Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia piikitteli Applea Twitterissä

46
Matti Vähäkainu

Nokia piikitteli Applea Twitterissä
Nokia julkaisi hetki sitten Twitterissä viestin, jossa kehotetaan valitsemaan Lumia-puhelin mikäli älypuhelininnnovaatiot kiinnostavat.

Viesti on ilmiselvä vastaus Applelle, joka julkaisi juuri uuden iPhone 5 -puhelimen. Mitään huippuinnovaatioita Nokian mielestä iPhonesta ei siis löytynyt. Nokian linkkaa Twitterissä tietysti viime viikolla julkaisemaansa Lumia 920 - älypuhelimeen.Vaikka uudistuksia iPhoneen tuli jälleen roppakaupalla, niin edelleen muutamia odotettuja ominaisuuksia ja samalla Applelta tuttu vau-efekti jäi uupumaan.

Kommentit (46)

ep_
ep_

3

Jep. Wau-efekti jäi tosiaan puuttumaan. iP5 jää Lumia 920:lle kakkoseksi kun katsotaan speksejä. Muutenkin Lumia 920 vaikuttaa paljon houkuttelevammalta kuin iP5.

Onko Applen kulta aika ohi, kun Jobs on poissa?

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

5

Älkäähän nytten, olihan siinä iPhone 5:ssa INNOVATIIVINEN 4" KOSKETUSNÄYTTÖ, SEKÄ SUPER TARKKA ENNENNÄKEMÄTÖNSUPEREEPPINEN 8 Megapikselin kamera !!

Shut up and take my money !

Vastaa
r65
r65

7

Jep, Nokia innovoi juurikin tuolla huippukamerallaan - eikä sitten oikeastaan millään muulla.
Ei sinänsä. han varmasti Nokia on tehnyt hyvän puhelimen.
Ja Microsoft hyvän käyttöjärjestelmän.
Näiden kahden yhteensovituksen toimivuus ja käytön mukavuus sitten... Se jää nähtäväksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Hyvähän sen Nokian on piikitellä, kun ei ole vielä ilmoittanut hintaa eikä julkaisupäivää. :)

Ei siinä, onhan se 920 tietyin osin ihan pätevä laite, itselleni se ei sovi kokonsa takia.

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

9

iPhone 5 on saatavilla ensi viikon lopulla, Suomessa parin viikon kuluttua. Koska se Lumia 920 tulee kuluttajien ostettavaksi?

Vastaa
ep_
ep_

10

@8
No jos ei siitä niin jostain muusta; Nokia voisi piikitellä Applelle myös iPodin muotoilusta:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ta_tuttua_varia

Tuo iPod muistuttaa kummallisesti Lumia 800:aa, 900:aa, 920:aa ja N9:ää. Miten Applelle, "joka ei koskaan kopioi muita", pääsi käymään tällainen vahinko? Apple on sanonut "iPhonea kopioineille", että laitteen voi muotoilla niin, ettei se muistuta iPhonea. Miten Apple siis ei osaa muotoilla mp3-soitinta niin, ettei se näytä Lumialta?

Vastaa
Taiffari (vahvistamaton)

11

Sitten kun Microsoft on saanut Windows Phone 8 ulos. Simple as that. Phonen julkkari on kaks päivää Windows version jälkeen.

Vastaa
arcanix
arcanix

12

No sitä voi uhota ihan miten haluaa, mutta iPhone 5 myy silti enemmän vaikka olisi kuinka paljon huonompi. Brändi myy, ja se on nokialta mennyt jo aikaa sitten. Harmi, ihan hyviä puhelimia on tulossa.

Vastaa
Tarmo77 (vahvistamaton)

13

Ostetaanpa sitten niit lumia 920 lapsille nokian konkurssipesasta. Itselle tuo aiemmpi iphone ruutu oli liian pieni, ja tama paivitys paikkaa sen puutteen. Kameralla nyt niin valia kun tuo canon 5d mark iii kulkee aina mukana. wp softat on taytta kuraa.

Nimim. tuleva ex lumia 900 omistaja.

Vastaa
delic
delic

14

@10 Ihan hyvä yritys, mutta uusi iPod nanohan muistuttaa hyvin paljon edellistä nanoa joka vain oli aika mini http://shop.humacpeople.fi/pl/iPodit_iPod_nano_41.aspx

Eihän tossa ole muuta kun venytetty joka suuntaan, eli sanoisin, että siellä kyllä ihan omaa tyyliä vaan jatketaan, design on suoraan Applen nanosta ja hyvin Applemainen.

http://images.apple.com/ipod-nano/images/overview_lightning.png Tästä kuvasta oikeastaan näet hyvin, että se on lähes täysin sama kuin vuosi sitten tullut nano.

Täytyy kyllä sanoa, että nanosta on tullut aika kiinnostava kapistus.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

15

Päivän tarmolle kyllä suosittelisin pureview 808 puhelinta nii ei tarvitse Mark 3d kantaa mukana.

Vastaa
JoniS
JoniS

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

@10 Ihan hyvä yritys, mutta uusi iPod nanohan muistuttaa hyvin paljon edellistä nanoa joka vain oli aika mini http://shop.humacpeople.fi/pl/iPodit_iPod_nano_41.aspx

Eihän tossa ole muuta kun venytetty joka suuntaan, eli sanoisin, että siellä kyllä ihan omaa tyyliä vaan jatketaan, design on suoraan Applen nanosta ja hyvin Applemainen.

http://images.apple.com/ipod-nano/images/overview_lightning.png Tästä kuvasta oikeastaan näet hyvin, että se on lähes täysin sama kuin vuosi sitten tullut nano.

Täytyy kyllä sanoa, että nanosta on tullut aika kiinnostava kapistus.

sitä laitettu on venytetty tasan yhteen suuntaan eli tehty suorakulmio nelion sijaan mikä tekee siitä erittäin lähelle lumian näköisen, olisivat tehneet isomman neliön niin ei muistuttaisi pätkääkään.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

17

Nokian on turha uhota kenellekään yhtään mitään ennenkuin hinta ja myyntipäivä ovat tiedossa. Tämä pätee sekä Appleen että kaikkiin muihinkin valmistajiin.

Lumia 820 ja 920 ovat varmasti ihan hyviä puhelimia, mutta mitään sen tarkempaa on mahdoton sanoa ennenkuin edes hintoja on julkaistu.

Vastaa
ep_
ep_

18

@14
Muoto periaatteessa oli aiemmin sama joo, mutta kuten iPhone vs SGS kohdalla pyydettiin Samsungin puolustajia, pyydän nyt sinua kiinnittämään huomiota muuhunkin, kuin karkeasti laitteen kuoren ulkoiseen muotoon:
- Huomaa tuo valkea pyöreäreunainen kehys tuon värikkään kuoren päällä
- Koti-nappi on myös tuolla valkealla taustalla, kuten myös Lumioissa vastaavalla paikalla ne hipaisunapit.
- (alla linkki kuvaan) kaksi suurta vierekkäistä ikonirivistöä näytöllä muistuttavat etäisesti WP:n (entistä) Metroa (miksi lie nykyään kutsutaan Windows 8 style UI tms)
Vaikka design on Applemainen, on siinä vaikutteita Nokiasta. Tuo vanha Nano on taas täysin eri muotoinen, eri mittasuhteissa.

http://cdn1.afterdawn.fi/storage/pictur...o_in_colors.jpg

Vastaa
delic
delic

19

"Huomaa tuo valkea pyöreäreunainen kehys tuon värikkään kuoren päällä"

Niin kuten sanottua tämähän oli jo viimevuoden nanossa jonka kuvan juuri laitoinkin.

"Koti-nappi on myös tuolla valkealla taustalla, kuten myös Lumioissa vastaavalla paikalla ne hipaisunapit."

Samanlainen kuin iPhonessa aina ollut.

"kaksi suurta vierekkäistä ikonirivistöä näytöllä muistuttavat etäisesti WP:n (entistä) Metroa (miksi lie nykyään kutsutaan Windows 8 style UI tms)" :D ? tää oli jo aika hyvä. Samalla tavalla ne 2 riviä ikoneita oli tuossa vuoden vanhassa nanossa?

Mut se että ton saa edes etäisesti näyttämään ton näytön WP7:ltä niin on kyllä melko hämmentävää :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

@10 "Tuo iPod muistuttaa kummallisesti Lumia 800:aa, 900:aa, 920:aa ja N9:ää"

Jaa, luulin kyllä että pienet iPodit ovat olleet jo vuosikausia tuollaisia värikkäitä sivuilta pyöristettyjä alumiini-laatikoita. Kuten delic sanoi niin enemmän tuosta tulee mieleen venytetty viimevuotinen kuin Nokia, mutta paljon on varmasti katsojan silmässä. Ja viimevuotinen Nanohan oli kuin näytöllinen Shuffle ja sitä rataa.

Jos koti-näppäintä ei olisi, etulevy olisi kokonaan näyttöä ja lasi olisi kaareva oltaisiin paljon lähempänä Nokiaa. Ja tietenkin jos käytettäisiin muovia eikä alumiinia.

Tässä vielä vähän samanmoista perusilmettä vuodelta 2006, pari vuotta vanhempiakin esimerkkejä esim. iPod Minissa löytyisi, jos jaksaisi googlata.

http://images.amazon.com/images/G/01/el...no-3-091206.jpg

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@18 "kaksi suurta vierekkäistä ikonirivistöä näytöllä muistuttavat etäisesti WP:n (entistä) Metroa"

Ei siitä saa hakemallakaan Metroa. :)

Metro on mustalla taustalla, tasaisiin väripintoihin, yksivärisiin ikoneihin ja kulmikkaisiin laatikoihin perustuva. iPod Nano taas värillisellä taustlaalla olevia iloisen värisiä gradienttipalloja. Ja jos sillä on mitään merkitystä, Metro on paljon siistimpi.

http://image3.mouthshut.com/images/Imag...5-9866928-1.jpg

Vastaa
diordnarf (vahvistamaton)

22

Kuvanvakain onkin niin hirveän innovatiivinen ja uusi keksintö.
Ja "johdoton" lataus...
Molemmat, varsinkin Apple, tulevat olemaan järkyttävän ylihinnoitettuja.

@15
Pureview 808 ei todellakaan korvaa järjestelmäkameraa, jos puhutaan kuvanlaadusta. Katsopa esim. dpreviewvistä puhkipalaneet kirkkaat alueet 808:n kuvissa.
Ja gsmarenasta löytyy resoluutiokarttakuva, josta erottuu noin 12,7 mp:n(3100 LPH) verran yksityiskohtia kuvassa. Ei kovin lähellä 41 mp:tä...

Vastaa
JoniS
JoniS

23

@20

jos tuo ei muistuta lumiaa ihmettelin miksi sgs muistutti iphonea niin suuresti sinun mielestäsi. ep_ perusteli asian ihan samoilla jutuilla kun millä sgs ja iphonen yhdennäköisyys on perusteltua, mutta applehan ei voi kopioida?

OT: omasta mielestähän sgs muistuttaa huomattavasti enemmän samsungin perus puhelinta(6v vanhaa) kuin iphonea, sitä vain satuttiin venyttämään tavalla että siitä tuli suorakaide isolla näytöllä, mutta ihan selvästi huomaa että on 6vuoden takaista venytettyä mallia lähempänä kuin iphonea, kun onhan se eri materiaaleistakin tehty....eikö kuulosta naurettavlta kun muut sen kirjoittaa?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

24

@23
Tottakai Applekin voi kopioida, mutta kun Applella on ollut ainakin vuodesta 2004 lähtien tuotteita (erinäisiä iPodeja), joiden voi helposti nähdä olevan samaa design-jatkumoa kuin uusi iPod Nano, on aika vaikea uskoa, että Apple on varastanut Lumiat jo vuosia ennen niiden olemassaoloa. :)

SGS pummi paljon myös käyttöliittymästä, lue vaikka se Samsungin monesti linkattu dokumentti. Sanoi ep_ mitä tahansa, ei iPod Nanon käyttöliittymä ole nyt eikä koskaan aiemminkaan ollut millään tavalla Metro.

Vastaa
arivesa
arivesa

26

Tässä laitetaan napit vastakkain kaksi vanhaa,jotka hahmottavat eli suunnittelevat,sitten ostavat osat ja kokoonpanon mistälie.

Onko kovin tärkeää? Ei varmaan pitkänpäälle.
Loppupeleissä aika heikoilla arvatenkin kumpikin.Ehkä piankin?

Aivan uusia kilpailijoita on ilmestynyt nopeasti,ei ole vain entisistä enää kyse.Esim ZTE,joka voitti jättisopparin China Mobilelta.

Samoin Xiaomi,HTC,ja Huawei,joilla kaikilla noillakin 4-core prossat,ja super-LCD-näytöt.Sekä Android 4.0 tai 4.1 käyttis.Eikä kovin tyyriitä.

Peli ei ole enää entisensä,vaan kovempi.Nähtäväksi jää.

Vastaa
himpo
himpo

27

Siis tuo mainosvideo oli niin vakuuttava että jos en vihaisi Aplea (syyttä) niin ostaisin jo tuon perusteella, ja niin ostavat massat ajattelevat myös.

Onneksi en ole luopumassa fyysisistä numeronäppäimistä niin ei tarvitse valita älyistä mitään, ehkä sitten jos Nokialta tulee iskun ja veden kestävä lumihiutale niin saatan harkita.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

28

Suotta ne Applella koittaa piruilla Nokialle.
"- Nämä ovat kamerasta, koskemattomina, kuvia esiteltäessä murjaistiin."

Kyllähän Lumia 920:sen KUVATkin oli luurilla otettuja. Videoista kaikki ei ole ollut. Ja mitä media huomiota Lumian PureView kamera onkaan saanut tästä "kömmähdyksestä". ;)

Ilmeisesti Nokian uudet on hyviä, kun ainut mistä on saatu porua aikaan on tämä videokömmähdys...

Vastaa
JaniHK (vahvistamaton)

29

Onko Nokia fanit/hehkuttajat näin ylimielisiä,että Samsung Galaxy s3 on unohdettu?,LTE-versio (Dl:100Mt/Ul:50Mb) on marras-joulukuun aikana tulossa mutta vain mustana versiona.

Vastaa
Spion^
Spion^

30

@6: HTC taskussa on tietty hyvä huudella, mutta eipä tullu iLuuriin hanskat kädessä käytettävää kosketusnäyttöä? tai langatonta latausta? :D henk. koht. toivosin ettei laitevalmistajat noita näyttöjä liian isoiks kasvattas, 4" alkaa olemaan juuri ja juuri omalla kipurajalla että onko liian iso _puhelimeksi_. Sitten läppärit ja tabletit erikseen.

Vastaa
jjj.jjjj (vahvistamaton)

31

@30: mielelläni myös näkisin tuotevalikoimassa (esim. nokian) myös pieninäyttöisiä kosketusnäyttöpuhelimia. sellaisen ostaisin.

Vastaa
jartar
jartar

32

@24
Niin että luonnollista design jatkumoa pölliä suoraan Nokian N9 ja Lumia tyyli :D Ei sitä Nanoa olisi mitenkään pystynyt tekemään vähemmän Nokialaisen näköikseksi, eihän?

Design jatkumoa ei ole tässä olemassa. Asiat toki saa näyttämään juuri siltä mitä haluaa. Kun kuutiosta otetaan kulmat pois niin tulee pallo. Kolmiota kun venytetään sopivasti niin tulee neliö. Se on sitä luonnollista design jatkumoa pienillä muutoksilla :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

33

@32
Äh, jopa iltasanomat saa tän oikein:

http://is13.snstatic.fi/img/978/1288499006321.jpeg
http://is12.snstatic.fi/img/978/1288499012785.jpeg

Jos katsot tuotteita iPod Mini vuodelta 2004, iPod Nano vuodelta 2006, iPod Shuffle vuodelta 2006 ja 2010 iPod Nano vuodelta 2010, on se muotokieli erittäin pitkälti samaa. Lisänä home-nappi, joka on kopioitu iPhonesta vuodelta 2007.

N9 taitaa olla vuodelta 2011. Jos haluat *välttämättä* jotain alkaa syyttämään, ole hyvä vaan. Vuosiluvut kertovat kohteen. Itseltään lainaaminen ei tietääkseni ole kiellettyä, eikä aika kulje kuin yhteen suuntaan.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

34

kyllä applen pitää pian keksiä jotain tuon designin suhteen, ei noin samannäköisest luurit enää kauvaa voi kiinnostaa, kun malli on ollut hyvin pitkään jo lähes sama. "ei mitään uutta" kyllä ne ideat taisi sen jobsin mukana kuolla pois

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

35

@34
Näinpä. Ja vieläpä se käyttöliittymäkin on pysynyt aivan samana. Ja sit sitä vielä kehutaan. Joku miljoonien kuvakkeiden viidakko muka käytettävä? Just joo. Ai niin, nyt siinä on yks rivi lisää. Halleluja... ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

37

@34 @35
Pitää ja pitää... Eivät nämä Applen läppäritkään ole mitenkään radikaalisti ulkoisesti muuttuneet noin kymmeneen vuoteen, käyttikselläkin on ikää jo yli kymmenen vuotta. Kuitenkin myynti kasvaa koko ajan ja kannattavasti.

Puhelinmarkkinalla ollaan vieläkin enemmän siirtymässä laitteista ekosysteemeihin, joten laitteen spekseillä ja ulkonäöllä on jatkossa vieläkin pienempi painoarvo kuin aiemmin.

Vastaa
jartar
jartar

39

Niin että edelleenkin Applen oli pakko tehdä tuosta uudesta nanosta Lumian näköinen. Eivät mitenkään pystyneet tekemään siitä oman näköistä?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

40

@36
En tiedä kenelle tai mihin kommenttisi oli tarkoitettu, mutta sitäpä juuri. Olihan Lumia 920:sen KUVATkin otettu oikeasti 920:sen PureView kameralla.. ;) Videoista ei kaikki ollut. Hähää...

@37
Totta. Apple onkin tehnyt jotakin todella oikein. Toisaalta myi Symbiankin aikansa hyvin. Kohta iPhonen käyttöliittymä on samassa pisteessä, vanha ja kulunut...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

41

@40
Osa kuvista oli "aitoja" ja sitten oli nämä:

http://sefsar.com/nokia-faked-the-still-photos-too


Kun iOS:n käyttöliittymä on vanha ja kulunut, on sillä kaverinaan valtava ekosysteemi johon voi tukeutua, toisin kuin Symbianilla. Symbian ei edes yrittänyt platform-ajattelua ennen S^3:a, jolloin oli jo liian myöhäistä. Ainakin toistaiseksi iOS:lle on parhaat softat ja ne tulevat sille ensin. Androidin tilanne on puhelimissa parantunut, muttei tableteissa. Muilla ei toistaiseksi oikein edes jakoa. Lisää kilpailua tarvittaisi.

Jos ja kun markkinalla tapahtuu iPhonen kaltainen murros on myös Apple vaikeuksissa. Pelkän evolutionäärisen kehityksen kanssa se pärjännee mainiosti. Ja se murros voi olla jotain muutakin kuin käyttöliittymä tai puhelinmuotoiluun liittyvää.

Vastaa
arivesa
arivesa

42

@41:
"Suuri johtaja" on poissa.Tulevaisuden toivoa etsivät raastuvista.
Yhtiö joka ei itse mitään valmista,on lopulta muiden armoilla.

Nokialla lie pullat paremmin uunissa.Eivät ole julkiriidoissa tavarantoimittajiensa kanssa.Ilmeinen edellytys jatkolle.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

44

@43
Mistä?
Samalla vaivalla olisit sinäkin (taas) voinut kertoa virkkeellä tai parilla mistä kukaan ei mitään tiedä...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

46

@45
Niin et viitsi esim. paria tärkeintä pointtia nostaa esiin.
Ei sitten. Jos et halua tuottaa lisäarvoa tähän uutiseen, niin voit olla myös kommentoimatta kokonaan. Esimerkiksi minä en ole nähnyt julkaisutilaisuutta enkä sitä nyt ehdi katsomaankaan. Jos sielä oli mielestäsi jotain tärkeää tai keskustelusta eroavaa, niin se kyllä voisi kiinnostaa. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja