Videolla: PureViewin videokuvausta keikkatilanteessa

17
Matti Robinson

Videolla: PureViewin videokuvausta keikkatilanteessa
Nokia 808 PureViewin kykyihin still-kuvien puolella on esitetty todisteita yllin kyllin. On kuitenkin muistettava, että Nokia oli kenties yhtä innoissaan uutukaisen videokuvauksen laadusta. FullHD-laatuinen kuva ja erityisesti niin kutsuttu Rich Recording -ääni tuottavat Nokian mukaan ennennäkemättömän hyvää jälkeä.

Nokia esitteli YouTubessa markkinointimateriaalillaan Rich Recording -tekniikan soveltuvuutta muun muassa treenikämppätilanteessa. Tässä testissä oli selvää, että PureView voitti Applen ja Samsungin laitteet.

Jotta Nokia 808 PureViewin äänen ja liikkuvan kuvan tallennusominaisuudet selviäisivät kuitenkin paremmin, niin tarvitaan paikka jossa on mielellään hämärää sekä vaihtelevan kovaäänistä ja monipuolista äänimaailmaa. Valitettavasti allekirjoittaneen PureView-videot eivät täytä näitä kriteerejä.Onneksi tähän paikkaan osuu juuri oivasti YouTube-käyttäjä hlehtinemobilen viime viikolla Rauma Blues -festareilla kuvatut videopätkät. Alla ovat neljä keikkavideota, jotka on kuvattu tripodilta ja esitelevät parhaalla mahdollisella tavalla PureViewin kykyjä.

Onko tämä riittävän hyvää keikkataltiointia?

PÄIVITYS: Lisää Nokia 808 PureViewillä kuvattuja keikkatallenteita löydät osoitteesta http://nokia808recordings.blogspot.fi/.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (17)

Sefriol
Sefriol

2

@1 Onko ihme? 808 on ylivoimaisesti markkinoiden paras kamerapuhelin (melkein puhelinkamera :/), joka pistää hanttiin jopa vanhoille ammattilaiskameroille ja uusille pokkareille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
puureView@ (vahvistamaton)

3

Pieni korjaus Ancher nimimerkillä kirjoitettuun kommenttiin eli siis...ylivoimaisesti paras (kamera älypuhelimessa).

Vastaa
pcnero
pcnero

5

Joo, ylivoimaisesti paras kamerapuhelin. Satasen pokkarit häviää tälle menneen tuulen. Mutta häviää ominaisuuksissa Lumia 900:selle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepojpe (vahvistamaton)

6

@4 Mitä väliä sillä on, onko joku "kuollut" vai ei, kun ostaa puhelinta. Tukea riittää kuitenkin vielä. Ei sekoiteta osakekauppaa elektroniikkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
androidii (vahvistamaton)

8

nokia ryhtyi Microsoftin huoraksi alalla, jolla kilpailijat ovat niin vahvoilla ettei pelehtimisille ole varaa. Ei tarvita enään kristallipalloa nähdäkseen Nokian loppua. Tällä kertaa edes kumisaappaat eivät pelasta koska hallituksesta on muotoutunut pallo jalkaan, joka vaikeuttaa talousvaikeuksista poistumista muutoin kuin luonnollisin keinoin.

Nokian konkurssin syy: Sekä yhteistyökumppanin että itsensä määräävän markkina-aseman poistuminen, ja täten tulokanavien supistuminen. Kasvanut johto-elin erottaa kehitysosaston ja hidastaa uusien tulokanavien kehittymistä samalla tyhjentäen yrityksen varallisuudesta palkoillaan.

Kiinnostavaa kuitenkaan ei tule olemaan Nokian konkurssi, vaan se huvinäytelmä mikä siitä syntyy. Suomen hallitus menee paniikkiin ja aloittaa kriisityöryhmän tutkimaan yrittäjyyttä Suomessa. Lehdistö paisuttelee harvaanasutun valtion taantumista täydellä haitarilla. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse pelätä että kekään eduskunnassamme onnistuisi parantamaan yrittäjyyden asemaa suomessa. Korkeintaan ne äänestävät uuden erillisveron yrittäjyydelle. :)

Nokian konkurssin jälkeen, nähdään lyhyellä ajalla myös microsoftin konkurssi. En kuitenkaan osaa ennustaa sen aiheuttamaa kaaosta. Mitä isompia ne ovat niin sitä kovempaa ne iskevät vyön alle. AINOA TOIVO ON SIIRTYÄ ANDROIDIIN EIKÄ MICROSOFIIN. MICROSOFT WINDOWS ON TARKOITETTU TIETOKONEELLE ANDROID ON ÄLYPUHELIMIEN JUMALA. NOKIA KANNATAIS SIIRTYÄ ANDROIDIIN MUUTTEN OOTE KUSESSA JA.....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Floppi vai Symbioosi (vahvistamaton)

9

Jos "kokonaisuus" tökkii,niin en yli 100-150 euroa maksaisi!!.Tässä mallissa nettiselain on hidas,kuin "etana" jne...!!.

Vastaa
pcnero
pcnero

11

@8 Ei Nokialla ollut silloin vaihtoehtoa oiken siirtyä Androidiin, vaikka se onkin paras systeemi. Nokia ei voinut siirtyä Samsungin ja HTC:n leirille.
En usko Microsoftin kaatuamiseen. Mihin käyttöjärjestelmään PC:n käyttäjät sitten siirtyvät? Ja Microsoft on edelleen vahvoilla myynnissä.

Mielenkiintoinen tuo Lumia 900, yksinkertainen. Mutta hinta on liian korkea.

Vastaa
arivesa
arivesa

12

Ymmärtääkseni "puhdas näkymä" ei oikeasti voi tulla myyntiin ennenkuin WP8 alustalla.Nykyinen kuolemaantuomittu ei monelle kelpaa,muiden(kuulemma)puutteidensa takia.Riitävätkö eväät sinne asti? Jo näköjään lähellä centtiosakkeen rajaa,ja kassa kaiketi ei täyty,vaan vajenee.Nähtäväksi jää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HA HA HAA!!!@ (vahvistamaton)

14

@11
Mihin käyttöjärjestelmään PC:n käyttäjät sitten siirtyvät?

Parempiakin vaihtoehtoja kyllä löytyy,ei Windows (Ikkunalelu) ole ainoa vaihtoehto!!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
derp___ (vahvistamaton)

16

@15 se että jokin on suosituin, ei tee siitä automaattisesti parasta ;)

mikäs käyttöjärjestelmä 99%:iin koneista on valmiiksi asennettuna?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.