Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tappioista huolimatta nousuun, Elop luottaa WP8:aan

36
Matti Vähäkainu

Nokia tappioista huolimatta nousuun, Elop luottaa WP8:aan
Nokia julkisti tänään neljännesvuosittaisen katsauksen. Vuoden toisen neljänneksen aikana yhtiö teki reilusti tappiota, mutta odotettua paremmat tulokset saivat osakkeen nousuun.

Nokian tappiot ilman kertaeriä (ei-IFRS) olivat 0,08 euroa osakkeelta. Aiempaan vuoteen verrattuna tappiot olivat merkittäviä, mutta samat kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liiketappio kasvoi edellisestä neljänneksestä liki 70 miljoonalla 327 miljoonaan. Yhtiön liikevaihto huhti–kesäkuussa oli 7,5 miljardia euroa, joka oli hieman odotettua paremmin.

Vuoden kolmas neljänneskin menee mollivoittoisesti, arvioi Nokia. Se odottaa jatkuvan transitiovaiheen vaikeuttavan älypuhelinten myyntiä. Toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi, että nykyisiä Lumia-laitteita tuetaan Windows Phone 8:aan asti ja pitkälle sen jälkeenkin. WP8-alustan hän odottaa kiihdyttävän Lumia-puhelinten myyntiä. Nokia myös toisella vuosineljänneksellä neljä miljoonaa Lumia-puhelinta.Peruspuhelinten myyntimäärät kasvoivat, mutta keskihinta tippui. Täysin päinvastoin tapahtui älypuhelinten osalta, joissa kalliimmat Lumia-puhelimet syrjäyttivät Symbian-laitteita.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (36)

Anonyymi käyttäjä
eEloppi (vahvistamaton)

1

Loppuvuosi näyttää synkemmältä,kun kilpailu kiristyy entisestään Windows Phone 8 myötä!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi2 (vahvistamaton)

2

voi sitä aina luottaa ja luulla,(mutta) tulos voi olla hyvinkin toisenlainen!!. =/

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

@3: Eikö oliskin kiva, kun sais selaimeen sellaisen kilkkeen, jolla vois filtteröidä ton tyypin kommentit pois kaikilta mahdollisilta keskustelupalstoilta ja uutisista. :) Toisaalta tekstiähän se vaan on, eikä siitä tartte piitata vaikka kuinka rölläis. :P

Itse uutiseen: Itse ainakin toivon Nokian nousevan WP:n myötä, mutta se nyt jää sitten nähtäväksi, mitä tapahtuu.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

5

WP7 on niin keskeneräinen ja Symbian alkoi juuri näyttää hyvältä, joten olisi kannattanut odottaa WP8 saakka, ennenkuin hyppää M$:n kelkkaan ja silloin WP8:ssa olisi voinut olla Nokia kartat ja navigointi Nokian yksinoikeudella, eikä kaikille valmistajille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi2 (vahvistamaton)

6

@3
PERUSTELUJA nyt näille sun väitteillesi!!!......kiitos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi2 (vahvistamaton)

7

@4
Toisaalta tekstiähän se vaan on, eikä siitä tartte piitata vaikka kuinka rölläis. :P

Totta,mutta kun suomalainen on persoonaltaan sellainen että sitä häiritsee toisten negatiiviset kirjoitukset ja on pakko puuttua toisten asioihin!!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@7: Ei kannata sitte varmaan kommentoida, jos et kestä sitä, että joku toinen tuntematon ihminen on kritisoimassa kommenttejasi. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

11

Ranvier:
"Itse ainakin toivon Nokian nousevan WP:n myötä, mutta se nyt jää sitten nähtäväksi, mitä tapahtuu."

Microsoftille tuskin kukaan toivoo menestystä! Reilut 20 vuotta PC diktatuuria riittää ja emme kaipaa samanlaista politiikkaa myös mobiilipuolelle. Nokialta oli typerää hypätä marginaalialustan ja härskin kumppanin kelkkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi2 (vahvistamaton)

12

Ralle_:
Näin on ja sen takia itse olen Nokian sulkenut pois vaihtoehdoista,kun puhelinta pitäisi vaihtaa uuteen!.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

13

@11 Kertokaa mulle, mikä tekee Applesta tai Googlesta yhtään sen paremman?
Itse ainakin toivon WP:lle tai jollekin muulle käyttöjärjestelmälle Androidin taikka Applen kaltaista menestystä. Mitä enemmän on tasaväkistä kilpailua sitä vähemmän kuluttajia potkitaan munille. Taino en menisi siitäkään takeeseen näiden patenttijuttujen vuoksi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

14

@13

Tuskin noilla mitään perusteluja itkemiselleen on. Jotain linux-nörttejä, joiden mielestä kaikki muu on paskaa paitsi kusi.

Vastaa
djtob
djtob

16

@15. on sama rölli kuin @1., @2., @6., @7., @10. ja @12. ja pyydän siivoamaan ne mihin-kuka-maahan / bittiavaruuteen.

On ihan pakko kysyä: Oletko yhteiskuntakelpoinen yleensäkään?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

17

@16 Jep. Toivoisin, että joku mode edes kävisi käryttämässä että kaikkien noiden nickien viestit tulee samasta ip:stä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
samarölli @ (vahvistamaton)

18

Eipä @16 jepen kirjoituskaan ihan suotavaa ole eli kirjoitti...
Oletko yhteiskuntakelpoinen yleensäkään?.

Vastaa
djtob
djtob

19

Nyt ihan oikeasti rekisteröintipakko tänne vai saako seuraava sukupolvemme sitäkään vielä?!

@18. Minun kommenttini kyllä oikeutti. Koska sinä vaihdat nimimerkkejä ja olet useamman kerran teeskennellyt olevasi joku muu, siitä esimerkki @1. ja @2.. Olet jopa kirjoitellut "tuntemattomana" ja olemalla samaa mieltä omaa kehuskelemalla aikaisempaa kommenttiasi. Sitä sinä et voi kiistää ja valituksesi on mitätön!

Tiedän, että röllejä ei saisi ruokkia mutta nyt oli pakko, kun jatkuva samanlainen ongelma jatkuu ja olisi edes mukava saada röllivapaa sivusto.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Grafeeni (vahvistamaton)

20

Nokian olisi syytä ottaa varastrategiakseen MeeGo-/N9-systeemit paranneltuina ja hiotuina versioina. Hillitty ja hallittu takin osittainen kääntö...

Vastaa
arivesa
arivesa

21

@ 20:
Uutisten mukaan MS maksaa Nokialle "siirtymäajasta" $ 1 Bn vuodessa.
Korvauksena monopolista. Nokia maksaa lisenssin takaisinpäin joka myydystä WP-luurista.
Siirtymäkorvaus loppunee,lisenssimaksut ei.
Jos tuo on totta,hyvin on kädet sidottu.

Ja eikös Meego-väki jo ole veneveistämöllä,omillaan?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@21
Lisäksi Nokia säästää R&D-kustannuksissa, kun kalliit Symbian ja Meego-projektit voidaan tappaa. Ja Nokia saa korvauksia myös kartta- ja kauppateknologiastaan, joita WP-alusta käyttää.

Vastaa
teme565
teme565

23

@22
Mutta jos kapulat ei mene kaupaksi niin tyhjästä ei kyllä mitään korvauksia tipu.
WP8:n kanssa Nokian on pakko onnistua, muussa tapauksessa jäljellä on ainoastaan se, että joku ostaa Nokian raadon pois kuljeksimasta ja se on luultavasti joku aasialainen firma, joka hamuaa kunnolla varsinkin Euroopan kännykkämarkkinoille. ZTE tai Huawei esmes.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

@23
Aivan totta. Sama vaatimus on kaikissa muissakin strategioissa, eivätkä ne muut vaihtoehdot (Meego, Android, jatko Symbianilla) olleet, eivätkä näin taaksepäin katsoessakaan ole, mitään menestysautomaatteja.

Vastaa
arivesa
arivesa

25

@22
Varmasti noin onkin,mutta käsitin(@20)viestistä,olleen kyse mahdollisuudesta palata takaisin Meegoon.Sitä ei taida enää olla?

Vastaa
arivesa
arivesa

26

@23
Nokian osto ei lie enää hinnasta kiinni.Mitä on ostettavana?Patentit ja tavaramerkki.Onko jälkimmäisellä vielä vetovoimaa?
Kuka haluaisi? Ja jos,miksei jo? Alemmaksi tuskin voi hinta mennä.

Ehkä MS-sopimus jumittaa? Emme osta me,muttei kukaan muukaan?

Vastaa
Boss93
Boss93

29

@21 Juu meegon kehittäjät ovat nykyään Jolla oy:llä työllistettyinä, mutta eikös Nokia ollut yksi Jolla oy:n suurimmista rahoittajista? Eli siis Nokia periaatteessa pitää Meegon vielä hengissä, mutta M$:n takia joutuu tekemään sen toisen yhtiön kautta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

32

@ 13:

"@11 Kertokaa mulle, mikä tekee Applesta tai Googlesta yhtään sen paremman?"

Ajattelet asiaa hiukan nurinkurisesti. Ei tarvitse tehdä mitään erityistä ollakseen parempi kuin Microsoft, vaan riittää ettei harrasta samoja törkeyksiä. Google on ilman muuta toiminnassaan eettisempi kuin Microsoft, vaikkei suinkaan täydellinen. Apple olisi luultavasti aika lailla Microsoftin kaltainen toimija, jos pääsisi määräävään markkina-asemaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

33

@32
"Google on ilman muuta toiminnassaan eettisempi kuin Microsoft"

Onko tuolle jotain perusteita. Googlella on puhtoisempi imago, koska sitä halutaan pitää vanhojen meriittien mukaan altavastaajana ja pienenä firmana, totuus on viime aikoina ollut vähän toinen. Myöskään Microsoft ei ole viimeiseen 15 vuoteen pystynyt sikailemaan läheskään entiseen malliin, joten sen julkisuuskuva on huonompi kuin todellisuus.

Ei Applekaan ole mikään puhdas pulmunen. Sellaista on aika vaikea löytää suurista firmoista, jotka kuitenkin pyrkivät ensisijaisesti tekemään rahaa ja kampittamaan kilpailijoita.

Applen, Googlen ja Microsoftin eettistä paremmuutta on hyvin vaikea arvottaa kokonaisuudessaan, kaikki ovat omalla tavallaan hyviä ja pahoja. Jossain rajatummassa kysymyksessä ne voi yrittää laittaa järjestykseen, mutta yksittäisissä kysymyksissä järjestys vaihtelee paljonkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

34

@ Jonahan:

"Onko tuolle jotain perusteita. Googlella on puhtoisempi imago, koska sitä halutaan pitää vanhojen meriittien mukaan altavastaajana ja pienenä firmana..."

En ole kiinnostunut imagoista vaan tosiasioista. Seurasin lähes kymmenen vuotta kiinnostuksen vuoksi tietotekniikan suuryritysten toimintaa eettisestä näkökulmasta. Kävin jopa kahdenkeskistä ajatustenvaihtoa asioista ensikäden tietoa omaavien kanssa. On aivan helppo arvottaa Googlen ja Microsoftin keskinäinen eettinen paremmuus: vaikka, kuten sanoin, Google ei ole läheskään täydellinen, on Microsoft p...a siihen verrattuna eettisessä mielessä – edelleen.

Yli 90 % aiheeseen liittyvästä tärkeästä tiedosta ei koskaan päädy valtavirran tiedotusvälineisiin eikä edes suosituille teknologiasivustoille, sillä ne eivät mielellään tallaa mainostajiensa varpaille kovin kipeästi, ja tykkäävät muutenkin pysyä omalla mukavuusalueellaan, eli kärjistäen lehdistötiedotteiden julkaisemisessa ja uusien laitteiden testaamisessa.

Tiedonpalasia joutuu keräämään sieltä täältä ja tekemään ajatustyötä niiden yhdistämiseksi. Tietolähteiden luotettavuutta joutuu arvioimaan ja ristiintarkistamaan. Kaikenlaista mielenkiintoista löytyy esimerkiksi oikeus- ja kokouspöytäkirjoista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.