Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Lumioita on käynyt kaupaksi seitsemän miljoonaa kappaletta

21
Manu Pitkänen

Nokian Lumioita on käynyt kaupaksi seitsemän miljoonaa kappaletta
Nokia kertoi Lumia 920:n ja 820:n julkistamisen yhteydessä, että se on myynyt tähän päivään mennessä yhteensä seitsemän miljoonaa Windows Phone -puhelinta. Lukua ei voi pitää erityisen mairittelevana.

Tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla Nokia toimitti yhteensä noin 2,2 miljoonaa Lumiaa. Toisella kvartaalilla puhelimia puskettiin tehtailta pois neljä miljoonaa kappaletta. Viime vuoden lopulla Nokia toimitti arvioiden mukaan vajaa miljoona Lumiaa. Näiden tietojen perusteella kuluvan kvartaalin aikana kaupaksi on käynyt vain muutama satatuhatta Lumiaa.

Yhtiön kurssi on laskenut tänään reilusti (OMXH: -12,95 %).

Nokia myy Windows Phone -puhelimia 54 markkina-alueella ja sillä on noin 130 yhteistyöoperaattoria takanaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

Anonyymi käyttäjä
mahtavaa!!!!!!! (vahvistamaton)

1

Vihdoin!! Tässä ovat nokian tulevan menestyksen avain!! Jos joku ei vielä usko nokian uuteen nousuun on kyllä idiootti!! Kiittos nokia näistä mahtavista puhelimista, kauan eläkön nokia lumia!!

Vastaa
ep_
ep_

2

Niin enimmillään Noksu kävi pakkasella -16%. Tuo -12.95% on päätöslukema, jota ennen Nokia oli jonkin aikaa hienoisessa nousussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

aivan juu tai sitten ei. Ei tuo 7,8 mpxl:n muka PureView oikein vastaa sitä Symbian 808:n 41 mpxl:n kameraa. Winkkarilla ei pal zoomailla, vaikka millasia herkkupeppuja rannalla näkisi... ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

4

Paha pettymyshän tuo oli - jopa markkinavoimat eli analyytikot ja sijoittajat sen tajusivat ...toisin kuin jotkut Nokia-fanit...

Vastaa
arcanix
arcanix

7

Nokialla taitaa olla enemmänkin brändiongelma. Itse olen muutamaa Lumiaa käyttänyt enkä ole kauheasti pahaa sanottavaa löytänyt, todella pieni kokemus kylläkin. Mutta ei kyllä millään voita SGS2:sta Cyanogenmodilla höystettynä.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

Julma faktahan on vain se, että jokaisen viimejulkaisun jälkeen (esim SGS3 iPhone4S) yhtiöiden kurssit ovat olleet laskussa. Yhtiöt hypettävät ja markkinat laittavat yliodotuksia tuleville tuotteille.
Jos 920 antaa kaiken, mitä Nokia lupaa, niin en näe puhelimessa mitään vikaa. Loppujen lopuksi kyse on vain mitä kauppiaat mainostavat ja suosittelevat.
Ehkä suurimmat miinukset olivat julkaisuajan puuttuminen, Microsoftin hiljaisuus WP8 ominaisuuksista ja hintalapun puute.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia nousee (vahvistamaton)

10

Kertokaa mitä väliä sillä hinnalla on, kun kaikki muut paitsi applen kamat on aina järkevän hintaisia ja hinta ei varmasti kauas heitä lumiankaan kohdalla jos arvaan 599? Totta kai on sit operaattosopimukset, jotka on köyhille tarkoitettu, että köyhät apple fanaatikotkin saisi uuden iphonen aina hommattua. Sori mut tiiätte tämän itekki tai ette vaa halua myöntää. Ja Samsungin windows phone on tällä hetkellä sit käytössä.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

12

Nyt kun olen katsonut noita videoita laitteista niin ihmettelen, että missä vika. Moni tuntui haukkuvan Nokian esityksen ulosantia ja erityisesti Jo Harlowia (joka ei olisi ensimmäinen kerta).
Mielestäni tuotteet näyttävät paljon paremmilta, mitä lehdistö ja pörssi antavat kuvan. WP8 näyttää tajuttoman sulavalta, puhelin hienolta, julkaistiin paljon käytännöllisiä ominaisuuksia jne...
Nokian selvästikin kannattaisi panostaa myös esittelyytilaisuuksiin paljon enemmän. Nokia ei keskity esityksissään oikeisiin asioihin tarpeeksi paljon.

On turha tehdä innovaatioita, jos niitä ei jaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

13

Nokian isoin mielikuvamainonnan kompastuskivi on nykyinen toimitusjohtaja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

14

Eric Smith ilmoitti juuri että androidia aktivoidaan tällä hetkellä 1,3 miljoonaa kappaletta päivässä. Eli siis viidessä päivässä enemmän kun nokian koko tämän vuoden lumia myynti. Tuo android luku muuten oli vielä kesäkuussa 0,9 miljoonaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juupaseipas (vahvistamaton)

15

@14

Olen lukenut, että tuo luku ei ole myytyjen laitteiden määrä vaan aktivointien. Laitteen voi aktivoida moneen kertaan uudestaan. Esim hard resetin yhteydessä. En tiedä miten on modien suhteen.

Olisi kyllä muutenkin järkevämpi verrata esim WP vs Android tai Nokia vs Samsung kuin yksittäinen puhelinvalmistaja vastaan satojen valmistajien OS.

Joka tapauksessa iso luku ja Windows phonella paljon kirittävää.

Vastaa
Taalen
Taalen

16

@15

Ei pidä muuten tuo paikkaansa. Google on selvästi ilmoittanut että jokainen Android-laite aktivoidaan vain kerran vaikka kuinka resetoisi tai vaihtaisi romia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

17

Juu kyll tulee Lumia tupaan, niin kuin joku tuolla aiemmin - ja oikein tuiskuamalla. OK 7 milj myyntyä tai myyntiin lähetettyä kuulostaa isolta luvulta, muttku se on kaikkien Lumioiden myynti koko niiden myyntiajalta, niin ei se olekaan enää niin iso luku. Ja kun muistaa edelliset kvartaalien myynnit - ekalla (viime vuoden lopulla) alle 1 milj, tän Q1 kaks milj ja Q2 4 milj. niin eipä tän Q3:n aikana ookaan myyty enää pal mitään - kerrotun mukaan noin 0,6 ,milj... Samaan aikaan Samsung SIII:a on myyty kolmen kuukauden aikana jo 20 milj. Siis paljon lyhemmässä ajassa moninkertainen määrä! http://www.digitoday.fi/bisnes/2012/09/...ia/201237228/66

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@12
Omasta mielestäni esitys oli vähän heikosti kirjoitettu. Rakenne ja esitellyt asiat olivat vähän sekavia. Esityksen rytmitys oli myöskin huono.

Nokian esiintyjistä, paitsi Elop, paistoi huono harjoittelu, ad-lib vitsit ovat vaikea ala, siksi niitä ei kannata viljellä. Hommaa ei tietenkään auttanut, kun demot menivät myttyyn, aina pitäisi olla backup-laitteita.

Nokian puhujat oli stailattu erikoisesti. En tiedä olivatko ihmiset valinneet vaan normaalit huonosti istuvat työvaatteet, vai oliko tarkoitus antaa Nokiasta jonkinlainen rento kuva.

Ja esityksen jälkeinen kohu kun Nokia jäi kiinni 920 videon feikkaamisesta oli aikamoista harrastelijoiden puuhastelua. Hyvä Suomi!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.