Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ottaa kaiken irti Applen karttaongelmista -- julkaisi vertailun karttapalveluista

21
Teemu Laitila

Nokia ottaa kaiken irti Applen karttaongelmista -- julkaisi vertailun karttapalveluista
Applen tuoreen iOS 6 -järjestelmän julkaisua on varjostanut yhtiön omien karttapalveluiden ongelmista noussut meteli, jota kartoistaan ylpeä Nokia ei ole jättänyt huomiotta. Nokia on pilaillut Applen ongelmien kustannuksella esimerkiksi Twitterissä, jossa nokialaiset ovat retweettailleet ahkerasti Applen karttaongelmiin viittaavia viestejä.

Nyt Nokia on julkaissut Conversations-blogissaan taulukon, jossa vertaillaan keskenään Nokian karttoja, Googlen karttoja sekä Applen tuoreita karttoja. Nokian mukaan yhtiön kartat ovat parhaat siksi, että toisin kuin kilpailijansa, jotka rahoittavat karttansa mainoksilla (Google) tai luottavat ulkopuolisiin toimijoihin karttadatan toimittajina (Apple), Nokia omistaa koko kartta-alustansa alusta loppuun.
"Toisin sanoen, me todella ymmärrämme, että karttojen pitää olla tarkkoja, parasta mahdollista laatua sekä olla käytettävissä missä tahansa", Nokian blogissa todetaan.

Nokian mukaan karttapalveluiden tärkeydestä kertoo tutkimusyhtiö IDG:n äskettäinen tilasto, jonka mukaan 77 prosenttia vastaajista käytti älypuhelintaan navigointitarkoituksessa.

Eri karttapalveluiden eroja Nokia havainnollistaa laajassa taulukossa:

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

kangastus1 (vahvistamaton)

1

Unohtui mainita että tätä Lumiaa ei voi ostaa mistään. Helsingissä se on nähtävillä lasikuvun alla, mutta siinä se.

Vastaa
Niinpa33 (vahvistamaton)

4

Nuo puutteet monella varmasti niin, että käyttävät erillisiä softia. Kyllä sitä itsekin on tullut törmättyä peltoon, vaikka piti olla tie. Sieltä pääsee sitten helposti pois henkilöautolla. Hyvä pointti, mistä tuota Lumia 920 saa, voisi tehdä sitten vertailua.

Vastaa
E39 (vahvistamaton)

5

Mitä Nokia vihaajia suomi on täynnä ja haukkumassa niitä kaikesta ja pätemässä ja itkemässä kun ei ole myynnissä jne jne....
Olis ihan kaikkien suomalaisten kannalta aika he...tin tärkeetä että Nokialla rupeis hommat taas luistamaan.
En itsekkään mikään Nokia fani ole ja käytän HTC puhelinta mutta kuitenkin toivon että nokia nousis suosta oikeen ryminällä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

Kyllä suomalaiset varmasti toivoo Nokian nousua, mutta sitä ei tule. Heidän nykyinen toiminta on niin ala-arvoista. Nokia oli aiemmin ylimielinen ja se oli minusta heidän suurin ongelma. Nykyisin he ovat vielä ylimielisempiä ja tässä tilanteessa se on lähinnä naurettavaa ja säälittävää.

En muutenkaan ymmärrä tuota peri jenkkimäistä tapaa markkinoida mollaamalla muita.. eikä sitä täällä kehittyneissä maissa ymmärrä muutkaan .. Toisivat ennemmin esille heidän vahvuuksiaan (siis ei vääristelemällä, kuten nykyisin).

Nokia on ihan itse syynä antipatioihin mitä ihmisillä on heitä kohtaan. Minullakin on ja tuskin niistä ihan helpolla pääsen, mitäs meni huijaamaan minulta n.600€ myymällä ihan täyttä paskaa, mikä ei vastannut myytävän tuotteen kuvausta juuri miltään osin (N97). Tuosta kusetuksesta on jo aika monta vuotta, mutta vitutus säilyy, niin surkeasti asiaa hoitivat. Kaksi kuukautta tuon roskan hankkimisen jälkeen ostin kilpailevan firman luurin ja sillä tiellä edelleen. Monta tonnia (varmaan lähemmäs 4) on Nokialta jäänyt sen jälkeen saamatta minulta ja en varmasti ole ainoa todella pettynyt petetty asiakas. Sitä saa mitä tilaa.

Nykyisellään lisämaustetta tuo vielä firman suomen toimintojen alasajo, joten eipä hirveän positiivinen kuva ole. Ja siihen kun lisätään vielä toinen riistoyritys (MS) niin tuon kombinaation tekemiset kiinnostaa kuin kilo paskaa.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

7

Hyvä veto Nokialta, jos oisin Applellä iPhone osastolla töissä tuo ottais valtavasti pattiin. Siellä onkin tuli hännän alla jotta kartat saadaan päivitettyä. Harmi tietysti et iPhoneen on lukuisia sovelluksia kuten esim. CityBus joka hoitaa asiat paremmin kuin pelkät kartat, käytännössä Nokialle ei taida jäädä minkäänlaista kilpailuvalttia.

Vastaa
RAMA1
RAMA1

8

Nokian tämänhetkistä markkinointia ei voi verrata mihinkään. Se on täysi nolla. Seli seli. Peraätä kuuluu, niin Esko, mutta kuuluuko?
Kyllä kuuluu, siis Nokiasta, mutta liian myöhään. Sinusta Esko, sen sijaan ei kuulu, ja parempi onkin. Kun Elop tuli taloon, kirjoitin sen johtavan Nokian tuhoon. Toivon toki, ettei näin käy, mutta mutta. Tähän mennessä en ole erehtynyt. Ylimielisyydestä on historiassa mielestäni paras esimerkki se, kun Pepsi tarjosi yritystään Coca Colalle hintaan 60 miljoonaa dollaria! Mitä tapahtui? Pepsi sai paskasen naurun päin kasvoja. Miksi ostaisimme? Teidän toimintanne loppuu joka tapauksessa ja hyvinkin pian. Tänään 22.09.12 Pepsi toimii edelleenki, tietojeni mukaan. Nuorena poikana "kylähullu" Rahvi ajeli aina hevosella kännipäissään ympäri kylää ja piti kohtalaista meteliä
matkatessan.Kerran hän sitoi hevosen ja reen kiinni ravintolan oveen.Kysyin, miksi tekee tuollaista, kun koko kylän puhe keskittyy sinuun ja sinun tekemisiisi. Kuule poika. Ihan sama puhutaanko hyvää vai pahaa, Ihminen josta ei mitään puhuta on täysi nolla.Tämä koin itse henkiläkohtaisesti 1976. Nokia tekee tästä poikkeusen siinä, ettei kukaan tiedä mitä puhuu, eikä siis puhu mitään. Tiimarista varmaan löytytisi vihkonen, joka perehdyttäisi markkinoinnin saloihi. Jollei niin kysykää R-kioskilta. Ps. Nokia ei ole maailmalla Nokia, vaan Nokiia. From Japan.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

9

Nokian kannattaisi olla hiljaa tosta navigoinnista.

Nokian navigointi on nimittäin järkyttävän huono.

1) Nokian navigaattori ei löydä yhtään mitään offline-tilassa ja vähän hankala käyttää online-tilassa ulkomailla johtuen järkyttävista roaming-maksuista
2) Sateellittien etsimiseen menee usein niin kauan, että kävellen on jo perillä.
3) Puuttuu perustoiminnot, kuten "etsi reitin varrelta".
4) Esim. maailman kolmanneksi suurin talousmahti (Japani) puuttuu kartoista
5) Uusia karttoja ei voi ladata 3G:n kautta (haloo 2012)
6) Vaikka kartat on tarkkoja, niin ne on täynnä virheitä
7) Nokian tarjoamat reittivaihtoehdot on usein erittäin typeriä. Nokia ei löydä esim. reittiä kahden Norjan suurimman kaupungin (Oslo-Bergen) välillä... Tai siis löytää, mutta tiet on luokkaa takapiuhan hiekkatiet.
8) Näytönsäästäjä menee päälle kesken navigoinnin
9) ja paljon muuta, mitää ei tule nyt mieleen.

En ole mikään Nokia vihaaja. En ole koskaan omistanut mitään muuta puhelinta kuin Nokian.

Ette usko, kuinka monta kertaa oilen halunnut viillellä ranteet noiden Nokian karttojen takia.

Nokia voi siis hoitaa oman pesän kuntoon, ennen muille naureskelua. Tästä tulee taas elävästi mieleen se 2000-luvun alku, kun naureskeltiin iPhonelle ja kehuttiin tekevämme enemmän puhelimia viikonlopussa, kuin Apple vuodessa.

Vastaa
teme565
teme565

10

Kyllähän Nokian karttasysteemi nyt esitellyistä vaihtoehdoista on se paras, mutta itse luotan edelleen vanhaan kunnon TomTomiin.

Vastaa
FS88
FS88

11

@9 En kyllä sanoisi, että olisi hidas tai muuta. Olen kyllä nähnyt monta kertaa, että esim. erilliset navigaattorit hakevat ja hakevat iäisyyden yhteyttä toisin kuin Nokialla, jolla yhteyden haku tapahtuu ainakin omasta mielestä kiitettävän ripeästi offline-tilassakin.

Virheitä ei ole kylläkään löytynyt, kun olen käyttänyt Nokiaa navina.
Samaten reittivaihtoehdot on vienyt varsin sujuvasti ilman pihateitä tai vastaavia perille.

Joitteinkin maiden karttojen uupumisesta en ota kantaa, koska ei ole ollu itsellä ainakaan tarvetta, muulle kuin Suomen kartalle.

Vastaa
ujoska
ujoska

12

Tarmo,
Ihan varmasti toimii offline-tilassa. Käytän ainoastaan sitä.

Se on totta, että etsii satelliitit todella hitaasti, mutta koskee ainoastaan tilannetta, että toimii offlinessa. Ja esim uusi Garmin hakee satelliitit kyllä salamannopeasti.

Olin ostamassa Tompan 1005 Worldia, mutta eihän se löydä Suomesta paikkoja ja jos löytää, niin opastaa ihan väärin.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@9
"Nokian navigaattori ei löydä yhtään mitään offline-tilassa ja vähän hankala käyttää online-tilassa ulkomailla johtuen järkyttävista roaming-maksuista"

Kyllä ainakin itsellä löytää offline-tilassa, mikäli on sellaisessa paikassa missä nyt ylipäänsä voi saada yhteyden satelliittiin (= ulkona, eikä mielellään lähellä jompaa kumpaa napaseutua). Suuret roaming-maksut taasen eivät ole Nokian vika, eivätkä vain sitä koskeva ominaisuus.

"Sateellittien etsimiseen menee usein niin kauan, että kävellen on jo perillä."

Riippuu siitä, missä laitetta käyttää ja miten. A-GPS löytää satelliitit online-tilassa hyvin nopeasti, offlinessa voi kestää kauemmin varsinkin jos satelliittipeitto on huono. Online-tilassa oma Nokia löytää kartat yleensä nopeammin kuin muutaman vuoden vanha TomTom.

"Puuttuu perustoiminnot, kuten "etsi reitin varrelta".
Esim. maailman kolmanneksi suurin talousmahti (Japani) puuttuu kartoista"

Todellisia puutteita, joskin jälkimmäinen koskee lähes kaikkia naveja.

"Uusia karttoja ei voi ladata 3G:n kautta (haloo 2012)"

Jos lataat kokonaisia maakarttoja 3G:n kautta, voit olla varma että akku loppuu ennen kuin lataus on valmis. Kartan osia taas voi kyllä ladata ihan 3G:nkin kautta.

"Vaikka kartat on tarkkoja, niin ne on täynnä virheitä"

En ole itse viidessä maassa karttoja käyttäneenä törmännyt suurempiin virheisiin.

"Nokian tarjoamat reittivaihtoehdot on usein erittäin typeriä."

Nokian reittien valinnassa on parannettavaa, ja itseäkin ärsyttää välillä se, ettei reittiä voi oikein säätää manuaalisesti.

"Näytönsäästäjä menee päälle kesken navigoinnin"

Ei ole tapahtunut itsellä koskaan.

Eli ei se Nokian navi nyt ainakaan omasta mielestäni niin huono ole, vaikkakin parannettavaa kyllä löytyy. Itsekin olen hylännyt TomTomini ja luovuttanut sen eteenpäin, kun Nokia hoitaa saman asian vähintää yhtä hyvin.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

14

Nokia toki löytää ne "helpot" kohteet offline tilassa.

Sitten kun yrittää hakea esim. "Best Western, Berlin" tjmsp... niin loppuu se löytyminen hyvin lyhyeen. Esim. Tomtom ja Garmin löytää tuollaiset haut helposti.

Tohon akun loppumumiseen 3G:lla ladatessa.. Maasta riippuen, lataus kestäisi ehkä 20 minuuttia. Lisäksi sen puhelimen voi kytkeä auton laturiin.

Ja olen käyttänyt sitä Nokian navia todella paljon. Pari kertaa ajanut euroopan läpi, kerran USA:n...

Vastaa
3rd_party
3rd_party

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Nokia toki löytää ne "helpot" kohteet offline tilassa.

Sitten kun yrittää hakea esim. "Best Western, Berlin" tjmsp... niin loppuu se löytyminen hyvin lyhyeen. Esim. Tomtom ja Garmin löytää tuollaiset haut helposti.

Tähän on yksinkertainen selitys: jos ko. alueen karttaa ei ole ladattuna, eikä laite ole netissä, niin miten ihmeessä se voisi paikkaa silloin löytääkään? Jos Nokialaisen muistiin olisi ladattu kaikki maailman paikat, niin tarvitsisi aika ison muistin (ottaen huomioon, että sinne täytyy saada paljon muutakin kuin paikkatietoja toisin kuin esmes TomTomiin).


Lainaus:

Tohon akun loppumumiseen 3G:lla ladatessa.. Maasta riippuen, lataus kestäisi ehkä 20 minuuttia. Lisäksi sen puhelimen voi kytkeä auton laturiin.

Lienee niin marginaalinen tarve, että suuren käyttäjäkunnan käyttömukavuutta atellen sitä ei ole järkevää sisällyttää laitteeseen (vaikka olisikin optimioloissa teknisesti mahdollista). Eikä toisekseen taida moneen muuhunkaan laitteeseen voida ladata kokonaisia kartastoja 3G:n ylitse.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarmo78:

Nokia toki löytää ne "helpot" kohteet offline tilassa.

Sitten kun yrittää hakea esim. "Best Western, Berlin" tjmsp... niin loppuu se löytyminen hyvin lyhyeen. Esim. Tomtom ja Garmin löytää tuollaiset haut helposti.

Tähän on yksinkertainen selitys: jos ko. alueen karttaa ei ole ladattuna, eikä laite ole netissä, niin miten ihmeessä se voisi paikkaa silloin löytääkään? Jos Nokialaisen muistiin olisi ladattu kaikki maailman paikat, niin tarvitsisi aika ison muistin (ottaen huomioon, että sinne täytyy saada paljon muutakin kuin paikkatietoja toisin kuin esmes TomTomiin).


Lainaus:

Tohon akun loppumumiseen 3G:lla ladatessa.. Maasta riippuen, lataus kestäisi ehkä 20 minuuttia. Lisäksi sen puhelimen voi kytkeä auton laturiin.

Lienee niin marginaalinen tarve, että suuren käyttäjäkunnan käyttömukavuutta atellen sitä ei ole järkevää sisällyttää laitteeseen (vaikka olisikin optimioloissa teknisesti mahdollista). Eikä toisekseen taida moneen muuhunkaan laitteeseen voida ladata kokonaisia kartastoja 3G:n ylitse.

Vaikka kyseinen kohteen kartat on ladattu puhelimeen, niin silti se ei niitä löydä jos ei satu aivan vieressä seisomaan.
Edelleen Garmin tai Tomtom lyö Nokian tässä 6-0.

En osaa sanoa muden valmistajien karttojen lataamisesta, mutta vaikea uskoa, ettei esim. iPhoneen saa lattua karttoja apple storesta 3G:n kautta.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

17

Jarissimo. Veit sanat sekä ajatukset meikältä, ainakaan en ole yksin ajatusteni kanssa.
Käytin aikoinani pitkäänkin Nokian luureja, mutta useamman jouduttua takuuhuoltoon (joka sekään ei toiminut kunnolla) vaihtui merkki. Useaan otteeseen vaihtui merkki, oli Siemensin p*skoja, oli silloisia Samsungin p*askoja kunnes löysin ensimmäisen puhelimen jota ei tarvinnut viedä huoltoon, toimi kuin kuuluisa junanvessa, ja oli vieläpä yksi edistyksellisimpiä puhelimia tuolloin, Sony Ericson T68i. Siitä hetkestä pitäydyin SE:n luureissa, kunnes ensimmäinen oma "älyluuri" eli, Samsung Galaxy Mini tuli hanskaan. Siinä toimi lähes kaikki hienosti, lukuun ottamatta kameraa sekä musiikki sovellusta. Myös kyseisen laitteen tarjoamat Google Maps:in kartat tulivat tutuiksi, joista pidän edelleen. Vertailtiin kesällä kaverin Noksuun noita karttoja/sovellusta, niin ainakin silloin Google Maps vei voiton.
Pienistä vastoinkäymisistä johtuen (veneen kaatuminen) Galaxyni joutui merelliseen kylpyyn, josta se ei luonnollisestikaan selviytynyt, siirryin väliaikaisesti Nokian halppis luurin (C1-01) käyttäjäksi hetkeksi aikaan. Nyt käytössä Sonyn Xperia Active, eikä paluuta ole :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

9@
>1) Nokian navigaattori ei löydä yhtään mitään offline-tilassa
luodut ja synkatut suosikit ja sisäisestä matskusta haku toimii, online hakuja ei tee.

>2) Sateellittien etsimiseen menee usein niin kauan, että kävellen
>on jo perillä.

GPS toimivuus ei ole ohjelman juttu, vaan laitteen, A-GPS on nopea, lähes kaikilla nykymalleilla. ilman avustusta nopeus riippuu niin mallista, GPStä, kuin siitä koska GPS fix viimeksi. Eli offilen tilassakkin voi olla nopea FIX.


5) Uusia karttoja ei voi ladata 3G:n kautta (haloo 2012)

Puuttuvat kartat oletuksena ladataan käytössä olevalla yhteydellä, eli yleensä 3Gllä. Kokonaisia maiden lataaminen 3Gllä on yleensä estetty, kyse ei niinkään ohjelman kyvystä, vaan muista syistä.

6) Vaikka kartat on tarkkoja, niin ne on täynnä virheitä

Toki paljon virheitä ja maakohtaisia vaihteluja, mutta noin yleistäen yllättävän hyvät.

7) Nokian tarjoamat reittivaihtoehdot on usein erittäin typeriä.

Reititys vaihtoehtoja on useampia.

>Nokia ei löydä esim. reittiä kahden Norjan suurimman kaupungin
>(Oslo-Bergen) välillä... Tai siis löytää, mutta tiet on luokkaa
>takapiuhan hiekkatiet.

Aika kaukaa jouduit hakemaan, mutta löytyy Suomestakin, liittyen viitaamisi karttavirheisiin, eli joissain paikoissa tiestä puuttuu pätkä (pieni), tai tyyppi väärä, jolloin reitti ei voi mennä siitä -> reititetään muualta.

Se onko virhe paikallisen karttaviranomaisen, vai sen jatkokäsitteliän on sitten eri juttu, osa virheistä on ollut vuosia eikä niitä käyttäjäpalautteesta huolimatta ole korjattu.

8) Näytönsäästäjä menee päälle kesken navigoinnin

Missä versiossa ?
Monissa versiossa on valinnan mahdollisuus, esim. virransäästö tila jossa näyttöä ei pidetä päällä jos ei mitään tilannetta lähellä, vaihtoehtoisesti näyttö ainapäällä, tämän voi myös olla riippuvainen latauksesta ja akun tilasta.

Jos laite esim taskussa, niin turha pitää asetusta joka pitää näytön aina päällä.9) ja paljon muuta, mitää ei tule nyt mieleen.

Joidenkin versioiden opastus katujen nimillä, offline kartat, kartta widgetit (Symbian), hyvä virranhallinta, karttamatskua ympärimailmaa, jotka voi aidosti ladata, todella laajasti vaikka parimaata vielä puuttuu jne. Omat kuvat näkyy kartoissa, pikku hiljaa integroituu syvemmälle jne.

Mutta navigaattorissa on vielä viilaamista.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

"Se onko virhe paikallisen karttaviranomaisen, vai sen jatkokäsitteliän on sitten eri juttu, osa virheistä on ollut vuosia eikä niitä käyttäjäpalautteesta huolimatta ole korjattu. "

Taas palattiin tähän ylimielisyyteen. Miksi ihmeessä asiakaspalautetta otetaan jos sitä ei käytetä..?

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:GPS toimivuus ei ole ohjelman juttu, vaan laitteen, A-GPS on nopea, lähes kaikilla nykymalleilla. ilman avustusta nopeus riippuu niin mallista, GPStä, kuin siitä koska GPS fix viimeksi. Eli offilen tilassakkin voi olla nopea FIX.


>Nokia ei löydä esim. reittiä kahden Norjan suurimman kaupungin
>(Oslo-Bergen) välillä... Tai siis löytää, mutta tiet on luokkaa
>takapiuhan hiekkatiet.

Aika kaukaa jouduit hakemaan, mutta löytyy Suomestakin, liittyen viitaamisi karttavirheisiin, eli joissain paikoissa tiestä puuttuu pätkä (pieni), tai tyyppi väärä, jolloin reitti ei voi mennä siitä -> reititetään muualta.


Mulla on Nokian N8.

Esimerkki oli Norjasta, koska asun Norjassa.

Nokian kartat ei löydä nopeinta reittä kahden Norjan suurimman kaupungin välillä.

Vastaa
Tarmo78
Tarmo78

21

Nostetaan vanhaa threadia...

Sain töistä Lumia 800 -puhelimen. Matkustin pariksi viikoksi USAan ja ensitöikseni huomaan, että Nokian karttoja ei voi enää käyttää ilman nettiyhteyttä.

Mitä helvettiä on taas liikkunut Nokian insiöörin päässä? Karttoja tarvitsee nimenomaan matkustaessa ja erityisesti ulkomailla. Nyt ominaisuus on täysin turha ulkomilla korkeiden roaming-maksujen vuoksi.

Sinne lähi-Siwaan osaan kyllä ilman navigaattoriakin. Tarvitsen sitä silloin, kun olen kaukana kotoa.

Ei ihme, että Nokialla menee bisnekset päin helvettiä, jos käyttäjäystävällisyys on tätä luokkaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja