Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kamerapomo: "PureView ei ole mikään yksittäinen ominaisuus"

18
Teemu Laitila

Nokian kamerapomo: PureView ei ole mikään yksittäinen ominaisuus
Nokian kamerakehityksestä vastaava johtaja Damian Dinning on ottanut Twitterissä kantaa äskettäisten Nokia-vuotojen synnyttämään keskusteluun. Eilen julkisuuteen tullut huhu Lumia 920 -mallin PureView-kamerasta on saanut liikkeelle paljon spekulaatiota siitä, millaisen PureView-kameran Nokia huomenna esittelee. Lähes varmaa kuitenkin on, että 808 PureView -mallin tapaista jättiläissensoria laitteessa ei tulla näkemään.

Nokian Dinning valottaa twitter-viesteissään yhtiön virallista kantaa PureView-nimen merkityksestä. Dinningin mukaan PureView ei tarkoita pelkkää pikseleiden määrää. Se mikä merkitsee, on miten tarjolla olevia pikseleitä, optiikkaa ja kuvankäsittelyä käytetään yhdessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.
Dinningin aiemman tweetin mukaan PureView-kamera yhdistää uutta laitteistoa sekä parempia ohjelmistoja, joilla saavutetaan markkinoiden paras kuvanlaatu.Nokia-johtajan kommentit tuskin hillitsevät villinä käyvää spekulaatiota, mutta onneksi virallinen julkistus on vain runsaan vuorokauden päässä, jolloin saadaan toivottavasti nähdä myös ensimmäiset esimerkkiotokset uudesta kamerasta.

Dinningin tweeteistä uutisoi ensimmäisenä The Verge.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

3rd_party
3rd_party

1

Vähän haiskahtaa siltä, että Nokialta on tulossa huhuttu 8 Mpix "pureview"-kamera. On se vaan hämmentävää, jos ko. firma ei oikeasti halua pelata vahvuuksiensa varaan (niiden harvojen, jotka ovat saaneet aikaan erittäin positiivistä näkyvyyttä). Tai ehkä WP ei vaan taivu tukemaan 808:n kaltaista pureview:tä, ja Nokia joutuu siksi turvautumaan tällaisiin purkkavirityksiin.

No, mutta ehkäpä en tuomitse Nokiaa ihan vielä. Annetaan sille nyt vielä yksi päivä aikaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekkapuupää (vahvistamaton)

2

Jos Dinning on ollut mukana uusien Lumia puhelinten kameran teossa niin on varmasti hyvä lopputulos :)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Huomenna on Nokian tärkein päivä. Mikäli huominen menee penkin alle, ei uusia mahdollisuuksia enää tule vaan silloin voidaan sanoa, että se oli siinä.

Sieltä pitäisi tulla kelvollisella kameralla oleva (8mpix riittää oikein hyvin jos kaiki muu on ihan pirun hyvin optimoitu) puhelin, jossa vähintään 4.3" ruutu HD resolla, tehokas prossu ja riittävästi muistia.

Tämän lisäksi luurin pitää olla ulkoisesti laadukas ja mitoiltaan kilpailukykyinen (ei kuten nykyiset, että painoa on yli 160g, kun kilpailijat menee 130g painollaan. Luurin pitää myös olla ulkomitoiltaan paljon pienempi kuin nykyiset möhkäleet, muuten ei ole ostaia, kun pääsevät pitelemään vertaillesssa kilpailijoiden laitteita hyppysissään).

Tämäkään ei vielä tule riittämään vaan lisäksi paljon on MS:n harteilla, eli mitä kaikkea tuohon WP8:iin onkaan saatu mukaan.

Toivon parasta Nokialle, mutta kyllä pitää niin monen asian mennä nappiin, että kovasti epäilen onnistumista.

Vastaa
Raidhaad
Raidhaad

5

kahdeksan megapixeliä ei riitä mihinkään kun kyse on pureviewstä, häviötön zoomi? joo tehdään Kahdeksasta yhden megapikselin kuvia.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Tai ehkä WP ei vaan taivu tukemaan 808:n kaltaista pureview:tä, ja Nokia joutuu siksi turvautumaan tällaisiin purkkavirityksiin.


WP8-puhelinten rauta ei taivu tohon, sillä S4 tukee vain 20 megapikselin kameroita ( http://www.qualcomm.com/chipsets/snapdragon ). Niin kauan kun Qualcomm jatkaa ainoana Windows Phone -rautavalmistajana, ei muutosta ole tod näk luvassa. Ja myös monissa muissa jutuissa mennään Qualcommin ehdolla, joka vastaavasti rajoittaa WP-luureissa kilpailua rautaominaisuuksien osalta.

Eli Nokia tarvitsisi puhelimeen omaa järjestelmärautaa ja kameraohjelmiston, jotta tuon 808:sta tutun Pureviewin saisi WP8-puhelimeen.

Vastaa
ep_
ep_

7

Jep. Huominen on Nokian tärkeä ja ratkaiseva päivä. Mikäli kuitenkin vuodot pitävät kutinsa, ei Nokialla pitäisi olla suurempaa huolta. Varsin vakuuttavia ovat nuo vuodetut laitteet. Voisimpa itsekkin harkita hankkivani jomman kumman vuodetuista Lumioista (mutta kuitenkin on nyt jo hyvä puhelin, niin en tarvitse nyt uutta).

Kunhan eivät vain "tahraa" Pureviewin mainetta huonolla Pureview-puhelimella. 8mpix on todellakin riittävästi, mikäli se tosiaan tuottaa hyvää jälkeä.

Ohimennen mainiten kiinalainen WPDang niminen sivusto on julkaissut kuvan, jossa Nokian Lumia-puhelimen alla näkyy hieman tabletin näyttöä, jonka näytöllä näkyy Win8 (Näytöllä tiiliseinässä näkyy "Desktop"-tiili, RT:ssä sellaista ei kai pitäisi olla). Tähän WPDangin vuotoon kuitenkin kannattaa suhtautua vähintäänkin epäillen.

Vastaa
Raidhaad
Raidhaad

13

@6 ihme tollain teksti tuol snapdragonin sivuilla up to 20mpx..ihan kun prossu voisi kertoa kuinka raskas softa kenenkin kamerassa on. Jos 1.3Ghz symbian prossu+kameralla oma prossu siihen pystyy miksei tollainenkin hirmu prossu

Vastaa
Agent_007
Agent_007

14

Lainaus:

@6 ihme tollain teksti tuol snapdragonin sivuilla up to 20mpx..ihan kun prossu voisi kertoa kuinka raskas softa kenenkin kamerassa on. Jos 1.3Ghz symbian prossu+kameralla oma prossu siihen pystyy miksei tollainenkin hirmu prossu


Tuo megapikseleiden määrä ei ole juurikaan suorittimen kellotaajuudesta kiinni (mahdollinen kuvan jälkikäsittely kyllä nopeutuu nopeamman suorittimen avulla), vaan tuon ARM-arkkitehtuurin rajatusta IO-kapasiteetista.
http://www.eetimes.com/design/embedded/...ce-applications

Eli jos haluaisi tuon 808:n Pureviewin WP8-luuriin niin tarvitaan joko ulkoinen piiri tuon kameran hoitamiseen tai uusi SOC-toteutus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
käyttäjä1981 (vahvistamaton)

15

Nokian selitykset alkaa jo ennen kuin tuotetta on edes julkistettu. Siinä tulee siis olemaan joku onneton tavallinen kamera, ja PureView-brändi vesittyy ennenkuin pääsi vauhtiin edes.

Vastaa
Robustus
Robustus

16

Kuten tuolla toisessa ketjussa muutama päivä sitten totesin, ei Elop anna Nokian julkaista täysimttaista PureView'ta Lumiassa, koska se nostaisi Nokian suosta ja torppaisi Microsoftin valtausaikeet Nokian suhteen. Osakkeen hinta lähtisi raketin lailla nousuun. Jos Nokia pettää nyt ja julkaisee jonkin vale-PureView'n, romahtavat kieli pitkällä puhelinta odottaneiden toiveet ja pettymys tulee olemaan ennennäkemättömän tuhoisa. Nokian kurssi sukeltaa, ja Microsoft ilmaantuu pelastajaksi. Eiköhän sitten nopeasti jo saadakin täysi PureView uuteen Microsoft Lumia -puhelimeen.

Rukoilen että olen väärässä! Tänä iltana se nähdään.

Vastaa
Raidhaad
Raidhaad

17

@14 millä tota IO kapasiteettii mitataan? Tämä nyt tietty spekulointia kun ei edes tiedätä tulevan kännykän prosessoria. Mutta outoa että koodinimi oli "phi" eikä vaikka "theeta" kahdeksas kirjain kreikkalaisissa :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja