Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kehittäjä: Nokia etsii Qt:lle ostajaa

2
Manu Pitkänen

Kehittäjä: Nokia etsii Qt:lle ostajaa
Nokia on siirtymässä määrätietoisesti Microsoftin Windows Phone -alustaan, minkä seurauksena se joutuu organisoimaan rakenteitaan uudelleen ja hankkiutumaan eroon joistakin omistamistaan omaisuuseristä. Symbianin, MeeGon ja Meltemin kehityksen lopettamisen seurauksena yhtiön spekuloidaan hankkiutuvan eroon myös Qt-kehitysympäristöstä.

Qt:n myyntihuhut ovat peräisin Qt-project.orgin sähköpostilistalta, jonne aiemmin Nokialla ohjelmoijana työskennellyt Atlant Schmidt kirjoitti aihetta koskevan viestin. Australian Brisbanessa sijaitsevan Qt:n kehitysyksikön tilaa käsittelevään ketjuun kirjoittanut Schmidt kertoi kuulleensa luotettavalta lähteeltä, että Qt:sta vastaava Sebastian Nyström on saanut ohjeistuksen etsiä alustariippumattomalle kehitysympäristölle ostajaehdokas.Qt siirtyi Nokian omistukseen vuonna 2008 norjalaiselta Trolltechiltä. Windows Phone -strategian takia kehitysympäristö on muuttumassa yhtiön kannalta tarpeettomaksi.

Phoronixin Michael Larabel kertoo kuulleensa vastaavaa muualta jo aiemmin. Hänen mukaansa Nokia suunnittelee myyvänsä kehitysympäristön vasta Qt 5.0:n valmistumisen jälkeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

ep_
ep_

1

Jollaa varmaan kiinnostaisi, mutta taitaa Jollalla resurssit olla vielä ainakin nyt esteenä.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

2

Niin onhan tämä kilpailijoiden aseistamista ohjelmointikielellä jolla ei tee mitään. Sinänsä olisi looginen vaihtoehto myydä mutta Qt straterginen komponetti ja parempi olisi vain hidastaa Qt:n kehitys minimiin ja pitää Qt itsellään. Jos myydään niin mitä ostaja tekee? Kuitenkaan Qt ei ovi sulkea ja Qt säilyy joka tapauksessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja