Nokia-pomo pilkkaa HTC:n uusia WP8-puhelimia

21
Manu Pitkänen

Nokia-pomo pilkkaa HTC:n uusia WP8-puhelimia
HTC esitteli tänään kaksi uutta Windows Phone 8 -puhelinta: 8X:n ja 8S:n. Värikkäät puhelimet sai myös Nokian markkinointijohtaja Chris Weberin avautumaan Twitterissä.

Weber kirjoittaa HTC:n uutuuksiin liittyvässä Twitter-viestissään, että innovoinnissa on kyse paljon muustakin kuin pelkistä väreistä. Weberin mukaan HTC:n täytyisi tehdä paljon muutakin kuin kopioida Lumia 920:n värit päästäkseen tuotteissaan samalle innovoinnin tasolle. Tällä Weber viittaa Nokian kamera- ja karttateknologioihin.

Mitä mieltä olette, näkyykö HTC:n uutuuksissa vaikutteita Nokian Lumioista (kuvia löytyy jutun alussa olevien linkkien takaa)?
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (21)

Kuveerty
Kuveerty

4

Hohhoijaa.. On Juhanilla jotain hampaankolossa? Pikaisella satunnaislukemisella jäätävä määrä asiavirheitä ja käsittämättömiä oletuksia. Muun muassa tuo väriskaalan "kopiointi", sanoma että Applella on yksi malli markkinoilla (esim. nyt vasta lopetettiin 3GS teko joten markkinoille jää 4, 4s ja 5). Olihan siellä toki asiaakin mutta tuollaisella jankkaamisella ei jää kovin hyvä kuva kirjoittajasta. Aiemmin toiminut Nokian "innovaatiojohtajana"..?

Vastaa
arivesa
arivesa

6

Ei tuota pataässäkortin muotoa voi oikein sanoa kopioksi,eikä juuri käytettävyyden kannalta muuttaakaan.Vähän naurettavaa jankuttaa muotoilusta,kun kaikki miltei samoja,ja ostaja päättää toimivuuden sekä hinnan perusteella.

Värit miellyttää joitain,toisia ei juuri innosta.Nokia ei ole tietääkseni esitellyt,(ainakaan myynyt)oransseja luureja.Eikä kaiketi myy mitään WP kaseja ennen tätä.Juna lie jo mennyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mattihunttala (vahvistamaton)

8

Hyvä että muutkin tekevät W8-luureja, niillä se ekosysteemi kasvaa ja se on Nokiallekkin eduksi. Käyttishän on ihan hyvä ja lisäarvo päälle ...noh , sitä ei taida HTC:lla olla niinkun Nokialla mutta kyllä niitä joku ostaa ja hyvä niin ... etenkin I-luuris5:n flopin jälkeen. Samppa ja androidi on asia erikseen mutta tuo droidikin taitaa fragmentoitua vähän niinkun symbbari ...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
menneen talven...@ (vahvistamaton)

9

Windows Phone 8 EI taida muita selaimia tukea,kuin Internet Exploderia joten... :'(

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

10

@9
Ainakin nykyisen WP:n selain on aikas surkee. Toi oli yks syy miksi vaihdoin takas androidiin. Toivottavasti WP8 tulee huima parannus selaimeen. Lähinnä tarkoitan että asetuksia ja muokattavuutta edes hieman lisää, varsinkin kirjanmerkkien kohdalle. Vaikkakin epäilen että ei tule, mutta katsotaan nyt.

Vastaa
Tuira90500
Tuira90500

11

@1

Juhani Riskun on kyllä päissään tehnyt tuon saissen. En muista, että olisin ikinä lukenut noin pitkää tarinaa mikä ei perustu faktoihin vaan Riskun mielikuvitusmaailmaan jota ei voi millään tapaa pitää yhtään missään arvossa.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

12

mitä innovatiivista 920:ssa oikein on? Siis Nokian innovatiisuutta? Kapula on niin miden valmistama ja speksaama ettei Nokialla voida tehdä muuta kuin vaihtaa väriä ja vähän muotoilla ulkonäköä.

Vastaa
pain83
pain83

13

Olisi aina syytä keskittyä enemmän omien tuotteiden parantamiseen ja jättää kilpailijan haukkuminen sikseen. Ihan kuin olisi hiekkalaatikolla. Ominaisuuksien vertailussa toki ei ole mitään vikaa, mutta tuollainen turhanpäiväinen naljailu on lapsellista ja ei usein näytä ostajan silmissä kovin hyvältä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@12
Oisko hanskoilla tai millä vain kepillä käytettävä kapasitiivinen kosketusnäyttö mitään? Ensimmäinen lajissaan ymmärtääkseni. Myös ilmeisesti markkinoiden nopein tai nopeimpia mobiilinäyttöjä (vasteaika). Lisäksi L920 Pureview kameran hämäräominaisuudet ja ensimmäinen oikea kuvanvakain. Ja vielä integroitu langaton lataus voidaan lisätä tässä kohtaa.

Pääsetkö noilla alkuun? ;)

Vastaa
Calileon
Calileon

17

@16
Muistaakseni siinä tiedotustilaisuudessa kerrottiin että säätää kirkkautta ja kontrastia automaattisesti aina kun olosuhteet muuttuu. Eihän se näyttö tule suorassa auringonvalossa paremmin näkyväksi pelkällä kirkkauden muuttamisella. Ja niin ne kehuivat että näkyy ruutu täydellisesti vaikka keskellä saharaa...

Vastaa
mikis1
mikis1

18

@1,3,5 jos tuo nokian muotoilu kerta on kopio ipodista niin miksi apple sitten käytti samsung-oikeudenkäynnissä juuri tätä nokian n9/lumia800/L900 muotoilua esimerkkinä siitä että voi myös erottautua heidän tuotteistaan?

Vastaa
arivesa
arivesa

19

@18
920(kuten aiemmatkin Lumiat)omaa tarpeettomat terävät nurkat.Ei muissa.
820 on pyöristetty,eli siis kopio? Muotoilulle kun ei ole oikein sijaa.
Function dictates design.Kuten pyöreä musta talvirengas,sama kaikilla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@17
Kiitos tästä. Todella hieno juttu, siis yksi sulkalisää Nokian teknologisiin etuihin. Vaikkakin tuollainen kontrastin säätö on helppo kopioida, joskin voi se vaatia hieman säätöä ettei siitä ole taas käyttäjälle haittaa jne. Hienoa Nokia!

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

21

@18
Erittäin hyvä pointti.

Muutoin minusta on ihan turha jauhaa jostain musiikkisoitin-puhelin muotoilujupakasta. Tuotteet ovat kuitenkin osittain täysin eri tuoteryhmistä. Yhtäkään N9/Lumia 800 muotoista puhelinta ei ollut ennen Nokiaa. Piste.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.