Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikoiden mukaan iPhone 5 oli Nokialle huojennus

14
Valtteri Ahonen

Analyytikoiden mukaan iPhone 5 oli Nokialle huojennus
Taloussanomien haastattelemien analyytikoiden mukaan Applen uusi iPhone 5 ei ole niin vaarallinen vastustaja kuin jo ehdittiin pelätä. Silti vaakakupin kallistaminen pidemmällä tähtäimellä Nokian suuntaan voi olla vaikeaa.

Nordean analyytikko Sami Sarkamies summasi hyvin, kuinka yllätyksettömänä Applen julkistusta yleisesti pidettiin: "Tuli se, mitä tiedettiin, mutta ei sitä, mitä veikkailtiin." Nokia on tämän ansiosta saanut paljon näkyvyyttä, vaikka sitä jo ehdittiinkin kritisoida oman julkistuksensa aikataulusta.
Inderesin analyytikko Mikael Rautanen on puolestaan sitä mieltä, että Apple ei onnistunut olemaan riittävän innovatiivinen, ja niinpä saattoi jopa olla, että Nokia veti tällä kertaa pidemmän korren. Ensimmäisissä nettiin tulleissa arvioissa Nokian Lumia 920 onkin ollut usein tästä parivaljakosta pidetympi. On kuitenkin pitkä ja kivinen tie voittaa kuluttajien kerran menetetty luottamus takaisin. "Nokian haasteena on murtautuminen kahden hallitsevan käyttöjärjestelmän väliin", sanoo analyytikko Michael Schröderin FIMistä.

Schröder huomauttaa myös, että vaikkei Apple onnistunutkaan yllättämään kuluttajia kuten oli ehkä odotettu, niin se tuskin silti estää laitetta myymästä todella hyvin.

Kommentit (14)

aj84
aj84

1

Hienoa että Nokialla on nyt mahdollisuus, mutta nykyisellä pohjalla ei kannattaisi paljoa kilpailijoille kuittailla. Sama kuin pultsarit katuojasta ohikulkijoille huutelisivat että "kyllä meillä on asiat kunnossa ja hyvä olla". Toki 920 on parasta mitä Nokia on koskaan saanut ulostettua, mutta yksi puhelin ei pelasta Nokiaa. Ei pidä siis huudella ennen kuin on edes pohjaa miltä huudella.

Vastaa
mietaas
mietaas

2

kyvyttömät (tollot) johtajat ovat olleet useita vuosia nokian ehdottomasti suurin ongelma.
jos jorma ollilasta olisi aikoinaan tehty nokian hallituksen kunniapuheenjohtaja eikä puheenjohtajaa, olisi moni tollo johtaja saanut kenkää tai jäänyt palkkaamatta.

no... tänä päivänä tilanne on onneksi hiukan parempi.

ps. iphone5 tulee osoittamaan, että jos muotoilu on onnistunut, ei sitä tarvitse suuresti muuttaa.

pps. nokian lumia-mallisto on myös onnistunut ja se tulee myymään hyvin.

onnea molemmille yrityksille!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
roponen
roponen

4

Samsungit voi kokemuksieni mukaan nakata roskakoriin. Ei niissä softa yllä lähellekään muiden tasolle. Tällä hetkellä lähtisin tavoittelemaan omaan käyttöön iPhone 5:sta tai Nokia Lumia 920:aa. Jos Androidiin vielä kerran erehtyisin niin katselisin kaikkea muuta kuin Samsungia. HTC? Motorola?

Ja kerrankin olen täysin samaa mieltä analyytikkojen kanssa. Applen julkistus oli Nokia pelastus. Toivotaan vaan että uusi Lumia lunastaa kaikki annetut lupaukset niin näillä asetelmilla voisi kuvitella sen menestyvän erittäin hyvin. Kamera on yksi puhelimen tärkeimmistä lisäominaisuuksista ja hämäräkuvaus ja videokuvan tärinä ovat kännykameran pahimpia vikoja joten lupaukset ainakin osuvat juuri nappiin. Moni voi kyllä jäädä odottelemaan sitä 41mpix win8 luuriakin... Mutta josko sekin kohta tulisi?

Vastaa
OlenpaVaan
OlenpaVaan

6

"Samsungit voi kokemuksieni mukaan nakata roskakoriin. Ei niissä softa yllä lähellekään muiden tasolle"

Milläköhän vuosisadalla sinäkin Samsungia olet kokeillut. Kerroppa yksikin ominaisuus Galaxy S III:sta tai Galaxy Note II:sta mikä on muihin merkkeihin verrattuna jäljessä? Minulla ei sattumoisin vain tule yhtään ominaisuutta mieleen. "Jos Androidiin vielä kerran erehtyisin niin katselisin kaikkea muuta kuin Samsungia" niimpä niin, luultavasti tuonkin vain laitoit, jotta pääsisit edes jotenkin vittuilemaan Samsungin luurien omistajille, eikö?

Vastaa
wipe2000
wipe2000

7

> Ja kerrankin olen täysin samaa mieltä analyytikkojen kanssa.
> Applen julkistus oli Nokia pelastus.

Eipä se lyhyellä aikavälillä taida mitään pelastaa, vaikka ehkä pientä helpotusta antaakin. Tekniikasta kiinnostuneimmat saattavat nyt iPhonen sijaan ostaa Lumian, MIKÄLI Win8 puhelimet tulevat myyntiin ajoissa eikä niistä paljastu pahoja bugeja. Jenkeissä peruskäyttäjät taas ostavat edelleen Applen, koska se on ainut heidän tietämänsä älypuhelin ja sellaisenaan riittävän hyvä, sujuvasti toimiva ja helppokäyttöinen. iPhone5 on kuitenkin useimmille parannus 4S:ään (tai 4:ään), ja ellei ole, he ostavat 4S:n. Ei ole syytä tehdä toisinkaan.

Uuden latausliittimen luulen aiheuttavan pientä nurinaa, kun uudet ja vanhat oheislaitteet eivät enää sovikaan yhteen. Saa nähdä. Muutenhan uusi(kin) malli on ainakin paperilla erittäin hyvä, vaikkei mullistavia uutuuksia sisälläkään. Siinä ei kuitenkaan ole (tiedossa) mitään oleellista puutetta, joka massojen silmissä huonontaisi Applen mainetta nopeasti, vaikka uutuuksia tarkasti vertailevat ovatkin huomaavinaan selvää innovatiivisuuden vähenemistä. Tekniset seikat, kuten LTE-yhteyksien rajallisuus tai NFC:n puute, tuskin pahasti ehtivät vuodessa haitata peruskäyttäjää ennen iPhone 6:n tuloa.

Kyllä Windows puhelinten, vaikka ne olisivat niin hyviä kuin Lumia 920 virheettömänä voi speksien perusteella olla, markkinaosuuksien kasvattaminen mitenkään merkittävälle tasolle vie uskoakseni jokusen vuoden aikaa. Ja joku oikeasti suurta joukkoa kiinnostava sovellus tai käyttömahdollisuus, jota muissa ekosysteemeissä ei ole, niille pitäisi keksiä, jotta kisaan päästään edes kunnolla mukaan. Win8 voisi ehkä olla 'se' juttu, mikäli Win8 kotikoneiden, Xboxin ja tablettien esiinmarssi ja ohjelmien helppo koodattavuus eri alustoille toteutuisi MS:n toiveiden mukaisesti.

Vastaa
roponen
roponen

8

Niin minun kokemukseni ovat Samsung Galaxy S2:sta ja sitä ennen Samsung Galaxy Spicasta. Onhan se SGS2 jo yli vuoden vanha vekotin nyt mutta kun ostin sen silloin kun sitä alkoi saamaan ja alusta asti tappelin sen kanssa käyden läpi kaikki löytämäni viralliset ja epäviralliset romit ja lopputulos oli ettei sitä vekotinta saa kunnolla toimimaan edes virittelemällä, puhumattakaan että se olisi ollut käyttökelpoinen uutena niin... Se ja aikaisempi Samsung-kokemus riitti minulle kirjoittamaan koko valmistajan nimen kissan kokoisilla kirjaimilla mustalle listalle. Kaksi kertaa pahasti kusetettu riittää minulle, kiitos.

Mutta voin kyllä kertoa mitä nyt äkkiseltään muistan SGS2:ssa olleen pielessä:
- Näytöstä ei nähnyt kirkkaassa auringonvalossa mitään.
- Automaattinen näytön kirkkauden säätö ei toiminut tai toimi huikealla viiveellä. (modeista apua tähän)
- Ei pysty kuvaamaan videota normaalisti valaistussa huoneessa kotona kun autofocus seilaa koko ajan.
- jos kuvaa videota ulkona kirkkaassa päivänvalossa (jossa se toimii), niin joutuu pistämään näytön kirkkauden täysille että näkee edes hiukan mitä kuvaat. Tietenkin tallennan Full HD:na kun kapine on sen takia ostettu. No tällä yhdistelmällä akku on tyhjä hetkessä.
- Akku kesti sellaiset 4-10h täydestä tyhjään ilman raskastakin käyttöä. Ei mitään logiikkaa siinä miten/milloin tämä tapahtui. Virranhallinasta joskus katselin että käyttöjärjestelmä on syönyt suurimman osan. Miui mod masiinaan niin benchmark tulokset pomppasivat pilviin ja puhelimen akku kesti samaisessa käytössä 1-2pv.
- Käytettävyys uutena käsittämättömän huono. Puhelin odotutti käyttäjää alituiseen, näytön selailutkin jökkivät.
- Launcher kaatuili uutena alituiseen ilman mitään näkyvää syytä. Kamera saattoi kaatua kanssa niin ettei sillä pystynyt enää kuvaamaan ennen uudelleenkäynnistystä.
- Puhelin ei puhelun aikana korvalta nostaessa käynnistänyt näyttöä ja näyttänyt esim "sulje puhelu"-painiketta heti vaan sitä piti aina odotella 1-5s. Tämä siis myös kaikilla romeilla joita käytin, joskin jollain romilla odotusaika lyheni.
- Puhelin joka maksaa 600€ ei minusta ole siinä hintaluokassa että siihen on pakko pistää joku kiinalaisten virittelemä MIUI rom että sen saa edes jollain tasolla käytettäväksi. No tämä oli sellainen.
- Voi olla että jonkun mielestä Samsungin oma mailisofta, hubikötöstykset yms turha tauhka jota puhelimesta löytyy (ja joita ei saa pois) on aivan fantastisia. Minusta varsin käyttökelvottomia/turhia. Android marketista toki löytyy mailia ja muuta hiukan käyttökelpoisempanakin mutta aikaa ja rahaa palaa etsiessä.
- Näppäimistö luurissa vastasi sen verran huonosti että siihenhän piti sitten etsiä taas korvaajaa. Rahaa ja aikaa piti poltella ennenkuin lopulta löytyi näppäimistö joka toimi edes sinnepäin.
- Puhelin kun putosi lyhyenkin matkan lattialle, siitä oli heti takakansi ja akku irti. Näppärää sitten odotella uudelleenkäynnistystä jotta pääsee tekemään sen pikasen jutun jota oli puuhaamassa.
- "Kohta tulee ICS ja kaikki korjautuu ja nopeutuu" ... kesti ja kesti ja tulihan se sieltä... ja ei. Ei alkanut luuri toimimaan sen paremmin.
...
Jos muistaisin kaikki vaivat mitä tuon puhelimen kanssa on ollut, tämä lista olisi varmasti kymmenkertainen. En todellakaan muista ikinä olleeni yhtä pettynyt mihinkään tuotteeseen. Ja tämänhän piti olla huippumalli ja "paras"... Ehkä tämä selvittää sen miksi Samsung on minulla mustalla listalla ja pysyy siellä kunnes tekevät puhelimen joka napin painalluksella parantaa syövän ja toisella napilla saa aikaan maailmanrauhan.

Ja joo, Spica oli vielä huonompi.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

11

Lainaus:

Tämä video kertoo hyvin, minkälaisen haasteen edessä muut valmistajat ovat jenkkimarkkinoilla: http://www.youtube.com/watch?feature=pl...d&v=rdIWKytq_q4

Aivan.

Se, että joku tarjoaa parempaa puhelinta, ei vielä merkitse jenkeissä mitään. Jonkun pitää myös esitellä se lähes jokaiselle vastaantulijalle niin hyvin, että tajuavat sen todella paremmaksi. Silloin osa voi sen oikeastikin ostaa. Mutta koska Lumiaa ei vielä voi ostaa ja iP5:n voi, ei rapakon takana montaa ihmistä ole, joka voisi Lumian hankkia sen tullessa lopulta kauppoihin. Kaikilla on jo iP4S tai iP5 sen verran pitkällä kytkyllä, ettei sitä vaihdeta mihinkään. Ja tekniikkaan tutustuneet, jotka eivät halua Applea vaan tietävät muistakin vaihtoehdoista (onkohan niitä edes 5 % kansasta?), omistavat jonkun Android-luurin.

Kyllä kova työ on Noksulla edessä, jos edes muutaman miljoonan Lumiaa aikovat tänä vuonna Valloissa myydä. Mutta hyvää mainetta voivat hiljalleen rakentaa, jos uudet mallit ovat mitä paperilla näyttävät, ja ehkä sitten vuoden parin päästä WP9 puhelimet voivat jo vähän kiinnostaakin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11

Kytkytilanne on kaikille sama, sillä ei voi Lumian huonoa myyntiä selittää.

Paljon suurempia tekijöitä ovat yleinen tunnettavuus, saatavuus operaattoreilta, näkyvyys operaattorien kaupassa ja suurimpana myyjän laitesuositukset. Jos myyjä pitää enemmän iPhonesta tai Androidista, tai saa niistä paremman bonuksen on selvä mitä hän myy. Anekdootinomaisia viitteitä tästä on ollut uutisissa, Lumiaa ei melkeinpä suostuttu myymään vaikka ostaja tiesi jo kauppaan tullessa sellaisen haluavansa. :)

Vastaa
Koponen@ (vahvistamaton)

13

@8
roponen @

Laitoitko/lähetitkö palautetta noista bugeista Samsung-maahantuojalle,mitä sun SGS2 puhelimessa ilmeni?.

Vastaa
whiz_e_wig
whiz_e_wig

14

Lainaus:

roponen @


Luin kyllä koko käyttökokemuksesi.
Ongelma on vaan edelleen tumpelo käyttäjässä.. Varsinkin noiden custom romejen asentelu antoi heti sen kuvan mistä on kysymys.

Eli sinunlaiselle "älypuhelimen" käyttäjälle on oma laite tiskinsä se löytyy juuri omenatiskin luota.. sen tiskin ääressä ei mainoksenkaan mukaan tarvita aivoja;) tosin pian tulee toinen varteenotettava tiski viereen.

Eli jätä nämä kehittyneemmät alustat niille jotka niitä oikeasti osaavat käyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja