Nykyiset Windows-puhelimet saavat 7.8-päivityksen

30
Manu Pitkänen

Nykyiset Windows-puhelimet saavat 7.8-päivityksen
Nykyiset Windows-puhelimet eivät saa Windows Phone 8:aa päivityksenä. Nykyisille käyttäjille tarjotaan kuitenkin Windows Phone 7.8 -päivitys, joka sisältää uuden alustaversion ominaisuuksia.

Saksalainen talousjulkaisu Wirtschaftswoche sai asian tietoonsa jo kesäkuun alussa. Päivitys tuo mukanaan esimerkiksi uudistetun aloitusnäkymän.

Microsoft lupasi samalla Windows Phone -laitteille vähintään 18 kuukauden ohjelmistopäivitystukea.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
98 € Power
99 € Elisa
139 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Realme 11 Pro+ – hinta laskenut -17%

Realme 11 Pro+
499 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 598 €

Kommentit (30)

Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

2

7.8 avulla Lumiat pysyy käyttökelpoisina vielä pitkään. Uusi aloitusnäyttö on aika makee!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

3

7.8 avulla Lumiat pysyy käyttökelpoisina vielä pitkään. Uusi aloitusnäyttö on aika makee!

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

4

Sinänsä pitäisi lienee olla tyytyväinen, että edes jotain jäi käteen. Silti se ei poista sitä pettymystä mikä aiheutuu helmikuussa ostetusta HTC Titanista joka ei jää WP 7.8 päivityksen jälkeen lienee melko rammaksi sovelluksisssa ja käytettävyydessä. Tietenkään asiaa ei ole voitu virallisesti ennen paljastaa sehän nyt on perusyrityspolitiikkaa. Toinen osa on myös ollut se, että WP8 ja Windows 8 pohjautuvat eri koodiin kuin WP7 versioineen. Se ei silti poista sitä faktaa, että kyllähän tästä p*ska maku jäi suuhun kun vasta ehti innostua Windows 8 uusista ominaisuuksista ja tulevasta yhteisestä ekosysteemistä KAIKKIEN Windows laitteiden välillä PC-WP7/8-Xbox. Näin silti loppujen lopuksi, pitää kai olla siitä tyytyväinen, että WP8 näytti vihdoin joka asteella kilpailukykyiseltä alustalta, joka ehkä ponnistaisi Nokiaakin viime hetkillä pohjamudista.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

5

Mitään tietoa tuleeko muuten uusi Skype-integraatio ja IE10 myös vanhemmille WP7-7.8 versioille? Vai onko tämäkin vain uusien WP8 omistajien herkkua? :S

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

6

Ja vielä kommenttispämmiä jatkaakseni kiinnostaisi tuleeko tuo aito ja oikea multi-tasking myös vanhemmille Windows puhelimille?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

7

Mikrosoft poltti Nokian "ekosysteemin" yhtenä roihuna.. Ei sitä tosin alunperinkään Elopin höpötysksistä huolimatta ollut....

Lumian ostaja Betatestasi vanhaa käyttöjärjestelmää ja uusien laitteiden myynti sakkaa varmasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
.....fff (vahvistamaton)

8

Tärkeimmät wp8 spesifiset uudistukset rautapuolen juttuja. NFC sirua ei ohjelmistopäivityksellä saa eikä moniydintä.. Toivottavasti kukaan ei odottanut niitä saavansa ohjelmistopäivityksellä :D

7.8 tuo saman ulkonäön joka lienee tärkeintä monelle

Vastaa
pasla
pasla

11

Alkuvuonna olin kahden vaiheella, et ostanko Lumia 800 vai N9. Onneksi sillon jo päätin että odotan noksulta WP8 luureja, ja ostinkin N9 kun sen hintatipahti niin paljon silloin.. Nyt muuten pikkusen ketuttas :)))

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

12

Multitasking tuskin tulee 7.8 versioon. 8 kerneli on nt pojainen sama kum windows 8rt.
7.8 on ce pohjaonen. 8 on täysin eri järjestelmä lun 7.8. 8 todennäköisesti vaatii enemmän muistia kun 7 versiot nt pohjaisen kernelin takia. On lisäksi jän ä nähdä mitä tapahtuu nokian halpa luuri projektin kanssa. On se mikrosoft taas keittänyt tosi hienon sopan. Äkkiseltään laskettuna 5 eri platformia joita pitää kehittää rinnakkain ja kaikissa eri softat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sandandan (vahvistamaton)

14

Aivan mahtavaa että tulee toi uus tile näkymä myös Lumia 800:seen. En olisi enempää edes toivonut koska mahtava laite kyseessä. Tosin jos ensimmäiset nokian wp8 koneet on hienoja, ni lähtee ostoon. Todella lupaavalta vaikuttaa!

Vastaa
Mahteri
Mahteri

15

Tuo uusi kotinäkymä on kyllä huikea parannus edelliseen. Tuntuu, että vihdoinkin myös wp:stä on mahdollista tehdä oman näköisensä pelkkien saman kokoisten ja samoilla paikoilla pysyvien tiilien sijaan.

WP ei olemassa olonsa aikana ole kertaakaan saanut allekirjoittaneelle aikaan "wau" -efektiä, mutta uusittua kotinäkymää esiteltäessä sellainenkin ihme vihdoin pääsi tapahtumaan.. :)

Vastaa
Jep_
Jep_

16

Ei WP8:ssa ainakaan tämän päivän tietojen valossa ole "aitoa moniajoa".

Eikä Win CE -> Win NT kerneli ole mikään selitys, softaa sekin vain on ja päivitettävissä siinä missä käyttis muutenkin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

17

Silti Microsofti onnistui munaamaan tälläisen asian. 7.8 on todella pahaa PR:ää firmalle nykyisten asiakkaiden silmissä. Kyseinen päivitys olisi pitänyt nimetä WP8 Liteksi tai vastaavaksi. Kirjaimet olisivat hämänneet lehdistöä, mutta numero ei hämää ketään. 7.8 on aina 7.
Jos pistettäisii kaupan hyllylle kaksi tuotetta, jossa toisessa olisi WP7.8 ja toisessa WP8 Lite porukka ostaisi jälkimmäisen vaikka ne oikeasti olisivat sama käyttöjärjestelmä.
Nyt lehdistö tarttuu tähän asiaan ja lypsää siitä kaiken mahdollisen irti, vaikka omasta mielestäni MS:n päivitys oli ihan reilu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Schanna (vahvistamaton)

19

@17 noinhan se on tehty iOS:n osalta, eihän siinäkään kaikki ominaisuudet toimi vanhoilla raudoilla, vaikka uudempi versio asentuukin. Applelta fiksu kusetus...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

20

@19 Kertoo taas siitä miksi Apple on elektroniikkamarkkinoiden kuningas. So far no mistake.
Jos Apple uutisoi, että puhelin saa uuden iOS6.0 päivityksen, niin kaikki iltapäivälehdet sanovat samaa. Jos joku teknologiasivusto kertoo, että se pitää vain vähän paikkaansa, niin asia ei päädy normitallaajien tietoisuuteen.
Ilman että olen edes katsonut päivän lehtiä, lyön vetoa että siellä lukee jotain tämän tyylistä: "Nokia ja Microsoft hylkäsivät nykyiset asiakkaansa - WP8 ei tule Lumia 900 -puhelimelle."

Vastaa
Boss93
Boss93

23

@18 Meneppäs rölli takasin jonnewebiin! Voin kuule ihan kokemuksesta kertoa, että ainakin Lumia 800 on erinomainen puhelin ja myöskin suurin osa puhelimen arvosteluista tukee näkemystäni. Wp on ihan hyvä käyttis sitten kun sitä oppii oikein käyttämään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@19 @20
Jos katsoo ainoastaan kuluttajaominaisuuksia, voi Applen ehkä väittää "kusettavan". Se ei ole ainoa, eikä ehkä edes tärkein näkökulma. iPhone 3GS saa täsmälleen samat kehittäjärajapinnat, kuin 4S, joten on ihan perusteltua sanoa, että iOS6 tulee kaikkiin Applen kolme vuotta vanhoihin (julkaisusta) ja sitä uudempiin puhelimiin. Joka on aikamoinen ihme kun otetaan huomioon minkälaisella vauhdilla mobiilirauta on viime vuosina kehittynyt.

Ja jos puhutaan 4S:sta, *sekin* on vanhempi puhelin, kuin yksikään Lumioista, ja kuitenkin kaikki iOS 6:n uutuudet tulevat siihen. Suuri osa uutuksista tulee myös parivuotiaaseen iPhone 4:aan. En ehkä ihan heti olisi väittämässä markkinoiden parasta päivitystukea kusetukseksi.

Ymmärrän kyllä Microsoftia, WP7 ei ole ollut sellainen menestys kuin Redmondissa toivottiin, homma on parasta pistää kunnolla uusiksi vielä kerran kun voidaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tyhtrg (vahvistamaton)

30

Kaikki Androidi puhelimet on paskoja varsinki tuo SGS3. Windows puhelimet on parempia ja 4 ydin prossa ei ole mahdollinen vielä puhelimissa. Valheitta vaa... Androidit vittuun kokonaan ja Windowsit tilalle niin alkaa 4 ydimestäkin olemaan hyötyä

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.