Näin 808 PureView pärjää järkkäriä vastaan

56
Matti Robinson

Näin 808 PureView pärjää järkkäriä vastaan
Nokia 808 PureViewin testit ja vertailut ympäri maailman ovat osoittaneet, että kyseessä on ennennäkemättömän hyvä kamerapuhelin. Nokian superkamerapuhelimelta odotetaan kuitenkin haastetta myös pokkarikameroille, prosumer-laitteille ja jopa järjestelmäkameroille.

Puhelimen fyysiset ominaisuudet huomioon ottaen ei ole millään tavalla reilua odottaa siltä samanlaisia tuloksia kuin ammattitason kuvauslaitteelta. Otimmekin vertailuun hieman ammattitasoa alemman luokan järkkärikokoonpanon. Vertailussa käytössä on muutaman kamerasukupolven vanha Canon EOS 350D, joka on yksi maailman kaikkien aikojen suosituimmista digitaalijärjestelmäkameroista.

Vertailukuvissa Canonin nokalla on kittipaketista löytyvä perusobjektiivi, joka useimmiten on aloittavan järkkärikuvaajan ensimmäinen objektiivi. 808 PureViewin kuvat ovat kaikki otettu 8 megapikselin PureView-moodissa, joka soveltuu hyvin vertailuun, kun EOS 350D:n kenno on 8 megapikselinen.Molempien laitteiden kuvat on otettu käsivaralla ja kuvauskohteet ovat siten erilaisen tärinän, valaistuksen ja sään armoilla. Kuvavertailua ei siis voida pitää läheskään absoluuttisena laboratoriokokeena. Kuvissa Canon on vasemmalla ja 808 PureView oikealla. Suurennokset näet klikkaamalla ja niitä voit selata nuolista.

Kauneus on katsojan silmässä, mutta osassa kuvista 808 laittaa todellakin hanttiin. Portaikkokuvassa 808 värit ovat luonnollisemmat ja kohinaa on selvästi vähemmän. Angry Birds -kuvassa puolestaan Canonin värit miellyttävät enemmän, mutta tarkkuudessa 808 on samalla tasolla.

Vastavaloon otetussa kuvassa erot ovat hyvin pieniä. Canon ottaa kuitenkin hieman selkeämmän kuvan vaikka tarkkuudessa ei jälleen ole juurikaan eroa. Hieman eri valaistuksessa otetut makrokuvat ovat niin ikään hyvin lähellä toisiaan.
Kaiken kaikkiaan näissä olosuhteissa Nokia 808 PureView pärjää erinomaisesti. On kuitenkin muistettava, että monessa muussa tilanteessa 808 PureView ei pysty yhtä tasaiseen suoritukseen.

Loppukevennykseksi vielä täydellä tarkkuudella (38Mpix) otettu makrokuva gorillapodia hyväksikäyttäen.

Lataa alkuperäinen 38 Mpix (7152x5368) kuva täällä.

Jäikö jokin Nokia 808 PureViewissä mietityttämään. Mitä haluat tietää kameran ominaisuuksista tai haluatko kenties nähdä jotain tietynlaisia kuvia tai kuvavertailuja? Kerrothan meille kommenteissa!

PÄIVITYS: Muutama kuva lisätty salaman toiminnasta.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Nokia C12 – hinta laskenut -16%

Nokia C12
144 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 171 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € CDON
341 € Teknikproffset
399 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Kommentit (56)

3rd_party
3rd_party

2

"On kuitenkin muistettava, että monessa muussa tilanteessa 808 PureView ei pysty yhtä tasaiseen suoritukseen."

Mitä nämä monet muut tilanteet ovat? Entä miten PureView pärjää liikkuvia kohteita kuvattaessa?

Näiden kuvien perusteella on kyllä pakko myöntää että erittäin vakuuttava suoritus Nokialta. Joissakin kuvissa PV näytti hieman häviävän Canonille, mutta toisaalta oli mukana päinvastaisiakin otoksia.

Vastaa
defic
defic

3

salamakuvat, niin näkee onko tuo salama käyttökelpoinen.

Pitkään oli järkkäri ja kuvailin silloin tällöin, mutta lopulta jäi siihen kun en jaksanut olla kantamassa erikseen kameraa, en edes pokkaria (taskuja kun on vaan 2 :) toiseen avaimet ja lompakko, toiseen puhelin.) Nokia 808 kiinnostaa jo pelkän kameran takia, eikä symbiakaan hirvitä. iPhonee ja ipod touchia on ollut ja kyllähän sovelluksilla on mukava leikkiä, mutta loppujen lopuksi aika vähän jää niitä ohjelmia joita tarvitsee. Tällä hetkellä puhelimena nokian e63 opera mobilella ja hyvin pärjää. näytön pienuus&ahtaus vaan harmitsee

Vastaa
Siggy
Siggy

5

@2: Esimerkiksi silloin kun halutaan käyttää manuaalista tarkennusta, zoomia tai salamaa. Kaikista näistä on 808:ssa jonkinlainen toteutus, mutta ei monipuolisuudessa pärjää järkkärille.

@3: Salama on käyttökelpoinen. Taitaa ollakin tehokkain xenon-salama mitä Nokia on puhelimiinsa koskaan laittanut. Hieman valkotasapaino heittelee ja pimeämmässä tuli selvä violetin sävy. Aivan ei pärjää Canonin perussalamalle, mutta hyvä suoritus silti.

Lisään muutaman kuvan juttuun hämärästä ja pimeästä.

Vastaa
uustolli
uustolli

6

Tosiaan on 7v vanha järkkäri vastassa. Tosin en usko, että erot ovat mitään kovin suuria vaikka vertaisi uuden 650D kuvanlaatuun. Järkkärien idea onkin objektiivit, filtterit yms lisätarvikkeet joilla saadaan haluttuja kuvia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MeegoOS@ (vahvistamaton)

7

Kyseessä on siis ennennäkemattömän hyvä kamera matkapuhelimessä,mutta... käyttöjärjestelmä on ...susi melkein!!. ;(

Vastaa
pitokokka
pitokokka

8

Hyviä kuvia kännykällä, etenkin rappukäytävä sekä salamakuva.

Haastajakamera on vanha esim. Snapsortissa 350D saa 22 pistettä ja 1100D (hinta alle 400 vakaimella varustellulla putkella) saa 40 pistettä. 600D:lle pisteitä 57. Samoin verrattaessa G12 (400€) ja 350D keskenään, jää 350D kauaksi paremman pokkarin pisteitä.

Noin 100 € pokkarit päihittävät nykyisin useita vuosia vanhan järkkärin 350D melkeimpä kaikilla muilla osa-alueilla paitsi putkien vaihdettavuuden suhteen.

808 ei korvaa järkkäriä tai uudempaa pokkaria, jos ajatellaan kuvan laatua. Puhelin on aina mukana ja sillä saa usein riittävän hyviä kuvia. Siinä on 808:n etu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eos... (vahvistamaton)

9

Pari huomiota:

A) Tämä on jo ties kuinka mones "Nokia 808 vs. järkkäri" -vertailu, jonka luen, ja jokaisessa järkkärinä on ollut se kaikkein halvin ja usein vielä vähän vanhempi malli. Muuten ok, mutta otsikko saisi silloin olla "Näin 808 pureview pärjää vanhaa halpisjärkkäriä vastaan." Vanhoissa kameroissa ainakin hämäräkuvaus on todella heikkoa uudempiin verrattuna.

B) Kittilinssit (esim. 350D:n 18-55?) ovat näissä halpamalleissa usein todella huonoja...

C) Olisin toivonut esim. seuraavia kuvavertailuja:
- kohteena kasvot metrin päässä, iso aukko, miten tausta pehmenee?
- kynttilänvalossa käsivaralta ilman salamaa
- hämärässä jalustakuva pitkällä valotusajalla - tässä pureview saattaa pärjätä loistavasti, varsinkin minimitarkkuudela

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

12

@7 MeegoOS

Höpö höpö. Symbian on hyvä käyttis, etenkin Nokia Belle, ja Nokia 808 PureView:ssä oleva Npkia Belle featurepack 1 on edelleen parannettu. Toki myös Nokia 808:n huomattavasti tehokkaampi rauta nopeuttaa käyttistä.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

13

Minijärkkärit voivat olla vähän pahassa saumassa. Eivät yllä samanhintaisten järkkärien tasolle ja pokkarit kehittyvät. Myös paremmat kännykkäkamerat vievät elintilaa peilittömiltä järkkäreiltä. Paras kamerakännykkä on tod.näk. 808 (voi myös zoomat).

Upeita kuvia kaiken kaikkiaan. Afterdawnin testistä vie uskottavuutta pois se, että vastassa oleva järkkäri on niin vanha.

Ilmestyykös uusin TM:n huomenna? Tulevassa numerossa on muistaakseni paremman luokan älykönnykkävertailu ja vertailuissa omistetaan kameran ominaisuuksille yleensä palstatilaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

14

@9

En nyt ala etsimään linkkejä kuviin, koska olen kohta menossa kämpän vieressä olevalle uimarannalle, mutta...

Ensimmäisten julkastujen Nokia 808 PureView -kuvien joukossa oli myös kynttiläkuva ilman saklamaa, joka näytti pirun hienolta. Myös hämärä ja kasbokuvia on netissä nälynyt, niiden osalta en nyt osaa sanoa asetuksista mitään, mutta hienoja ovat olleet.

Vastaa
roponen
roponen

15

Tuota noin. Hyvä idea vertailulle mutta missä alkuperäiset kuvat? Missä vertailucropit kuvista niin että näkee pikselintarkasti eron? Hämäräkuvaus? Kuvat tilanteista joissa eroja todella syntyy? Periaatteessa voisi kuvitella että Pureview jopa löisi tällaisen järkkärin erinomaisessa valossa suuremman tarkkuuden ansiosta. Käykö näin? Vai pilaako optiikka ja kuvankäsittely tuloksen?

Ymmärrettävä vertailukohde tuo vanha 350D mutta ehkä vertailun vuoksi oleellista voisi olla myös lisätä kolmas kamera testiin: nykyaikainen järkkäri. "Ostanko kaupasta järkkärin vai pureviewin?" Hintahan on samaa luokkaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

@12

> Symbian on hyvä käyttis, etenkin Nokia Belle, ja Nokia 808 PureView:ssä oleva Npkia Belle featurepack 1 on edelleen parannettu. Toki myös Nokia 808:n huomattavasti tehokkaampi rauta nopeuttaa käyttistä

Tuota kuvaa ei saa 808:n arvosteluista, joista otantaa alla. Symbiania ja raudan tehoa arvostellaan lähes kautta linjan, esimerkiksi Engadgetin jutussa oli monia valideja pointteja Symbianin käyttökokemuksesta. Ovatko kaikki arvostelijat vaan väärässä ja eivätkä tiedä yhtään mitään puhelimista ja käyttöjärjestelmistä?


"things get worse once you look at the operating system: it's Symbian Belle. Nokia can say as much as it wants about the steady rate of improvement in Symbian, it's still not an OS we'd recommend any sane person use for extended periods of time"
- The Verge
http://www.theverge.com/2012/2/27/28271...s-video-preview

"We hope we're less than a year away from a Windows Phone 8 device packing a similar optical wonder, because we soon fell into frustration with Symbian Belle, with its often tortuous menu navigation and temperament."
- Engadget
http://www.engadget.com/2012/06/26/nokia-808-pureview-review/

"Symbian isn't absolutely horrendous, but it's just not what you want from a modern smartphone. [...] In my limited time playing with the Symbian Belle platform it seemed OK; not on par with Android, iOS or Windows Phone, but decent enough for a "dumbphone." "
- Gizmodo
http://gizmodo.com/5912940/nokia-808-pu...-phone-attached

"[ kehuja toiminnallisuudesta! ] [...] When it comes to fluidity and user experience, though, it is much less uniform, requires a steeper learning curve, and its outdated resolution and processor support stand little chance against the contemporary mobile OS players. [...] The Symbian Belle FP1 browser renders pages pretty badly, with the checkered boxes appearing almost every time you pinch to zoom in. Scrolling and panning around are also choppy compared to the competition, unless the page has loaded completely"
- Phonearena
http://www.phonearena.com/reviews/Nokia...w_id3064/page/2

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

17

Olishan se pitäny arvata, että sinä hyökkäät heti paikalle, kun sanon Symbiania hyväksi. Eikö sulla todellakaan ole minkäänlaista elämää?

Ja sitäpaitsi valitsit sitten oikeen tahallasi Engadgetin ja Gizmodon jne. Nuo jsivustot on pahamaineisen tunnettuja

Tuo sun propagandasi ei muuta asiaa miksikään, Symbian on hyvä käyttis. Se, että joku Engadgetin, Gizmodon tai vastaavan sivuston asenteellinen toimittaja ei edes vaivaudu kunnolla tutustumaa Symbianiin, eikä vaivaudu kokeilemaan uusia QML-sovelluksia saadakseen käsityksen Symbianin uudistetusta käyttöliittymästä, antaa täysin vääristellyn kuvan. Mutta sinuahan se ei tietenkään haittaa, kun sulle tärkeintä on Symbianin haukkuminen aina ja kaikkialla. Et ole yhtään sen parempi kuin Engadgetin ja Gizmodon toimittajat, jotka on jäänyt kiinni suoranaisesta vääristelyistä arvosteluja kirjottaessaan.

Mulla ei ole aikomustakaan alkaa sun kanssasi nyt väittelemään, vaikka riitaahan sää mitä ilmeisimmin taas kerran koetat haastaa. Mä lähden nyt uimarannalle, jää sinä väittelemään itsesi kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

18

@17 miksuh

Tuo viestini oli siis osotettu Jonahanille ja vastaus viestiin @16

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eos... (vahvistamaton)

19

@14

Ammattilaistiimin viimeisen päälle hiomia promokuvia ei mun mielestä oikein voi käyttää vertailussa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

@17
> Eikö sulla todellakaan ole minkäänlaista elämää?

Tapojeni vastaisesti vastaan myös tähän: Kyllä, minulla on elämä. Kieltämättä ei yleensä uimarannalla.
> Ja sitäpaitsi valitsit sitten oikeen tahallasi Engadgetin ja Gizmodon jne.

Niinpä niin, ihan *tahallani* valitsin kolme ehkäpä tunnetuinta teknologia-saittia, jotka olivat Nokia 808:n arvostelleet. Myönnän että tsekkasin pari muutakin tuntemaani saittia, joilla ei valitettavasti ollut 808:n arvostelua. Lisäksi otin Googlesta hyvin sijoittuneen, varsin luotettavan tuntuisen lähteen.

Mikä olisi sitten pitänyt valita?

Cnet UK? "Symbian OS lags behind the competition"
Slashgear? "Symbian, rebranded Nokia Belle in this latest iteration, is old in the tooth and considered outclassed by all but the staunchest of fans"
Ars Technica? "The 808 PureView runs Nokia's ancient Symbian operating system"

All about Symbian? Ehkei nyt sentään. :)


> Nuo jsivustot on pahamaineisen tunnettuja

Mikä niistä tekee pahamaineisia?

Kyseiset sivustot testaavat käytännössä kaikki uudet älypuhelimet ja paljon muutakin elektroniikkaa, niiden toimittajilla on siis kokemusta monista erilaisista tuotteista ja alustoista ja täten voisi olettaa niillä olevan aika hyvän perspektiivin arvioimaan *myös* Symbian-puhelimia.

Niiden arvosteluun ei luulisi tarvittavan mitään erityisosaamista, eikun hetkinen:

> eikä vaivaudu kokeilemaan uusia QML-sovelluksia saadakseen käsityksen Symbianin uudistetusta käyttöliittymästä, antaa täysin vääristellyn kuvan.

Toimittajan siis pitäisi löytää muutama tietty sovellus, kymmenien tuhansien sovellusten joukosta, jotta näkisi jotenkin "oikeamman" kuvan Symbianin käyttöliittymästä.

Mitäköhän nämä sovellukset ovat? Miksi *ihmeessä* käyttiksen perussovellukset, jotka toimittajat ovat selvästi löytäneet, eivät ole tällaisia? Olisikohan Nokian kannattanut varustaa testipuhelimet edes yhdellä tällaisella softalla?


> Tuo sun propagandasi ei muuta asiaa miksikään

Minun propagandani? Enhän minä ollut kirjoittanut niitä arvosteluja. Onko nyt niin että vain sinä tiedät totuuden Symbianista, kaikki muut, etenkin "tunnetusti pahamaineisten" teknologiasattien toimittajat, ovat väärässä? :)


> sulle tärkeintä on Symbianin haukkuminen aina ja kaikkialla.

Oletuksesi prioriteeteistani on täysin omaa kuvitelmaasi. Jos näen Symbianpuhelimen, jonka käyttökokemus on hyvä, tulen kehumaan sitä. Aivan samalla tavalla kehuin N9:aa, jokunen kuukausi sitten, kun sitä testasin. Mutta en missään tapauksessa lakaise ongelmia maton alle, vaan katson oikeudekseni mainita niistäkin.

Olisin kyllä erittäin iloinen jos sinä joskus tunnustaisit sen mahdollisuuden, että Symbianin UX ei ole ollut viimeisten vuosien aikana kauhean hyvä verrattuna kilpailijoihin. Ja sen, että minä ja miljoonat muut entiset Symbian-käyttäjät emme ole tulleet hulluiksi, kun olemme *valinneet* jonkun toisen alustan käyttöömme.


> Engadgetin ja Gizmodon toimittajat, jotka on jäänyt kiinni suoranaisesta vääristelyistä arvosteluja kirjottaessaan. 


Viite? Olivathan kyseessä samat toimittajat, jotka olivat nuo arvostelut kirjoittaneet? Kyseisillä saiteilla lienee vähintään kymmeniä kirjoittajia, ehkä satoja jos katsotaan useampi vuosi taaksepäin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SymbianFloppi @ (vahvistamaton)

21

@17 Symbian on Elopin mielestä kuopattu käyttis,joten 808 malli olisi parhaan kameran käyttisansiosta pitänyt valita jokin muu (mm.Meego).

Vastaa
arivesa
arivesa

22

@20:
Ilmeisen ajokunnossa olet kirjoittanut,sinä.
Oli minullakin oma perintöuimaranta,oikeasti puolikas siitä,Inkoon saaristossa.
Kunnes annoin korvauksetta pois,veljenlapsille.
Hyöty/haitta-analyysiinini päätteeksi.

Puhelimista ja käyttiksistä tuohtuminen on turhaa.
Laitteita,jotka vanhenee taskuun.Nimi mikä hyvänsä.

Viisastenkivi on aina nurkantakana odottamassa,
kuin kultaruukku sateenkaaren päässä.

Suhteellisuudentaju ja arkirealismi keventävät elämää.

Vastaa
arivesa
arivesa

23

@21:
Meegon,eli Intel yhteistyön,Nokia hylkäsi itse,eikä siihen MS-kontrahdin jälkeen ole paluuta,edes teoriassa.
Eikä Meegoa nimenänäkään lie enää olemassa? Nyt jatkona Tizen.

Vastaa
hylol
hylol

24

@16

kaikki käyttäjät ainakin kumoaa sinun "tunnetuimmat" arvostelijat aikas hyvin lyttyyn, paitsi phonearenan. eli symbianin ainoat viat on appien asentaminen, joka kestää vähän kauemmin kun muilla. nokian oma selain on tosin nyt parantunnut joka päivityksen myötä, paitsi täysjärkiset käyttää opera selainta. mitä tulee sitten näihin appeihin symbianissa on 50k ja anterossa 100k, niin kumpi on sit parempi? ratkaseeko määrä laadun vai, tarviiko vaan sen yhden kunnollisen appin, eikä 50 eri appia jotka tekee samaa ehkä huonommin kun se tunnetumpi. noitten asioiden takia koko käyttöjärjestelmä ollaan lytätty aika hyvin pystyyn. nyt nuq

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sivusta kommentoija (vahvistamaton)

25

Jonahan on kyllä ihme hiippari. Kun joku uusinta Symbiania päivittäin käyttävä sanoo Symbiania hyväksi, niin Jonahan käy päälle kuin yleinen syyttäjä ja huutaa, että "eijei, sinä olet väärässä, sinä et tiedä miten asia on, se ei ole hyvä". Ja sitten perusteluiksi Jonahan repii jotain kommentteja Gizmodon ja Engadgetin toimittajilta, jotka eivät ole varmasti ikinä käyttäny Symbiania jokapäiväsessä käytössä.

Koeta nyt Jonahan hyväksyä, että on edelleen paljon ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä etenkin uusimpaan Symbianiin. Koeta myös sisäistää se, että Symbianin, kuten muidenkin alustojen hyvät ja huonot puolet tuntee parhaiten ne, jotka sitä käyttää päivittäin. Ja on täysin normaalia, että vaikka huonojakin puolia olisi, niin hyviä puolia on niin paljon, että alustaan on tyytyväinen.

Ihmettelen myös sitä, että miksi sinä et voi antaa ihmisten olla tyytyväisiä Symbianiin? Mikset voi hyväksyä sitä, että moni edelleen pitää sitä hyvänä? Millä oikeudella hyökkäät heitä vastaan? Millä oikeudella koetat hirveästi osottaa heidän olevan "vaan niin tyhmiä etteivät tajua ettei Symbian ole hyvä"? Millä oikeudella tlipäätänsä pidät omaa mielipidettäsi jotenkin oikeaoppisena? Sanomastasi päätellen sinä et ainakaan kuulu niihin, jotka käyttävät Symbiania päivittäin.

Vastaa
perhana
perhana

26

@24 ja @25miksuh

Se että symbian on miksuhin ja muutaman muun sen vanhan käyttäjän mielestä ihan hyvä, ei tarkoita sitä se olisi enemmistön mielestä hyvä.
Puhelimen myyntiin vaikuttaa enemmin se millaiseksi uudet käyttäjät tai puhelinta pikaisesti kaupassa testaavat sen kokevat, ja jos ensituntuma on kökkö, jää puhelin sinne kauppaan.

Ja kun kerran kaikki nuo symbiania mollaavat arvostelijat ovat vääriä ja väärässä, niin laittakaa nyt ihmeessä joitain linkkejä sellaisiin tunnettujen sivustojen arvosteluihin joissa symbiania kehutaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Liian vanha (vahvistamaton)

27

Gorillapod? Minulla on (vielä) N8, ja haluaisin ohjeita, miten Gorillapodin saa kunnolla kiinni kännykkään. N808, jonka haluaisin, on mielestäni samankokoinen kuin N8.
En ymmärrä noista käyttiksistä mitään, mutta olen kyllä ollut tyytyväinen N8-luuriini. Kyllä Canonin 350 jäi minullakin pölyttymään kassiinsa...
Jospa Symbianista ei olisi joka paikassa kirjoitettu niin negatiivista, olisin varmasti saanut jo N808, nyt mieheni haluaa odottaa, että Nokialta tulisi Lumia, jossa olisi sama kamera.
Minusta on surullista, että Nokioita koko ajan haukutaan milloin mistäkin, olen sivusta seurannut kuinka Samsungin Duudson-puhelimet hajoavat melkein käsiin useammalla teinitytöllä, jotka eivät varmastikaan käsittele niitä yhtä kovakouraisesti kuin Duudsonit... Minun N8:ni on pudonnut jos jonkinlaisille alustoille, eikä ole putoilusta tähän mennessä ollut moksiskaan!

Vastaa
3rd_party
3rd_party

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Puhelimen myyntiin vaikuttaa enemmin se millaiseksi uudet käyttäjät tai puhelinta pikaisesti kaupassa testaavat sen kokevat, ja jos ensituntuma on kökkö, jää puhelin sinne kauppaan.

Ei Symbianin ensituntumassa oikeastaan mitään vikaa ole web-selainta lukuunottamatta, joka on aivan käsittämättömän huono. Oikeastaan ne suurimmat päänsäryt tulevat kun laitetta käyttää pidemmän aikaa. Silloinkin liittyvöt omasta mielestäni ekosysteemin rajoituksiin enemmän kuin itse alustan puutteisiin.

Mutta väliäkö tällä, Symbian on pitkässä juoksussa jo hylätty. Jos joku haluaa sitä käyttää ja siitä tykätä niin tykätköön. Itse inhoan iOS:a, mutta en silti koe sitä ongelmakseni jos joku siitä nyt sattuu tykkäämään.

Vastaa
hylol
hylol

29

@26

enemmistö on sinua vastaan symbianiin toimivuudessa. suosittelen lukemaan käyttäjien kokemuksia, ennen kun laitat omasta päästäsi arvioita

Vastaa
perhana
perhana

30

@29
paatuneiden symbian-käyttäjien kokemuksien lukeminen ei kerro totuutta, mutta symbian-laitteiden osuus älypuhelinmarkkinoilla kertoo enemmistön tämänhetkisen mielipiteen, ja se ei tule minun omasta päästäni.

Vastaa
delic
delic

31

@24 Syy on siinä, että useimmat niistä on olleet aina nokian käyttäjiä ja symbian käyttäjiä. Mutta kuinka moni on palannut androidista tai iPhonesta symbianiin? eipä oo paljo vastaan tullu, toisaalta taas tiedän android käyttäjiä ja iPhone käyttäjiä jotka on siirtyneet lumiaan ku sanovat, että pitkästä aikaa voisi taas siirtyä nokiakäyttäjäksi, kun käyttis näyttää sulavalta ja selain pelaa hienosti ja muutenkin kaikki vaikuttaa nopealta ja selkeältä.

Mitä tulee appseihin, niin laatu ja määrä yhdessä vaikuttaa, oma luuri on aika heikoilla jos siihen ei saa kaverin luurista löytyviä juttuja. Mobiilipelien suosion kasvu on aivan valtavaa.

Ei taida paljo isoja mobiilepelejä tulla enää symbianille. Syy on varmaa se symbianin rauta jolla olisi vaikeuksia pyörittää pelejä.

Puhuit selaimesta joka paranee joka kerta, noh aika heikosti on parantunut mitä olen testannut kaverin E7, onnettoman huonohan se on edelleen vaikka aina on symbian fanit sanoneet miten se taas parani, belle on siis viimisin mitä olen koittanut.

Piti oikeen youtubesta tsekata tämä symbian käyttäjien opera oljenkorsi, että kaikkihan sitä käyttää. No tästä löyty heti tuore 3 päivää vanha video 808:lla: http://www.youtube.com/watch?v=frPJuj0s...tailpage#t=131s

Engadget sivu avasi hiukan yli minsan, voisiko joku selittää? Operahan on tunnettu nimenomaan siitä, että sivut aukeaa nopeasti.

Samoin kuten kaikki näkee videosta niin selain tahmaa aivan järkyttävästi. "its not fluid as i want it to be like"

2009 vuoden iPhone 3GS pyörittää operaa täysin sulavasti ja avaa sivut nopeasti. Siinähän on 600mhz prossu.

Onhan toi symbianin selainkokemus täys vitsi tän päivän standardeilla, ei siitä mihinkään pääse.

turha kai tästä on vääntää, symbian on koko ajan laskussa ja sille on selvä syy, käyttäjät ovat löytäneet parempaa ja syyt on selkeästi löydettävissä.

@26 Kuten perhana sen tuossa totesi, se on se ensivaikutelma mikä ratkaisee. Jos tuote ei herätä kaupassa ostohaluja niin ei se silloin lähde mukaan. Suurin osa kaupassa luuria testatessa taitaa melkein ensimmäisenä kokeilla sen selaimen ja miten se pelaa. Kun se pelaa noin kun symbianissa niin ei ole kovin epäselvää, että käyttäjä siirtyy seuraavaan luuriin ja kappas siinähän on se sgs3 jonka selain toimii aivan eri tavalla, ohhoh. galaxy s3 selain video http://www.youtube.com/watch?feature=pl...Ku19DNXY#t=248s

@30 Eipä tohon ole mitään lisättävää.

Vastaa
hylol
hylol

32

ja paatuneiden android fanipoikien kanssa on turha edes lähtee kinastelee, kun eivät hyväksy faktoja. ja johtuisko symbianin hiipuminen älypuhelinmarkkinoilla siitä, että nokia lopetti tuotteiden tekemisen melkeen kokonaan.

Vastaa
delic
delic

33

@32 Ei se siitä johdu, se johtuu siitä, että muiden tuotteet oli houkuttelevampia ja parempia ja markkinoille tuli kilpailua jossa symbian ei pysynyt mukana.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

34

@24
> kaikki käyttäjät ainakin kumoaa sinun "tunnetuimmat" arvostelijat aikas hyvin lyttyyn

Kaikki jotka käyttävät mitä? Oli mitä oli, kuulostaa pieneltä liioittelulta. Olisiko viitettä johonkin blogiin tai vastaavaan jossa edes yksi näistä kaikista toisi mielipiteitään perustellusti esiin?

> ratkaseeko määrä laadun vai

Laatu on tietenkin tärkeintä, mutta riittävä kilpailu parantaa laatua, joten määräkään ei ole aivan irrelevantti mittari. Symbianin kolmannen osapuolen sovellustarjontaa ei pidetä yleisesti kauhean laadukkaanakaan, ja usein vanhojen symbiansoftien Android ja iOS versiot ovat monella tavalla parempia. Kuulisin mielelläni pari esimerkkiä laadukkaista applikaatioista, jos olisivat vielä Miksuhin mainostamaa QML:aa niin vielä parempi. Testasin mielelläni, jotta saisin oikeamman kuvan.

@25
> Jonahan on kyllä ihme hiippari.

Kiitos, samaa voisi sanoa rekisteröimättömästä nimimerkistä, joka "yllättäen" hyppää mukaan korostaen vielä statustaan sivullisena, mutta kuitenkin on onnistunut hankkimaan varsin kärkkään mielipiteen minusta.

> jotain kommentteja Gizmodon ja Engadgetin toimittajilta, jotka eivät ole varmasti ikinä käyttäny Symbiania jokapäiväsessä käytössä.

Varsin yleinen metodi arvostelun kirjoittamiseen on nimenomaan käyttää puhelinta ainoana puhelimeenaan, useamman päivän tai jopa muutaman viikon ajan. Tietenkään käyttö ei rajoitu siihen, vaan hyvä toimittaja osaa käyttää puhelimen ominaisuuksia laajemmin kuin mitä normaalisti käyttäisi.

> Ja on täysin normaalia, että vaikka huonojakin puolia olisi, niin hyviä puolia on niin paljon, että alustaan on tyytyväinen

Se on yksi mahdollisuus, toinen mahdollisuus on myös se, että "kaikkeen tottuu, paitsi jääpuikkoon".

Yksittäisen henkilön tyytyväisyys ei tarkoita sitä, että alusta "on hyvä" yleisessä tapauksessa. Ei toiselle henkilölle tai välttämättä edes kyseiselle henkilölle verrattuna kilpailijoihin.

> miksi sinä et voi antaa ihmisten olla tyytyväisiä Symbianiin?

Annan ihmisten olla tyytyväisiä elämäänsä Symbianin, Blackberryn ja Jumalan kanssa, mutta jos he väittävät niistä julkisesti jotakin epäuskottavaa suhteessa vertailukohtiin, ja etenkin jos samalla yleistävät, pyydän perusteluja tai annan vastaesimerkkejä.

> hyväksyä sitä, että moni edelleen pitää sitä hyvänä?

Uskon että moni pitää sitä hyvänä tai riittävänä itselleen. Jos sitä pitää absoluuttisen hyvänä suhteessa kilpailijoihin, kaikissa älypuhelinkategorioissa, on se jo ihan eri asia.

> Millä oikeudella hyökkäät heitä vastaan?

Meillä on selkeästi erilainen käsitys hyökkäämisestä. Keskusteluissa esitetyt väitteet on hyvä pysytyä perustelemaan, tai rajaamaan vähemmän universaaleileiksi. Ei tässä ole kysymys muusta kuin, että jos väittäisit maan olevan litteä tai kuun juustoa, "hyökkäisin" varmasti myös sinua vastaan.

> Millä oikeudella koetat hirveästi osottaa heidän olevan "vaan niin tyhmiä etteivät tajua ettei Symbian ole hyvä"?

Tätä en yritä.

> Millä oikeudella tlipäätänsä pidät omaa mielipidettäsi jotenkin oikeaoppisena?

En pidä mielipidettäni "oikeaoppisena", mutta vaikuttaa siltä, että monet faktat, omat kokemukseni, anekdootit, myyntiluvut, Nokian johdon ja hallituksen lausunnot ja lukuisat arvostelut ovat varsin yhteneviä Symbianin suhteen. Ja jostakin syystä sen toisen ääripään perusteluja ei koskaan tipu, vaan usein käsittämätöntä aggressiota, mutta ehkä se on vain miksuh:n tyyli. Olet varmasti "sivusta seurannut" muitakin keskusteluja, eikä ainoastaan täällä tai minun kanssani.

> Sanomastasi päätellen sinä et ainakaan kuulu niihin, jotka käyttävät Symbiania päivittäin.

En enää. Kuten aiemmin olen kertonut, käytin erinäisiä Symbian-puhelimia vuosikaudet, hyvin laajalla otannalla. Sen jälkeenkin käytin niitä töiden merkeissä noin päivittäin, en tosin enää henkilökohtaisena puhelimenani. Viime vuodet olen käyttänyt niitä noin viikoittain, ja olen lisäksi yrittänyt käyttää esimerkiksi N8:aa (ja N9:aa jokusen päivän) kaikilla merkittävillä käyttisversioilla ainoana puhelimenani viikon tai pari kerrallaan, joten ei se mikään tuntematon alusta ole.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Suurin osa kaupassa luuria testatessa taitaa melkein ensimmäisenä kokeilla sen selaimen ja miten se pelaa. Kun se pelaa noin kun symbianissa niin ei ole kovin epäselvää, että käyttäjä siirtyy seuraavaan luuriin ja kappas siinähän on se sgs3 jonka selain toimii aivan eri tavalla, ohhoh.

Jälkiviisaana on helppo brassailla, mutta olen pitkään ollut sitä mieltä, että jos Nokia olisi 5 vuotta sitten siirtänyt puolet ohjelmoijistaan työstämään uutta selainta ei firmalla olisi nykyään ainakaan niin isoa hätää. Mutta jos ei oikeasti saa aikaiseksi kunnollista selainta älypuhelimeen, niin ehkäpä se kehitystyö kannattaa ihan suosiolla ostaa jostain muualta.

Vanha viisaushan sanoo, että ketju on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Symbianin kohdalla sitä heikointa lenkkiä ei tarvitse kauaa etsiä.

Vastaa
tuplajuusto
tuplajuusto

36

@27

"Jospa Symbianista ei olisi joka paikassa kirjoitettu niin negatiivista, olisin varmasti saanut jo N808, nyt mieheni haluaa odottaa, että Nokialta tulisi Lumia, jossa olisi sama kamera."

Mitäs tuota, jos vaikka ostaisit sen ihan itse, jos kerran haluat? Sori nyt kovasti, mutta enpä ole pieneen hetkeen nähnyt yhtä 60-lukulaista asennetta, voi morjes..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

37

@36

Kerro toki lisää 60 luvun asenteesta, kun näytät siitä tietävän.

Symbian tapettiin ja se on suurin syy miksi sitä ei mene, kun toimitusjohtaja kertoo, että älkää ostako sitä.

Tietenkin nämä ongelmat juontavat juurensa vuosien taakse, mutta suurin ongelma on tuo selain symbianissa. En itse juurikaan sovelluksia SGS2 käytä, koska niille ei ole minulla juurikaan käyttöä, mutta selain pitää olla kunnollinen ja se Nokia Belle featurepack 1 ei ole vielä sillä tasolla mitä sen pitäisi olla. Monta muuta hyvää asiaa on, mutta ei niistä mitään iloa ole, kun selain on mitä on. Varmasti suurin osa älypuhelin käyttäjistä varmaan päivittäin selainta tarvitsee? en toki ole mitään tilastoa
tästä katsonut, mutta oletan näin (en esitä tätä totuutena vaan arveluna) tuo selain on itselläni syy miksi Symbianb ei houkuta ja olen miettinyt onko symbianissa perustavaa laatua oleva ongelma? kun selain on vuodesta toiseen huonompi kuin kilpailijoilla, ainakin itse annan paljon painoarvoa selaimelle, kun se on kunnollinen poistuu monen sovelluksenkin tarve.

Vastaa
Siggy
Siggy

38

@9

Tuo bokeh-efekti on parhaimmillaan alle puolen metrin matkalla kohteeseen. Mielestäni ihan miellyttävää bokehia tuottaa. Tässä jonkinmoinen naamakuva suosikkilinnusta:
Liiaksi täällä pohjolassa ei ole päästy hämärästä nauttimaan ja syystä tai toisesta pimeiden komeroiden kuvaaminen ei ole kiinnostanut järin paljoa, joten noita hämärä/kynttiläkuvia ei vielä ole siunaantunut. Kokeillaan jos saisin sellaisiakin ajan mittaan lisättyä.

Vastaa
hylol
hylol

39

@31

vertaat sysipaskaa e7 belleä kunnolliseen belleen :D
ja hyvihän toi opera toimi tossa videon alussa, paitsi sitten kun laitto desktopiks näkymään. ja ohan se totta että symbian laahaa perässä nettiselauksessa en ole sitä väittännytkään, mutta sen saa kohtuulliseks opera selainta käyttäen.

Vastaa
delic
delic

40

@39

"kunnolliseen" belleen voi lol, samat selitykset jatkuu, kohta tulee killeripäivitys joka korvaa kaikki viat, näinhän se o symbianissa ollu jo vuodet, aina se on kuitenkin jäänyt puolitiehen.

katsos kun kohtuullinen ei riitä, ei ole riittänyt muutamaan vuoteen. Sehän on tässä se ongelma. Minä en henk koht tuollaista käyttäisi vaikka maksettaisiin, sen verran olen parempaan tottunut. Jos sinulle riittää kohtuullinen olet ilmeisesti omistanut vain Nokialaisia. Eihän se ongelma ole ennenku totut parempaan, niin tuskin haluat enää takaisin. Voisi verrata tässä vaikka uuden iPadin näyttöä, ei se vanhankaan iPadin näyttö huono ollut ennenku näki tämän uuden ja ei tässä kyllä takaisin halua enää palata :)

Miksi tyytyä ala-arvoiseen nettikokemukseen kun muut tarjoaa loistavaa nettikokemusta mitä nyt puhelimilla pystyy. Tämä on se ongelma ja se miksi ne symbbarit jää sinne kauppaan. Ei voida olla niin paljon perässä kilpqilijoita, ei vaan voida.

Siinähän se sopivasti etusivun älyluuritutkimuksessa lukeekin: "O2:n mukaan puhelinta käytetään päivässä melko tarkkaan kahden tunnin ajan. Ajallisesti mitattuna suosituin ominaisuus on nettisurffaus (25 min.)"

Niinpä, eli asia mitä tehdään eniten älyluurilla pitäisi olla samalla tasolla kuin kilpailijoillakin, eikä missään 2008 vuoden tasolla.

Vastaa
Anestic
Anestic

41

Heille jotka kokevat vertailun halvempaan tai vanhempaan järkkäriin, löytynee mielenrauha gsmarena.com:ista :D Pureview vs. 5D mark iii pitäs riittää... Tosin tämä on vähän sama kun vertailisi valmettia fabia combiin. Toinen on ammattivehje, toinen monikäyttö arkipirssi. Mutta Valmetilla harvempi lähtee kauppaan tai lomalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
porkkanaloota (vahvistamaton)

42

No jopas nyt. Ihmiset on näemmä todella herkkiä näissä kännykkäkäyttisasioissa kun esim "linux vs mac" keskusteluissa. Eniten pisti naurattamaan tuo 'Millä oikeudella koetat hirveästi osottaa heidän olevan "vaan niin tyhmiä etteivät tajua ettei Symbian ole hyvä"?'

Käsittääkseni sananvapauskin on oikeus, varsinkin tässä keskustelussa. Pitäisikö ajattelemaan kykenemättömiä ihmisiä suojella lain puolesta, ettei ihmisillä olisi oikeutta perustella väittämiään?

Niin ja artikkelista eli aiheesta:
Olisi pirun mielenkiintoista päästä kokeilemaan macroilua itsekin tuolla luurilla. Itse olen köyhänmiehenmakroon (perus objektiivi nurinpäin rungon eteen) ihastunut, ja siinä mielessä kiinnostaisi tietää mitenkä tuota resoluutiolla(megapikseleillä) pelaamista voisi soveltaa tässäkin asiassa. Käsittääkseni se ainakin auttaa etäällä olevien yksityiskohtien suurentamista.

Saas nähdä millon hinta on sopiva kokeilumielessä hankkimiseen. Harmi vaan että puhelimeen tuskin on saatavilla niin paljoa muokattavuutta kun perusjärkkäriin.

Sepä vasta olisikin koomista jos valokuvausammattilaiset siirtyisivät käyttämään puhelinta... ;D

Vastaa
hylol
hylol

43

@ 40

e7 käyttis on ihan eri asia kun nokia 808. kaatuilevaa laitetta ei pysty edes verrata nopeudessa.
ja eiköhän tää mun nokia 701 pysty tekemään kaiken mitä se sun yli-ihmisen kapula. minä olen ainakin tyytyväinen netti selailuun, ja mua ei kiinosta pätkääkäänm mitä britit tekee. saksa olis saannut vallata senkin saaren

Vastaa
RedFlagBomber
RedFlagBomber

44

@15

Onhan hinta samaa luokkaa, mutta ota järkkäri ja uusi puhelin tai PureView. Näin vanhan mummoluurin omistajana ja pilipalikameralla kuvanneena PureView tuntuu paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin järkkäri + hiukan halvempi ''älypuhelin''

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simpauttaja (vahvistamaton)

45

808 Kovasti kiinnostaa herättää näin N8 käyttäjänä, kunhan van navigointi toimii yhtä hyvin. Kamera on se juttu :).

Mitä selaimeen tulee, niin kaikille haluamilleni sivuille olen päässyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pietro1 (vahvistamaton)

46

Kännykkäkamera vs. järkkäri.. hoh hoijaa.. Otetaan pari lähikuvaa ja jalat zoomaa. Kännykkämaailmassa tuo 808:n kamera on aivan ällistyttävä mutta entä sitten? Käykääpäs kokeilemssa vaikka lentonäytöksessä tai koripallopelissä tai missä tahansa vastaavassa tilaisuudessa mitä kännykameralla tekee. On se vaan kumma miksei kännykamerat yleisty vaikkapa hää-, urheilu-, lehti- ja luontokuvauksessa, se kun tekee NIIN kohinatonta ja hyväväristä kuvaa... Mutta kuvahan on hyvä jos kohteen tunnistaa vai mitä?

Vastaa
pitokokka
pitokokka

48

Eilisessä Tekniikan Maailmassa oli testi., vertailukohtana canonin pokkari ja 4S. Lyhyesti: 808 vie kamerakännykät uudelle tasolle, kilpailukykyinen pokkarille, muttei pääse järkkärin tasolle. Taitaa pureview mennä kuumille kiville, kaupassa pääsi hiplaamaan mallikappaletta, yhtään oikeaa ei ole liikkeeseen saapunut.

Prossatehoissa Noksut jäävät pahasti jälkeen, kilpailijoilla jo neljä ydintä samalla tehoilla mitä parhaat noksut. 808:n voisi silti hommata, toinen mitä voisi kokeilla on 710. (Hinta/laatu -suhde). En oikein ole valmis maksamaan maks 16 Gt ja yksydinprossusta useita satasia (+zunepakko). 808:ssa on sentään huippu kamera, muistikorttipaikka, hdmi ja laitteen saa kytkettyä pc:hen massamuistina

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

49

Mitä tulee nimimerkki "Jonahan" viestittelyyn, niin kai hänelläkin on oikeus olla eri mieltä. Tämä mielipide ei sitten ole fakta, eikä mitenkään kumoa onnellisten käyttäjien mielipiteitä puhumattakaan käyttökokemuksista. Mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle.
Vielä sen verran, että itse sopeudun ihan kaikkiin käyttiksiin enkä pidä Symbianin VANHOJAKAAN versioita huonoina.
Testattu: Android, iOS, Meego (Harmattan), Series 40, 60, 80, 90, WindowsPhone, yms
N9 paras, IOS räätälöintimahdollisuudet poikkeavat muista (=huonoin minulle)
Odotellaan WP8 versioita...

Vastaa
pitokokka
pitokokka

50

Oikeasti harmittaa valittu strategia. Kokemusta on androidista sekä Symbianista. Jälkimmäinen on selkeämpi ja mielestäni kännykkään paremmin sopivampi. Ohjelmistonkehittäjät voivat olla aivan eri mieltä.

808 edut eivät pelkästään rajoitu kameraan. Navigointi on hyvä ja toimiva, akku vaihdettava, muistikorttipaikka ja laitteen saa kiinni pc:en massamuistina. Androidissa on monia samoja hyviä Bellen hyviä puolia. Kun 808 ei ole saatavilla, on pakotettu siirtymään Androidiin. Samalla saa nauttia prossun tehoista mm. surffatessa. Jollalle toivon menestystä, W8 toivon Noksun pelastajaa, mutta nykyisten windowsluurien speksit eivät kiinnosta.

Vastaa
pentsu
pentsu

51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pitokokka:

Kun 808 ei ole saatavilla, on pakotettu siirtymään Androidiin.

Yksi järkevämpikin vaihtoehto toistaiseksi on olemassa. N9 & Meego Harmattan.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pitokokka:

Kun 808 ei ole saatavilla, on pakotettu siirtymään Androidiin.

Yksi järkevämpikin vaihtoehto toistaiseksi on olemassa. N9 & Meego Harmattan.


Aika suuri kynnys on siirtyä 1,3 Ghz prossusta (701) 1 Ghz prossuun (N9). N9 oli pitkään harkinnassa, paikoin olen törmännyt liikkeissä 299,- 16 Gb ja 399,- 64 Gb pyynteihin. Uusimmissa anteroissa on neliydinprossut ja tehoeron huomaa mm. Iltalehden sivuja selaillessa. Akkukapasiteettiakin on kasvatettu. 701 näytti olevan poistossa eräässä liikkeessä 199,-. Ei paha hinta, mutta halusi enemmän ja vanha puhelin kiertoon.

Vastaa
delic
delic

53

@52 pitokokka, no nyt katsot kyllä aivan vääriä juttuja aika sokeasti, et ole ehkä huomannut, että N9 käyttää paljon uudempaa prosessoritekniikkaa kuin 701, ei kannata niin tarkasti niihin ghz numeroihin luottaa!

Kun esim puhut nettiselauksesta niin kyllä se N9 siinä huomattavasti parempi on kuin 701. Samoin ei siihen hyvin toimivaan nettiselaukseen mitään neliydinprossuja tarvi, siihen riittää ihan yks ydin prossu eikä se vaadi edes paljon tehoja kun hommat osataan, siitä hyvänä todisteena WP7 ja varsinkin iOS laitteet.

Vastaa
harham
harham

54

Sain hankittua Saksasta 808 puhelimen. Käytössäni on tällä hetkellä useita pokkareita ja kuvaan jatkuvasti Canon 60d:llä.
Nyt jätän pokkarit käyttämättä sillä Nokialaisen kuvien laatu ja tiedoston koko yllätti täydelliseti. Eihän siitä ole lintujen ja urheilukilpailujen kuvauksiin, mutta jatkuvasti mukana olevana erinomainen dokumentoija. Sama asia jos sinulla olisi vaikka viimeisen mallin neliveto bemari, niin se ei koskaan tee ikääntyneenkään Scania Vabiksen hommia.

Vastaa
sidrend
sidrend

55

Huhhu mikä kasa kommentteja.

Joo kyllähän noi ovat vakuuttavia kuvia... ei mahda mitään. Ei uskoisi puhelimelta. Yllättävän hyvin selviää erilaisista tilanteista, kun yleensä puhelimet saattavat ottaa kohtalaisia kuvia kirkkaassa auringon valossa, mutta eivät sitten muualla.

Onnittelut nokialle :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuleva koodari (vahvistamaton)

56

Lueskelin tätä keskustelua ja huomasin yhden kivan asian mistä kukaan ei ikinä puhu, kun väitellään Symbia vs Android vs Ios vs Meego ( joka ei ny varsinaisesti liity 808).

Eli jos olen ymmärtänyt Android on muka paras. No joo joo!! Isoin asia minkä takia Android alusta löi läpi oli mielettömän hyvä markkinointi(IMO). Ei sen ylivertaisuus, koska ko. käyttiksestä löytyy niitä sudenkuoppia ja seuraavassa yksi pahin.

Sitoutuminen Googleen. Korjatkaat jos olen väärässä, mutta eikö pidä luoda G-mail tili jotta pääsee Android markettiin imuttaa App.seja. Jos käsitykseni pitää paikkaansa niin oletteko ajatelleet sitä, että käyttäjän tiedot on ainoastaan yhden salasanan takana. Eli kaikki kalenterit meilit ja nähtävästi sitten myös puhelimen tietoja. Vain yhden salasanan takan. Todella hyvä tietosuoja.

Itse olen harkinnut hankkia (kun tarve tulee) uutena puhelimena N9 tai symbia pohjaisen nokialaisen eli joko käytetty N8 tai 808. En sen takia, että olisin ns. Nokia friikki vaan ihan sen takia, että se kuva mikä minulla on niin niiden käyttis on vaan hyvä. Mua ei kiinosta henk.kohtasesti mitkään turhanpäiväiset appsit saati mieletön hypetys ja trendi meiningit.
Saati se selaimen nopeus.

Nämä nopeus vertailut on aika teini puuhaa.
Te junnut ette tiedä mikä on hidas yhteys. Kokeilkaa vanhaa ISDn yhteyttä niin se vasta hidas olikin taikka ekoja puhelin modeemeja. Siinä ehti keittää kahvit käydä vessassa ja röökillä ennenkuin joku muutaman kymmenen kilotavun tiedosto oli latautunut. Että siltä kantilta ajateltuna muutaman sekunnin odottaminen enemmän jonkun sivun aukaisuun ei ole maailman loppu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.