Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 710 ja 800 päivittyvät Tangoon -- mukana Internet-jako

60
Manu Pitkänen

Lumia 710 ja 800 päivittyvät Tangoon -- mukana Internet-jako
Nokian ensimmäisille Lumia-puhelimille, 710 ja 800, on alettu jakaa Windows Phone 7.5 Refresh -päivitystä (Tango). Sen mukana tulee kauan kaivattu Internet-jako, eli puhelimen Internet-yhteyden voi jakaa WLAN-verkon kautta viidelle muulle laitteelle.

Uutta on myös Flip-to-silence-toiminto, joka mykistää saapuvien puheluiden ja hälytysten merkkiäänet, kun puhelin käännetään näyttö alaspäin.

Lumia 800:aan ja 710:een voi myös ladata Windows Phone Marketplacesta uusia lisätoimintoja kameraan. Ohjelmistopäivitys on ladattavissa kesä-heinäkuun 2012 aikana, ja sovellukset julkaistaan maailmanlaajuisesti heinäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja päivityksestä löytyy Nokia Ääni -blogista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (60)

Anonyymi käyttäjä
KK456 (vahvistamaton)

4

Käyntikortit eivät siis liiku Bluetoothin ylitse?
Uusia toimintoja joo... Uusia WinPhoneen kyllä... voi vitsit.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

5

@4
Kaikissa käyttöjärjestelmissä on heikkoutensa.
Androidissa esiintyy lagaamista neliydinprosessorinkin kanssa ja iOS taas on näyttänyt viisi vuotta samalta ja sisältää edelleen vain kuvakkeita rivissä ja jonossa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK456 (vahvistamaton)

6

Onhan niitä huonoja puolia. Mutta missä muussa käyntikorttien lähettäminen ei toimi vehje pakasta vedettäessä, se on niin peruskauraa esiSymbiaaniselta ajalta?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6
Käsittääkseni ei toimi mm. iPhonessa, eikä kaikissa Androideissakaan. Ja vaikka ominaisuus olisikin, ei yhteensopivuus vanhempien puhelinten kanssa ole aina kirkossa kuulutettu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

9

@7 Jonahan

> Käsittääkseni ei toimi mm. iPhonessa, eikä kaikissa Androideissakaan.

Säälittävää, Tuollaset puutteet on täysin mahdottomia hyväksyä, koska ne hankaloittaa älypuhelimen käyttöä merkittävästi.

Symbianissa tiedostojen, myös käyntikorttien, siirto Bluetoothin yli on toiminut vuosia. Se on toiminut siitä asti kun eka Bluetoothilla varustettu Symbian-älypuhelin tuli markkinoille ja siitä on jo aikaa. Symbianissa voit lähettää ja vastaanottaa mitä tahansa tiedostoja puhelimesta puhelimeen, sekä puhelimen ja tietokoneen välillä.

Käsittämätöntä että näin perustason ominaisuus puuttuu kilpailevista alustoista. Esim WP7 ei tue tiedostojen siirtoa Bluetoothin yli, mikä on täysin käsittämätöntä vuonna 2012.

> Ja vaikka ominaisuus olisikin, ei yhteensopivuus vanhempien puhelinten
> kanssa ole aina kirkossa kuulutettu.

Bluetooth-tiedonsiirrossa käytetty OBEX-protokolla ja muut vastaavat tekniikat luotiin jo kauan sitten ja ne on erittäin yleisesti käytettyjä, Jokseenkin älytöntä siis vedota epäyhteensopivuuteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

10

@4

> Käyntikortit eivät siis liiku Bluetoothin ylitse?

@8

> Kuvien siirtomahdollisuus BLuetoothilla olis kans ihan jees, kun ei sitä
> vielä ole.

Windows Phone -alusta ei tue ylipäätänsäkään tiedostojen siirtoa Bluetoothin yli, eli siksi ei siis onnistu tuo käyntikorttien ja kuvie siirtokaan.

Käsittämätöntä vuonna 2012...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

11

@2

> Flip-To-Silence - toiminto, joka on ollut jo vanhassa kunnon HTC
> Desiressäni parin vuoden takaa.

Jep. Samoin myös Symbianissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@9
Selvästikään BT-käyntikortti ei ole suurille massoille se tärkein ominaisuus, jolla puhelimia myydään. Onnistuuhan se ilman laitteiden paritusta? Jos ei niin en ihmettele miksi se ei ole monellekaan kynnyskysymys.

Tiedostoja ja käyntikortteja voi nykyään siirtää dropboxin ja vastaavien pilvipalvelujen, sähköpostin, sms:n ja vaikka Facebookin kautta ja ihan pahville painettunakin. Monesti paljon helpompaa kuin bluetoothin päällelaitto, paritus ja odotus, BT ei ole maailman nopein tekniikka.

Tekniikat ja protokollat voivat olla vaikka kuinka vanhoja, kuitenkaan käytännössä yhteensopivuus ei ole ollut täydellistä, etenkään eri merkkisten laitteiden välillä. Ja tiedän ihan omastakin kokemuksesta että eri Nokialaisistenkin OBEX-FTP toteutuksissa on suuria eroja, useita eri Symbian ja S40 versiota testattu, kymmenissä puhelimissa. Ja foorumeilta löytyy helposti kommentteja, että vanhemmat Nokiat ja eriksonyt eivät toimi Androidien kanssa täydellisesti yhteen BT:n yli.

Katsoithan muuten tämänpäiväisen Siilasmaan haastattelun, saattaa toki sotia Elop-vihaasi ja Symbian-uskoasi vastaan.

http://areena.yle.fi/tv/1548317

Vastaa
Boss93
Boss93

13

@12
Huvittavaa kuinka media näkee wp8:n Nokialle kirouksena ja suorastaan kuoleman iskuna, kun taas nokialla Wp8 on hyvin suotava uudistus, joka tuo monia mahdollisuuksia =D

Vastaa
3rd_party
3rd_party

14

@9 "Säälittävää, Tuollaset puutteet on täysin mahdottomia hyväksyä, koska ne hankaloittaa älypuhelimen käyttöä merkittävästi. "

Jos nyt kuitenkin ihan rehellisesti ajatellaan ja jätetään kaikki Symbian-lasit kokonaan pois silmiltä (ei laiteta niitä edes otsalle), niin ei tuo nyt mitenkään mahdottomalta hyväksyttävältä vaikuta. Miksikö? Koska niitä käyttöjärjestelmiä käyttäviä puhelimia, joissa tuota ominaisuutta ei ole, myydään huomattavasti enemmän kuin esim. Symbian-puhelimia.

Jossain vaiheessa jopa suomalaisten insinöörien (ja muidenkin ammattikuntien edustajien) on pakko kohdata realiteetit: pelkkä tekninen erinomaisuus ei riitä. Ei ole riittänyt koskaan ennenkään, eikä riitä Symbianinkaan (tai MeeGon) kohdalla. Ollaan siis iloisia siitä, että WP:llä ei ole ainakaan tätä apinaa niskassaan. Siltä osin se voi siis lähteä puhtaalta pöydältä ;)

Vastaa
ypsilon
ypsilon

15

bluetooth tiedonsiirto on aika ysäriä... Siirsin kerran muutaman kuvan koneelle ja siinähän sai kahvit keittää samalla.

Normaalikäytössä aika marginaali ominaisuus, jonka perään en itkisi. Satunnaiset tiedostonsiirrot hoidan nopeasti dropboxin kautta.

Mutta tarpeensa kullakin. Wp8 luurit vaikuttaa kyllä todella mielenkiintoisilta ja Nokia saa ensimmäistä kertaa ekosysteemin kuntoon. Tosin periaatteesta en ms tuotteita itse osta. Töissä saa tapella windowsin kanssa ihan riittämiin.

Vastaa
pain83
pain83

16

@15
Bluetooth tiedonsiirto on aivan mahtava ominaisuus, kun käyttää automaatti synkkausta. Tiedot siirtyy koneelle huomaamattasi, kun olet blutooth yhteyden kantama alueella. Jos nyt on ihan pakko saada joku video välittömästi siirrettyä, niin sitten USB kiinni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

17

@12 Jonahan

> Selvästikään BT-käyntikortti ei ole suurille massoille se tärkein
> ominaisuus, jolla puhelimia myydään

Bluetooth-tiedostonsiirto on MicroSoftin omilla sivuilla toivotuimpia ominaisuuksia WP7:n

> Onnistuuhan se ilman laitteiden paritusta? Jos ei niin en ihmettele
> miksi se ei ole monellekaan kynnyskysymys.

Bluetooth-laitteiden paritus voidaan nykyään hoitaa esimerkiksi NFV:n avulla, siten että laitteet vaan viedään lähekkäin. Nokia on tätä hyödyntänyt Symbianissa jo pitkään oheislaitteiden ja puhelimen parituksen kanssa.

Ja ei se perinteinen laitteiden parituskaan nyt voi olla ylivoimainen tehtävä, senhän joutuu tekemäänkin vain yhden kerran. Eihän käyttäjän tarvitse muutakuin valita, että laite paritetaan laitteen Xyz-kanssa ja sitten kummassakin laitteessa hyväksytään pariliitos, ei voi olla liian vaikeaa.

> Tiedostoja ja käyntikortteja voi nykyään siirtää dropboxin ja vastaavien > pilvipalvelujen, sähköpostin, sms:n ja vaikka Facebookin kautta ja ihan > pahville painettunakin.

Voi mutta se on ihan helvetin epäkäytännöllistä ja vaikeaa sillon kun on tarkotus siirtää tiedostoja pöydällä olevan tietokoneen ja kädessä olevan kännykän välillä. Samoin sillon kun tiedostoja halutaan siirtää kahden kännykän välillä.

Lisäksi jos haluat esim siirtää tiedoston samassa huoneessa olevien tietokoneen ja puhelimen välillä, niin sillon on aivan järjetöntä kierrättää tiedosto internetin välityksellä toiselle puolelle maapalloa ja takaisin, kuten mainitsemiesi palvelujen kanssa tapahtuu. Eihän sellaisessa ole mitään järkeä, se vain tekee siirron monimutkaiseksi, tuhlaa energiaa ja voi aiheuttaa tietoturvaongelmiakin pahimmillaan.

Ja sitäpaitsi Bluetoothin yli tiedostojen siirto on erittäin helppoa. Kun pariliitos kerran on tehty, niin senjälkeen voit vain käynnistää esim Linuxissa filemanagerin ja valita hiirellä siirrettävän tiedoston, ja pam! tiedosto siirtyy puhelimeen. Sama juttu kun siirrät tiedostoja puhelimesta tietokoneelle ja puhelimesta toiseen. Lisäksi mainitsemasi palvelut tarvitsevat nettiyhteyden ja mahdollisesti esim Dropbox clientin. Bluetoothia käytettäessä et tarvitse mitään nettiyhteyttä tai ylimääräsiä ohjelmia. Kun siirrät esim tietokoneelta tiedoston puhelimeen Bluetoothin yli, niin puhelin voi olla vaikka taskussa ja pari klikkausta tietokoneella siirtää tiedoston puhelimeen.

> Monesti paljon helpompaa kuin bluetoothin päällelaitto, paritus ja
> odotus, BT ei ole maailman nopein tekniikka.

Ei pidä alkuunkaan paikkaansa edellä kuvaamissani käyttötapauksissa. Toki esim Dropboxille ja muille vastaaville mainitsemillesi palveluille on oma käyttökohteensa, käytän itsekin Dropboxia jne. Mutta sillon kun on usein tarkotus siirtää tiedostoja tietokoneen ja puhelimen välillä, tai kahden puhelimen välillä, niin sillon Bluetooth on huomattavasti kätevämpi.

Bluetoothin ainut varsinainen ongelma on ollut sen hitaus. Tuskin kukaan mitään elokuvia jne sen yli mielellään siirtelee, mutta arkipäiväsessä käytössä suurinosa siirrettävistä tiedostoista on huomattavasti pienempiä kooltaan. Ja juuri näiden kohtuullisen kokoisten tiedostojen siirroossa Bluetooth on erittäin kätevä. Bluetooth 3,9 lisäksi ratkasee nopeusongelmankin

> Tekniikat ja protokollat voivat olla vaikka kuinka vanhoja, kuitenkaan
> käytännössä yhteensopivuus ei ole ollut täydellistä, etenkään eri
> merkkisten laitteiden välillä.

Kyllä käytännössä yhteensopivus Bluetoothin kanssa on erittäin hyvä. Jos jonkin laitteen kanssa on ollut ongelmia, niin mitä ilmeisimmin se sitten ei noudata protokolla määrittyksiä ja standardeja. Se ei ole tekniikan vika vaan kyseisen laitevalmistajan vika.

> Ja tiedän ihan omastakin kokemuksesta että eri Nokialaisistenkin
> OBEX-FTP toteutuksissa on suuria eroja, useita eri Symbian ja S40
> versiota testattu,

Ihanko totta? Itse olen käyttänyt Nokian puhelimia 90-luvulta lähtien ja Bluetoothilla varustettuja Nokian puhelimia siitä lähtien kun ne tuli markkinoille. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmaa parittaa ja siirtää tiedostoja puhelinten ja puhelimen ja tietokoneen välillä Bluetoothia käyttäen. Käytän nykyäänkin Bluetooth-siirtoa lähes päivittäin ja homma toimii hienosti.

> kymmenissä puhelimissa.

Sori vaan, mutta en usko väitettäsi kommenttiesi perusteella

> Ja foorumeilta löytyy helposti kommentteja, että vanhemmat Nokiat ja
> eriksonyt eivät toimi Androidien kanssa täydellisesti yhteen BT:n yli.

No eikös se jo mainittu, että Androidkaan ei tue Bluetoothia täysin? Itsehän sen mainitsit edellä. Se tuskin on tekniikan vika, jos Androidissa ei ole Nluetoothiin panostettu riittävästi.

> Katsoithan muuten tämänpäiväisen Siilasmaan haastattelun, saattaa toki
> sotia Elop-vihaasi ja Symbian-uskoasi vastaan.

Taas noita syn idioottimaisia heittojasi, et näköjään osaa kirjottaa yhtään viestiä ilman tommosia asiattomuuksia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

18

@17 miksuh

> Bluetooth-laitteiden paritus voidaan nykyään hoitaa esimerkiksi NFV:n
> avulla

NFC:n jopa

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@16
Mistä tiedoista tarkalleen ottaen puhut? Osoitekirjan muutoksista jotka voi synkronoida wifin tai mobiilin internetin yli pilveen vai valokuvista, joille pätee sama, mutta parhaat tietenkin siirretään lisäksi heti Twitteriin tai Facebookiin kavereidenkin pällisteltäviksi.

Vai jostain muusta?

Vastaa
ypsilon
ypsilon

20

Kenellä ei ole internet yhteyttä kännykässä? Oma android synkkaa kalenterit ja yhteystiedot 3g:n kautta ja kuvat ja videot synkkautuu kun puhelin on wifi verkossa. Bluetooth vaatii sen tietyn tietokoneen, kun dropbox toimii missä vain. Kuvat on yleensä synkkautunut, kun olen kotona. Näin ei tarvitse kotona odotella bluetoothia.

Miten nopea se bluetooth nykyisin on? Itsellä ainakin tulee monasti otettua 50 - 100 megan videoita, jotka latautuu wifin kautta parissa minuutissa koneelle.

Perheen kesken meillä on yhteinen dropbox kansio, joka synkkautuu myös kotikoneelle.

Vastaa
ArdeB
ArdeB

21

Joo varmasti suuria uutuuksia Nokialle mutta asiaoita jotka ovat löytyneet Androidista jo kauan, huoh huooo ...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@17
> Bluetooth-laitteiden paritus voidaan nykyään hoitaa esimerkiksi NFC:n avulla, siten että laitteet vaan viedään lähekkäin. Nokia on tätä hyödyntänyt Symbianissa jo pitkään oheislaitteiden ja puhelimen parituksen kanssa.

NFC löytyy murto-osasta malleja, ja vielä pienemmästä osasta myytyjä laitteita. Teoriassa siis ihan kiva, käytännössä vielä pelkkä tekniikkademo.


> Ja ei se perinteinen laitteiden parituskaan nyt voi olla ylivoimainen tehtävä, senhän joutuu tekemäänkin vain yhden kerran. Eihän käyttäjän tarvitse muutakuin valita, että laite paritetaan laitteen Xyz-kanssa ja sitten kummassakin laitteessa hyväksytään pariliitos, ei voi olla liian vaikeaa.

Selitit juuri sen syyn miksi se on paljon vaikeampaa. Pitää tehdä usean stepin prosessi kahdelle laitteelle samanaikaisesti, kun tarkoitus on vaan lähettää vähän tietoa. Esimerkiksi sen käyntikortin tapauksessa, erittäin suurella todennäköisyydellä jaat osoitetietoja ihmiselle, joiden sähköposti tai puhelinnumero sinulla jo on. Tuntemattomille helpointa on antaa se pahvikortti, ja jos on kyse jonkun muun yhteystiedosta kannattaa miettiä hetki.

Ja onko Bluetooth päällä 24/7, tuskinpa on. Yksi steppi lisää, nörtille ei ongelma, tavalliselle käyttäjälle sms, Facebook ja mail paljon tutumpia.

> Jos jonkin laitteen kanssa on ollut ongelmia, niin mitä ilmeisimmin se sitten ei noudata protokolla määrittyksiä ja standardeja. Se ei ole tekniikan vika vaan kyseisen laitevalmistajan vika.

Kun ymmärrät, että kuluttajaa ei kiinnosta pätkääkään *kenen* vika on, vaan ainoastaan onko sitä vaiko ei, olet päässyt askeleen eteenpäin. Osoitetiedon lähettäminen tekstarilla tai maililla on varmempaa ja vaatii toimenpiteitä vain lähettävältä osapuolelta. Siten sen voi tehdä asynkronisesti ja yli muutaman metrin etäisyydeltä.

> Sori vaan, mutta en usko väitettäsi kommenttiesi perusteella

Liittyi työhöni, ja samaa protokollaa käytettiin myös USB:n yli. Kaikkien Nokian älypuhelinten kanssa piti olla yhteensopiva, ja sopivan otoksen muitakin, siksi ne löytyivät kaapista ja jokainen testattiin. Tiedän täsmälleen kuinka paljon eroja oli, sinun uskosi ei asiaa muuta suuntaan tai toiseen.

> Taas noita syn idioottimaisia heittojasi, et näköjään osaa kirjottaa yhtään viestiä ilman tommosia asiattomuuksia.

Osaan kyllä, ja kirjoitankin. Tosiasiat eivät vaan oikein voi olla asiattomuuksia. On mahdollista, että olen tulkinnut lukuisia Elop- ja Symbian-kommenttejasi väärin, pidän sitä kuitenkin epätodennäköisenä. Voinko muuten tulkita vastauksesi jokseenkin yhteneväksi lauseen "en katsonut" kanssa?

LISÄYS:
> Lisäksi mainitsemasi palvelut tarvitsevat nettiyhteyden

Ehdottomasti näin. Ja nettiyhteys on yksi modernin älypuhelimen perusominaisuuksista, homma saattoi olla vähän toista joskus 10v sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kyselee (vahvistamaton)

23

@16 wifi? anyone? kuka on tarvinnu bluetoothia viimeseen 5 vuoteen?

Vastaa
delic
delic

24

@17 ei mulla ainakaan ole edes pöytäkoneessa bluetoothia.

Kyllähän tiedostojen siirtoon dropboxit ja skydrivet ym on erittäin nopeita ja näppäriä, otat tiedoston vaikka työpöydältä heität sen työpöydällä olevaan dropbox tai skydrive kansioon ja tiedostot välittömästi mobiiliLAITTEISSA, huomaa monikossa eli tiedosto menee samalla tablettiin ja älyluuurin ja vielä muillekin jos joku sitä tarvii. Mikä tässä oli hankalaa?

Vai eikö linuxin dropboxi tue desktop kansiota? Ymmärrän ehkä kommenttisi jos dropboxia täytyy käyttää jostain selaimen kautta, mutta siinä kun on se hieno kansio ominaisuus ainakin windowsilla luulisi että linuxillakin.

Vastaa
pain83
pain83

25

@19
kuvien, videoiden, dokumenttien yms. synkronointia tietokoneen kanssa (ei pilveen) OVI Suitella. En voisi kuvitella käyttäväni kaapelia enään ikinä. Dropbox on myös näppärä, mutta turhan tyyris sille määrälle dataa mitä pidän synkassa. Tosin eihän OVI Suite taida edes toimia Lumioiden kanssa, mutta taitaa nuo temput onnistua ihan perus windows sovelluksillakin, jos vain tukisi bluetooth tiedonsiirtoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

26

> NFC löytyy murto-osasta malleja, ja vielä pienemmästä osasta myytyjä
> laitteita. Teoriassa siis ihan kiva, käytännössä vielä pelkkä
> tekniikkademo.

NFC löytyy yhä useammasta puhelimesta, ja tuskin menee kauankaan, että se on jokaisessa uudessa puhelimessa.

> Selitit juuri sen syyn miksi se on paljon vaikeampaa. Pitää tehdä usean
> stepin prosessi kahdelle laitteelle samanaikaisesti,

Eikä tarvitse. Pitääkö mun tehdä sulle video siitä kuinka paritus tapahtuu? Esimerkiksi Symbianissa homma menee näin:

1) tuodaan pyyhkäisyeleellä ruudun yläreunasta esiin tila/ilmoitusnäkymä
2) klikataan näkymän kohtaa Bluetooth
3) valitaan valikosta kohta "uusi laitepari", puhelin alkaa etsimään bluetooth-laitteita
4) valitaan löytyneiden laitteiden listasta esimerkiksi Linux-pöytätietokone
5) puhelimessa ja tietokoneella avautuu dialogi, jossa kysytään hyväksyntää pariliitokselle.
6) klikataan hyväksyntänappia kummallakin laitteella. laitteet on nyt paritettu.
7) niin haluttaessa pariliitos voidaan vielä asettaa luotetuksi, jollon tiedostoja siirrettäessä ei kysytä lupaa ja siirto on täysin automaattinen.

Eli toisinsanoen väitteesi ei pidä paikkaansa, mitään ei tarvitse tehdä kahdella laitteella samanaikaisesti, ja lisäksi esimerkin Linux-työpöytäkoneella tarvittiin vain yksi hiiren klikkaus, ei useita steppejä kuten väitit.

> kun tarkoitus on vaan lähettää vähän tietoa.

Laitteiden paritus tehdään tasan yhden kerran, kun se on tehty niin jatkossa tiedonsiirto samojen laitteiden kesken ei vaadi laitteen parittamista uudelleen.

> Esimerkiksi sen käyntikortin tapauksessa, erittäin suurella
> todennäköisyydellä jaat osoitetietoja ihmiselle, joiden sähköposti tai
> puhelinnumero sinulla jo on.

Miksi ihmeessä se käyntikortti pitäs kierrättää internetin kautta, jos seisot sen vieressä jolle kortin haluat jakaa? Tai miksi ihmeessä maksasit tekstiviestistä? Kun olette vierekkäin, niin kaikki järkevintä on siirtää se kortti åpuhelimesta toiseen, ja se onnistuu Bluetoothilla erittäin kätevästi.

> Tuntemattomille helpointa on antaa se pahvikortti,

Ehkä se pahvikortin antaminen on helpointa, mutta se pakottaa kortin saajan syöttämään nimesi ja yhteystietosi puhelimeen itse. Eli kyllä olen sitä mieltä, että kummankin kannalta helpointa on siirtää se käyntikortti puhelimesta toiseen Bluetoothin kautta, jollon vastaanottaja saa tiedot suoraan puhelimeensa. Huomaa nyt, että käyntikortti voi sisältää paljon muutakin tietoa kuin vain puhelinnumeron, eli Bluetoothin kautta käyntikortin siirtäminen on merkittävästi helpompaa.

Tunnut muuten jostain merkillisestä syystä kuvittelevan, että Bluetoothin käytöstä aiheutuu muka ylimäärästä vaivaa, ja samalla näköjään kuvittelet että esim Dropboxia käytettäessä se käyntikortti siirtyy ilman, että käyttäjä tekee mitään. Moinen on silkkaa huuhaata, itseasiassa se olisi hankalampaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@26
> Miksi ihmeessä se käyntikortti pitäs kierrättää internetin kautta, jos seisot sen vieressä jolle kortin haluat jakaa?

Koska se on helpompaa, kirjoitappa samanlainen step by step tutkielma kahden tuntemattoman puhelimen parituksesta. Jos se oikeasti olisi niin helppoa ihmiset eivät muuta käyttäisikään, todellisuus kertoo toista. Vai olenko nyt onnistunut kiertämään kaikki Nokia-kokkarit, joissa tätä BT-businesscard vaihtoa harrastetaan? :)

BTW, aiempi seitsemän kohdan ohjelma EI sovi määritelmääni "erittäin kätevä", ja ennestään tuntemattomien puhelimien tapauksessa se on vieläkin vaikeampaa. "mikä sun puhelimen nimi on? Ei näy, oota, eiku nyt tää on päällä, yritä uudestaan" -rumba ei ole vielä ehtinyt puoleenväliin kun SMS tai sposti on jo perillä. Ja se vastaanottaja voi tehdä hommansa *kun hänelle sopii* ei synkroonissa lähettäjän kanssa.

> Tai miksi ihmeessä maksasit tekstiviestistä?

Koska se on helpompaa ja olen NIIN RIKAS, että pystyn maksamaan tekstiviestistä menemättä vararikkoon. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

28

> Ja onko Bluetooth päällä 24/7, tuskinpa on. Yksi steppi lisää, nörtille
> ei ongelma, tavalliselle käyttäjälle sms, Facebook ja mail paljon
> tutumpia.

Ehkä ei ole päällä jatkuvasti, mutta ei sen päälle kytkeminen nyt kovin raskasta voi kenellekään olla. Esim Symbianissa sen saa nopeasti päälle ja pois kahdella vaihtiehtoisella tavalla:

1) Pyyhkäisy eleellä tuodaan ruudun yläreunasta esiin tila- / ilmoitusnäkymä. Klikataan Bluetooth-kytkinnappia

2) Vaihtoehtoisesti käytetään puhelimen äänikomentoja, eli puhutaan puhelimelle äänikomento "Bluetooth"

Esim WP7:ssä Bluetoothin kytkeminen päälle ja pois on hankalampaa, koska siinä vaaditaan valikon kautta Bluetooth-asetuksiin menemistä.

Itseasiassa itselläni on tietokoneella Bluetooth jatkuvasti päällä, kännykässä ei. Bluetooth on asetettuna piilotetuksi. Niin ja muuten, tässä on taas yksi asia mikä puuttuu WP7:stä. Symbianissa käyttäjä voi niin halutessaan asettaa Bluetoothin näkyväksi kaikille, piilotetuksi tai näkymään rajallisen ajan jonka jälkeen Bluetoothin tila asetetaan piilotetuksi automaattisesti. WP7:ssä käyttäjä voi vain kytkeä Bluetoothin päälle tai pois, Bluetoothin näkyvyysasetukseen ei voi vaikuttaa, mikä on täysin typerää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

29

@27 Jonahan

> Koska se on helpompaa,

Eikä varmasti ole

> kirjoitappa samanlainen step by step tutkielma kahden tuntemattoman
> puhelimen parituksesta.

Edellä antamani step by step -ohje pätee myös kahden puhelimen välillä, ainakin Symbianissa. Kahden puhelimen parittaminen tapahtuu aivan samoin kuin yllä kerroin puhelimen ja tietokoneen osalta.

> Jos se oikeasti olisi niin helppoa

Se on noin helppoa, ainakin Symbianissa

> ihmiset eivät muuta käyttäisikään, todellisuus kertoo toista.

Ei muuten kerro, pikemminkin kaltaisesi vain levittävät väärää tietoa.

> Vai olenko nyt onnistunut kiertämään kaikki Nokia-kokkarit, joissa tätä
> BT-businesscard vaihtoa harrastetaan? :)

Ilmeisesti olet.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

30

@28
> mutta ei sen päälle kytkeminen nyt kovin raskasta voi kenellekään olla.

Nyt alat olla asian ytimessä. Juuri tämä on se ajatusmaailma, josta puhutaan kun esimerkiksi Nokiaa on syytety "insinöörikäyttöliittymistä". Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

31

@30

> Nyt alat olla asian ytimessä. Juuri tämä on se ajatusmaailma, josta
> puhutaan kun esimerkiksi Nokiaa on syytety "insinöörikäyttöliittymistä".
> Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä.

Mitä oikeen selität?

Annoin sulle syyn siihen miksi se ei voi olla liian vaikeaa. Missä tahansa näkymässä Bluetoothin voi kytkeä päälle ja pois yhdellä pyyhkäisyllä ja klikkauksella. Tai vaihtoehtoisesti vain sanomalla ääneen "Bluetooth"

voit myös laittaa puhelimen alotusnäytölle Bluetooth-widgetin, jollon Bluetoothin kytkeminen päälle/pois vaatii vain yhden klikkauksen alotusnäytöllä.

Eli mitä oikeen selität? Sulle taitaa vaan taas olla hirveön vaikea myöntää olevasi väärässä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

32

Ihanko oikeasti täällä keskustellaan edelleen näin suurella intohimolla siitä, miten helppoa tai vaikeaa on lähettää käyntikortteja bluetoothilla? Jos tämä nyt oikeasti on WP:n suurin puute niin eihän Nokialla ole hätäpäivää.

Pari pikku asiaa:
1) Kukaan itseään kunnioittava työelämässä oleva ihminen ei jakele omaa käyntikorttiaan bluetoothilla, oli se sitten helppoa tai vaikeaa. Hän antaa fyysisen käyntikortin, se on enemmän kuin must business-maailmassa.
2) Kukaan muukaan ei jaa omaa tai toisten käyntikorttia bluetoothin välityksellä. Käyntikortti lähetetään tekstiviestillä jos ei olla ihan vierekkäin ja jos ollaan, niin numero sanotaan ihan suullisesti.

Bluetoothin käyttäminen käyntikorttien jakamiseen on kenties mobiilimaailman marginaalisin sovellus. Keskusteltaisiinko siis jostain relevanttimmasta ongelmasta, niitä kyllä varmasti vielä riittää WP:n kohdalla?

Vastaa
delic
delic

33

@32 nimenomaan :) tekstiviestillähän tai mailillahan noi käyntikortit lähetetään jos ne puhelimella lähetetään, eikai nyt juuri kukaan ala pelleilemään minkään bluetooth parituksen kanssa :)

@30 erittäin hyvin sanottu, tiedän tasan tarkkaan mitä meinaat.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

34

Komppaan 3rd_party:a

Voin kuvitella: "Mulla ois tää bluutuut käyntikortti, haluuks joku...? HEI! älkää menkö, tää on tosi kätevä juttu"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ihmetteliä (vahvistamaton)

35

Lumian omistajana olen ihmetellyt mihin bluethoottia käytän ,koska mitään en voi vastaanottaa tai lähettämään tämän avulla!?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

36

@31
> Sulle taitaa vaan taas olla hirveön vaikea myöntää olevasi väärässä.

Myönnän kyllä kun olen väärässä, tässä asiassa en ole[1]. Ja vaikuttaa että en ole käsityksineni yksin.

BT-käyntikortti ei edelleenkään vaikuta sellaiselta ominaisuudelta, jolla puhelimia myydään massoille, markkinat ovat puhuneet, lähes kaikki ovat siirtyneet tälle vuosikymmenelle, siirry siis sinäkin.

Käyppä katsomassa se Siilasmaan haastis. Hän oli hallituksessa kun se päätti strategiamuutoksesta, ja on nyt hallituksen puheenjohtaja. Kertoo mm. miten käyttispäätös syntyi, ja että "oli täysin selvää 1.5 vuotta sitten, että emme pysty enää Symbiania pelastamaan".


[1] Enkä myöskään siinä Vertu casessa, johon joskus halusit välttämättä palata, mutta lopulta jänistitkin kun olisi tarvittu faktoja pöytään.

Vastaa
foliomanne
foliomanne

38

Oho! olipa nopeaa toimintaa! tietääkö kukaan koska 808:iin tulee? tiedän että ilmaiseksi saa jonkun skeidaversion, millä kaikki naapuritkin surffaa ja vielä salaamattomana. N8:iin ainakin viimeksi maksoi 10€!!! luulisi että yli 500e puhelimessa tulisi jopa kaupan päälle, mutta tyhmähän se on, joka maksaa, ei se joka pyytää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

39

> Myönnän kyllä kun olen väärässä, tässä asiassa en ole[1]. Ja vaikuttaa
> että en ole käsityksineni yksin.

Älä viitsi naurattaa, sinä et ole koskaan myöntänyt kun olet ollut väärässä. Väärässä olet nytkin, ja taaskaan et sitä myöntävän.

> BT-käyntikortti ei edelleenkään vaikuta sellaiselta ominaisuudelta,
> jolla puhelimia myydään massoille,

Kyse ei olekaan pelkästään käyntikortista, vaan siitä ettei Windows Phone tue Bluetooth-tiedostonsiirtoa lainkaan. Ja kuten sulle jo aiemmin sanoin, niin tuo ominaisuus on toivotuimpien joukossa MicroSoftin omilla sivuilla olevissa kommenteissa. Eli turha selittää, että ihmiset ei muka sitä halua.

> markkinat ovat puhuneet, lähes kaikki
> ovat siirtyneet tälle vuosikymmenelle, siirry siis sinäkin

Jospa yrittäsit tuota propagandaasi johonkuhun muuhun, minuun se ei tehoa.

> Käyppä katsomassa se Siilasmaan haastis.

Mitä hiton tekemistä Siilasmaan haastattelulla on tän asian kanssa? Miksi sä ylipäätänsä vedät keskusteluun mukaan asioita, jotka ei siihen liity?

> Enkä myöskään siinä Vertu casessa, johon joskus halusit välttämättä
> palata, mutta lopulta jänistitkin kun olisi tarvittu faktoja pöytään.

Kyllä vaan olit väärässä siinäkin. Moni sen sulle sanoi, en pelkästään minä. Ja se Vertn myyntiuutinen vahvisti asian sisällööllään myöskin.

Ja on ihan naurettavaa väittää, että minä muka halusin palata siihen asiaan. Kyllä se vaan olit sinä, joka aloit yhtäkkiä siitä puhumaan ketjussa, joka ei Vertuun liittynyt mitenkään. Kuten nytkin taas. Koeta nyt päästä siitä Vertusta yli vai tuliko siitä sulle pakkomielle?

Ja minä en ole mihinkään livistänyt, minä en vain viitsi jatkaa kinastelua jostakin asiasta loputtomiin kuten sulla näkyy olevan tapana. Ja on mulla muutakin tekemistä kuin käydä vanhojen uutisten keskusteluja läpi yhä uudelleen ja uudelleen.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

40

No,jopa wp omistajia nyt hemmotellaan. Kaiken tämän lisäksi voit pian nauttia kännykässä myös uudelleen lämmitetystä mato pelistä 0,99 hintaan.

Kyllä uutisen ominaisuudet on kyllä mielestäni nykyaikaisen älypuhelimen perusominaisuuksia joiden puute k.o laitteista jopa hämmästyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

41

@ Jonahan

> Enkä myöskään siinä Vertu casessa, johon joskus halusit välttämättä
> > palata, mutta lopulta jänistitkin kun olisi tarvittu faktoja pöytään.

Se, että olen lopettanut kommentoimasta sulle eri ketjuissa ei tarkota mitään jänistämistä. Se ei myöskään tarkota sitä, että olisit jotenkin voittanut väittelyn. Ei sinne päinkään. Minua ei vain kiinnosta jatkaa kinastelua jostakin asiasta loputtomiin. Keskustelun jatkaminen ei kiinnosta etenkään sillon kun on päivänselvää, että sinä väität silkkaa itsepäisyyttäsi ja Anti-Symbian fanaattisuuttasi vastaan vaikka olisit kuinka väärässä. Niinhän asia on tässäkin ketjussa, eikö olekin? Tuollainen ei johda mihinkään, ja siksi olen hyvin usein yksinkertasesti kääntänyt selkäni koko jutulle.

Sitäpaitsi mulla on muutakin tekemistä kuin lukea vanhojen uutisten keskusteluja yhä uudelleen. Siihenhän menisi kaikki aika. Esimerkiksi jostain käsittämättömästä syystä taas mainitsemaasi Vertua ja sen myyntiä en ole ajatellut enää aikoihin, Ja en myöskään ole ollut kiinnostunut niiden uutisten mahdollisia uusia kommentteja lukemaan. Miksi olisin? Minusta on paljon tärkeämpi seurata uusia uutisia kuin lueskella jatkuvasti vanhojen uutisten keskusteluja.

Eli jos "jänistän" jostain ketjusta, niin älä turhaan kuvittele voittaneesi väittelyä. Älä nyt unta näe. Kyse on vain siitä, että minä sain kanssasi väittelystä tarpeekseni ja kiinnitin huomioni uusiin uutisiin.

Vastaa
delic
delic

42

@12 hyvä oli toi areena haastattelu, tuossahan oli juuri sitä mistä olen jo parisen vuotta tääläkin puhunut, nyt se kuultiin ihan nokialta itseltään. Samoin tuossa tuli esiin tuo, että symbianin osuudesta oli mennyt jo 2/3 ennen Eloppia, eli Elopilla ei vaikutusta symbianin tilanteeseen kuten se on osalle ollutkin selvää alusta asti, osa nyt haluaa tehdä Elopista syntipukin. Sanottiin vielä, että symbian on laskenut koko ajan tasaisesti, että mitään piikkiä ei le tapahtunut vaan alusta asti tasaista pudotusta, mikä myös kertoo siitä, että Ei Elopilla ole vaikutusta ollut siihen, eikä Elopin palavan lautan jälkeen ole tullut mitään sen erikoisempaa piikkipudotusta myyntiin.

Vastaa
arivesa
arivesa

43

Eikö BT ole lähinnä korvaluuria varten?
Tiedostonsiirrossa DLNA/Allshare WiFi 802.11/n yhteydellä vastaa nopeudeltaan 4G:tä.Ainoa järkevä?

Nokia kuitenkin hukkasi leiviskänsä hylkäämällä peruskäyttäjät arkiongelmiensa kanssa.

Takuukorjaukset,joissa vika ei poistu(kuumeneminen max.kentässä, 3120 Classic),mutta lupauksen vastaisesti huollossa koko sisältö katoaa,sekä operaattorin palvaluasetukset(viestikeskus,MMS,Wap,Net)vaihtuvat värälle operaattorille,ainoiksi ja olettamiksi,eli ei toimi omalla operaattorilla ilman asetusten tilausta tietokoneella.
"Se on rikki,voitko auttaa?"

Itsestään verkosta uloskirjautuminen(N8)ennenkuin käyttäjä huomaa, siis mitenkään ilmoittamatta.Ei kenttää,kun ei mustassa ruudussa näy.Rebootilla taas käy,viestejä ja kuvia pitkä jono.Myöhässä.

Nämä läheisten naisihmisten,joilla on kädet täynnä oikeata elämää,eivätkä ole kiinnostuneita käyttiksistä tai luureista.
Luulevat,että tarvittaessa on oletettu yhteys.

Kysyivät kuinka yleistä,miten usein minun Samppa temppuilee?
Ällistyivät,kun kerroin ettei yksikään kertaakaan,7 vuoteen.
Parin vuosikymmenen uskolliset asiakkaat kätevästi menetetty.

Näitä täytyy olla paljon,kun tässäkin 2 kahdesta.
Ennen ajatteli moni,että näin on,minkäs teet.Ei enää.

Nämä käyttäjät ovat kuitenkin katteen(halvat osat)ja kassan kivijalka.

Hi-end luureilla yksin,(kalliit osat,huono kate),ei oikein elä. Ainakaan ilman kultista uskollisesti ylihintaa maksavia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

44

@Jonahan

Ja mitä tulee Siilasmaan haastatteluun, niin se nyt ei ole mikään uutinen, että Nokian nykyjohto puolustelee Elopin touhuja. Elop on hyvin pitänyt huolen siitä, että siellä johdossa on vain väkeä, jotka häntä tukee. Ja loput ei uskalla antaa Elopia arvostelevia haastatteluja, koska jos hallitus alkaa arvostelemaan toimitusjohtajaa, niin sillon Nokia käytännössä myöntää nykystrategian pahaksi virheeksi. Eli ei ole mikään ihme, että Nokian johto koettaa puolustella Elopia.

Haastattelu ei kuitenkaan muuta yhtään miksikään sitä, että Nokian romahduksen pääsyy on Elopin strategiamuutos, se miten siitä kerrottiin ja kuinka muutos toteutettiin, sekä Elopin toimista viimeisen 1.5 vuoden aikana.

Haastattelu ei muuta miksikään myöskään sitä, että Symbianin markkinaosuus lähti voimakkaaseen laskuun vasta Elopin porauslauttapuheiden ja strategiamuutoksen seurauksena. Kyllähän markkinaosuus oli hieman laskussa jo ennen sitäkin, sitä ei kukaan kiellä. Mutta todellinen romahdus seurasi vasta Elopin puheiden jälkeen.

Puheet siitä, että nyt nähty Symbianin markkinaosuuden lasku olisi jotenkin se Nokian ongelmien syy on silkkaa hölynpölyä. Markkinaosuuden lasku on pikemminkin seuraus Elopin uudesta strategiasta. Elop käytännössä tuhosi markkinat, ja kun Elop ei ole pystynyt tuomaan mitään kunnolista korvaavaa alustaa suurista puheista huolimatta, niin Nokian päätyminen nykytilaansa oli väistämätöntä.

Muistutetaan nyt, että WP7 puhelimet ei myy, vaikka täällä jotkut toisin tuntuu kuvittelevankin. Elop torpedoi Symbianin, MeeGon ja Meltemin. Ja Lumiat taas ei myy muualla kuin lähinnä suomessa. On siis täysin älytöntä jatkaa Elopin puolustelua ja selitellä

Lisäksi on naurettavaa väittää, että Elopin toimet eivät muka olisi syynä Nokian osakekurssin laskuun. Muistellaan vaan esim viime helmikuuta jne. Nokian kurssihan on suorastaan romahtanut aina kun Elop sanoo jotain.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK456 (vahvistamaton)

45

"wifi? anyone? kuka on tarvinnu bluetoothia viimeseen 5 vuoteen?"

Koskaan en ole _tarvinnu_ wifiä puhelimessa. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK456 (vahvistamaton)

46

Niin, Samsung myy yhtä mallia pelkillä ennakkotilauksilla lähemmäs 10 miljoonaa ja Lumiat (3 malliako niitä oli) myy 2-3 miljoonaa kvartaalissa niin kenellekään ei pitäisi olla epäselvää valitun strategian virheellisyys.
Kun Symbianista piti luopua eikä Meegokaan kelvannut niin miksi nopeiten kasvava kilpaileva vaihtoehto ei sopinut? Etenkin kun tiedossa oli että Windows Phone koneita ei pystytä tekeen halpis älypuhelinten kategoriaan? Kaiken päälle vielä WP 8, josta tiedettiin että ei pystytä päivittään nykyisin WP 7.5-laitteisiin (miksi niin avoin ja rehti Elop ei tätä kertonut? Kyteekö tämäkin lautta?) ja luonnollisesti heikentää ainakin kalliimpien Lumioiden myyntiä.
Kun luovutaan omasta softa-alustasta niin on silkkaa typeryyttä pistää tulevaisuus heikomman vaihtoehdon varaan ja hylätä markkinaosuuttaan kovaa vauhtia kasvattava vaihtoehto. Jos ollaan huolissaan kyvystä erottautua kilpailijoista, pitäis luottaa omiin vahvuuksiin ja pyrkiä hyödyntään niitä tilaisuuden tullen -> tuottaa laitteita kaikille tärkeimmille softa-alustoille ja erottautua hardis-osaamisella.

Vastaa
arivesa
arivesa

47

@45:
Korvaa piuhan kun haluaa näyttää videon Smart-TV:ssä.
Samoin yhteydessä läppäriin.
Molemmat toki kuparillakin hoituvat.

Netin selaaminen Hot-Spotissa WiFi:llä ei rasita HSPA+ datasaldoa,jos ei ole rajaton liittymä.

Vaikka olisikin,on kuitenkin aina nopeampi,kuin 3G rakennusmassassa.

Vastaa
arivesa
arivesa

48

@46:
Kai Elop ostettiin syntipukiksi.Totuuden torveksi?
Hän ei tätä aiheuttanut,näkisin lähinnä pesänselvittäjänä.

Miksi siis WP? Ainoa mieleentuleva on,että Antero-leiristä ei olisi tullut latiakaan kassaan.
MS:lta kaiketi tuli,simple dear Watson,just follow the money.

Vastaa
pain83
pain83

49

Juu Elop ei aiheuttanut Nokian laskua, mutta 100% varmasti aiheutti näin nopean laskun ja näin syvälle! Ei kukaan toimitusjohtaja voi oikeasti olla, niin helvetin tyhmä, että menee haukkumaan omat tuotteet melkein 9kk ennen kuin mitään muuta on saatavilla. Olisivat nyt helvetti pysyneet hiljaa niin kauan kunnes olisi ollut jotain konkreettista näytettävää. Tosin MS saattoi vaatia aikaista julkistusta, jotta WP7 saisi edes vähän näkyvyyttä. Nokian N9 on niin helvetin hyvä luuri, että tätä strategiaa ei oikein voi hyväksyä. Tosin WP8 vaikutti jo todella lupaavalta, joten siinä saattaa olla Nokian saumat.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

50

@41
Sinulla on ollut useamminkin tapana heittää kärkkäitä väitteitä, mutta perustelut ovat olleet tasoa "käy itse lukemassa", "kyllä muutkin sanoivat", "kyllä se vaan on näin", "olet idiootti", jotka eivät ole valideja argumentteja yhtään mihinkään. Hyvien keskustelutapojen mukaan väitteen esittäjällä kuuluisi olla todistustaakka eikä toisin päin. Ja sitten jos sinulta yrittää perätä jotain perusteita, heiluttelet käsiäsi tai vain häviät muualle.

Ja jotta olisimme samalla aaltopituudella, tarkoituksenahan ei ole "voittaa väitelyä". Tarkoituksena olisi keskustella, mutta kanssasi se on harvinaisen vaikeaa, muunmuassa edellä mainituista syistä, muitakin on, mutta saavat jäädä toiseen kertaan.


> Sitäpaitsi mulla on muutakin tekemistä kuin lukea vanhojen uutisten keskusteluja yhä uudelleen

Ahaa, mutta *minulla* tulisi olla aikaa sellaiseen. Tämäpä yllätys.


> sinä väität silkkaa itsepäisyyttäsi ja Anti-Symbian fanaattisuuttasi vastaan vaikka olisit kuinka väärässä. Niinhän asia on tässäkin ketjussa, eikö olekin?

Olen toki ollut erittäin pettynyt monen Nokian Symbianpuhelimen käyttökokemukseen ja moneen muuhunkin asiaan, käytinhän niitä pääasiallisina puheliminani arviolta noin kuusi vuotta, ja senkin jälkeen töiden merkeissä erittäin paljon ja laajalta rintamalta. Mutta eipä minulla ole kauheasti Symbiania vastaan, etenkään tässä ketjussa. BT-käyntikortin, tiedostosynkkauksen tai parituksen helppous ei ole ratkaisevasti käyttiksen nimestä kiinni.

BT-käyntikortti on ihan kiva nörttidemo, käytännössä kuitenkin jotain ihan muuta[1]. Siis nimenomaan *käytännössä*, teoriassa se voisi olla vaikka mitä NFC:n tai BT LE:n avulla, katsotaan parin tai viiden vuoden päästä kun merkittävä osa (käytössä olevista, ei myynnissä) puhelimista sellaiset osaa. Käyttäjien osaaminen jää nähtäväksi.

Jos nyt otit sen Elop/Symbian heiton kauhean raskaasti niin pahoitteluni, olin vasta nähnyt kyseisen videon ja se tuli mieleeni, koska se vaikutti aika informatiiviseltä ja aihepiiriltään varmasti sinua kiinnostavalta. Sisältökin oli vähän muuta kuin "Elop tuli ja tuhosi kaiken", kuin mitä joillakin foorumeilla joskus kuuluu.


[1] Testasin homman N8 (Belle) ja 5800 (mikälie) välillä. Yhden kortin lähetykseen menee noin 20s (lähettäjänä 5800) tai 30s (N8). Tässä molempien puhelinten BT oli laitettu valmiiksi päälle, tiesin puhelinten nimet ja olin valmiiksi osoitekirjassa, jossa yksi kortti.

Koko hommaan meni noin 5-6 täppäystä, lähes jokaisen jälkeen ikävä odotus. Ja jos toisessa päässä ei sen ~20s odottelun jälkeen ollakaan ihan heti painamassa hyväksy-nappia, tulee timeout yllättävän nopeasti ja sitten yritetään uudestaan (lienee nopeampi toisella kerralla). Vertaa vaihtoehtoihin, joissa lähetyksen käynnistyminen ja onnistuminen ei riipu vastaanottajasta. Tai ei edes ole noin jumalattoman hidasta.

Ei oikeasti tullut sellaista fiilistä että, tätä ominaisuutta haluaisin käyttää joka päivä. Pikemminkin päin vastoin.

Vastaa
arivesa
arivesa

51

@46:
En ole kuullut,että Samsung olisi luopunut Bada-alustastaan.
Vaikka enimmäkseen muita käyttävät.
Arkikäyttäjälle se on kuitenkin helppo ja kiva.

Social hub järkkää(ja tämä on vuosia vanha kone)kaikki samalla nimellä tapahtuneen kronologiseksi jonoksi.

Tekstarit,MMS,Face,Tweet,kaikki joissa tuttu nimi on,ovat alekkain.
Ei ehkä viisasten kivi,mutta toimii erinomaisesti.

Nätti Superamoled,Gorilla-lasilla,tuplaydin,32Gb Micro SD korttipaikalla. 1,55 Ah akku,lennossa vaihdettava.
Duraluminum casing.360 asteen panoraamakuvaus.Turha minulle.

Kuvagallerian vieritys kallistelemalla,esim.

Kaikki muukin on älyttömän suoraviivaista ja helppoa.
Samsung Kies saitti hoitaa kuvat ym.varastoon,ja hoitaa päivitykset.

Vaihdan vasta kun tarjotaan jotain oleellisesti parempaa.
Tämä siis ei ole Android eikä WPx,vaan Samsung Bada.

Nokia olisi voinut tehdä(oli tekemässä)vastaavaa,jos vain raha olisi riittänyt.
Ei riitänyt,meni optioihin ja toimitiloihin.

Lopuksi,viimemetreleillään OPK sätti julkisuudessa Amoled-näyttöjen älytöntä hintaa.Eli alihankkijaansa,Samsungia.
Kuten Apple nyt,raastuvassa.

Kuka voittanee lopuksi?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

52

@44

> Ja mitä tulee Siilasmaan haastatteluun, niin se nyt ei ole mikään uutinen, että Nokian nykyjohto puolustelee Elopin touhuja. Elop on hyvin pitänyt huolen siitä, että siellä johdossa on vain väkeä, jotka häntä tukee.

Ymmärräthän sen valtasuhteen? Hallitus on Elopin pomo. Hallitus on valinnut Elopin ja valitsee hänen seuraajansa ei toisin päin.

> Nokian romahduksen pääsyy on Elopin strategiamuutos

Hallituksen strategiamuutos, jonka toteutuksesta Elop on tietenkin päävastuussa, muun johtoryhmän kanssa.

> Symbianin markkinaosuus lähti voimakkaaseen laskuun vasta Elopin porauslauttapuheiden ja strategiamuutoksen seurauksena

Onko näin? Wikipedian kuvaaja näyttäisi vähän toisenlaiselta, aika selvää alamäkeä ainakin sitten 2007 tammikuun, toki kiihtyen loppua kohti, mutta se ei ole yllätys. Saa esittää paremman.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Worl...Sales_Share.png

Ja markkinaosuushan ei ole edes pääasia, jo ennen Elopia katteista tingittiin aika rajusti, joka tietenkin pitää markkinaosuutta jonkun aikaa valheellisen korkeana.

> Elop torpedoi Symbianin, MeeGon ja Meltemin.

Toimitusjohtaja ei voi tehdä tällaisia ratkaisuja yksin, ei varsinkaan Nokiassa. Symbianin ja MeeGon kohtalo oli sinetöity jo ennen Elopin tuloa taloon (jutteleppa Qt-kavereiden kanssa, joku on saattanut olla esim. Meegoa tekemässä, hyviä tarinoita). Meltemistä minulla ei ole sisäpiirin tietoa, joten siitä en sano mitään.

> Lisäksi on naurettavaa väittää, että Elopin toimet eivät muka olisi syynä Nokian osakekurssin laskuun.

Kuka on näin väittänyt? Tottakai toimitusjohtajankin toimet vaikuttavat. Luulisin kuitenkin, että pääasiassa syynä osakekurssin laskuun ei ole ollut yksittäinen henkilö, vaan ihan puhtaasti numerot Nokian tilinpäätöksissä. Aika rumaa jälkeä on tullut myös peruspuhelimissa ja etenkin verkkoliiketoiminnassa, jotka taasen eivät ole mitenkään riippuvaisia älypuhelinyksikön kohtaloista.

Vastaa
arivesa
arivesa

53

@49:
Parempi kertainen rytinä,kuin ainainen kitinä.Vanha väite,totta?
Jos pesänselvittäjä Elop saa lakaistuksi pöydän puhtaaksi,on se edelletys uudelle alulle.

Esimerkkinä(Obama)Government Motors,aiemmin vain GM.
Paskat on pakko siivota nurkista,ennenkuin uutta edes voi syntyä.

Jos ei silti synny,on kyse kilpailukyvyttömyydestä.
Sitä emme täällä näppisten takana ole päättämässä.
Nähtäväksi jää.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

54

Tämä ketjuhan käy jo viihteestä.

@50 "Testasin homman N8 (Belle) ja 5800 (mikälie) välillä..."

Piti ihan itsekin testata (N8 Belle ja C6-01 Belle), ja miksuh(2-)n puolustuksena sanottakoon, että itsellä toimitukseen meni jopa vähemmän aikaa kuin SMS-käyntikortin lähettämiseen (aloitusruudusta liikkeelle lähtien ilman että bluetooth oli valmiina päällä ja ensimmäistä kertaa eläissäni tämän tehden). Mutta ei tämä itseänikään hurmannut, enkä aio käyttää ominaisuutta jatkossakaan. SMS-käyntikortin kanssa pelatessa kun ei tarvitse kahta käyttäjää tai kahden puhelimen hallitsemista (eikä se toinen (tässä tapauksessa N8:n) käyttäjä kuitenkaan osaa bluetoothia laittaa päälle...).

Muutenkin bluetooth-tiedonsiirto on IMO viime vuosikymmenen tekniikkaa. Se oli kätevää silloin, kun interntin käyttäminen kännykällä oli kallista, nykyään se on lähinnä hidasta. NFC:n kera bluetooth toimii hyvin, mutta silloinkin lähinnä handsfreen, kaiuttimien jne. kanssa.

Joten ehkäpä viimeistelen omalta osaltani kannanotot tähän ketjuun seuraavasti: miksuh on oikeassa siinä, että bluetooth käyntikortti on verrattain kätevä, Jonathan taas siinä ettei sillä ole mitään väliä koska sitä ei kuitenkaan kukaan käytä.

Ja kaikki tämä liittyi alkuperäiseen uutiseen yhtä paljon kuin muumit latinalais-amerikkalaiseen kulttuuriin.

Vastaa
arivesa
arivesa

55

BT-tä ei tarvita kuin luuriin,ehkä autoonkin.Hidas,ja huono stereo-toisto.

Nokian "pelleistä" ei onneksi tarvitse tietää mitään.
Paitsi sen,että tutuilla aina tökkivät jotenkin,kun laitteessa lukee Nokia.

Data liikkuu WiFi:llä.Yli 50 Mb/sec.
BT on kuin Infraportti menneisyydestä.Toimihan sekin,jotenkin.

Vastaa
delic
delic

57

@44

"Haastattelu ei muuta miksikään myöskään sitä, että Symbianin markkinaosuus lähti voimakkaaseen laskuun vasta Elopin porauslauttapuheiden ja strategiamuutoksen seurauksena. Kyllähän markkinaosuus oli hieman laskussa jo ennen sitäkin, sitä ei kukaan kiellä. Mutta todellinen romahdus seurasi vasta Elopin puheiden jälkeen.

Puheet siitä, että nyt nähty Symbianin markkinaosuuden lasku olisi jotenkin se Nokian ongelmien syy on silkkaa hölynpölyä. Markkinaosuuden lasku on pikemminkin seuraus Elopin uudesta strategiasta."

Nokian ongelmien syy on symbian ja se että markkinoille tuli älyluureissa ensi kertaa kunnolla kilpailua.

Ei pidä paikkaansa, symbian on laskenut tasaista vauhtia kuten haastattelussa sanottiin, saman voit todeta myös Jonahanin linkistä: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Worl...Sales_Share.png

Sinä et tätä vaan tunnu koskaan hyväksyvän, en yhtään ylläty siitä, että sinun pitää syyttää Eloppia asioista mitkä on tapahtunut paljon ennen Eloppia, nokiakin sen on jo myöntänyt, miksi et siis sinäkin.

Kuten näet suoraan tuosta jonahanin laittamasta kaaviosta niin android on syönyt tasaista tahtia symbianin osuutta 2010 q1:stä lähtien. Mitään mainitsemaasi piikkiä tuossa ei ole. Ei ihmiset lakanneet ostamasta symbiania siksi, että Elop sanoi sen olevan huono. Kyllä ihmiset lakkasivat ostamasta symbian laitteita koska niiden käyttökokemus ei ollut yhtä miellyttävä kuin kilpailijoilla.

Sen huomasi yhä useampi kuluttaja, mutta nokia sinnitteli kyllä todella pitkään pelkällä nimellä se täytyy sanoa.

Kuten Siilasmaa ja monet ovat sanoneet, että nokian ongelmat alkoivat kuin älyluurit muuttuivat ohjelmistokeskeisiksi raudan sijaan. Nokia ei pystynyt siihen nopeaan muutokseen vastaamaan miten Apple mullisti koko puhelimet ja ihmisten käsityksen siitä millainen se älyluurikokemus voi olla.

Myöskään nokian fanit ei tajunneet sitä muutosta mikä niiden ympärillä tapahtuu. Netistä sai usein lukea N8:n ylivoimaisista spekseistä ja pitkästä feature listasta. Eivätkä he tajunneet missä se oikea ongelma on ja se oli softassa.

Android kasvaa nykyään sellasta vauhtia että vaikea sitä on ymmärtää, android valmistajia on kymmeniä ja jokaiseen hintahaarukkaan. Onhan se selvää, että se pudottaa symbiania nopeammin ja nopeammin kun symbianilla ei ole aseita taistella vastaan. Eikä se johdu Elopin sanoista vaan siitä, että muilla on vaan paljon parempaa.

Eihän nokialta ole tullut vuosiin edes mitään oikeasti kilpailukykyistä symbian luuria niin miten se muka voisi edes olla menettämättä osuuttaan? tai millä se olisi muka kilpaillut?

Kuunteleppa mitä Elop sanoo tässä http://www.youtube.com/watch?v=oC4v0_UF...tailpage#t=202s

katso myös seuraava kysymys. "My all previous phones was nokia phones and now i have iPhone, why?"

Puhuu juurkin symbianin suurimmasta ongelmasta. "its not enought to compete device vs device anymore" ja "we knew its going to be war of ecosystems it was no longer anymore battle of devices, it was not just about phones or user interface, it was so much more than that"

Mitä olen seurannut jo muutaman vuoden mobiilimaailmaa niin ainakin nokiakäyttäjien oli vaikea tätä ymmärtää. Aina vertaillaan jotain laitteen speksejä ym ja ihmetellään miksi kukaan ostaa tuota, kun ei ole niin hyvä laite kun toinen ehkä, mutta kun kyse ei olekaan siitä mitä se laite tekee ostaessa vaan mitä kaikkea sillä voi tehdä ja miten paljon siihen saa kaikkea uutta kiinnostavaa ja miten hienosti se pelaa vaikka sitten sen tabletin kanssa yhteen.

puhelin auttaa tabletin myynnissä ja tablet auttaa puhelimen myynnissä, näinhän se tänäpäivänä menee.

Mistä symbianiin esim olisi revitty tablet käyttis, ku nykyisen symbianin kehityskin on ollut niin hidasta ja kankeaa ja pitäisi olla myös mukana kilpailemassa tablet markkinoilla.

Nyt nokialla on mahdollisuus myös pärjätä tablet markkinoilla microsoft diilin myötä, sen sitten tosin aika näyttää pystyykö iPadille kukaan kunnon vastusta antamaan koska vaikka moni tuntuukin kuvittelevan niin ei sielläkään ole kyse siitä laitteesta tai sen speksien paremmuudesta vaan siitä mitä kaikkea siihen laitteeseen saa.

Windows 8 ja wp8 voi tarjota tulevaisuudessa todella kattavan kokonaisuuden ja laajan käyttökokemuksen, mikä jatkuu laitteesta toisella kuten siilasmaakin videolla sanoi. sen sitten aika näyttää miten tulee käymään.

Mutta kuten sanottua nyt nokialla on ensimmäisen kerran vuosiin aseet taistella ekosysteemien sodassa, sen sitten aika näyttää että tuliko päätös windows phoneen siirtymisessä liian myöhään. Mielestäni symbian olisi pitänyt hylätä jo paljon paljon ennempää kun näin ne suurimmat ongelmat 2010 vuonna N8:ssa ja symbianissa, kun tiesin millaista pakettia muilla on tarjota, mitkä sillloin oli mielestäsi hölynpölyä ja mustamaalaamista. Noh tässä asiassa olisin mielelläni ollut väärässä, mutta olihan se aika selvää, että siitä se todellinen viimeinen alamäki lähti, N8 toki myi nokian maineen takia jokusen miljoonan, mutta niihin aikoihin käyttäjät laajemmin huomasi sen, että ei nokialla enää ole voittajatuotetta.

Ärsyttää kyllä tuollainen kun haetaan syntipukki ihan muualta jolla ei ole nokian todellisten ongelmien ja syiden kanssa mitään tekemistä eikä ole syynä nokian romahtamiseen. Syynä on ne tuotteet ja se, että nokialla ei ollut aseita kilpailla enää markkinoilla jotka muuttuivat täysin iPhonen markkinoille tulon jälkeen ja yhtäkkiä kyse olikin paljon suuremmasta asiasta, kuin siitä että kenellä on pisin speksilista ja eniten ominaisuuksia.

Vastaa
arivesa
arivesa

58

@57:
Monisanaista,mutta varmaan aika oikein.
"Syntipukki"ostettiin taloon,hyvää korvausta vastaan.

Ehkä jottei kotimaisia syyteltäisi?
Mokat on todella vanhempia kuin kanukki.

Silti ei ole selvinnyt minulle,mihin MS lopulta tässä tähtää.
Vaikutelma on "pallo hukassa".

Ei kilpailukelpoisia tuotteita.Ei firman ostoa edes parin taalan kurssilla.Ei mitään nyt nähtävissä olevaa tavoitetta.

Vainko "siisti" alasajo/lopetus? Outoa,koska yleensä firmat pyrkivät johonkin rahalliseen hyötyyn.Kuten lakikin velvoittaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

59

@57
Pääosin samaa mieltä. Tartun kuitenkin muutamaan seikkaan. 

"Nokia sinnitteli kyllä todella pitkään pelkällä nimellä"

Nokialla oli etuaan vahvan brandin lisäksi myös erittäin laaja jakeluverkosto ja hyvät suhteet operaattoreihin, lukuunottamatta USA:ta ja Japania. Lisäksi Symbianilla oli hyvä maine, valmiiksi tehtyä yhteensopivuutta ja custom ratkaisuja yrityssegmentissä, jossa muutos tapahtuu aina paljon hitaammin kuin kuluttajamarkkinalla. 

Ja tietenkin sille oli sovelluksiakin mainiosti, kunnes iOS ja Android ajoivat ohi, sekä määrässä että etenkin laadussa, noin vuosien 2008-2009 aikana.  Nokia oli myös pakotettu laskemaan hintojaan rajusti, paljon enemmän kuin RIM, iPhonen keskihinta pysyi pitkältikin vakiona.  Kuitenkin Nokia hävisi markkinaosuutta koko ajan. Kun halvat Android puhelimet saapuivat oli sekin tie kuljettu loppuun. 


"Mielestäni symbian olisi pitänyt hylätä jo paljon paljon ennempää kun näin ne suurimmat ongelmat 2010 vuonna N8:ssa ja symbianissa, kun tiesin millaista pakettia muilla on tarjota"

Aivan totta, ja olihan Nokialla yritystä, Maemon ja Meegon merkeissä, mutta valmista ei saatu. Syitä oli varmasti useita, mutta sisäinen politikointi (Symbian vs. Maemo), softaosaamisen ohuus ja johdon virheet eivät varmasti auttaneet. 

Paljon aiemmin olisi pitänyt laittaa kunnolla paukkuja Maemon taakse, ja vaikka sekään kortti ei olisi kantanut, olisi Nokia ollut paljon paremmassa asemassa ajan ja rahatilanteen suhteen ulkopuolisia vaihtoehtoja katsastattaessa. WebOS, QNX, Android olisivat ainakin olleet mahdollisia, WP7 valmistui vasta 2010 lopussa. 

On aika selvää, että helmikuussa 2011 Androidjuna oli jo mennyt, Nokia teki varmaankin oikein kun ei siihen lähtenyt: Samsung on tänään ainoa selkeästi voitollinen Android-valmistaja. Lisäksi alustan hallitsija, Google, on ostanut itselleen Motorolan ja kilpailee lähes suoraan muita laitevalmistajia vastaan. 

Tottakai jälkikäteen on paljon helpompi analysoida tapahtunutta, kuin ennustaa tulevaa. 

Vastaa
arivesa
arivesa

60

@59:
Tietysti jälkikäteen ennustaminen on helpompaa.Aina ollut.
Kuitenkin näin selkeästi Nokian tuhon enteet jo 3v sitten.

Nokiafani-veljeni ei niitä älynnyt.Syytti vuosia muastamaalauksesta.Ikäänkuin olisin ollut edes kykenevä tuohon.

Ei oikeastaan onneksi koske minua laisinkaan.
Tehkööt mitä lystäävät. Samsungit toimii. Aina,tilttaamatta.

Ainoa minulle oikeasti oleellinen asia.

Noksulaisia kyllä vähän säälin.
Ymmärtämättömyydestä,vaikka kuulemma sääli on sairaus?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja