Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kommentti: Näin media murskasi "Nokia-roskan"

42
Manu Pitkänen

Kommentti: Näin media murskasi Nokia-roskan
Microsoftin eilinen Windows Phone 8 -julkistus on aiheuttanut medioissa ympäri maailmaa hyvin kirjavia tuntemuksia. Suomessakaan esittely ei jäänyt huomiotta -- asioista muistettiin uutisoida myös negatiivisesti.

Nokiaa enemmän seuraavat ovat saattaneet huomata, ettei suomalainen media käsittele Nokiaa silkkihansikkain. Välillä tuntuu, että kotimaiset mediatalot keksivät matkapuhelinvalmistajasta(mme) vaikka väkisin negatiivista kerrottavaa. Tämä toisaalta käy järkeen; negatiiviset otsikot myyvät paremmin ja mikä olisikaan helpompi kohde kuin Nokia. Yhtiö oli 14 vuotta alansa suurin ja käy nyt läpi yhtä historiansa suurinta muutosvaihetta, jossa ei potkuiltakaan säästytä.

Muutamia uutisotsikoita eiliseltä ja tältä päivältä.
Otsikot liittyvät lähinnä siihen, etteivät Nokian Lumia -puhelimet saa Windows Phone 8 -päivitystä. Sen sijaan tarjolle tulee Windows Phone 7.8, joka sisältää WP8:n ominaisuuksia. Ominaisuuspäivityksen sisältöä ei ole paljastettu (paitsi uusi aloitusnäkymä). Paul Thurrottin mukaan sisältö jäisi aloitusnäkymän uudistamiseen ja langattomiin päivityksiin.Otsikoissa Lumioiden karsittu päivitys on tulkittu pahaksi pettymykseksi, jopa kuoleman suudelmaksi. Onko asia oikeasti näin?

Jos Microsoftin "valintaa" vertaa kilpailijoihin, niin asiat eivät ole heillä yhtää paremmin. Android-valmistajat jakelevat uusimman Androidin rajoitetulle laitekannalle ja päivityksessä voi kestää pitkään. Edes joka kymmenessä Android-puhelimessa ei ole vieläkään viime vuoden lopulla julkaistua Ice Cream Sandwichiä. Apple on toisaalta pitänyt vanhoista asiakkaistaan huolta, mutta ei heillekään tarjoilla kaikkia uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi Siriä ei saa iPhone 3GS:lle. Miten Windows Phone siis loppujen lopuksi poikkeaa muista? -Ainakin Microsoft lupasi 18 kuukauden päivitystakuun kaikille myydyille Windows-puhelimille.

On myös huomionarvoista, että Windows Phone 7.8:n lisäksi Nokia on luvannut kameraekstroja nykyisille Lumioille -- eli uusia ominaisuuksia tulee saataville käyttöjärjestelmäversiosta riippumatta. Windows Phone 8:n suurimmat uudistukset liittyvät rautaominaisuuksiin, joita ei saada taiottua vanhoihin laitteisiin ohjelmistopäivityksellä. Odottiko joku oikeasti saavansa Lumia 900:lle SD-korttipaikan tai moniydinprosessorin ohjelmistopäivityksellä? Puhelin on yhtä hyvä tai puutteellinen kuin se oli julkistuksen jälkeen -- vielä tuolloin Lumia 900:aa kehuttiin vuolaasti.

ZDNetin mukaan Windows Phone 8 -laitteille suunnitellut sovellukset eivät toimi 7.x-kokoonpanoissa. Tämä on huono uutinen, sillä sovelluskehittäjät saattavat kiinnittää huomionsa tuleviin laitteisiin, jolloin ohjelmistotarjonnan kasvu nykyisille puhelimille voi tyrehtyä. Windows Phone Marketplacesta löytyy kuitenkin jo 100.000 ohjelmaa, joten tarjontaa kyllä on.


Tietokirjailija Petteri Järvinen kirjoittaa blogissaan, että "vielä eilen kokeilussani ollut Nokia Lumia 900 vaikutti hyvältä puhelimelta. Tänä aamuna on toisin. Microsoftin illalla julkistama Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä tuo paljon uusia, kaivattuja ominaisuuksia. Niiden valossa Lumia 900 vaikuttaa nyt puutteelliselta ja vanhentuneelta."

Kommentti pitää varmasti paikkansa, mutta oliko se kenellekään yllätys, että Microsoftin uusi alusta on edeltäjäänsä selvästi kehittyneempi? Jos päivitys olisi jäänyt pelkäksi faceliftiksi, olisin huolissani Nokiasta (pitkällä aikavälillä). Ellei Microsoft olisi tehnyt näin suurta hyppäystä eteenpäin, olisimme saaneet lukea otsikoita, joissa Windows Phone haukutaan ominaisuuksiltaan puutteelliseksi ja jälkeenjääneeksi. Minusta Windows Phone 8 tulee tulkita Nokian kannalta pitkän aikavälin mahdollisuudeksi. Lyhyellä aikavälillä Lumioiden myynti voi olla hankalaa, jos ihmiset odottavat seuraavan sukupolven malleja. Tämä ongelma toisaalta koskettaa kaikkia alan toimijoita: monet lykkäsivät viime vuonnakin iPhonen ostoa 4S:n julkistamisen takia.

Toivottavasti saamme jatkossa lukea enemmän tarkkaan mietittyä kritiikkiä ja vähemmän mehukkaita otsikkoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (42)

johtaja59
johtaja59

1

Lähinnä tällä hetkellä enemmänkin kiinnostaisi mitä ominaisuuksia 7.8 tulee sisältämään, kun WP8 ominaisuudet ovat olleet jo kauan tiedossa, muten myös se ettei WP7 luurit saa täydellistä WP8 päivitystä.
Tuleeko Lumioille mm. Nokian kartat ja navigointi.

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

2

Kiitos, nyt voi hyvillä mielin lähteä juhannuksen viettoon kun tietää että Suomessa on sentään edes yksi kriittisesti asioihin suhtautuva toimittaja joka ei lähde mukaan mediahuoraukseen jonka tarkoituksena on vain saada aikaan mahdollisimman suuri määrä klikkauksia. Ikävä juttu vain on, että suurin osa sopuleista lukee vain nuo suurien medioiden otsikot ja toimii niiden antaman viestin perusteella...

Vastaa
3rd_party
3rd_party

3

@1 Kyllähän Lumioissa jo on Nokian kartat

WP8 suurimmat uutuudet ja eniten kaivatut muutokset tosiaan koskivat rautapuolen tukea. Mitä väliä sillä on, ettei niitä saa vanhoille, kun ei se rauta kerran muutu kuitenkaan. Toki tämä saa vanhat mallit näyttämään hieman huonommilta, mutta eikö kenenkään mielestä SGS3 saakin aikanaan hyvän SGS2:n näyttämään vanhentuneelta?

Kaikkein surkuhupaisin oli Iltalehden uutinen, jonka joku linkitti toisen uutisen kommenttiin täällä. Siinä oli tehty lista siitä, mistä kaikesta WP7 puhelimet jäävät paitsi ottamatta huomioon sitä, jäävätkö ne oikeasti paitsi mistään mitä ne olisivat ilman raudan muuttamista saadakaan.

Itse näin eiliset uutiset vain ja ainoastaan ovien avaajina Nokialle. Nyt heillä alkaa olla systeemi, joka on ihan oikeasti tasaväkinen kilpailijoiden kanssa (ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan). Nyt Nokian onnistuminen riippuu vain heistä itsestään.

Hyvä artikkeli Manu, keep up the good work!

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

4

Noita lehtien kommentteihin nyt ei ikinä kannata noteerata mitenkään. Onhan se jo vuosia tiedetty että noissa lehdissä on tekniikka puolella täysin asioista mitään tietämättömiä "toimittajia" ketkä puhuvat aivan puutaheinää, ilman minkäänlaista tietämystä. Harmivaan että näitä roskatoimittajia lukevat/uskovat nämä "tavalliset" ihmiset jotka ovat se suurin ostajakunta. Normaalit kuluttajat eivät ole perillä teknisistä asioista, eikä se heitä edes kiinnosta. Heille on tärkeintä ainoastaan että se puhelin toimii on helppokäyttöinen ja vielä hyvän näköinenkin, sekä tulee saamaan jatkossa käyttöäparantavia päivityksiä. Tämmöiset "toimittajan" pellet ketkä yrittävät lietsoa lokaa Nokian niskaan minkä kerkiävät, voisivat senkin ajan käyttää asioiden opetteluun. Voisivat sitten EHKÄ joskus saada kirjoitettua edes yhden asiantuntevan artikkelin. Tämä on itseäni monesti ihmetyttänyt suomalaisessa mediassa että kuinka asiantuntematonta porukkaa siellä on töissä, mutta vielä pahempi asia on se, että mitä kaikkea valhetta ja roskaa ne päästää julkaistuun lehteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepulix (vahvistamaton)

5

Hesarissakin oli pieni juttu että WP8 ominaisuuksia ei Lumiaan. Voisivat ottaa selvää asioista ensin, Micrsoft on kertonut laittavansa Apollon ladattavaksi vanhoihin W-phoneihin mutta se tehdään vähän samaan malliin kun anterolla, jos haluaa Galaxy 1:seen uusimman anteron. Joku voisi linkittää tämän uutisen iltalehtien toimitukselle ja Helsingin Sanomille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AK (vahvistamaton)

6

No huh-huh! IPhone 3GS on KOLME vuotta vanha puhelin, johon Apple tarjoaa uusimman ja syksyllä julkaistavan iOS 6.0 -version. Todennäköisesti seuraavanakin vuonna tuleva iOS-versio tukee 3GS:ää. Ne iOS-ominaisuudet, joihin 3GS:n tehot eivät riitä, eivät ole käytettävissä; mm. Siri ja opastastava navigaatio. Vanhat asiakkaat saavat kuitenkin 198 kpl iOS 6:n kahdesta sadasta featuresta/uudistuksesta...

Nokia julkaisi puhelimen, johon ei voi päivittää muutaman KUUKAUDEN sisään tulevaa uutta käyttöjärjestelmää.

Toinen valmistaja on esimerkki siitä kuinka asiat hoidetaan Oikein. Toinen valmistaja on malliesimerkki siitä, kuinka asiat hoidetaan Täysin Väärin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hienoa (vahvistamaton)

7

Todella hieno analyysi. Yksi parhaimpia puhelinvertailu.comin sivuilta lukemiani!! Hesarin nettiuustisen jälkeen ihmettelin juuri tätä, miten Nokiaa nyt lyödään mediassa ja tuntuu ettei olla täysin edes perillä asioista.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Toisalta hienoa, että jotain uutta on tulossa myös noille kusetetuille Lumioiden ostajille, mutta onhan tuo nyt ihan sairasta..

Kuukausi sitten (ja edelleenkin) myydään mullistavana (muistaakseni jossakin jopa ensimmäisenä oikeana älypuhelimena) luuria, jonka ominaisuudet eivät riitä pyörittämään kahden kuukauden kuluttua tulevaa tekniikkaa (joka on ollut kyllä tiedossa jo piiitkään).

Kyllä minä tuota kutsuisin lähen N97:aa vastaavaksi kusetukseksi, joten ei ole tavat parantuneet neljään vuoteen.. Juuri tuon epäluotettavuuden ja suoranaisen valehtelun takia olen luopunut Nokian käytöstä.

En sano, että monet muutkaan valmistajat ovat paljoa parempia, mutta parempia jokatapauksessa. Samsungkin kohteli asiakkaitaan yhtä huonosti kaksi vuotta sitten, mutta ei enää nykyisin, sama pätee myös moniin muihin. Apple on tuossa minusta paras, mutta se on selvä ja suoranaista tyhmyyttä jos ei olisi, koska he voivat hallita kokonaisuutta itsekseen, toisin kuin muut.

Media kyllä haukkuu aika tasapuolisesti, mutta Noksufanit ottaavat vain itseensä helpommin, koska "kotimainen" !! JA PASKAT !! valmistaja on niin lähellä sydäntä. Porukka tuntee itsensä ruotsalaisiksi, jos ei roiku Noksu vyöklipsissä:)

Vastaa
delic
delic

9

Kyllä media tässä pitkälti oikeassa on. Kyllä en näe mitään järkeä ostaa lumiaa ja olenkin sanonut täälläkin, että ennenku microsoft kertoo tuleeko tuki vai ei niin älkää ostako. Nyt varsinkaan en näe mitään järkeä ostaa wp7 luuria. Mun mielestä on hyvä että uutisointi on tässä myös jyrkkää niin ihmiset tietää mitä ostaa jos lumia on pakko saada.

Lukekaa vaikka tämä: http://wmpoweruser.com/some-unannounced-windows-phone-8-details/ mitähän noistakin tulee wp 7.8:ssa, tuleeko yhtään mitään.

Tilanne on edelleen todella auki, että mitä wp 7.8 todellisuudessa sisältää. Onko siinä muuta kuin uusi kotinäyttö ja ja päivityssysteemi.

Jos wp7 luureja ei ole myyty hirveästi niin käykö jatkossa niin, että sovelluskehittäjät kehittää softia juurikin wp8:lle, vai näkevätkö vaivan tehdä sen molemmille.

Miten wp 7.8 istuu win 8 ekosysteemiin ja integraatioon mikä nimenomaan on koko win 8:n perimmäinen tarkoitus pointti, että kaikki pelaa hienosti yhteen jääkö lumiat myös tämän ulkopuolelle.

Tässä vielä yksi uutinen tältä päivältä:
http://blog.gsmarena.com/windows-phone-...ets-a-response/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
koppi67 (vahvistamaton)

10

Kiitos asiallisesta jutusta. Ensimmäinen kotimainen missä ei kirjoiteta puutaheinää. Lisää tällaisia juttuja niin varmasti klikkauksia tulee lisää myös.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
t0tuuks1a (vahvistamaton)

11

Eikös Nokian kurssi kerro totuuden siitä, onko media kirjoittanut Nokiasta osuvasti vai ei. Jos tämän paskakasan kurssi on laskenut kahdessa vuodessa jo melkein 90%, niin miten firmasta olisi edes pystynyt kirjoittamaan mitään positiivista. Nokia on OMX Helsingin eniten rommannut osake. Ja surkea firma joka on sössinyt aivan kaiken.

Vastaa
Boss93
Boss93

12

Ensinnäkin kiitos hyvästä artikkelista! Oli mukava lukea totuudenmukaista tekstiä asioista. Joku täällä kommentoi jotakin siitä, kuinka nokia suoranaisesti valehtelee... Olisiko minkäänlaista todisteita tästä valehtelusta, sillä itse en ainakaan ole koskaan kuullut, että mikään virallinen lähde olisi lupaillut Wp8 päivitystä lumia 900:aan. Eikä tuo nyt mitään uutta sinäänsä ole, ettei kaikkea uutta saa vanhaan; Ainahan se on ollut niin, että jos ei vanhan tehot tai ominaisuudet riitä, niin silloin on hankittava uudempi puhelin. wp 7.8 päivitys kuulostaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta, jos siinä on suurin osa wp 8:n, ei rautapuolen, uusista ominaisuuksista. Vaikkei päivitys nokian karttoja toisikaan, niin itseltäni ei ainakaan se ole pois, kun omistan muutenkin nokian windows puhelimen, jossa ne kartat jo on. Tuossa mielessähän esimerkiksi iltalehden uutisointi on hieman hupaisaa, kun valitetaan ettei lumia 900:aan tule nokian karttoja päivityksen mukana =D. Noista rautapuolen uudistuksista nyt ei voi sanoa muuta, kuin sen, että niiten saaminen vanhaan puhelimeen on fyysisesti mahdotonta ja itse ainakin p*skoisin tiiliskiviä, jos puhelimeeni ilmestyisi esim. Micro-SD muistikorttipaikka päivityksen yhteydessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mitä oli Apple... (vahvistamaton)

13

@6 no enpä nyt menis iha huutelemaan, että omenallakaan tehdään kaikki oikein :p
@11 aikoinaan eräs Apple tais käydä ihan konkurassa asti, ehkä tarvitaan vain sen verran pudotusta, että voidaan kehittyä paremmaksi..

Pessimismi on kova juttu Suomessa, pidin kumminkin tästä erilaisesta otteesta. Aina sitä toivoo, että Suomalaiset yritykset putoavat jaloilleen. Oikeita ja oivaltavia innovaatioita odotellessa!

Vastaa
3rd_party
3rd_party

14

@8 "Toisalta hienoa, että jotain uutta on tulossa myös noille kusetetuille Lumioiden ostajille, mutta onhan tuo nyt ihan sairasta.."

Miten heitä on kusetettu? Onko heille luvattu WP8 jossain vaiheessa? Tai että puhelimeen taiottaisiin jostain NFC-siru OTA-päivityksenä?

"Samsungkin kohteli asiakkaitaan yhtä huonosti kaksi vuotta sitten, mutta ei enää nykyisin, sama pätee myös moniin muihin."

Listaapa kokeen vuoksi Sampan laitteet, jotka ovat saaneet virallisen Android 4 -päivityksen tai pari prosessoriydintä lisää.

@9 "Kyllä en näe mitään järkeä ostaa lumiaa ja olenkin sanonut täälläkin, että ennenku microsoft kertoo tuleeko tuki vai ei niin älkää ostako. Nyt varsinkaan en näe mitään järkeä ostaa wp7 luuria."

Juurihan niille luvattiin 18kk tuki. Ja ainahan sitä voi odottaa seuraavaa... Kaikkien rakastama SGS2-röllikin rupesi odottamaan nelosta jo kolmosta julkistettaessa.

Vastaa
Robustus
Robustus

15

Meitä on 20 miljoonaa Sansung Galaxy Tabin ostajaa, jotka eivät tule koskaan saamaan luvattua Honeycombia. Kuinka paljon on niitä, jotka eivät anna sitä koskaan Samsungille anteeksi? Minun lisäkseni varmaan muutama. Eli on tässä kusetettu muuallakin.

Lumian tapauksessa syyttävä sormeni sojottaa Microsofia kohti, koska Nokian oli pakko siinä tilanteessa, jossa Symbian oli julistettu kuolleeksi ja Meego lajinsa ainoaksi, saada mahdollisimman nopeasti ulos uskottava WP7- puhelin. Lumia on sitä mitä suurimmassa määrin. Microsoftin olisi pitänyt antaa Nokialle aiemmin riittävät tiedot WP8:sta, jotta Lumioihin olisi saatu laitettua riittävä hardware sisään. Mutta Microsoftilla oli kaikki synkat päin persettä Nokian kanssa.

Jotenkin tosiaan tuntuu, että Microsoft hymyilee kauniisti Nokialle julkisuudessa, mutta todellisuudessa kusee sitä koko ajan kenkään. Nokian ei tässä tilanteessa kannattaisi laittaa kaikkia munia yhteen koriin, vaan jättää ihan vaikka malliksi yksi kehitysversio Symbianista elämään tai herättää Meego henkiin vaikka Microsoftin kiusaksi.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

16

@15 Tosiasiahan vaan on, että Nokialla ei ole varaa niihin muihin koriin. On vain yksi muna siinä yhdessä korissa. Jos WP8 ei saa tuulta siipiensä alle Nokialla ei ole varaa tehdä mitään muuta.

Vastaa
Jep_
Jep_

18

Onhan se nyt selvää ettei softalla päivitetä rautaa. Eikä siinä ole kitisemistä. Vaikka artikkelin kirjoittaja halusikin väittää, että tämä on kaikkien mielestä se suurin ongelma, niin en todellakaan usko että näin on.

Päivitettävyydestä.
MS ei edes tarjoa WP8-päivitystä vanhoille.
Google ei varsinaisesti tarjoa vanhoille, mutta Androidin ekosysteemissä se ei ole heidän tehtäväkään. Google ei tosin estä tarjoamasta vanhalle puhelimelle päivitystä uuteen Androidiin, valinta on puhelimenvalmistajan. Jos valmistajaa ei nappaa, niin epävirallisen saa, vaikka se vaatiikiin säätämistä, eikä ole monenkaan mielestä toivottu.
Apple tarjoaa uuden iOS:n ihan kiitettävän vanhalle raudalle, toki rajoitteita tulee, mutta se tärkein, eli vanhallekkin mallille tulee yhteensopivuus uuden API:n kanssa.

WP8-tarjoaa uutena myös integroinnin VOIP:lle. Mutta suurimpana, WP7 ja WP8 eivät ole API yhteensopivat, jo pelkästään sen vuoksi että WP8 tarjoaa mahdollisuuden natiivin koodin suoritukseen. Toki marketista löytyy jo 100 000 appsia, mutta ne "kuuminta shittiä" olevat ovat yleensä kohtuullisen tuoreita. WP7 userbase on myös niin mitätön (toisin kuin Android 2.3 tai iPhone4/3GS rauta) ettei 3rd party koodareita hetken päästä kiinnosta pätkääkään tyytyä wp7:n rajoihin. Siinä sitten itketään kun kaikki huomisen "most wanted -appsit" on WP8 only ja itellä on taskussa 3-6 kk vanha Lumia 900 WP7.8:lla ja 2 vuoden sopparilla. (Huom. Puhelimia myydään myös Suomen ulkopuolella, jopa enemmän kuin Suomessa.)

Suurin murhe tuossa taitaa olla kuitenkin mentaalisella puolella. Tieto uudesta ja paremmasta jota ei nyt myytävälle raudalle saa on melkein konkreettista ja lähitulevaisuutta. On suuri vaara että Nokian jo nyt riutuva Lumia myynti sakkaa entisestään. Eikä tähän vaikuta yhtään se, että Puhelinvertailu.com/Manu uskoo että WP8:n ja WP7.8:n suurin ero NFC/Multi-core/HD-resoluutio -tuki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
alliz (vahvistamaton)

19

Ei kai kukaan raudan päivitystä odottanut, mutta mm. selkeää ilmoitusta, että skype integroituu samalla tavalla myös Lumia 900:ssa saumattomasti, eikä sitä tarvitse enää pitää edustasovelluksena, jotta se toimisi. Raudan puolesta tälle ei ole rajoitetta, sen osoittavat lukuisat muut vanhat yksiydinpuhelimet, joissa skype toimii taustalla.

Vastaa
Saksoboy
Saksoboy

20

Saksalaiset nakkas nokialaiset roskiin ja eikä ota niitä ees enää myyntiin kun nokia potki tehtaallisen työntekijöitä pellolle... ja kun nokia siirtää tuotantoa koko ajan pois suomesta niin joku viä vinkuu miksi ei suomen media käytä silkkihanskoja!!

Vastaa
Curvy2
Curvy2

21

Täytyy kai muistaa, että Nokia oli ns. pioneerejä koko alalla. Kysykää nyt sitten jenkeiltä ja Kiinalaisilta mihin ollaan menty. Maailma kaipaa aina innovaatioita, eikä ainaisia valittelijoita.
Parempi olisi nähdä ideoita tulevaisuudesta kaikilla elämän aloilla.

Vastaa
arivesa
arivesa

22

WP8 ei toimi 1-core prossalla,tuo tuli selväksi julkistuksessa.
Nokia tiesi tämän, muttei vastannut kysyttäessä.

Vaikuttaa harhautukselta.

Vastaa
teme565
teme565

23

Mitä tulee tähän uutisointiin, niin Nokiassa on muutaman viime vuoden aikana tötöilty niin tehokkaasti, että näinkin negatiivinen sävy on ihan kohdallaan. Itseä ihmetyttää se, että miksi sijoittajia ei kiinnosta Nokian tilanne laisinkaan? Valveutuneet osakkeenomistajat olisivat vaatineet firman johdon vaihtoa jo aikaa sitten.
Sitä paitsi, tässäkin asiassa on kaksi puolta. Jos suomalainen media edelleen yrittäisi keksiä Nokiasta hyvää sanottavaa, niin sitten syytettäisiin että suomalaisilla on oma lehmä ojassa eikä haluta tunnustaa tosiasioita (eli nokian rappiotilaa)

Vastaa
pain83
pain83

24

Hatun noston arvoinen artikkeli! On todella ärsyttävää miten valtamedia repi MS:n esityksestä vain "huonot" asiat esiin. Itse olin N9 käyttäjänä todella tyytyväinen MS:n esittämiin ominaisuuksiin ja ennen kaikkea alustojen yhtenäistämiseen. Se on todella iso asia mitä yrittävät ajaa ja toivottavasti siinä onnistuvat.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

25

Mitä tuossa nyt asioita ihmettelemään.

Uutisoinnissa haetaan sensaatiota ja yleensä negatiivisessa merkissä. Mitä tule MS esitysten keskittyminen huonoisiin asioihin niin se koskee myös kaikkia muitakin. Aina kun joku töppää jotain niin se negatiivinen muistetaan paljon helpommin kuin ne hyvät puolet. Nyt siis puhutaan ihan ihmisten peruskäyttäytymisestä.

Kannattaa myös muistaa että yhden asian negatiivisuus ei aina koske kaikkia osa-alueita. Esimerkiksi W8 PC:ssä ei ole sama kuin W8 kännykässä. Joten ei kannata vetää johtopäätöstä että MS negatiivisuus jossain koskee kaikkia MS asioita.

Nokia on selvästi töpeksinyt, pelkkä liikevaihto sen kertoo, eikä sitä anneta helposti anteeksi.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

26

Tuo päivykset ja yleensäkin tuotteiden lyhytikäisyys alkaa olla maailmanlaajuinen ongelma. Koska siinä tavallaan yritykset tekee keinotekoista liikevaihtoa tuotteiden lyhyellä iällä. Kysymys on vain kuinka kauan kuluttajat vielä jaksavat maksaa sitä että heitä kusetetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

27

Kiitoksia asiallisesta jutusta! Tässä mistään harhautuksesta ole kyse, vaan samalla tavalla hoitavat kaikki muutkin näitä päivityksiään. Koreassa töissä oleva kaveri kertoi paikallisesta uutisoinnista, siellä ollaan isänmaan asialla, toisin kuin nykyisin Suomessa, mikä on kyllä todella ikävä asia. Taitaa olla nuori Suomen sukupolvi isänmaallisuudessa eri luokkaa kuin me vanhemmat?

Vastaa
jartar
jartar

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:


Sitä paitsi, tässäkin asiassa on kaksi puolta. Jos suomalainen media edelleen yrittäisi keksiä Nokiasta hyvää sanottavaa, niin sitten syytettäisiin että suomalaisilla on oma lehmä ojassa eikä haluta tunnustaa tosiasioita (eli nokian rappiotilaa)


Ei tässä ole mitään kahta puolta. Media on tehnyt kaikkensa, että Nokia uutuuspuhelimia ei myytäisi ja sen imago saataisiin alas. Tämä siitäkin huolimatta että Lumiat on saanut hyviä arvoita ja käyttäjät ovat kännyihin erittäin tyytyväisiä. Mutta mitäpä merkitystä tällä on, haukutaan vaan Nokiaa ihan periaatteen vuoksi...

Vastaa
djtob
djtob

30

Ensimmäinen asiallinen artikkeli ja tällaisia kaivataan lisää jatkossakin! Minuakin on ottanut kupoliin median jatkuva Nokian haukkumiset ja negatiivisten uutisten julkaisemiset vailla omaa kritiikkiä, että josko uutinen ei pidä paikkaansa ja harhautetaan lukijoita ymmärtämään väärin.

Mitä enemmän tällaisia hyviä artikkeleita tuotetaan, sitä varmemmin suositaan sivustoa.

Artikkeliin voisi lisätä, että Nokia on valmistajista ainoa, joka oikeasti sitoutuu alustaan kun taas toiset valmistajat keskittyvät enemmän Androidiin.

Vastaa
arivesa
arivesa

32

@30:
Lukemani mukaan saa 2- tai 4- ytimiset,alueriippuvasti.

Ja nimeksi on väitetty tulevan Focus S II (2).
Ehkä Omniat jää 7.x halpiksiksi? Tai poistuvat?
Syksyllä selvinnee.

Vastaa
Robustus
Robustus

33

Teme565 ihmettelee, miksi Nokian tilanne ei kiinnosta sijoittajia pätkääkään. Minusta on yhä enemmän alkanut tuntua, että nyt se vasta kiinnostaakin. Kun Nokia julkaisee ykkösraudallaan varustetun WP8:n täydellä PureView'lla varustettuna, niin osakekurssi nousee kuin Feeniks-lintu siivilleen ja siitä on käärittävissä tämän vuosituhannen suurimmat voitot lyhyessä ajassa. Siinä tulee olemaan puhelin, jota ei tule kaikille halukkaille edes riittämään. Tässä on nyt sekoiltu pari vuotta, mutta kyllä se sieltä vielä rulettikielellä ilmaistuna keskelle triplatähteä tulla tupsahtaa.

Vastaa
Boss93
Boss93

34

@34 toivotaan todellakin, että näin tulee olemaan. Pallohan on nyt nokian käsissä! Toivottavasti osaavat pelata sen pallon viisaasti.

Vastaa
arivesa
arivesa

35

@35:
Kysymys lie,onko saatavuutta ja ostokykykyä(eli rahaa)noille kalliille komponenteille,joita puuha vaatii.

Suunnitelma,hyväkään,ei kanna ilman toteutusta.
Toivominen tietysti ei maksa mitään.

Jää kysymys:Miksei joku muu paremmin resurssein tekisi samaa,
jos siinä piilee hyvän tuoton mahdollisuus?

Vastaa
arivesa
arivesa

36

@34:
Nokialla ei ole mitään rautaa,jota eivät muilta osta.

Optimisisi sykähdyttää,mutta raaka todellisuus on toinen.
Jos saavat lentämään ollenkaan,rahasampoa siitä ei ikinä tulle?

Ulosmyyntihinnoista tähänasti johtuen,kate ylipäänsä näyttää vaatimattomalta.Osavuosiraportit sanoo samaa.

Jos siis olisi ostoraudallakin viisasten kivi,miksei yritä kukaan muu,omallaan? Daydream? Ei ottajia? Oikeasti.

Vastaa
pain83
pain83

37

@34:
Nokialla on paljonkin omaa rautaa patenttien muodossa, jota sitten hyödyntävät sopimusvalmistajien kanssa. Eihän AMD:lläkään ole "omaa" rautaa vaikka ovat maailman toiseksi suurin x86 prosessorien "valmistaja" kaikki heidän sirunsa tulee sopimusvalmistajilta.

Vastaa
delic
delic

39

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-daily-20110501-20120624

S40 näyttäisi olevan mennyt symbianin ohi maailmanlaajuisesti statcounterin tilastossa ja suunta näyttäisi olevan edelleen jyrkästi alas symbianilla. S40:llä suunta taas näyttää olevan pirteä. Kuukaudessa lähtenyt 5% symbianilta.

Saavat kyllä melkoiset määrät myydä lumiaa korvatakseen symbianin romahtaneen myynnin.

Taitaa tosin se vähäinenkin lumia myynti laskea, kun ei tule wp8:aa nykyisille lumioille.

Nokian kurssikin näyttäisi tällä hetkellä olevan -7% tienoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nocomments (vahvistamaton)

40

Uuden käyttöjärjestelmäversion saaminen vanhan tilalle ei olisi niin tärkeää mikäli vanhassa versiossa ei olisi perustavanlaatuisia puutteita jotka estävät esim 3rd party toteutukset.

Vastaa
delic
delic

41

Aikamoinen päivä nokialle

"Nokia rysähti alimmilleen 16 vuoteen"

Matkapuhelinyhtiö Nokian osake rysähti euroajan alimmalle tasolleen maanantaina. Osake putosi päivän aikana 11,4 prosenttia. Päätöskurssi jäi 1,71 euroon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja