Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Lumia 920 -lippulaivamalli julki

127
Matti Vähäkainu

Nokian Lumia 920 -lippulaivamalli julki
Nokia esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uuden Lumia-lippulaivamallin. Nokia Lumia 920 -mallinimeä kantava laite ehti vuotaa jo useaan otteeseen, mutta vihdoin varmuus myös laitteen sisuksista selvisi.

Lumia 920 -mallin odotetuin ominaisuus on tietysti kamera, jota on odotettu jo Nokia 808 PureView -mallista lähtien. PureView-tekniikka on vihdoin tuotu myös Lumia-mallistoon. Uutuus tukee myös langatonta latausta ja PureMotion HD+ -näyttötekniikkaa.

PureMotion HD+ -tekniikan taustalla on Nokian mukaan kirkkain ja nopeavasteisin teräväpiirtoinen IPS LCD -näyttö. Näyttöä pystyy lisäksi käyttämään hanskat kädessä.

808 PureView mallista poiketen puhelimen sensori tuottaa 8,7 megapikseliä. Tämä tarkoittaa, ettei 808:n kaltaista zoomia nähdä Lumia-mallissa. Puhelimesta löytyvä "kelluva linssi" mahdollistaa kuitenkin optisen kuvan vakaamisen.

Nokia Lumia 920 on varustettu 4,5 tuuman kosketusnäytöllä sekä 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuorittimella. Nokian puhelimen alustana toimii Windows Phone 8, joka oli tietysti selvää. Puhelimen akkukapasiteetti on 2000 milliampeerituntia. RAM-muistia laitteessa on gigatavu ja tallennustilaa 32 gigatavun verran.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (127)

Anonyymi käyttäjä
niksinen (vahvistamaton)

4

Osakkeen hinta taas pian alle 2 euroa... voisin vaikka ostaa koko firman.

Vastaa
jkij
jkij

5

voi vitsi. housut putoo ku on liikaa painoa housuissa. Siitä taitaa tulla nää kaduilla kulkevat lökäpöksyt.

Vastaa
pcnero
pcnero

6

Nyt on Nokia todellakin satsannut. Langaton lataus on kotona työpöydän ääressä EHDOTON plus. Todellakin täyttää odotukset ja vähän enemmänkin tämä puhelin.

Vastaa
jonzee
jonzee

10

Näyttö on juuri sopivan kokoinen ainakin minulle :) Täyttä Pureview kameraa en odottanutkaan näkeväni Lumiassa ainakaan vielä. Ainoa mitä olisin vielä halunnut olisi ollut neliydinsuoritin, mutta eiköhän tämä hankintaan mene :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
zemmosta (vahvistamaton)

13

Hyvä että älysivät jättää 41 megapikselin sensorin, johon ei minkään pienen linssin tarkkuus riitä, pois tästä luurista.
Lisäksi dynamiikka oli huono 808:n kuvissa, kirkkaat alueet olivat puhkipalaneita.
Muuta hyvää nyt ei tästä uutisesta tulekaan mieleen...

Vastaa
ep_
ep_

14

Nokia melkein 15% pakkasella.

Nokia julkaisi myös tuon 820:n. Siinä on irroitettava takakuori. Kuoria on kolmenlaisia. Tavallisia, suojaavia ja sellaisia, jotka lisäävät langattoman latauksen myös 820:aan.

Vastaa
delic
delic

15

Painaako toi luuri todellakin 185 grammaa minkä luin tuolta toisaalta, huh huh.

Osake on muuten jo -15%

Vastaa
Zaggy
Zaggy

20

Kameran ominaisuudet todellakin ovat aivan hulppeat! Etenkin vertailu Galaxy S3:seen oli erittäin hienoa katseltavaa. Ativ taas on enää pelkkää historiaa. Siitä puhelimesta tuskin kukaan tulee enää edes puhumaan Lumia 920 jälkeen. Nyt mentiin kerralla ohi!

Vastaa
arivesa
arivesa

21

Onko tuo punainen "Apple-muotoiltu" pyöreänurkkainen se halvempi 8xx?
Näyttää järkevämmältä,kun mitään sisältämättömät kulmat eli turhat paarlastit on jätetty pois.Vai toisinpäin,tuo viherkeltainen?

Ominaisuudet vaikuttaisivat ~ajantasaisilta,mikäli myös arjessa toimii.
Ei noilla muita kaadeta,ehkä kuitenkin alamäki oikenee jos myös hyllyyn saavat ennen joulua.
Paljon "analyytikkojen" spekuloimista tableteista ei siis mitään?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

Osakkeet lähti myyntiin juuri äsken, jäänpähän pikkuisen voitolle.

Eli tässäpä oli tämä taru. Eivätpä olisi voineet enää pahemmin munata tätä hommaa!
-Vai että luuri painaa 185g.. Voi jeesus sentään! Nykyinenkin Lumia aiheutti luotaantyntävän tunteen viimeistään kun sen nosti käteensä juuri tuon päinon takia. Ja mitä enemmän räpläsi, sitä enempi työnsi luotaan..
-Todella huippu Purewiev jutska.. Voi tana sentään..
-Ainoa positiivinen asia tänään oli tuo hanskat kädessä käyttö, mutta siitäkään ei ole isoilla markkinoilla mitään hyötyä:)
-Langaton lataus on jo vanha juttu , kuten oikeastaan kaikki tuossa esitellyt "Innovaatiot". SGS3 tuli jo ja siinä on kaikki sama ja enemmänkin, ainoastaan tuo hanskat kädessä käyttö puuttuu. Ja jos jokin pikkuseikka ei ole valmiina, niin marketista löytyy.
-Muut markkinoi tutkitulla tiedolla, niin Nokiapa repäisi tänään ja kertoi, että heidän mielestään näyttö on nopein matkapuhelimista löytyvä. VAi että heidän mielestään:)

Nyt mennään vauhdilla alle euron (ennen helmikuun loppua). Siinä vaiheessa pulju menee kaupaksi. Onkin näppärä ilmoittaa yritysostosta seuraavassa yhtiökokouksessa. Voi änkyrä mitä toilailua..

Ei vaan voi keksiä yhtään syytä miksi moisen tiiliskiven ostaisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
osteriossi (vahvistamaton)

23

Voi voi voi NOKIA suuri pettymys. toi ei pärjää millekään ilman ihmeitä. samsung julkaisi ativ s ja sitt galaxy note 2 niin ei se tuu pärjää. htc julkaisee kohta pari puhelinta ja iphonen "5" saata tulla, niin nokia on mennyttä. mutt toi langaton lataus oli aika "jännä", mutt puhelimmen osalta olen pettynyt. 8,7 megapikseliä? ei millään pahalla mutt kamerassa ei oo yhtään "jännä", "hieno" kaikissa puhelimessakin löytyy 8-12 mp niin harmi. 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritti niin se on aika :/. jopa SAMSUNG GALAXY CAMERA ON NOPEAMPI. eli nokia peli on pelattu R.I.P. NOKIA. OSAKEET ON VITTUN HALPOJA , EI HELVETTI. KATOTAAN MITEN KÄY :). KYLLÄ SGS3,GALAXY NOTE 2 ,HTC ONE X, SONY EXPERIA T, LG, JA ATIV S OVAT KOVAT KILPAILIJAT KAIKKISSA NIISÄKIN LÖYTYY NFC SIRU. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Janippala (vahvistamaton)

25

Mahtavaa! Nyt kun vielä tulisi äkkiä saataville, ei malta odottaa. Vielä tabletti ja pöytäkoneeseen win8 nii kyllä kelpaa. :)

Vastaa
aj84
aj84

26

Mikä tässä luurissa nyt sitten on vikana ? Joka paikassa uutisoidaan vähän erillä tiedoilla, kun IL mainostaa 920 olevan neliydin ja täällä sanotaan että tupla ydin ? Ota tästäkin nyt sitten selvää. Siinä olen samaa mieltä että Vita eiku Ativ ei tämän jälkeen nappaa, taisi olla Samsungilta virhe liike.

Vastaa
delic
delic

28

No ainakin se on varmaa, että nokialla on ne markkinoiden kiinnostavimmat WP8 luurit, onhan tämä aivan eritason luuri ku samsungin esittelemä, mistä nyt ei varmaan paljo jälkeenpäin puhuta ja jos se htc:n kuva oli aito niin tuskinpa siitäkään.

Nyt kaikki on kiinni siitä, että miten markkinat ottaa vastaan WP8:n, onko siinä jotain niin erikoisen hyvää, että tähän mennessä WP7:n ohittaneet haluavatkin WP8, eikä iPhonea tai androidia.

Totuus on vain se, ett mobiilimarkkinoilla pärjääminen tänäpäivänä on todella todella hankalaa, koska on jo 2 niin isoa ja kehittynyttä alustaa, eikä kyse ole niin paljoa siitä luurista.

Nokia toi tänään hyvän tuotteen, mutta kuten osakekin sanoo, onko näillä sitten kilpailemaan ja muuttamaan nokian suunta. Hirveä hehkutus ja hype ollut päällä ja Eloppikin meni tänään vielä heittämään lisää hypeä sanomalla, että tulette hämmästymään.

Ei tässä nyt niin hämmästyneitä kyllä olla tai mitenkään WOW fiiliksillä, hypeen nähden melko laimea esitys ja sellainen, että tässäkö tämä oli.

ja edelleen toi luurin paino on kyllä jotain todella käsittämätöntä.

Mikä muuten oli tämä nokian, saatavilla loka-joulu? eikö tästä olla nokiaa nimenomaan moitittu, nyt annetaan siis tommone pyöreä 3kk aika, että silloin tulee. Tainnu siinä välissä jo monet napata iPhone 5:n ja sgs3:n taskuunsa, kun ei ole mitään varmaa päivää tai edes kuukautta.

Niin ja se tulee myös iskemään nokiaa vastaan, että kamerassa on vain se 8megapixeliä, vaikka se ei mitään kerrokkaan mistään, mutta niin hyvin on aivopesty speksikuolaajat, että se on jo välitön miinus niiden silmissä.

Vastaa
HHenkka
HHenkka

29

Jarissimo ota huomioon, että on mitoiltaan myös hieman isompi puhelin eikä mikään pienin. Mielummin hyvä näppituntuma, kuin lelulta tuntuva kapistus kädessä. Ja 185g, jos siitä sun ranteesi jo venyy, niin suosittelen aamuisin kaurapuuron syömistä.

Vastaa
Tekarit
Tekarit

30

@23

Oletko koskaan tutustunut kameroiden tekniikkaan? Myös muuta asiat kuin megapippelit vaikuvattavat kuvien laatuun.

Vastaa
aj84
aj84

31

Täällä myös kannatetaan sitä että pitää sen puhelimen paina jotain ettei ihan lelulta tunnu. Ainakin iPhone 4S 64gb on käteen juuri oikean painoinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

32

@28

"Totuus on vain se, ett mobiilimarkkinoilla pärjääminen tänäpäivänä on todella todella hankalaa, koska on jo 2 niin isoa ja kehittynyttä alustaa, eikä kyse ole niin paljoa siitä luurista."

Totuus on vain se, että jonain päivänä nämä kaksi suurta ja kehittynyttä ovat samassa tilanteessa kuin symbian, mutta wp ei ole kyllä se syrjäyttäjä.

Mutta kyllä tämä 920 on seuraava puhelin.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

36

@33 Aikas hyvä "onnettomaksi" 8 Megapixelin kameraksi, jos tuo vakaus tosiaan toimii noin mallikkaasti.

Ps. Olin oikeen positiivisen yllättynyt kun kurkkasin tuon YuoTube klipin kommentteja.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

37

@29 Ei tuo nyt paino itsessään minua rasita, mutta ei vaan tupaa esim lenkillä olemaan mikään kauhean kätevä tuollainen pikkaisen vajaa 200g kapula! Farkun taskussa vielä menee, mutta johonkin lenkkivaatteisiin kun laittaa niin on reippaamman lenkin jälkeen mustelmilla kun tuommoinen hakkaa ja heiluu taskussa (käsivarsikoteloonkaan en enää noin painavaa laittaisi).

Nykyisin minulla on sgs3, eikä se todellakaan tunnu lelulta, sillä se hiuksen ohut takakuorihan on kiinni tuevasti siinä muussa luurissa (irrallaan toki tuntuu plektralta, mutta paikallaan ollessa ei). Ja yleensä tuppaan kantelemaan puhelimia yhdessä osassa:) Se painaa 133g, mikä oli itselleni ihan se yläraja ja tuosta olleella kokemuksella tulee olemaankin ylärajana (toimii vielä, muta painavampikaan ei saa olla).

Ja minusta tuo osompi puhelin määrite kuuluu myös tuohon nykyiseen luuriini (suurempi näyttö, suurempi akku yms..).

@27 On toki, mutta demossa olleita rukkasia ei ihan jokaisessa kolkassa tarvitakaan:) Tuo on toki minusta tämän illan paras julkistus (hypeen verrattuna tosin todella laiha).

@24 Olen Persusuomalainen ja ylpeä siitä:) Pessimisti en tunnusta olevani vaan realisti. Pessimisti ei usko, että asiat voi mennä hyvin. Minusta SAmsungilla tulee olemaan oikein hyvät tulevaisuuden näkymät ja jotta minua ei heti teilattaisi Perkoksi (Peruskorealaiseksi), niin uskon myös Jollan nopeaan nousuun, jota toivonkin täysin voimin..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yeaaap (vahvistamaton)

40

"Nokia -12,95%"
Porukka ei kyllä tunnu olevan tyytyväinen yhtään mihinkään odottaa aina sitä jotain "wow-efektiä", mutta ei itsekään oikein tiedä, mikä sen sitten tekisi. Ei sille puhelimelle taikatemppujakaan voi opettaa. Nyt Nokia esitteli puhelimen, joka on nykyaikainen sekä raudan, että käyttiksen osalta. Lisäksi on ominaisuuksia, joita ei löydy joka luurista: kameran kuvanvakain, käyttö hanskat kädessä, langaton laturi ja 768p näyttö. Ainut mikä itseä jäi harmittamaan oli ettei julkaisupäivää ja hintoja kerrottu, rahat olisi ollut jo kädessä!

Ja vielä ajatusleikkinä, jos Apple ensi viikolla julkistaisi (leikitään, ettei tätä Nokia-tilaisuutta ollut) nämä luettelemani kameran kuvanvakaimen, käytön hanskat kädessä, langattoman laturin ja 768p näytön omaan luuriinsa, olisi sitä taas palvottu niin maan perkeleesti ja kehuttu kuinka se osaakaan innovoida niin upeasti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

41

Itse uutiseen. Ihan hyvältähän tuo näytti ainakin esittelyvideolla, en tiedä mitä pörssit oikein odottivat jos tämäkään ei riitä. Hyvää tekniikkaa ja ekosysteemiä rakennetaan monella eri tavalla. Juuri näin pitääkin.


@34
Syitä on varmasti monia, mutta esimerkiksi Samsungin WP8-puhelimessa on 4.8" näyttö ja painoa 135g. Nokiassa on omat etunsa, mutta moni varmasti punnitsee tarkkaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

42

@34 Huono syy.. Kilpailijoilla on suuremmat näytöt ja suuremmat akut ja silti laadukkaan oloiset luurit, jotka painaa paljon vähemmän (SGS3 ja HTC One X). Jos jollekin SGS3 tuntuu kädessä rimpulalta (ihmettelen..) niin HTC:n One X tuntuu varmasti jämäkältä ja silläkään ei ole painoa kuin 135g (tai jotain sellaista)..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

44

@41
Pörssit ja myös esim minä odotimme varmasti edes jotain uutta! Ei todellakaan riitä tuommoisen suunnan vaihdoksen jälkeen, että tehdään jotain yhtä hyvin (tai lähes yhtähyvin) kuin muut.

Nokia itse hypettää ja kertoi suunnan muutosken tehtyään, että WP:n kelkassa voi erottua paremmin.. No mutta kun ei vaan erotu. Ei jumalauta riitä, että osaa tehdä erivärisiä luureja, kyllä sen osaa halutessaan tehdä kaikki muutkin.

Videokuvanlaatu on tuon kuvanvakaimen ansiosta laadukas, mutta olenko todellakin ainoa, jota häiritsee noissa ulkona otetuissa hämäräkuvissa piiiiiitkä valotus, jonka ansiosta kaikki muu paitsi edessä oleva nätti typy on viiruna? ja siis miten ihmeessä tuo tehdään.. Ei meinaan ihan aikuisten oikeasti tule olemaan käytännössä tnoin tarkkaa tyttöä etualalla jos kaikki muu kuvassa on tuollaista sotkua..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekkapuupää (vahvistamaton)

46

Niin ne on ne suomalaiset kaikkein negatiivisempia Nokiaa kohtaan, tutkittu juttu. Esim. jos suomi on häviimässä lätkä matsiakin niin eikus telkkari kiinni ja murjottaa ja vannotaan että "Jukka jalonen ulos ja että Suomi on *askin maa ikinä!!" Sama pätee Nokiassa, ennen niin ylistetty ja nyt vihattu. Yleistän kyllä hieman tässä :)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

47

@45 Puusilmä..HUOH.. No osasyitä on siinä tapauksessa yhtä monta kuin on puhelimessa osia.. Olipahan järkevä kommentti. Kaikki osat siis syyllisiä tuohon painoon oman painonsa verran..:)

Vastaa
delic
delic

48

@40 "Ja vielä ajatusleikkinä, jos Apple ensi viikolla julkistaisi (leikitään, ettei tätä Nokia-tilaisuutta ollut) nämä luettelemani kameran kuvanvakaimen,"

IPhoneen tuli kuvanvakain vuosi sitten...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yeaaap (vahvistamaton)

49

@44 Kerro nyt ihmeessä sinäkin mitä se "jotain uutta" tarkoittaa? Mitä ominaisuuksia haluat?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Loistavaa! (vahvistamaton)

50

"Hyvä että älysivät jättää 41 megapikselin sensorin, johon ei minkään pienen linssin tarkkuus riitä, pois tästä luurista."

Heheheh! vai ei! Otapas taas seuraavaksi selvää ennen kuin kirjoitat. Avaa alla olevata linkistä täydellä resoluutiolla kuvattu Nokia PureView 808 otettu kuva ja tsekkaa siitä vaikka yksittäisten kukkien varressa oleva nukka! Kyllä piirtää! Itse asiassa kameran kennon + linssin erotuskyky on suurempi kuin lähes missään jäjestelmäkamerassa - ehkä Nikon D800E:tä lukuun ottamatta! http://masters.galleries.dpreview.com.s...%2bCmRKmG8tI%3d

http://www.dpreview.com/galleries/revie...-review-samples

Vastaa
jonzee
jonzee

51

Ööh siis puhelinta pystyy käyttämään käsin... Eihän se tarkoita että tässä on resistiivinen näyttö? EIHÄN?
Vai onko Nokia onnistunut tekemään kappasatiivisen näytön hanskakosketuksella? :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

52

@40
Kuvanvakauttimesta olisin voinut vähän hehkuttaakin, siistiltä se vaikuttaa Nokiassakin. Langaton lataus on nähty ainakin viidessä Palm-mallissa pari vuotta sitten. Muut mainitsemasi olivat sitten aika marginaalista kamaa.

@48 "IPhoneen tuli kuvanvakain vuosi sitten"

Joo, tosin digitaalinen, joten ei käsittääkseni auta stilleissä, eikä todennäköisesti ole yhtä hyvä kuin Lumia 920:ssa.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

53

@44
En tiedä, oletko ainoa, mutta se nyt vaan on pitkän valotusajan aiheuttama efekti, että kaikki liikkuvat kohteet piirtyvät viiruina tai ainakin "tärähtäneinä". Pääkohteen tulee olla toki itse paikallaan, kun valotusaika on pitkä. Toinen mahdollisuus on tietenkin yhdistää salama pitkähköön valotusaikaan, jolloin lähellä oleva pääkohde on salaman pysäyttämänä terävä ja oikein valottunut, kun tausta on tummempi ja liikkuvat kohteet viiruna. En tosin tiedä, tukeeko tuo känny moista toimintoa, enkä edes LED-salaman välähdysaikaa tuossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

54

@47

Toistaiseksi ei ole valmistettu massattomia luureja niin kaikkien osien summa on kyseessä ja kaikki niistä on huonoja syitä 185g painoon, mutta 185g ei korreloi suoraan sen kanssa, että se olisi huono asia vaan on riippuvainen mitä sillä saa niin pelkkä painon komentointi esim. lenkkeilyssä se aiheuttaa mustelmia -> käyttäjä ei ymmärrä, että 75g olisi jo hyvä kiinnittää vyöllä/vyöhön, että massa ei pääse liikumaan hallitsemattomasti, mutta toiset taas pitävät kriittisenä rajana 133g..

Mutta Lumia 920 jälkeen minun SGS2 antero näyttää kyllä lelulta ja vaihtuu kun tämä Lumia 920 tulee saataville.

En tosin tiedä mitä markkinat odottivat.

Vastaa
HHenkka
HHenkka

55

Veikkaisin, että Jarissimo haluaisi puhelimen painavan max 100g oikeasti ja siinä olevan 50megapikselin kameran, ultra hd x11 videokuvauksella(200fps), ison näytön ja norsua kestävän puhelimen. Ai niin unohtamatta sitä 10 ydinprosessoria nestejäähyllä. Tietenkin sit siihen vielä hyvä näytti ja qwerty-näppäimistö....yms pientä...ja sit vähän vielä muuta lisää....

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

56

@49
No siinäpä se.. Ei tule juurikaan mieleen, kun tuo WP rajoittaa kaikkea tekemistä niin käytettävän raudan, kuin ohjelmiston suhteen.. eli ei vaan yksinkertaisest ivoi erottua ja innovoida vaikka juuri nuo asiat piti olla se syy MS:n leiriin liittymisessä.

Ainoa asia olisi materiaalit ja puhelimen fyysinen olemus, eli ne taipuisat vehkeet varmaan se seuraava innovaatio, eli ennen sitä on aika hankala tässä tapauksessa keksiä mitään mullistavaa.

Toki olisi voinut tuoda normaaleihin mittoihin mahtuvan puhelimen, joka esim kestäisi vettä, pölyä ja vaikka hieman iskujakin (demosivat aiemmin nano pinnoitetta). Ja akkukestolla olisi helpo rottua, mutta ei nykyisellä designilla, joka painaa jo näillä kamoilla mielettömästi.

Lisäksi ihmettelen mihin on unohtunut se asia, ettäNokialla piti ollam hdollisuus erottua myös tekemällä graafisia muutoksia, vielä ei ole näkynyt yhtäkään. Ei tietysti kannata sotkea koko palettia, mutta erottumisen kannalta olisi hyvä tehdä jotain omaa. Tosin luulen, ettei tätä mahdollisuutta ole vaan Elop puhui alussa JASKAA..

Mikäli noita Microsoftin asettamia rajoitteita ei olisi niin äsken mainitsemien asioiden lisäksi alkuperäinen Purewiev olisi ollut hyvä lähtökohta parantaa. Muutenkin ohjelmistopuolella niiden uusien innovaatioiden ja käyttöä helpottavien asioiden tekeminen olisi paljon helpompaa ja kuluttajan kannalta hyödyllisempää.

Lisäksi jotain Noten kaltaista toiminnallisuutta olisin kaipaillut, kun joku Nokiasta hieman siihen suuntaan jossakin Twitterissä vihjaili.. Oli vain turhaa huulten heiluttelua sekin..

Ja missä on se tabletti, jollaisia muut on jo julkaissut kilpaa? Parhailla / nopeimmilla menossa jo kolmas tai peräti neljäs sukupolvi. Nokialla ei vielä ensimmäistäkään.. Ne kuitenkin myyvät ihan höpelönä, ainakin Applella..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

57

Pakkohan tätä on vielä kommentoida..

@55
En ihan tuota. alle 100g olisi toivottava paino. Näytöksi riittää 4", muistilla ja muilla sisuksilla ei ole niin väliä, kunhan kokonaisuus sulava ja se pyrittäisi siihen saatavia softia piiptuilematta. Ohut se saisi toki olla (alle 1cm riittää). Akkukestoa haluasin mieluusti 3-4 päivää. Näytön tulisi näkyä auringon valossa, mutta esim värien määrällä ei merkitystä, kunhan näyttää jotakuinkin järkevältä (tarkemmat jutut sitten suuremmilla ruuduilla). Kamera niin, että saavähintään 3mpix kuvia joiden laatu on hyvä, oli päivä taikka yö (xenon salama olisi jees).

Sitten painoasiassa voisin tinki niin etä 130g hyväksytään, jos kyseessä on fyysinen qwerty (tietenkin viisi rivinen).Tämä olisi siis optimi minulle. Kiitos..:)

Vastaa
delic
delic

58

Tosiaan tänään myös odotettiin tablettia, se olisi varmaan ollut se WOW. Se olisi voinut olla sellanen ja "olishan meillä vielä tässä tämmönen, mites kilpailijoilla" juttu. Ja osakekin voisi olla aivan eriluokkaa.

Vastaa
Robustus
Robustus

59

No voihan fiddu! Mahtava puhelin, varmasti markkinoiden paras tällä hetkellä ja ensi viikollakin, mutta ei oikeaa PureView'ta, ei rich recordingia, ei häviötöntä zoomausta. Pettymyksen makua karventaa vielä sekin, että N8:aan ei vieläkään tullut sitä luvattua Belle-päivitystä. Olen sanonut, että seuraavassa puhelimessani on oikea PV ja nyt voin vielä luvata senkin, että siinä on myös tämä uusi kuvanvakain, mutta milloinkahan nämä herkut lienee saatavilla?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

60

Vaikka noin kokonaisuutena pidän julkistusta positiivisena, on pakko antaa negaa parista asiasta.

Esitykset olivat vähän huonoja ja huonosti harjoitellun oloisia. Tapahtuma olisi voinut olla tiiviimpi sekä ajaltaan että tarinaltaan.

Vaikka onkin ihan kiva että Nokia tulee Suomesta, tuotiin sitä ehkä vähän liikaa esiin USA:ssa pidetyssä, globaalille yleisölle tarkoitetussa tapahtumassa. Ihan kiva nähdä kuvia ja videota kotikaupungista, mutta vitsit kylmyydestä ja Suomen Superbowlista eivät kauheasti naurattaneet, minuakaan.

Nokia ei vieläkään ole oppinut Applelta sitä tärkeintä läksyä. Julkistukseen kuuluu hinnan ja saatavuuden julkistaminen. Ja laite on mielellään saatavilla tai vähintään tilattavissa päämarkkina-alueilla *heti*. Jos tässä nyt menee vielä monta kuukautta, kuten aiemmassa uutisessa arveltiin, on kyllä taas tehty ns. Nokiat.

Vastaa
HHenkka
HHenkka

62

@56 "Muutenkin ohjelmistopuolella niiden uusien innovaatioiden ja käyttöä helpottavien asioiden tekeminen olisi paljon helpompaa ja kuluttajan kannalta hyödyllisempää."

Nämä uudet puhelimet tulevat kommunikoimaan windows 8:sin kanssa keskenään ja siitähän puhuttiin, että ohjelmien valmistaminenkin olisi näin helpompaa.

Vastaa
ep_
ep_

63

@51
Se jälkimmäinen.

@56
Ensinnäkin Nokia halusi pitää WP:n ilmeen alkuperäisenä. Nokian omasta tahdosta siis kiinni ne muutokset. Toiseksi itelläni on Desire Z, joka painaa 180g, mutta ei se mielestäni ole liikaa.

@60
Ellei Nokia ole saanut MS:ltä mitään erikoislupia, niin puhelin tulee aikaisintaan myyntiin ensi kuun lopulla. Toivotaan siis, että Nokia on oppinut jotain ja tuo Lumiat myyntiin heti silloin.

Vastaa
arivesa
arivesa

66

@60
Oikeassa olet,luulin edellisestä opitun. Piti väkisin ahtaa Sam. ja Apple julkistuksien väliin,miksi ihmeessä,ellei tavoite ole minimoida huomioarvo ja antaa sen vähänkin vesittyä,ennen mitään myynninalkua.Ehkä ei globaalisti ehdi edes joulumyyntiin? Todella outo strategia.

Ns."markkinat" ovat tyytyneet viimeaikoina näköjään siihen,että kurssi heiluu prosentin parin verran ylös-alas,tunnin parin syklillä.
Kun kone on ohjelmoitu myymään esim.prosentin voitolla,ja samalla shorttaamaan,toiminee pumppu molempiin suuntiin.

Yli 50 mil Suomen päivävaihdolla,tullee kivat "päivärahat",hölmöiltä ovelille? Yhtiön nimi ja osakkeen kurssi lienevät sivuseikkoja tuossa.

Näytönnäppäily-hanskoja muihin on Verkkokauppakin myynyt jo ajat.
Ehkä oleelisempaa on,toimiiko koko kapula ylipäänsä pakkasessa?

Ei räjäyttänyt Noksu pankkia,tabusta ei sanaakaan.Uutiseksi aika pientä.

Vastaa
rubens1
rubens1

69

Lause tai pari:

Ensinnäkin, se että Nokian pörssi on laskussa niin sanotusti -15% antaa hieman turhan epärealistisen oletuksen siitä että sijoittajat eivät ole tyytyväisiä nokian tuotteisiin. Ennen julkistusta nokia sukelsi suomen pörssissä jo ~10%, joten julkistuksen jälkeen kurssi on sukeltanut vain muutaman prosentin lisää. Tämäkin voidaan selittää sillä että Nokia kertoi myyneensä yhteensä n. 7 milj. lumiaa yhteensä josta taas kaikki forumnerot voivat päätellä että kuluvan kvartaalin aikana Nokia on myynyt muutaman satatuhatta puhelinta (joka selittyy myös juuri sillä että kuluttajat ei osta wp 7.8 puhelimia kun tietää että uudempaa on tulossa (vrt. iphone 4s tällä hetkellä kun 5 tulee ensi viikolla)), joka ehkä hieman petti sijoittajat, mutta ei itse Tuote. Suurin pettymys kuitenkin lienee se, että nokia lupasi tuotteitaan markkinoille vasta loka-joulukuulle, mutta edelleen, tuote on hyvä.

Sen lisäksi, ihmettelen suuresti tätä kriittisyyttä 185g painoa kohtaan. Olen kännyköiden suurkuluttaja ja ostan vuosittain uuden. En ole koskaan katsonut mitä puhelin painaa. Käyttöä vartenhan se on ja käyttöominaisuudethan siinä merkitsee kun luuria ostetaan. Ihan kelvon oloinen puhelin näyttää ominaisuuksiensa puolesta olevan. Ja jos poistaa kaikki 185g:aa kauhistelevat kommentit, niin kyllähän puhelin selvästi on enemmän positiivisemman vaikutelman antanut kuin negatiivisen. ostaisin varmaan, mutta juuri hankin HTC One X:än ja sillä nyt menen ainakin vuoden, kun hyvä puhelin on.

Joten, ajatelkaapa realistisesti. Nokia antaa markkinoille hyvän vaihtoehdon kuluttajille ja kovan kilpailijan applelle ja samsungille.

Vastaa
rubens1
rubens1

70

Lause tai pari:

Ensinnäkin, se että Nokian pörssi on laskussa niin sanotusti -15% antaa hieman turhan epärealistisen oletuksen siitä että sijoittajat eivät ole tyytyväisiä nokian tuotteisiin. Ennen julkistusta nokia sukelsi suomen pörssissä jo ~10%, joten julkistuksen jälkeen kurssi on sukeltanut vain muutaman prosentin lisää. Tämäkin voidaan selittää sillä että Nokia kertoi myyneensä yhteensä n. 7 milj. lumiaa yhteensä josta taas kaikki forumnerot voivat päätellä että kuluvan kvartaalin aikana Nokia on myynyt muutaman satatuhatta puhelinta (joka selittyy myös juuri sillä että kuluttajat ei osta wp 7.8 puhelimia kun tietää että uudempaa on tulossa (vrt. iphone 4s tällä hetkellä kun 5 tulee ensi viikolla)), joka ehkä hieman petti sijoittajat, mutta ei itse Tuote. Suurin pettymys kuitenkin lienee se, että nokia lupasi tuotteitaan markkinoille vasta loka-joulukuulle, mutta edelleen, tuote on hyvä.

Sen lisäksi, ihmettelen suuresti tätä kriittisyyttä 185g painoa kohtaan. Olen kännyköiden suurkuluttaja ja ostan vuosittain uuden. En ole koskaan katsonut mitä puhelin painaa. Käyttöä vartenhan se on ja käyttöominaisuudethan siinä merkitsee kun luuria ostetaan. Ihan kelvon oloinen puhelin näyttää ominaisuuksiensa puolesta olevan. Ja jos poistaa kaikki 185g:aa kauhistelevat kommentit, niin kyllähän puhelin selvästi on enemmän positiivisemman vaikutelman antanut kuin negatiivisen. ostaisin varmaan, mutta juuri hankin HTC One X:än ja sillä nyt menen ainakin vuoden, kun hyvä puhelin on.

Joten, ajatelkaapa realistisesti. Nokia antaa markkinoille hyvän vaihtoehdon kuluttajille ja kovan kilpailijan applelle ja samsungille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
codeineee (vahvistamaton)

71

Ahti samsungin ja applen väliin? Nokiahan ilmoitti tästä ajat sitten... Nauran kyllä ihisille jotka jättävät tämän painon takia ostamatta (ja olisivat muuten ostaneet) xD 200g ei ainakaan minun menoa haittaisi, näyttääkö vaaka epäsopivaa lukua? Vai onko autossasi painoraja? Itse olen aina vihannut sitä kun puhelimista on tullut niin rimpulan oloisia, ja kevyitä.

"en ostanukkaa sitä, ku se paino 135 grammaa ja mun painoraja on 130 grammaa, mun t-paita saa painaa vaa 99 grammaa..." XD

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

73

@72

Oli ominaisuudet mitkä hyvänsä niiin WP ei kelpaa? Miksikäs näin?

Itse julkistukseen:
Mielestäni puhelimet erottuvat täysin kilpailijoista. Jos nämä eivät erotu, kertokaa mikä puhelin on erottunut julkistuksessa muista puhelimista. Prosessorin teholla on aivan turha brassailla näihin verrattuna, kuluttavat vain akkua enemmän turhan takia. 2 ydintä 1,5Ghz -> täysin sopiva kaikkeen.

Aivan mieletön julkistus mielestäni. Pieniä teknisiä ongelmia itse tilaisuudessa, mutta puhelimen kannalta ne eivät mitään merkitse.

Vastaa
pcnero
pcnero

74

Hienot puhelimet tuli Nokialta. Lumia 920 ehdottomasti ykkösvalintani.

"Ja vielä ajatusleikkinä, jos Apple ensi viikolla julkistaisi (leikitään, ettei tätä Nokia-tilaisuutta ollut) nämä luettelemani kameran kuvanvakaimen, käytön hanskat kädessä, langattoman laturin ja 768p näytön omaan luuriinsa, olisi sitä taas palvottu niin maan perkeleesti ja kehuttu kuinka se osaakaan innovoida niin upeasti."
Totta. Ja vielä jos se painaisi 190g, moititaan kevyempiä "Lihasvoimaa se vaatii".

Vastaa
immolatus
immolatus

75

@72

Microsoft on itselleni liian paha punainen vaate, joka tiputtaa laitteen heti pois vaihtoehdoista. Itse rauta on hyvin pätevän oloista: Dual core krait on eräs tehokkaimmista prossuista, eikä häviä yhtään quad-core kilpakumppaneilleen. Flashia riittävästi ja kamerakin ilmeisen onnistunut. Mutta silti siis ei kiitos.

Vastaa
arivesa
arivesa

76

@74
Ei luureissa itsessään mitään vikaa lie,eivät vain pysty aiottuun.
Erottautumiseen ja valtaamiseen.Ostajan silmissä vain yksi vaihtoehto,ei sen enempää.Hyvä yritys,liian vähän ja liian myöhään.

Eivätkä varmaan edes ostettavissa vielä silloin,kun ehkä menisivät?
Joten: Mitä uutta? Langaton lataus,siis jos on laturi? Ja hyöty tuosta?
Mitään funkitiota sisältämättömät terävät nurkat? Miksi?
Halvempi 8xx on järkevämpi ja nätimpi,pyörein nurkin.Eli"Apple kopio"?

Ehkä näillä lasku pysähtyy,oleelisen nousun eväitä en näissä näe.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

77

@64

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Ei edes gyroskooppia - ei mene ostoon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wired.co.uk:


Other internal specs include 1GB of RAM, 32GB of built-in storage, 4G LTE connectivity, a 1.2-megapixel front-facing camera, GPS, Bluetooth, gyroscope, accelerometer and digital compass, as well as up to ten hours of talktime.

Lähde

Eikun hyvillä mielin ostamaan... :D

Vastaa
hta
hta

79

Itse pidän tätä Nokian julkistusta ihan hyvänä. Minulla on ollut iPhone 3G ja nyt iPhone 4 mutta alkaa pikkuhiljaa se staattinen ruudukko tympimään ja muotoilukin saisi muuttua, ihan vaan vaihtelunvuoksi.

Kokeilin Lumia 800:sta pikaisesti viikonlopun ajan, eikä siinäkään mitään massiivisia puutteita ollut vaikkei saanutkaan vielä iPhonesta vaihtamaan. Kyllä tuollaista 920:stä voisi hyvinkin harkita seuraavaksi jos tuleva iPhone on sitä mitä huhut ovat kertoneet. Android ei kiinnosta yhtään...

Vastaa
Robustus
Robustus

80

@59
@61

Löysin Belle Refreshin tosiaan OTA:n kautta minäkin ja latasin sen NKasiin - parannus käyttötuntumaan on huomattavissa ja varsinkin uusittu selain vaikuttaa sujuvammalta. Siihen on saatu pehmeyttä, joka on löytynyt tähän asti vain Lumioista. Enpä tiedä, täytyy käydä käpälöimässä uudelleen 808:ia Verkkokaupassa, että jospa se päivitys olisi parantanut senkin selainta sen verran, että uskaltaisin hankkia Symbianin PureView'n.

Mene tiedä? Ensi suuttumuksesta selvittyäni on tuo 920 alkanut vaikuttaa vähän hemmetin pätevältä laitteelta. Selaimen lagaamisesta on tullut mulle dealbreaker sen jälkeen, kun olen joutunut pari vuotta tuota pykivää alkuperäistä Samsung Galaxy Tabia ja näitä Symbianin kesken kaiken kuolevia selaimia sietämään. Olen tullut lagaamiselle kerta kaikkiaan allergiseksi.

Vastaa
mikis1
mikis1

81

tuli kyllä mahtavia luureja, varsinkin tuo 920. Kamera vaikuttaa todella mahtavalta niinkuin pureview muutenkin tekniikkana. samoiten  puhelimen muotoilu on mielestäni selkeästi markkinoiden hienointa. Näyttö todellakin vaikuttaa lupaavalta, tarkkuus on kohdallaan, hanskat kädessä käyttö ja clear black + ilmeisesti jotain muutakin uutta on keksitty. Langaton latauskin on nostettu esiin kunnolla ja järkevällä tavalla.

Taskusta löytyy SGSIII ja 3kk käyttökokemuksen perusteella en kyllä tosiaan keksi miksi valitsisin kaupasta mielummin sen, jos 920 löytyy viereisestä hyllystä.

olispa jännä kuulla että mitä "mullistavaa" porukka oikein odotti jos tämä ei mukamas vakuuttanut. Kerrankin joku valmistaja tuo jotain uutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WP -man (vahvistamaton)

82

81@ Odotellaan nyt,eikä odotellan liikoja ettei sitten harmita!.

Vastaa
Taeco
Taeco

83

Nykyinen puhelimeni painaa 176g, mutta tässä on fyysinen qwerty, joten vähän ihmetyttää, mitä kiviä sinne puhelimen sisään on laitettu. Mutta mutta, mielestäni on täysin naurettavaa jättää puhelin ostamatta sen painon takia. Minua ei haittaisi, vaikka se painaisi 200g. Olen tätä puhelinta pitänyt lenkillä ja käytännössä kaikkialla mukana, eikä paino ole koskaan häirinnyt.

Onhan näyttö RGB-matriisi, onhan? Vaikka resoluutio okinn niin pienelle alalle erittäin suuri, pentilea en haluaisi siinä nähdä.

Jostain olin lukevinani, ettei Snapdragon prosessorit tue yli 20MP kennoja, ellen aivan väärin muista. WP8 kun ei tue muita prosessoreita, kuin Qualcomin omia, ei 41MP kamera tule kysymykseenkään.

Toinen syy oli epäilemättä hinta: ne kennot ei ole ilmaisia ja Nokia haluaa pitää puhelimensa kilpailukykyisessä hintaluokassa. Vaikka 808:n rauta (siis muu kuin itse kamera) onkin melko heikkoa yksiytimisellä heikohkolla prosessorilla ja huonoresoluutioisella näytöllä, kapula maksaa silti suunnilleen yhtä paljon, kuin SGS3.

Kolmas syy lienee koko. Ohuet puhelimet ovat muotia, mutta sellainen jättiläiskenno ei yksinkertaisesti mahdu alle 1cm paksuiseen puhelimeen. 808 on kameran kohdalta 17,95mm paksu, eli melkein 2cm, joka on tuplat kilpailijoiden huippumalleista. Yllä kommentoineiden kauhistelemaa painoakin olisi samalla saatu lisää.

Vaikka WP Snapdragoneineen asettaakin selvät rajoitteet megapixeleille, raja ei mene 8,7MP:ssä. Joten mielestäni Nokia olisi voinut laittaa puhelimeen vähintään 12MP kennon, ellei 16MP. Tällöin saataisiin edes vähän sitä pikseleiden yhdistelyä ja "optista" zoomia 5MP kuvissa ja HD-videossa. Sellainen olisi puhelimeen kuitenkin varmasti mahtunut.

Toinen harmittamaan jäänyt seikka on Rich Recordingin puuttuminen. Vai ymmärsinkö väärin? Se meinaa on vähintään yhtä vallankumouksellinen, kuin se 41MP kenno, eikä varmasti kasvattaisi puhelimen kokoa samalla lailla.

Näyttö oli positiivinen yllätys, kun siihen jotain innovaation tuntua oli saatu Puremotionilla. 4,5" on sopiva koko ja HD+ juuri sopiva resoluutio: suurempi alkaisi käymään turhemmaksi, kun pikseleitä ei enää edes näkisi (aiemmin kun oli pihetta Full HD paneeleista kännyköihin). Mutta eipä WP8 suurempaa resoluutiota tukisikaan. Mitä lie tämä Puremotion-teknologia? Näkeekö eron oikeasti tai onko tämä hyödyllinen?

Toinen ehdottomasti positiivinen yllätys oli optinen kuvanvakain, tai "kelluva linssi". Näytti video erittäin hyvältä ja olen hyvin toimivaa kuvanvakainta odottanut puhelimiin pitkään. Se yhdistettynä Pureview teknologiaan sai aika upean näköisiä iltakuvia, ainakin demoissa; toivottavasti käyttäjien ottamat ovat samaa tasoa.

Langattoman latauksen käytännöllisyys arveluttaa hiukan. Puhelinta tulee selailtua illalla sängyssä, jos uni ei tule heti. Latauspiuha on yleensä siinä vaiheeessa kiinni, sillä älypuhelimen joutuu nykypäivänä lataamaan joka yö. Olisi siis kovin ikävää, jos uni yllättää ja puhelin ei päätyisikään latausalustalle. Tilanne olisi aivan toinen, jos langaton lataus tarkoittaisi esim 2m sädettä, eikä induktiota. Muutenkin näyttää vähän huteralta viritelmältä kännykän tuollaiselle muovikorokkeelle asettaminen...

En ymmärrä, miksi tämä oli niin suuri pettymys monelle täällä. Mitä SGS3:ssa on, mitä tässä ei ole? No okei, 2 ydintä enemmän, mutta tyhmä se on, joka katsoo vain ytimien ja gigaherzejen määrään, kun haluaa sulavaa elämystä kännykällään. Just sayung. Käyttöjärjestelmä on mikä on, ja se tiedettiin etukäteenkin, eikä sitä mikään Nokian innovatiivisuus voi muuttaa, joten millään Appstoren koolla tai käyttöliittymällä on turha vastata kysymykseeni.

Mielestäni puhelin vaikuttaisi erittäin hyvältä niin ominaisuuksiensa, kuin ulokäksäkin puolesta. Tabletti vain jäi puuttumaan, joka olisi mielestäni ehdottomasti pitänyt saada julkaistua.

Vastaa
Robustus
Robustus

84

@83
Ensinnäkin 808:ssa on kameraa varten oma prosessori; miksi sama ei onnistuisi Lumiassa? Toisekseen Nokialla on vino pino puhelimissaan jo käytössä olevia ominaisuuksia, jotka olisi saanut pienellä vaivalla myös 920:een. Kuten USB on The Go, FM-lähetin, HDMI video out, paikka muistikortille, siis näiden totaalisesti puuttuvien PureView -ominaisuuksien lisäksi puuttuvat myös nämä perinoksulaiset ominaisuudet.

Mitä tähän kuvanvakaimeen tulee ja jos viitataan siihen pyöräilevään tyttöön videolla, niin sehän on jo paljastunut huijaukseksi. Katsokaa YouTubesta kyseisen videon kohta 0,27min, asuntovaunun ikkunasta nätisti heijastuu kuvausauto sivuovi avattuna ja äijä kuvaamassa flikkaa isolla kameralla. Saatanan tunarit, menivät vielä jäämään kiinnikin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WP -man (vahvistamaton)

86

@83 Tätä ja Samsung Galaxy S3 mallia ei voi keskenään verrata,koska eri käyttöjärjestelmä ja toinen vaan tukee 4ydintä!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sgs -man (vahvistamaton)

88

Voiko tässä mallissa nyt vaihtaa akun itse,vai pitääkö viedä liikkeeseen?. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia kusettaa (vahvistamaton)

89

Tossa Nokian Pureview videossahan Nokia jää kiinni kusetuksesta, eihän noita pätkiä ja kuvia ole Pureview Noksulla otettu alkuunkaan.

27sec kohdalla heijastuu ikkunasta vierellä ajava kuvausryhmä, jonka kuvaa siinä katsellaan Noksun sijaan eli se siitä hypestä sitten taas. Doug Dawson Nokian pr-osastolta vastasi Gizmodolle, että video oli vain esimerkki siitä miten kuvanvakautus toimii.

Just joo, miten voidaan tehdä malliesimerkki käyttämällä ammattitason vehkeitä ja verrata niiden tuotoksia Pureviewiin?

Toisekseen, jos noi lopussa otetut iltakuvat tytsystä ois tosiaan otettu puhelimella niin tuskin ilman jalustaa onnistuisi noin pitkät valotusajat painava noksu käsissä...

Aiheesta lisää: http://www.hs.fi/msn/talous/Nokia+narah.../a1305597446193

Vastaa
delic
delic

90

@89 ei näytä hyvältä Nokialle ei todellakaan, siinä jäätiin komeasti kiinni housut kintuissa, vai oliko se kenties tarkoituskin...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

91

Elin jo eilen myötähäpeästä kalpeana, kun julkaisut oli mitä oli, mutta tänään näköjään asia vain pahenee.. Voiko kukaan / mikään munata asioitaan yhtä rumasti?

Eli kuvat ja videot on ihan täyttä bullshittiä..:) jepjep..

Ja tuo toinen video, eipä oiekein vakuuta sekään sillä vasemmassa reunassa oleva kuva on aikamoista tohellusta. Ja miksikuvanlaatu on noin älyttömän surkea ja vielä ilman ääntä?

Kyllä olisi markkinointiosastolla pienen harvennuksen paikka..

Ja tuosta painosta vielä: Ymmärrän tuon painon mikäli siinä olisi se qwerty kuten oli aikaisemmassa luurissani Desire-Z:ssa. Eihän se kevyeltä tuntunut, mutta saavutettu hyöty korvasi keveyden, tässä luurissa sitä hyötyä ei ole. Eli paino ei niin paljon ratkaise jos sille saa jotain katetta.

Nyt on tilanne kuitenkin se, että (kun tuo nyt joskus tulee markkinoille) on vierekkäin kilpailevat tuotteet, joista toinen on reilusti suurempi ja painavampi, pienemmällä näytöllä, pienemmällä akulla yms.. Eihän se nyt vaan tunnu järkevältä. Lisäksi tosiaan tuo terävä muotoilu tuntuu hieman huonolta vaihtoehdolta varsinkin yhdistettynä tuohon painoon..

Vastaa
Kevyt123
Kevyt123

93

Puhelimen muotoilussa on onnistuttu mutta käyttäjärjestelmä on täyttä kuraa ja jos tossa olisi Android käyttis niin ostaisin ton heti eli taitaa jäädä kaupan hyllylle ja ja Samsung Galaxy s3 menee ostoon.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

95

Huomattavasti paremmaltahan tämä vaikuttaa kuin kilpailijoiden vastaavat. Mihinkähän tämä maailma on oikein menossa, kun puhelimen 185 gramman paino, aiheuttaa niin suurta itkua monissa. Ihan hirvittää, kuinka putkiaivoja jotkut ovat. On kyllä pahasti päässä vikaa jos tuo paino on niin suuri ongelma. Ja sitten se vielä, että kun ei heti julkistettu myyntiintulopäivää, niin sekin aiheuttaa närää. Ihmiset ovat sitten niin kärsimättömiä nykyään. Taitaa olla ADHD nykyään jokin kansantauti.

Vastaa
6630nokia
6630nokia

97

Ei mikään huippupuhelin, vaikka varmasti parasta Nokiaa onkin. Käyttöjärjestelmä pilaa puhelimen. Android on ainoa oikea.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

98

820 vaikuttaa ihan jees älypuhelimeksi, jos hintaluokka markkinoille tulon jälkeen on 400€ (verollinen). 500 - 600 € luokassa ei 920 pärjää, vaikka kameraa ja navigointia hehkutetaan. Raudallisesti Nokia on jälessä. Muistanko oikein, että iPhonen markkinoille tulon aikana esim. N900 oli raudaltaan parempi kuin iPhone 3?

Nokian kannalta suurimmat kysymykset ovat: "milloin markkinoille ja paljonko maksaa". 820 voi hyvinkin olla hyvä kilpailija SII:lle. 820 etu on myös muistikorttipaikka, joka tosin tukee vain 32 Gb korttia. Kun takakannen saa vaihdettua, kolme eri variaatiota, voisi olettaa, että myös akun saa vaihdettua?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

99

@95
Kyllähän nuotärkeitä elementtejä ovat, kaikki mainitsemasi. Ja varsinkin Nokialle joka en altavastaajana ja haastajana kaikkiin muihin verrattuna. On todella tyhmää touhua aliarvioida noiden seikkojen vaikutusta.

Toisaalta samanlainen aliarvioiminen (Kilpailijoiden, markkinoinnin, totuuden, kuluttajien, asiakkaiden, käytettävyyden, trendien.. lista on loputon) ajoi Nokian aluksi jo tähän ahdinkoon..

Vastaa
Robustus
Robustus

100

Kaiken shiibashaiban keskellä lohduttaa ajatus, että ensi viikolla Apple julkistaa uuden neljän tuuman iPhonensa. Samalla se ilmoittaa patentoineensa neljän tuuman näytön. Mitään muuta merkittävästi uutta ei puhelimessa ole, mutta uutistoimistot ylistävät suureen ääreen vekottimen innovatiivista mullistavuutta ja naiset ryntäävät sitä pillut märkinä ja miehet kalut jäykkinä kaupoista ostamaan.

Tiinä titä titten taatana muittellaan, kuinka Apple jo aikoja sitten teknolookian etujoukoissa kulki kun etukameran puhelimeensa keksi ja viideopuhelimet ensimmäisenä kehitteli ja sitä miljoonilla mullistuksena mainosteli... Samaan aikaan toisaalla Samsungin omistajat heräävät karuun todellisuuteen ja huutavat kauhuissaan: Mitä, pitääkö puhelimissa muka olla innovaatioita!?

Ja Noksulla niitä innovaatioita on niin paljon, ettei parhaita ilikiä lippulaivaansa edes laittaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

101

@100
Onhan Noksulla ollut useinkin innovaatioita, mutta niiden paketointi hyväksi tuotteeksi, kommunikointi asiakkaille ja muu myyminen on ollut kauhean vaikeaa. Nyt näyttää paremmalta, mutta vielä pitää saada asiakkaat ostamaan ja myyjät myymään niitä, eikä kilpailijoiden tuotteita.

iPhone on ollut viime vuosien myydyin älypuhelin, hinnasta huolimatta. Myynti on kasvanut koko ajan ja käyttäjätyytyväisyys on ollut huipputasoa. Samalla on luotu alusta sovelluskehittäjille ja muunkinlainen ekosysteemi, josta ei ole helppoa hypätä tuntemattomaan.

Ensi viikon iPhone on taas vähän parempi niin spekseiltään, kooltaan kuin ominaisuuksiltaankin, eiköhän sekin pärjää ihan hyvin. Ja verrattuna 920:een, sen toimitukset alkanevat jo tässä kuussa eikä se ei ole kauhea tiiliskivi.

920 näyttää paperilla ihan kivalta, mutta tiedän jo koittamatta että se on itselleni liian iso. 820 voisi olla sopivampi, mutta katsotaan.

Vastaa
keijjoo
keijjoo

102

Huhhuh kyllä tuo 185g on jo liika paljon painoa puhelimelle,taskussa pimppimäinen.Toinen negaatio tulee ihan vain wpeestä,ei en ole koettanut enkä myöskään koskaan aio sitä koettaa ei ole tarvis niin tehdä.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

104

@102

Lainaus:

Toinen negaatio tulee ihan vain wpeestä,ei en ole koettanut enkä myöskään koskaan aio sitä koettaa ei ole tarvis niin tehdä.

Hieman jämähtäneen kuuloinen ajatus minusta. Eikö sitä ainakin voisi kokeilla ennen tuomiota? Luultavasti vielä useimmat meistä siirtyvät kotikoneissaan Windows 8 käyttäjiksi lähivuosina, joten eikö sama käyttis ja samojen ohjelmien toimiminen myös puhelimessa voisi olla jopa plussaa? Vaikka toki myönnän ensimmäisten joukossa, että ainakin WP 7.8 on ominaisuuksiltaan aivan turhan rajattu ja häviää vaikkapa Androidille sellaisen käyttäjän puhelimessa, joka haluaa tehdä ja säätää mitä itse huvittaa. Kasin kuitenkin odottaisin kehittyvän selvästi monipuolisemmaksi.

Käyttiksen lisäksi itse pidän tässä vaiheessa langatonta latausta tuossa isommassa Noksussa melkeinpä kiinnostavimpana yksittäisenä lisäyksenä. Sehän mm. mahdollistaa puhelimen helpon, langattoman käytön vaikka koko kodin äänentoistolähteenä. Tähän mennessä se on oikeastaan onnistunut vain i-tuotteilla, koska vain niihin on tehty riittävä valikoima oheislaitteita, joissa on myös lataava telakka. Lisäksi tuo kännyköiden microUSB-latausliitin on aika ärsyttävän hankala kytkeä paikalleen esim. pimeässä.

Kuten monia muitakin kirjoittajia, myös minua ilmoitettu 185 g paino kyllä hiukan arveluttaa, se on puolet lisää nykyiseen työpuhelimeen, mikä ei sekään ole höyhenen kevyt. Lisäksi noiden pitäisi olla tiukasti hinnoiteltuja ja kaupoissakin saatavilla oikeastaan heti kun Win8 laitteita saa alkaa myydä, ettei Nokia taas jäisi jälkijunaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
siwawa (vahvistamaton)

105

Hyvä puhelin, nätti, uusia ominaisuuksia. hieno muotoilu ja kamera :). mutta Käyttöjärjestelmä pilaa puhelimen. Android on ainoa oikea. wp8 ei sovi mulle. Mutta toivon nokialle onnea ;).

Vastaa
keijjoo
keijjoo

106

"Luultavasti vielä useimmat meistä siirtyvät kotikoneissaan Windows 8 käyttäjiksi lähivuosina, joten eikö sama käyttis ja samojen ohjelmien toimiminen myös puhelimessa voisi olla jopa plussaa?"

Tässä se toinen hyvä syy jättää wp testaamatta omalla kohdalla.
Miten muuten tuo langaton lataus täytyykö sen puhelimen levätä tuon tyynyn päällä jolloin vaikkapa selälteen makoillen on mahdotonta ladatessa käyttää laitetta?Onko vielä niin että "normaalia" latausplugia ei ole lisäksi mukaan mahduetttu?

Vastaa
mikis1
mikis1

107

@106 tuskimpa ovat lataamista pelkästään langattoman latauksen varaan jättäneet, eli eiköhän ihan normaalikin latausliitin löydy.

Itse kyllä mielelläni kotiin tullessani laittaisin puhelimen vain pöydälle latautumaan ilman että tarttee johtoja kaivella lattialta ja yöpöydälle sitten normaali latausjohto:)

Vastaa
Sysi
Sysi

110

Voiko joku kertoa, että miksi on ongelma niin monelle, jos:

puhelin A käyttää 2 ydintä, mutta pyörittää käyttöjärjestelmää ja sovellutuksia sulavasti ja silti tuomitaan surkeaksi ratkaisuksi

kuin

puhelin B, joka käyttää 4 ydintä pyrittääkseen sulavasti käyttöjärjestelmää ja sovellutuksia (samalla pienentäen puhelimen käyttö aikaa?)ja tätä ratkaisua pidetään muodikaana ja loistavana ratkaisuna.

Itse kannatan puhelin A:n ratkaisua, joten olenko jääny jostain silloin paitsi?

Vastaa
pitokokka
pitokokka

111

110 : Ei vaan haluttu parasta ja haastaa kunnolla muita llippulaivalla. Taas on joku Excel jannu pyöritellyt mitä saa maksaa. Kaksi tärkeää asiaa jäi avoimeksi: hinta ja myynnin aloittaminen. Puhelimet menee kaupaksi, hinnat ovat 800 ja 900 tasolla eli lippulaiva pitää pyytää satanen vähemmän kuin kilpailevista tuotteista. SIII kamera voisi olla parempi, mutta 920 kuvien laatu on yhä kysymysmerkki, parista huijauksesta jääty jo kiinni. GSMarenan vertailun perusteella toiminta-aika on SIII:ssä parempi. Kilpailija painaa vähemmän, vaikka puhelimen varustaa läppäkansikuorilla.

Pitäisi uutuudet saada puoluettomaan testiin mm. kameran laadun, toiminta--ajan ja tehojen suhteen. Tehojen takia surffaa mielummin SIII:lla kuin Tab 2:lla. Toisessa suurempi kelllotaajuus ja neljäydintä ja toisessa vain kaksi ydintä.

820 tulee myymään, vaikkei akku ole yhtä iso kuin 920ssä ja kamera hieman huonompi. 820:een saa vaihdettua akun ja laitettua muistikortin ( näin myös SIII ssa, paitsi sampan voi varustaa suuremmalla muistilla).

Vastaa
wipe2000
wipe2000

113

@110
Olen kyllä täysin samaa mieltä. Mutta ehkä olen huono esimerkki tuota arvioimaan, koska itse olen tähän mennessä pärjännyt oikein hyvin yksiytimiselläkin älypuhelimella. En oikein ole vieläkään keksinyt, mihin puhelin tarvitsisi neljää ydintä, varsinkaan kun sen paremmin Androidissa, iOS:ssä tai WP:ssä ei edes ole kovinkaan täydellistä moniajoa. Mutta kai sille prossuteholle on kysyntää, kun se monille tuntuu olevan ydinkysymys (jopa sananmukaisesti) puhelinta hankittaessa.

Samalla laillahan kameran megapikselit tuntuvat monille ratkaisevan sen laadun, vaikka asiantuntijoiksikin väitetyt joskus muuta koittaisivat väittää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

116

@115
Noissa kuvissa ei sellaisia "tähtimäisiä" valoja näkynytkään, joten ehkä ovat oikeita... Vähän nyt lisää yritystä nokian PR:lle, tulee ihan Lahden MM-kisat mieleen. :)

Vastaa
Michelola
Michelola

118

Noissa kuvissa joissa esitellään puhelimella otettujen valokuvien kuvanlaatua lukee kyllä että on otettu puhelimella. Ihan jokaisen urpon oma vika jos menee luulemaan että jos demonstroidaan kuvanvakainta, niin samalla se tarkoittaa myös kuvanlaadun demoamista

Vastaa
jonzee
jonzee

119

Kyllä Nokian suunnitelma luultavasti oli alussa näyttää että video on kuvattu Lumialla. Eikös sen tyttelin poikaystävä kuvannutkin tyttöä siinä Lumialla. :)
Nokia keksi vain hätäpäissään selityksen että tarkoitus oli "demonstroida kuvanvakainninta"

Nämä ovat kuitenkin vain minun arvaukseni :-)

Vastaa
pitokokka
pitokokka

120

SIII yksi ongelma on kameran laatu verrattuna kilpailijoihin, omakohtaista kokemusta kilpailijoista on vain noksusta. N8 pärjää vieläkin vertailussa. 808 näyttää TM:n testikuvien mukaan olevan eri planeetalta kuin muut kamerakännykät.

920 on lippulaivatuote. Sen pitää kilpailla muita huippumalli vastaan. Prossussa on säästetty ja kapula painaa. Google on tuonut ilmaisen (online) mm. suomenkielisen navigoinnin, etukamerakin taitaa sampassa olla parempi. Kilpailueduksi jää parempi kamera ja käyttis, jollei kilpailuista tykkää. Kuvahuijauksilla on viety tältäkin edusta pohja pois.

820 tullee sen sijaan olemaan hyvin houkutteleva tuote ja siitä tulee monen työsuhde-etu. Ominaisuudet lienee ok-taso , samoin lienee hinta. Jos marraskuun huhu pitää paikkansa, varastossa lienee paljon myymättömiä vanhoja Lumioita eikä ostajia haluta pelotella uudella mallilla. Riskipeliä, voi myös olla niin, että yhä useammasta taskusta löytyy SIII Lumian sijaan. Uutuutta ei jakseta odottaa.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

121

SIII yksi ongelma on kameran laatu verrattuna kilpailijoihin, omakohtaista kokemusta kilpailijoista on vain noksusta. N8 pärjää vieläkin vertailussa. 808 näyttää TM:n testikuvien mukaan olevan eri planeetalta kuin muut kamerakännykät.

920 on lippulaivatuote. Sen pitää kilpailla muita huippumalleja vastaan. Prossussa on säästetty ja kapula painaa. Google on tuonut ilmaisen (online) mm. suomenkielisen navigoinnin, etukamerakin taitaa sampassa olla parempi. Kilpailueduksi jää parempi kamera ja käyttis, jollei muiden käyttiksestä tykkää. Kuvahuijauksilla on viety tältäkin edusta pohja pois.

820 tullee sen sijaan olemaan hyvin houkutteleva tuote ja siitä tulee monen työsuhde-etu. Ominaisuudet lienee ok-taso , samoin lienee hinta. Jos marraskuun huhu pitää paikkansa, varastossa lienee paljon myymättömiä vanhoja Lumioita eikä ostajia haluta pelotella uudella mallilla. Riskipeliä, voi myös olla niin, että yhä useammasta taskusta löytyy SIII Lumian sijaan. Uutuutta ei jakseta odottaa.

Vastaa
jonzee
jonzee

123

Sinänsä jännä että kun kerran kameralla saa noin hyvää laatua, miksi piti tehdä huijaus video ja kuvia alkuunkaan? :o

Vastaa
ep_
ep_

124

@123
Sepä se... Sitä saa ihmetellä. Nokiaa olisi kehuttu paljon jo tuosta suorituksesta, mutta menivät hankkimaan suuren häpeätahran huijauksellaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

126

@125
Hienoa, että Nokiakin saa vihdoin puhelimeen näytön, jonka tarkkuus on kilpailukykyinen. Ja mikä tärkeintä, näytön tekniikka ei ole Pentile. Mm. sitä täällä on yritetty rummuttaa jo pitkään.

Kun pari vuotta sitten täällä oli aiheesta keskustelua oli useammankin Nokia-fanin mielipide, että 640x360 on riittävän hyvä, riippumatta näytön koosta. Onneksi joku Nokian johdossa on tullut järkiinsä edes huippumallin osalta. 820 on muistaakseni vielä alkuperäisellä Lumia-resolla, toki sekin vihdoin tulee saamaan ilman Pentileä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.