Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 808 Pureview katosi operaattoreiden verkkokaupoista

36
Manu Pitkänen

Nokia 808 Pureview katosi operaattoreiden verkkokaupoista
Kesäkuun alussa Saunalahden ja DNA:n valikoimiin ilmestynyt Nokia 808 Pureview -kamerapuhelin on hävinnyt edellä mainittujen operaattoreiden verkkokaupoista kokonaan. Verkkokauppa.comin tuotesivujen mukaan laitteen toimitusaika on 2-4 viikkoa.

Nokia lupasi puhelimen tulevan myyntiin kesäkuussa. Näin kävikin, sillä nopeimmat ovat saaneet laitteen itselleen. Kuun alussa Saunalahti ilmoitti puhelimen tulevan myyntiin Suomessa viikon 24 tietämillä. Vielä muutama viikko sitten DNA:n verkkokaupassa ollut 808 Pureview'n toimitusajaksi kerrottiin neljä viikkoa.

Nyt Yhdysvalloissakin 18. kesäkuuta lanseerattua 808 Pureview'tä ei löydy lainkaan Saunalahden, DNA:n tai Soneran verkkokaupoista. Tiedustelimme "katoamisen" taustoja DNA:lta ja Elisalta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (36)

Anonyymi käyttäjä
Jahvo (vahvistamaton)

2

Ja tänään hävisi Nokian sivuilta Tuotteet-kohdasta Tulossa pian.
Kateeksi käy niitä onnekkaita, joilla ko. luuri jo on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juhavaan (vahvistamaton)

5

Kyllä se puhelin löytyy Nokian sivuilta. Taitaa tuo kyseinen puhelin vaan olla sen verran myyvää tavaraa ettei jokaisen kaupan hyllylle asti riitä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

6

Vasta vähän aikaa sitten kävin kyselemässä Nokia 808:aa Elisan liikkeessä Espoon Leppävaarassa, mutta eivät olleet vielä saaneet puhelimia ja jotain puhuivat heinäkuusta. Toivottavasti noita nyt alkas saada, ostaisin heti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jahvo (vahvistamaton)

7

@juhavaan - Löytyy kyllä. Tarkoitin, että Tulossa pian -täppä on lähtenyt tänään pois.
Toivottavasti enteilee saatavuutta, eikä ole ajastettu toiminto.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

10

Kiinnostavaa tuotetta ei saada tarpeeksi markkinoille, pitäisi varmaan huolestua jossain? Lumioita en vielä osta. (ehkä parin vuoden päästä, jos on pakko).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Symbian... (vahvistamaton)

11

Jos ongelma on maailmanlaajuinen,niin...ehkä kyseessä on puhelimessa lmennyt jotan vikaa tne...

Vastaa
teppoI
teppoI

12

@3

Viestintä viettämässä viikonloppua, joten vastauksen saaminen viikkaantuu ensi viikolle.

Nokiallahan on ollut pitkin kevättä ongelmia toimituksissa/tuotannossa. Lumia 900 piti tulla myyntiin Yhdysvalloissa jo maaliskuussa, mutta julkistus venyi huhtikuulle. Muistaakseni 808:n myyntikin piti alkaa toukokuussa, mutta laajemmin se tuli saataville vasta kesäkuussa (toukokuussa tiedotettiin myynnin alkaminen Venäjällä ja Intiassa, mutta niidenkin kohdalla taidettiin valua kesäkuun puolelle).

Perustilanteessahan verkkokaupoissa vain lätkäistään "toimitusaika: 4 vkoa", ellei tuotetta ole saatavilla. Puhelimien poistaminen kokonaan valikoimista on mielestäni aika poikkeuksellinen reaktio saatavuusongelmaan.

Vastaa
sammal
sammal

14

Siis ei ole totta. Jos tuo puhelin hävisi Nokian sivuiltakin niin olisiko Elop antanut sillekin tappokäskyn / throttlauskäskyn? Alkaa sen myyrän otteet käydä niin härskeiksi että kenkää pitäisi antaa ja äkkiä! Vasta viikko sitten tappoi Meltemin ja nyt tämä?

Vastaa
Robustus
Robustus

17

Minä luulen, että täällä Suomessa saamme odotella aika pitkään ennen kuin sitä saadaan myyntiin tänne. Yhtiön suurin intressi suuntautuu nyt varmasti Jenkkeihin, Britanniaan ja Saksaan. Englannissa fanit alkavat jo olla kärsimättömiä, kun myynnissä on vain pre-orderia ja laitteen luvataan saapuvan vasta heinäkuun lopulla. Yhdysvaltain Amazonissakin se on ihan loppumaisillaan, ja osittain ennakkotilauskamaa. Saksassakin myydään vain ennakkotilauksia. Nämä maat ainakin on tyydytettävä ennen kuin Suomi tulee kyseeseen.

Tässä kuulkaa taisi käydä nyt niin, että Eloppi käski ottaa varmuuden vuoksi 2000 kappaleen ennakkopainoksen, että katsotaan miten se lähtee menemään. Kun olisi vihdoin tuote, joka menisi kaupaksi, niin sitten sitä ei saa. Voihan perkele!

Vastaa
SyneRgy89
SyneRgy89

18

Tää homma alkaa kuulostaa erehdyttävästi siltä samalta, mitä säätöä oli sillo 2010 kesällä HTC Desiren ja mm. saunalahden kanssa... >_<

Vastaa
Robustus
Robustus

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Alunperinkin vastaus kysymykseen,jota kukaan ei esittänyt.
Osien hinta ylittänee myyntihinnan. Älytöntä.

Laitahan laskelma tai linkki, niin katsotaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

21

@19

Osien hinta ylittänee myyntihinnan. Älytöntä.

On älytöntä väittää tälläistä ilman mitään todistetta. Lumia puhelimissa näin varmasti on, mutta Symbian puhelinta myytäisiin ilman katetta väite ei mene läpi.

Vastaa
arivesa
arivesa

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Robustus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Alunperinkin vastaus kysymykseen,jota kukaan ei esittänyt.
Osien hinta ylittänee myyntihinnan. Älytöntä.

Laitahan laskelma tai linkki, niin katsotaan.

Eipä ole etsiskelemättä laittaa,enkä viitsi hakea.
Vain ns.sivistynyt arvaus.
Kun talo ostaa jokaisen nippelin muilta,lienee selvä että parempi on kallimpi?
Ei käyttis noiden hintoihin mitenkään vaikuta.

Jos myisivät kunnon katteella,olisi hinta lähempänä tonnia.Arvaus tuokin.
Kuka ostaisi? Kunnon pokkari on kolmannes tuosta.Puhekapulan saa alle satasella.

Siis tätä ei kukaan oikeasti tarvitse,saati osta.
Kukaan,tässä,tarkoittaa muita kuin muutamaa tuhatta gadget-friikiä.
Heille näyttää kaikki käyvän,kunhan on hienompi/erikoisempi/kalliimpi kuin naapureilla.

Tuolla myynnillä ei iso talo voi elää.
Kaupallisesti Flop.Toimarin(melkein)nimi,muuten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

23

@22 arivesa

> Kuka ostaisi? Kunnon pokkari on kolmannes tuosta.Puhekapulan saa alle
> satasella.

Hyvin moni ostaisi.

Useimmat ihmiset ei halua kanniskella mukanaan montaa laitetta, vaan pikemminkin kaikki toiminnot halutaan yhteen ja samaan laitteeseen, eli käytännössä älypuhelimeen.

Kun yhdistetään älypuhelin ja erinomainen kamera, kuten Nokia 808 PureViewn tapauksessa on tehty, sillon kamerastakin saadaan paljon enemmän hyötyä ja iloa irti. Pokkarilla ja järkkärillä ei yksinkertasesti pysty tekemään samoja asioita kuin älypuhelimella, jossa on hyvä kamera.

Ppokkarikameralla ei voi striimata live-videota nettiin, pokkarilla ei voi jakaa kuvia ja videoita eri internetpalveluihin ja tutuille tekstiviestinä/sähköpostina, pokkarilla ei voi geotagata kuvia ja videoita (pokkareissa ei ole gps:ää), pokkarilla ei voi liittää otettuja kuvia esimerkiksi SportsTrackerillä tallennettuun kävelylenkkiin, pokkarissa ei ylipäätänsäkään voi ajaa mitään sovellusta joka hyödyntäisi otettuja kuvia ja videoita jollakin tavalla. Toisinsanoen pokkarilla voi vain kuvata kubia ja videoita, mutta sillä ei voi hyödyntää niitä kuvia ja videoita millään tapaa.

Ja sama koskee järkkärikameroita, järkkärien ongelmana on kaikenlisäksi suuri koko ja paino.

Lisäksi kännykkä on ihmisillä yleensä aina mukana, pokkari ei saati sitten iso ja painava järkkärikamera. Eli jo tavallisen valo- ja videokuvauksen kannalta on järkevää yhdistää erinomainen kamera älypuhelin, joka on aina mukana.

> Siis tätä ei kukaan oikeasti tarvitse,saati osta.
> Kukaan,tässä,tarkoittaa muita kuin muutamaa tuhatta gadget-friikiä.
> Heille näyttää kaikki käyvän,kunhan on hienompi/erikoisempi/kalliimpi
> kuin naapureilla

Tuo on täyttä hölynpölyä, kuten edellä selitin..

Vastaa
pitokokka
pitokokka

24

Täällä odotellaan milloin tulee kauppoihin.Samalla rahalla sais esim. 600D:n, muttei järkkäriä viitsi aina kantaa mukana. Känny on aina mukana, tällä hetkellä 701. Riittävän hyviä kuvia saa kunnon valossa.

Gsmarenassa voi verrata mm.kännyköiden kameroiden tasoa. SIIIssa on ok kamera. Väitän, että N8 pesee SIIIn, mutta 808 on N8:a parempi. Ko. sivulla voi vertailla myös rautojen ominaisuuksia. Hyvin kumma, että pohditaan osien maksavan enemmän kuin myyntihinta. Olikos niin, että ero 701:n on isompi massamuisti, isompi akku, parempi kamera & salama, ja vähän isompi näyttö? Ero N8:n puolestaan parempi prossu ja kamera? 701 hinnat pyörii 200-300 välillä ja N8:n 300 paikkeilla. 808:n hinnat puolestaan 600 paikkeilla.

Alkaa noissa pokkareissa olla jo gps kuten myös 650D:ssä. Wlan puuttuu viimeeksi maimitusta, MicroSD korttia sovittimella voi toki käyttää ja työntää muistikortti kännykkään missä on sd-korttipaikka ja pistää matskua jakoon.

808 tulee tänne, heinäkuussa vai myöhemmin, saas nähdä.

Vastaa
arivesa
arivesa

25

@23:
Ethän sinä tuossa väärässä ole.
Kuitenkin volyymi ratkaissee kannattavuuden?

Ei noita mitenkään voine myydä riittävästi,että tuottaisivat voittoakin.

Valmistajalle/valmistuttajalle tuo on kuitenkin ratkaisevaa.
Ei suinkaan hölynpölyä,vaan arkirealismia.

Tämä lintu ei lennä,arvaukseni.
Kumoa,jos tiedät enemmän / paremmin.

Vastaa
Robustus
Robustus

26

Nokialla on oma käyttis, oma kameraohjelma, oma GPS. Jos iPhonen osat maksavat noin 170 dollaria, niin enpä käsitä, miten joku voi laskea 808:n osille 600 euroa hintaa, se onnistuu korkeintaan Androidin laskimella.

Ymmärrän kyllä kilpailijoiden huolen 808:n takia, ei pelkästään puhelinvalmistajien vaan myös pokkareiden valmistajien leirissä. Onhan se hirveää, kun omat tuotteet eivät pärjää enää tälle yhdelle kännykkäkameralle. Onneksi sentään kaikki eivät saa tätä pureview'ta käyttöönsä. Kuinkahan paljon se mahtaisi maksaa, jos vaikka Apple haluaisi sen yksinoikeudella ostaa itselleen? Hmmhh, iPhone plus PureView?

Vastaa
delic
delic

27

@26

"Ymmärrän kyllä kilpailijoiden huolen 808:n takia, ei pelkästään puhelinvalmistajien vaan myös pokkareiden valmistajien leirissä. Onhan se hirveää, kun omat tuotteet eivät pärjää enää tälle yhdelle kännykkäkameralle."

Eiköhän se pokkarivalmistajien suuri huoli ole tullu jo aikaa sitten, en usko että tällä on asiaan juurikaan merkitystä.

Eikä sillä pärjääkö kuvanlaadussa vai ei.

Kärjistettynä, suurin osa nykyälyluurin ostajista taitaa nykyään olla hävitty pokkari käyttäjä. Syyt tulikin jo tuossa ylempänä. Markkinoiden älyluureilla saa enimmäkseen jo varsin kelpo kuvia että olisi hyötyä ostaa halvemman luokan pokkaria joka tekee vain hiukan parempaa jälkeä ja vaatii kuitenkin taskusta ylimääräistä tilaa ja kahden laitteen kantamista, plus kuten sanottua, kuvat pitää ensin siirtää koneelle ym säätöä, kun luurista kuvat lähtee samantiän liikkeelle jos haluaa ja luurista kuvat siirtyy automaattisesti tietokoneelle käyttäjän tekemättä mitään. Tosin tuo kuvien langaton siirto automaattisesti koneeseen toimii halutessa jo nyky pokkareillakin, mutta sitähän suurin osa ei tiedä jos ei ole tutustunut aiheeseen.

Eli se mikä hävitään kuvanlaadussa voitetaan asioissa mitä pokkarilla ei voi tehdä ja ne onkin sitten asioita jotka kallistuu siihen, että yhä harvempi taitaa harkita enää pokkaria tai sitten ostetaan kalliimman luokan pokkari, joka onkin sitten toinen tarina, silloin halutaan jo laatua, eli puhutaan esim canon q sarjasta.

Vastaa
Anestic
Anestic

28

Minusta pureview kera 3Gn painii täysin eri sarjassa kuin peruspokkarit. Kuvan laatu on hätkähdyttävän hyvä, kiitos ison kennon ja video täysin käyttökelpoista. Esim. uutiskuvaajalle melko lyömätön laite, vai mitä :D Jospa kohta näkisi vielä sen hämäräkuvauksen todellisen laadun, mielellään osaavan kuvaajan käsissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
omenapomppu (vahvistamaton)

29

elokuun lopulla alkaa toimitukset ( ennakkovaraajille ?)

Vastaa
Robustus
Robustus

31

Ei ollut eka kerta, kun TM:n vertailusta puuttuu juuri sen hetken kuumin laite. Jospa he halveksivat lukijaa ja tilaajaa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hansman (vahvistamaton)

32

Kyllä 808:n pitäisi olla kaupallinen menestys. Luuri syö nimenomaan pokkareiden markkinaosuudet pois, ei järkkäreiden. Pokkarin tarkoitus on ottaa niitä pikaräpsyjä.

Toisaalta harvaa kiinnostaa ostaa pokkaria lomia varten jos alle 100e lisäinvestoinnilla saa pokkariakin paremman kameran puhelimeen.

Parempi kamera taas voi hyvinkin kääntää pään pois muista valmistajista ja antaa anteeksi joitain muita puutteita. Tämä ajatusketju voisi jatkua loputtomiin.

Itse ostin aikoinaan N8:n varmasti toimivan ilmaisen navigoinnin ja kameran takia. Nämä on ratkaisevia ominaisuuksia minulle, eikä ne 54 miljardia appsia androidin puolelta, jotka voisi ladata jos kiinnostaisi.

808:ia olen näppäillyt ja onhan se hyvä puhelin. N9:iin tottuneena symbian on kankea, mutta muuten tuote on erinomainen.

Vastaa
EJH50FIN
EJH50FIN

33

Puuttumatta mitenkään 808:n hyvyyteen tai huonouteen, niin kyllä pokkari/järkkäri aina voittaa puhelimen jossa (kuten nykyään lähes kaikissa) on kamera.

Vastaa
delic
delic

34

@32 "Parempi kamera taas voi hyvinkin kääntää pään pois muista valmistajista ja antaa anteeksi joitain muita puutteita. Tämä ajatusketju voisi jatkua loputtomiin. "

Tähän mennessä se on nokian kannalta näyttänyt juuri päinvastoin, eli ollaan valmiita hyväksymään vähän huonompi kamera kun ne muut asiat on kunnossa.

Vastaa
arivesa
arivesa

35

@32
Eikö N9 siis ole Symbian? Entinen N9 käyttäjä,veljeni,väittää että samasta (Symbian)Belle-käyttiksestä on kyse noissa molemmissa.Hän on jo vaihtanut L900:n,kohta kuulemma saa L920:n.

Vastaa
Robustus
Robustus

36

@35 Voi arivesa! Nyt jäit kiinni hyvin vakavasta tietämättömyydestä! Vai olet sinä luullut Meego-puhelin N9:ää Symbianiksi? Aijaijai! Nyt kävi paha...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.