Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gartner: puhelinten myynti laski, kuluttajat odottavat uutta iPhonea

10
Matti Vähäkainu

Gartner: puhelinten myynti laski, kuluttajat odottavat uutta iPhonea
Tutkimusyhtiö Gartner kertoo uusimmassa raportissaan viime vuosineljänneksen heikentyneestä matkapuhelinmyynnistä. Vuoden toisella neljänneksellä matkapuhelinten myynti tipahti kappalemääräisesti noin kahdella prosentilla. Gartnerin mukaan tämä johtuu siitä, että kuluttajat odottavat tulevan sukupolven älypuhelimia.

Samsung vahvisti asemaansa suurimpana matkapuhelinvalmistajana vahvalla Galaxy-sarjan myynnillä. Yhtiön matkapuhelinmyynnistä puolet oli älypuhelimia ja odotukset rikkonut Galaxy S III:n myynti entisestään paransi tilannetta. Applen myyntimäärät kasvoivat vuoden takaisesta, mutta uutta iPhonea odottavat saivat myynnin tippumaan edellisneljänneksestä.

Nokian tilanne heikentyi älypuhelimissa Lumia-puhelinten vaikean tilanteen takia. Samaan aikaan Nokia onnistui kuitenkin pitämään pintansa peruspuhelimissa ja kasvattamaan myyntiä edellisneljänneksestä. Yhteenlasketut myyntimäärät pienenivät kuitenkin liki 15 prosentilla, joka näkyi tappioina.


Gartner arvioi, että Applen kohdalla kolmas vuosineljänneskin voi mennä yhtiön aiempiin huippumyynteihin nähden vaisuisti, kun kuluttajat odottavat mahdollisesti neljänneksen lopulla saapuvaa uutta iPhonea.

Uuden sukupolven puhelinten saapuminen seuraavalla neljänneksellä vauhdittanee myynnin älypuhelinten avulla jälleen kasvuun.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

PJL78
PJL78

2

Mulla hajos lasi N9 puhelimesta, olisin ostamassa puhelinta, joka kynenee olemaan yhtä hyvä tai parempi, päädyin N9:iin.

Syy: Ei ole helpompaa puhelinta samoilla ominaisuuksilla olemassa.


Olisipa Jollan MeeGo yhtä hyvä.

iPhonea en ymmärrä, ainakaan nykyisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

3

@1

Niin minäkin.

Gartnerin mukaan tämä johtuu siitä, että kuluttajat odottavat tulevan sukupolven älypuhelimia.

Uutisessa Gartner uutisoi asian oikein, mutta Matti päätti vääristellä asiaa otsikossa. Syy siihen on.....?

Vastaa
PJL78
PJL78

5

Jolla mullekin, jos tulee myyntiin vuoden sisällä! Ja olen valmis maksamaan siitä enemmän kuin muista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

6

Just. Ihan vaan pelkän iPhonen takia myynti laskenut... Eihän se nyt ole edes mahdollista tämän sivuston mukaan, että jotkut odottaa jollaa ja jotkut WP kasia jne., vaan KAIKKI odottaa vain ja ainoastaan uutta iPhonea. En tajua mikä hiton messias tuo iPhone oikein suurimmalle osalle saiteista on. Luuri muiden joukossa, eikä yhtään sen enempää eikä vähempää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

"En tajua mikä hiton messias tuo iPhone oikein suurimmalle osalle saiteista on. Luuri muiden joukossa, eikä yhtään sen enempää eikä vähempää"

Mainosrahoitteiset saitit saavat rahaa silmäpareista, silmäpareja saadaan otsikoilla, räväkät ja kiinnostavat otsikot toimivat parhaiten. iPhone on brandi jolla saadaan eniten huomioarvoa.

Ei se nyt ihan luuri muiden joukossakaan ole. Luuri joka aikaansai murroksen. Luuri, joka on muuttunut harvinaisesta statussymbolista selvästi myydyimmäksi yksittäiseksi älypuhelinmalliksi, ainakin länsimaissa. Monilla sellainen on ja loputkin sen tuntevat. Nimeltä ja ulkonäöltä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@7

"iPhone on brandi jolla saadaan eniten huomioarvoa."

Pitkälti näin, mutta osittain olen erimieltä. iPhone ei ole vain huomiota herättävä brändi, vaan monin paikoin synonyymi high end -älypuhelimelle. Sen näkee tässäkin asiassa: Gartner puhuu tulevan sukupolven laitteista, teknologiasaitit näkevät tämän synonyyminä uudelle iPhonelle. Ei tarvitse puhua iPhonesta, että voi sanoa iPhone.

Ja ei iPhone tosiaan ole vain puhelin muiden joukossa. Kannattaa kirjoittaa googleen "smartphone" ja "iPhone" ja katsoa, kumpi palauttaa enemmän hakutuloksia...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
"Gartner puhuu tulevan sukupolven laitteista, teknologiasaitit näkevät tämän synonyyminä uudelle iPhonelle"

Ainakin tällä saitilla uutisen teksti oli juuri kuten Gartner raportoi. Otsikko erosi siitä jonkun verran, mutta molemmat otsikon lauseet löytyvät Gartnerinkin raportista. Ne on vain nostettu eri kohdista ja ovelasti jätetty yhdistämättä toisiinsa, "jätetty lukijalle". Vaikuttaisi siis perinteiseltä huomiota hakevalta otsikoinnilta eikä väärinymmärrykseltä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

10

@9 Monilla jenkkisaiteilla ym. uutisointi on poikennut Gartnerin raportoimasta siten että iPhonen odottamista on korostettu huomattavasti enemmän kuin aihetta (raportin mukaan) olisi. Mutta toki tuo klikkausten hakeminenkin on suuri tekijä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja