Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ja 21 muuta yritystä yhteistyöhön sisätilanavigoinnin puolesta

6
Matti Vähäkainu

Nokia ja 21 muuta yritystä yhteistyöhön sisätilanavigoinnin puolesta
Nokia on tänään kertonut sisätiloissa tapahtuvan navigoinnin kehittämiseen tarkoitetun allianssin perustamisesta. In-Location Alliance koostuu 22 teknlogiayrityksestä, joihin lukeutuu Nokian lisäksi muun muassa Samsung, Sony ja Qualcomm.

Allianssin tähtäimenä on kehittää sisätilanavigointiin entistä tarkempia, vähävirtaisempia ja helppokäyttöisempiä ratkaisuja. Tärkeinä ajatuksina pidetään avoimia rajapintoja ja standardikeskeistä näkemystä, joiden avulla samaa järjestelmää pääsee hyödyntämään useat toimijat. Toteutus tulee hyödyntämään langattomia Bluetooth 4.0- ja WiFi-teknologioita.
Ensimmäiset ei-kaupalliset versiot on tarkoitus toteuttaa vielä tämän vuoden aikana, mutta ensimmäisiä kuluttajatoteutuksia joudutaan odottamaan ensi vuoteen. Varsinaista läpilyöntiä sisätilanavigoinnille odotetaan vasta muutamien vuosien päästä.

Muun muassa Google ja Nokia ovat jo aiemmin esitelleet ensimmäisiä sisätilanavigointisovelluksia.

Kommentit (6)

monkiKIKI (vahvistamaton)

1

eihän tuossa oo mitään järkeä sisätilanavigointissa. ENTÄS JOS JOKU ROSVO KÄYTTÄJÄ SITÄ JOHONKIN RYÖSTÖÖN JA SITT TIETÄÄ MISTÄ ON HELPOMPI POISTU/LÄHTEÄ! :D en kyllä keksisi tollaista tuon aika tuhlausta NOKIALLE. NOKIA PITÄÄ keskityä WP8 PUHELIMEEN JA MUIHIN JUTTU.

Vastaa
pentsu
pentsu

2

Ja hei, entäs sitten ulkona? Pakoauton kuskilla on reitti heti selvillä. Ei muuta kuin naviin nopein reitti Copacabanalle!

Kyllä pitäis koko gps ja glonass lopettaa!

Vastaa
Phiideer
Phiideer

4

@3
Ehkeivät tiedä tai sitten kyseinen tekniikka ei täytä kriteereitä. Vaikea sanoa kylläkään tuon uutisen perusteella. BT:hen ja WiFiin perustuva ratkaisu on lähtökohtaisesti helppo ja edullinen implementoitava rauta-tasolla; tosiaan, en osaa sanoa, tartteeko tuo IndoorAtlas mitään erityistä piiriä tai sensoria.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

5

Loistava idea, jos vaan joskus tulisi valmiiksi. Nokialla on tätä lupailtu jo monia vuosia, mutta kehitystä ei tunnu tapahtuvan.
Apple varmaan ottaa sitten rojaltit, kunhan on valmis.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@4
Mitä uutisista oon ymmärtänyt, niin IndoorAtlas ei tarvi kuin digitaalisenkompanssin kännykkään eli siis toimii samalla sensorilla... Sen lisäksi navigointiohjelmaan tarvii tietenkin paikottaa halutut sisätilat.

Erona siis se, että ei tarvi joka paikkaan alkaa vetään WLAN tai BT tukiasemia sisäsuunnistuksen takia...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja