Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia houkuttelemassa operaattoreita rajoitettuun Windows Phone 8 -julkaisuun

14
Panu Roivas

Nokia houkuttelemassa operaattoreita rajoitettuun Windows Phone 8 -julkaisuun
Nokian huhutaan julkaisevan ensimmäiset Windows Phone 8 -älypuhelimensa vain muutaman operaattorin voimin, yrittäen rakentaa samanlaista ilmapiiriä kuin Applen teki aikoinaan iPhonen ja AT&T-operaattorin kanssa.

Financial Timesin mukaan Nokia harkitsee nykyisestä massamarkkinointistrategiastaan poikkeamista uusien Windows Phone 8 -puhelinten myötä. Nokian kerrotaan neuvottelevan usean Eurooppalaisen operaattorin kanssa mahdollisuudesta myydä Nokian WP8-puhelimia yksinoikeudella omalla markkina-alueellaan.
Nokian nykyinen taktiikka on ollut yrittää saada puhelimet myyntiin kaikilta mahdollisilta kanavilta nopeaan tahtiin. Uusi rajoitetumpi taktiikka antaisi enemmän mahdollisuuksia tehdä keskitetympää markkinointia ja yhteistyötä operaattorien kanssa. Toisaalta jos Nokian WP8-älypuhelimet ovat menestyksekkäitä, voi puhelinten saatavuus olla joka tapauksessa rajoitettua operaattorien lukumäärästä riippumatta, joten harvempi yhteistyökumppani voi osoittautua kannattavammaksi.

Monet Eurooppalaiset operaattorit ovat halukkaita lisäämään vahvan Windows Phonen menestyneiden Apple iPhonen ja Samsungin Android-puhelinten rinnalle, sillä näiden hallitsemat markkinat ovat vieneet operaattoreilta tuottoja. Nokian huhutaan vuorostaan luvanneen jakaa osan tuotoista operaattoreille, jos sopimukseen päästään. Toistaiseksi neuvottelut ovat kuitenkin kesken, eikä niiden kulusta ole tarkempaa tietoa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

syrtek66
syrtek66

1

"Nokian huhutaan vuorostaan luvanneen jakaa osan tuotoista operaattoreille, jos sopimukseen päästään"

Tähän voisi linkittää uutisen jossa Lumian kytkyhinta tippui 20 taalaan plus vuosimaksut. Nokia yrittää epäitoivoisesti yrittää myydä tuotetta joka ei myymään.

Vastaa
JJ (vahvistamaton)

2

Nokian avaus AT&T:n kanssa oli ainakin niin katastrofaalinen että halukkaita tuskin on jonoksi asti. Uusi naula Nokian arkkuun Elopilta tämänkin veto. Pahempi munaus kuin se "palava platform" memo.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

4

@3, voi olla että se on roikkunut myydyimpien joukossa. Mutta Nokia ei saa siitä niin pljon voittoa koska osa mahdollisesta 900:sen voitosta pitää tulouttaa M$:lle. Nokian Lumia puhelimia voisi tehdä ihan hyvin Jolla tyyppiset firmat jotka laittavat vain logonsa raudan ympärille.

Vastaa
JJ (vahvistamaton)

5

@3, Lumia myynti oli selkeä pannukakku AT&T:llä, varsinkin kun ottaa huomioon valtavan mainosbudjetin ja alennus-prosentit. Nokian Symbian puhelimet möivät paljon suurempia määriä USA:ssa silloin kun Elop tuli taloon. Miten miljoona Symbian puhelinta kvartaalissa USA:ssa oli silloin huonoa jos 330000 Lumiaa kvartaalissa on nyt muka menestys?

Vastaa
Sefriol
Sefriol

6

En tiedä mistä näitä vetoja vedetään, mutta ainakaan viime kvartaalilla Nokia ei maksanut MS:lle penniäkään.

"Miten miljoona Symbian puhelinta kvartaalissa USA:ssa oli silloin huonoa jos 330000 Lumiaa kvartaalissa on nyt muka menestys?"

Mihin nääkin luvut oikein perustuu? Teknobloggaajien arvioihin? Muistaakseni Nokian Kvartaaliluvuissa puhuttiin aivan eri numeroista.

Ei siinä mitään, en itsekään usko tälläiseen yhden operaattorin taktiikkaan, mutta yrittäkää nyt perustaa väitteenne johonkin faktaan.

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Mites se menikään, että MS:llekö rahaa? Vastahan sitä uutisoitiin, että MS tuki Nokiaa 200 miljoonalla, eikä suinkaan toisin päin.

Musta olis ainakin sääli, jos Suomessa saisi haluamani puhelimen vain Soneralta kytkynä, kun Sonera ei kuulu hyvin tänne. Tai en tiedä kuuluuko nykyään paremmin, mutta enpä aijo kokeilla, kun olen nykyiseen liittymääni tyytyväinen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

syrtek66 & JJ,
Hieman paistaa läpi... tiedättehän varmaan mikä? ;)

Mun näkymykseni on, että:
1) Nokia lähti älyttömältä takamatkalta WP-polulleen, jopa takamatkalta vanhempien WP-valmistajien osalta, saati sitten muiden alustojen.
2) Tavoitteena ei ollut tehdä rahaa ensimmäisillä Lumioilla tai myydä luureja Applen katteilla. Kassaa Nokialla riitti ja riittää vielä tälläkin hetkellä joksikin aikaa.
3) Tavoitteena oli saada jonkinlaista volyymiä WP-luureille ja pelata tämä sektori lopulta itselle parhailla WP-luureilla.

Oliko nämä temput oikeita, tehokkaita tai onnistuneita voidaan jättää kunkin omalle harkinnalle. Ainoan totuuden tietänee Elop ja muu Nokian johto. Siis että pääsivätkö lainkaan tavoitteisiinsa. Jos WP8 Lumiat otetaan hyvin vastaan ja tuote alkaa myymään, voidaan sanoa, että pääsivät. Itse tätä Suomalaisena toivon, mutta en voi vielä tietää.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

9

@8, niin mikä?

Taeco kirjoitti aika hyvin tuossa seiska kohdassa, silloin kun haluat Nokia Lumia puhelimen niin sinun täytyy myös todennäköisesti myös vaihtaa operaattoria mikä ei ole ihan yksinkertainen juttu, varsinkin jos ei pidä jostain syystä uuden operaattorin toimintatavoista...

Rahaa menee molemmin suuntiin, M$ maksaa Nokialle 250 miljoonaa joka kvartaalissa ja Nokia maksaa takaisin lisensointi maksuja M$:lle jokaisesta myydystä Lumia puhelimesta.

Tämä ainakin toistaiseksi, joskus oli juttua että tämä diili on voimassa viisi vuotta.

Vastaa
hyvä taktiikka tai.. (vahvistamaton)

10

Yksinoikeudella?.Voi helvata!!. =(
Monet Eurooppalaiset operaattorit ovat halukkaita lisäämään vahvan Windows Phonen menestyneiden Apple iPhonen ja Samsungin Android-puhelinten rinnalle, sillä näiden hallitsemat markkinat ovat vieneet operaattoreilta tuottoja. Nokian huhutaan vuorostaan luvanneen jakaa osan tuotoista operaattoreille, jos sopimukseen päästään.

Vastaa
bebareikä (vahvistamaton)

11

Ovatko nämä kommenteissaan edelleen Mokiaan uskovat osakkeenomistajia vai muuten vain uskossa?
Q3: Nokia itse Q2 osarissa ilmoitti, että Pohjois-Amerikassa (USA + Kanada) myytiin 660 000 puhelinta. Tästä Reuters oli päätellyt, että näistä kylmästi 50% eli 330 000 oli Lumioita. Tuo on aika katastrofaalinen myynti, kun ottaa huomioon markkinointipanostukset.
Q4: On arvioitu, että Nokia käytti jokaista myytyä Lumia 900 kohti lähes tuplasti markkinointirahaa, kuin sai itse puhelimestä katetta (jouduttiin jakamaan ilmaiseksi kun kukaan ei ollu valmis maksamaan edes $99.99).
Q6: Ne luvut saa ihan viimeisimmästä osarista. Nokia sai tosiaan MS muutaman miltsin "alustamaksuja", mutta Nokia maksaa lähes saman summan MS:lle "lisenttimaksuina". Itse Elop on sanonut, että näiden kahden ristiinmaksetun summan ero on marginaalinen Mokian hyväksi.

Te jotka toivotte Mokialta ihmettä, omistatte aivan varmasti turskakasan Mokian osakkeita, mikään muu ei selitä tuota ilmiselvän tosiasian kieltämistä, eli sitä että Nokia ei enää ole parin vuoden päästä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Tämä olisi viimeinen niitti Nokian arkkuun älypuhelimissa. Ihan kuopllut idea jo lähtiessään..

Apple käytti tätä menestyksekkäästi aiemmin, mutta eihän Nokian nykytilannetta voi mitenkään verrata Applen sen hetkiseen tilanteeseen. Applella oli / on tuote joka revittiin / revitään käsistä ja silloin heillä oli / on oikein hyvä mahdollisuus / syy rajoittaa myyntiä ja korottaa katetta. Heillä oli / on hype ja tuote joka täyttää odotukset ainaskin suurinpiirtein.

Nykyisellään kun kilpailutilanne älypuhelimissa on tiukentunut niin Applekin on ruvennut myymään tuotteitaan paljon laajemmin, mikä on järkevää, TOTTAKAI!

Nokialla taas on tilanne, ettei kukaan normaali (Nokian kannalta en laskisi suomalaisia mukaan, kun tuntuu olevan niin, että moni edelleen pitää Nokiaa suomalaisille jotenkin hyödyllisenä ja katselee niiden toimintaa todella sumeilla laseilla) käyttäjä halua heidän tuotteitaan, ei edes hirveillä alennuksilla. Eihän silloin pidä rajoittaa myyntiä! Nokian johto tekee tämän selvästi tarkoituksella ja lopputulos on tarkoituksellinen alasajo, eihän tälle nykytoiminnalle löydy mitään muuta järkevää syytä.

-Aluksi kerrottiin Symbianin olevan kehityskelvoton p***aläjä, jonka kehitys on mahdotonta. Kerrotiin myös, että Symbianista luovutaan. Samalla julkaistiin uusia Symbian laitteita, joita myytiin maailman parhaina ja edistyksellisimpinä Älypuhelimina. WHAAAT?
-Sitten tuhottiin kehuttu ja haluttu laite ja sen myynti rajoittamalla saatavuutta ja kertomalla sen jäävän viimeiseksi (N9). Tällä laitteella oli jopa jonkin asteinen hype, mikä on Nokian tapauksessa harvinaista.
-Seuraavaksi julkaistiin erittäin kepeitä ja rajoittuneita WP laitteita, jotka eivät erottunut massasta muuten kuin väriltään. Näistä viimeisimmän (L900) kerrottiin olevan ensimmäinen oikea älypuhelin, WHAAAT? Eli oliko Nokia todellakin n.10v myöhässä Alypuhelinmarkkinoilla, sillä älyluureja on kyllä ollut n.10v saatavilla. Lisäksi tämä ensimmäinen "älypuhelin" ei tule saamaan uusinta ohjelmistoa edes 3kk julkaisun jälkeen. Lisäksi 3v sitten julkaistut luurit ovat teknisesti edellä tätä ensimmäistä älyluuria.

Eihän Nokialla ole noiden toimien (lisääkin kommelluksia ja tyhmyyksiä on, mutta eiköhän nuo nyt riitä näin alkuun mainittavaksi) jälkeen yhtään uskottavuutta tai luottoa kuluttajien silmissä. Ei tuon toiminnan jälkeen vaan voi enää luottaa että mitä sieltä tulee. Tuo voitaisiin melkein laskea petokseksi asiakkaita kohtaan ja tuo petos on jatkunut Nokialla jo ainaskin 5v (vai milloinkas se N97 julkasitiin).

Vastaa
Galaxy s3 @ (vahvistamaton)

13

Samsung on onnistunut markkinoinnissa kun Samsung Galaxy S3 tuli markkinoille ,mutta Nokialla meni jokin pahasti pieleen!!.Jonka myös huomaa (Lumia 800/900 vs Galaxy S3). :/

Vastaa
Twinkie_Dee
Twinkie_Dee

14

Tiskin alta windows puhelimia on myyty kuvainnollisesti tähänkin saakka. Nyt tämä vaan ns.virallistetaan marginaali peikkona on ja pysyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja