulla antaa viite N8:n myyntimääriin vai veditkö ne hatusta? Oliko muuten kyse kuluttajamyynnistä vai mahdollisesti huonommilla ehdoilla tehdystä operaattori/kanava stuffauksesta?

Vastaa
arivesa
arivesa

31

@35
Mitä väliä määrillä sinänsä? Jos joka luurista tulee taala tappiota,pienempi numero on parempi.
Tilinpäätös kertoo oleellisen.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

32

@35
Googlettamalla löytyi Inderesin arvio 3,5-4 milj. http://www.taloussanomat.fi/informaatio...in/201018026/12 Tätä tarkempaa tietoa tuskin kenelläkään on esittää, kun Nokia ei ole yleensä sen kummemmin noita erillisten malliensa myyntimääriä kertonut..

Noin muuten koko myyntimääräkeskustelu on yhtä turhanpäiväistä,kuin muutaman vuoden takaiset uutiset symbianin/nokian älypuhelinmarkkinoiden hallinnasta. Silloinkin tällä palstalla muistutettiin aina (aivan oikeutusti), kuinka itse myyntimäärillä ei ole mitään merkitystä, mikäli puhelimet tullaan myymään lähes nolla-tuotoilla.. Ei ne 900:n Amazon myynnit tai wp:n 10 prosentin käyttömäärät Suomessa estä sitä paskaa tuulettimeen osumasta.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

33

Sillä ei ole mitään väliä mikä käyttöjärjestelmä siinä älypuhelimessa on.

Täysin naurettavaa nämä Ios (Apple), Android (Samsung+muut) ja Windows (Nokia) fani taistelut. Sillä mikä merkki tai käyttis ei ole merkitystä. Se miten se laite toimii ja minkälaiset käyttökelpoiset ominaisuudet siinä on, on se joka merkitsee jotain.

Kyllä noi Lumiat floppaa siksi että ne tuli markkinoille VÄÄRÄÄN aikaan. Kilpailijat olivat jo vallanneet markkinat. Nokia myöhästyi, muut kerkisi jo vakiinnuttamaan asemansa.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

34

Tässä ketjussa ei ole väännetty kättä puhelimien paremuudesta van siitä että Nokia sakkaa ja lujasti.


"Kyllä noi Lumiat floppaa siksi että ne tuli markkinoille VÄÄRÄÄN aikaan. Kilpailijat olivat jo vallanneet markkinat. Nokia myöhästyi, muut kerkisi jo vakiinnuttamaan asemansa."

Totta.

Vastaa
perhana
perhana

35

@39
Siitä päästään taas takaisin siihen että turha tätä on edelleen vääntää Elopin flopiksi, koska Nokia oli tässä kilpailussa myöhässä jo ennen Eloppia, ja kone oli lähtenyt sakkaamaan jo ennen hänen ohjaksiin tarttumistaan.

Vastaa
teppoI
teppoI

36

@40


Selviä virheitäkin Elop on tehnyt, joten en antaisi hänelle täyttä synninpäästöä. Nokia oli kuitenkin Elopin astuttua remmiin maailman suurin älypuhelinvalmistaja 30 prosentin markkinaosuudella. Nyt markkinaosuus on 8 prosentin tietämillä.

Omasta mielestäni tämä johtuu siitä, että Windows Phone -strategia julkistettiin liian aikaisin. Palava lautta -puhekin saattoi avittaa asiaa. Molemmat ovat erittäin vahvoja signaaleja jälleenmyyntikanavalle, että heidän tulee etsiä Symbian-puhelimille välittömästi korvaava tuote. Nokialta ei tällaista korvaajaa löytynyt helmi-marraskuun välisenä aikana, joten vaihtoehdoksi operaattorit ja jälleenmyyjät ottivat Androidin. Windows Phoneen siirtymisessä saattaa kestää aikaa.

Vastaa
arivesa
arivesa

37

@41:

Äly-? Ainakin oli suurin puhelinvalmistaja vielä tuolloin.

Taitaa olla turha lisuke tuo äly-,nykyisin.
Kuka vetää rajan,ja millä perusteela mihin?

Millä pixeleillä,ytimillä,tai muilla speckseillä tuo raja ylitetään / alitetaan?

Ja onko esim. ensikuussa vielä sama?
Veteen piirretty viiva,näyttää.

Vastaa
teppoI
teppoI

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

@41:

Äly-? Ainakin oli suurin puhelinvalmistaja vielä tuolloin.

Taitaa olla turha lisuke tuo äly-,nykyisin.
Kuka vetää rajan,ja millä perusteela mihin?

Millä pixeleillä,ytimillä,tai muilla speckseillä tuo raja ylitetään / alitetaan?

Ja onko esim. ensikuussa vielä sama?
Veteen piirretty viiva,näyttää.

Helmikuussa 2011 Nokia esitteli uuden älypuhelinstrategian. Peruspuhelimet kantoivat yhtiötä vielä vuoden 2011 loppuun asti, minkä takia rajoituin pelkkiin älypuhelimiin. Vastaavaa hylkimisreaktiota jälleenmyyjien taholta ei ole käsittääkseni tapahtunut S40-puhelimissa, voin toki olla väärässäkin.

Voit ottaa äly-etuliitteen pois viestistäni jos haluat.

Vastaa
arivesa
arivesa

39

Helmikuussa 2011 Nokia esitteli uuden älypuhelinstrategian. Peruspuhelimet kantoivat yhtiötä vielä vuoden 2011 loppuun asti, minkä takia rajoituin pelkkiin älypuhelimiin. Vastaavaa hylkimisreaktiota jälleenmyyjien taholta ei ole käsittääkseni tapahtunut S40-puhelimissa, voin toki olla väärässäkin.

Voit ottaa äly-etuliitteen pois viestistäni jos haluat.

Joo,otankin."Älypuhelin","Smartphone" siis,kuulostaa OPK-aikaiselta huru-ukkotermiltä.

Ilman jotain älyä ei mikään toimi.
Apple esim.ei lie koskaan muiksi kutsuttuja tehnytkään?
Ovatko niistä vanhimmatkin edelleen "älypuhelimia",vai onko skaala jo vaihtunut?

Ei kai tarkoiteta vain kosketusnäyttöä?
Nokian puhelimet olivat/ovat muistaakseni"äly"-,tuota ilmankin.
Missä raja nyt? Entä ylihuomenna?

Siis harhaanjohtava nimitys.Luokitus lie kalliit/halpikset?
Sekin vaihtuu jokaisen tarjous-mainoksen myötä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja