Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 920, Lumia 950 ja Lumia 1001 Nokian seuraavat Lumia-puhelimet?

19
Panu Roivas

Lumia 920, Lumia 950 ja Lumia 1001 Nokian seuraavat Lumia-puhelimet?
Nokian Lumia 910 -mallinimen lisäksi RDA-työkalusta on löydetty nyt lisää koodinimiä, jotka viittaavat uusiin Lumia-malleihin.

RDA-työkalun merkinnät Nokia 510 ja Nokia Belle 805 -malleille uskotaan olevan jokseenkin luotettavampia kuin uudemmat merkinnät: Lumia 920, 950 ja 1001. Jos työkaluun lisätyt mallit ovat kuitenkin oikeita puhelimia, ovat ne todennäköisesti Nokian uusia Windows Phone 8 -malleja.

Nokian tulevaisuus riippuu pitkälti siitä miten tulevat Windows Phone 8 -mallit tulevat pärjäämään markkinoilla. Monet kuluttajat ovat jääneet odottamaan WP8-puhelimia nykyisten WP7-mallien sijaan, sillä Nokia on aiemmin ilmoittanut, ettei nykyisiä malleja tulla päivittämään WP8:aan.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

3rd_party
3rd_party

2

Nämä ovat sarjassamme puhelimia, joiden pitäisi räjäyttää tajunta. Muuten Nokian voi aikas pitkälle hyvästellä (tai ainakin Nokia voi hyvästellä asemansa yhtenä kännykkämaailman huippuna).

Vastaa
upap
upap

3

windows tiellä nokia ei tule koskaan pääsemään esim. samsungin ohi
siitä yksinkertaisesta syystä että kun nokia tekee ainoastaan Windows- luureja niin samsung tekee niitä JA androideja. Tarvii
oikeesti olla vikaa päässä että kun hylätään oma brändi ja ryhdytään
rautavalmistajaksi niin että sitoudutaan vain yhteen alustaan ja
ihmetellään vierestä kun muut valmistajat tekevät sekä androidia että windows luureja.

Paras tilannehan on sellainen mikä applella on, luodaan oma toimiva
ekosysteemi ja mennään sillä. Nokia hylkäsi tämän vaihtoehdon ja
otti tilalle huonoimman mahdollisen, eli heitti kaikki munat samaan koriin. Aivan niinkuin joku michelin alkaisi valmistaa
renkaita vaan toyotalle, ei mitään järkeä :(

Vastaa
djtob
djtob

4

@3. Nokia oli neuvotellut Googlen kanssa ja hylkäsi Androidin. Kiinnostaa tietää miksi? Oliko syynä Nokian Navteq-yhtiö?

Nokia valitsi Windows Phonen, koska sillä on vähän menestystä ja näin Nokia sitoutuu keräämään menestystä siinä, koska muut valmistajat ovat muissa alustoissa luureja valmistamassa eivätkä osoita sitoutumista tiettyihin. Ehkä sen sitoutumisen takia valmistajat eivät suhtautuneet vakavasti WP-kännyköiden tekemiseen.

Jos Nokia olisi valinnut Androidin, silloin olisi ollut vaikeaa erottautua muulla kuin pelkästään kuorilla ja lisäksi valmistajilla on jo vuosien kokemus Androidista. Kuoret eivät ole hyvä syy erottautua joukosta, koska hyvä esimerkki on edellisillä messuilla kiinalainen halvaksi kopioksi osoittautunut N9-luuri, joka sisälsi vain Symbianin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonne121334 (vahvistamaton)

6

Tuntuu, että Nokia julkaisee liikaa erilaisia malleja... Mielestäni sen pitäisi nyt pistää kaikki paukut yhteen pommiin, ja julkaista täydellinen WP8 pureview -kamerapuhelin, josta löytyy kaikki hienoudet ja hinta on erittäin kilpailukykyinen. Ja nimi voisi olla jotain muuta kuin numerosarja!

Vastaa
LukeWarm
LukeWarm

7

Huoh, miks pitää julkasta niin paljon turhisluureja. Köyhille halpismalli ja varakkaammille huippu. Miks pirussa on oltava niin paljo "no joo"-tason puhelimia? Rahaa olis ostaa 600e luuri mutta ei ole saatavilla yhtään Euroopan LTE-verkkoja tukevaa puhelinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
anuskasvoinen (vahvistamaton)

8

Mokia ei ehdi edes julkistaa näitä. Menee konkurssiin sitä ennen. Valitettavasti.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@8: Niin sosiaalisesti ehdollistunut kaveri, ettei ees ymmärrä, kuinka naurettavan lapsellista paskaa toi kommentti on. :)

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

12

@10
+1

Onhan Nokialla edelleen kassavaroja vaikka nopeaa vauhtia hupenevat. Eiköhän kuitenkin viimeistään ens vuonna nähdä Nokia taas plussan puolella..

Vastaa
Yanne
Yanne

13

@12: Huonossa tapauksessa Nokia on ensi vuonna enää vain jonkun isomman firman yksi brändi eikä juuri muuta...

Välillä tuntuu, ettei Nokia oikein itsekään tajua missä liemessä se on. Nyt pitäisi ottaa kaikki aseet käyttöön ennen kuin on liian myöhäistä. Android-puhelimet ei taida onnistua, koska Nokia meni tekemään tyhmän sopimuksen Microsoftin kanssa, tosin se sopimus ilmeisesti umpeutuu ensi vuonna...? Kehittäisivät nyt hemmetti edes "salaa" jotain Android-huippupuhelinta ihan vaikka suunnitelma B:nä, joka voidaan ottaa nopeasti käyttöön. Ja se mielestäni pitäisi ottaa käyttöön heti kun sopimustekniset seikat sallii. Tai vielä parempi, hybridipuhelin, jossa käyttäjä saa itse vaihtaa eri käyttöjärjestelmien välillä mielensä mukaan... (Käyttisten vaihtaminen alvariinsa ei ehkä ole hirveän käytännöllistä, mutta kyllä minä tuollaisen luurin ostaisin, ja varmasti moni muukin!)

Vastaa
Feynman7
Feynman7

14

@13 Ottamatta sen enempää kantaa eri alustojen paremmuuteen, niin eikös se nyt ole aika selvää ettei Nokia voi tehdä täyskäännöstä Androidin suuntaan. Ensiksikin Nokialta menisi hyvä tovi että saisi ulos sen Android-huippupuhelimen. Nopeasti saisi varmaan ulos rivi-Androidin, mutta jos haluaisi erottua joukosta, mikä olisi välttämätöntä, niin siihen tuotekehitykseen kyllä menee aikaa. Toiseksi Androidilla hyvää tulosta taitaa takoa vain Samsung, eli missään nimessä Android ei ole selvä tie onneen kaikille jotka siihen ryhtyy. Ja kolmanneksi, Nokian uskottavuus sijoittajien silmissä on jo nyt aika heikko (sitähän alhainen osakekurssi pitkälti kertoo), jolloin täyskäännös veisi kyllä lopunkin uskottavuuden. Se indikoisi toisaalta sitä, että Nokia ei itse usko WP8:n menestykseen ja toisaalta ettei Nokialla ole selvää strategiaa ja visiota tulevaisuudesta.

@Yleinen kommentti:
Mielestäni on kiistatonta, että Nokia ei tule katoamaan mihinkään. Varmasti takavuosien tapaista dominointia markkinoilla Nokia ei enää saavuta, mutta toisaalta ei sitä saavuta kukaan muukaan, nyt on niin monta vahvaa pelaajaa mobiilimarkkinoilla. Nokian tuoteportfolio voi tulevaisuudessa poiketa hyvinkin paljon nykyisestä, mutta siitä talosta löytyy oikeasti niin paljon osaamista ja resursseja, että kun nykyiset kulmakivet ei enää kanna, niin uusia syntyy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

16

> RDA-työkalun merkinnät Nokia 510 ja Nokia Belle 805 -malleille
> uskotaan olevan jokseenkin luotettavampia kuin uudemmat merkinnät

Enkös minä sitä sanonut, että Nokia 808 tuskin jää viimeiseksi Symbian-älypuhelimeksi? :) Ja kun sanoin niin sain hirveän todistelun niskaani miksi olen väärässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

17

> Jos työkaluun lisätyt mallit ovat kuitenkin oikeita puhelimia,
> ovat ne todennäköisesti Nokian uusia Windows Phone 8 -malleja

Todennäköisesti. Se on ainakin erittäin epätodennäköstä, että Nokia alkaisi enää WP7-puhelimia julkasemaan, varsinkaan noin montaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

18

@3.

> Nokia oli neuvotellut Googlen kanssa ja hylkäsi Androidin.
> Kiinnostaa tietää miksi? Oliko syynä Nokian Navteq-yhtiö?

En just nyt muista onko Nokia koskaan myöntänyt neuvotelleensa Googlen kanssa, vai oliko se vain Googlen markkinahöpinää

Jokatapauksessa Androidin hylkäämisen syy on todennäköisesti tarve erottua. Android-leirissä erottautuminen on vaikeaa, ja toisaalta on jo pahoin pirstaloitunut. Tässä mielessä ymmärrän täysin Nokian Windows-strategian, siitäkin huolimatta että yleisesti pidäbn strategiaa pahana virheenä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

19

@ Mysticiza

> 1001 voisi kuulostaa tabletilta kun mennään nelinumeroisiin
> lukuihin.

Erittäin hyvä veikkaus, tosin kyseessä voii olla vain nykyisiä puhelimia järeämpien luurien sarja. Olettaen, että mallinumeron alku vielä kertoo jotain laitteesta. Mut tabletin veikkaaminen ei kuulosta lainkaan hullulta..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja