Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian uusi halpa Windows Phone Lumia 510 putkahti esiin Kiinassa

11
Teemu Laitila

Nokian uusi halpa Windows Phone Lumia 510 putkahti esiin Kiinassa
Vaikka Nokia ja Microsoft sekä Windows Phone -ekosysteemin muut valmistajat panostavat tällä hetkellä spektaakkelimaisiin lippulaivajulkistuksiin, ainakaan Nokia ei ole hylännyt haaveita kilpailusta myös budjettiluokassa. Nokia on julkaisemassa uutta Windows Phone 7.8 -järjestelmään perustuvaa Lumia 510 -mallia, joka on suunnattu erityisesti kehittyville markkinoille.

Nyt WPCentral raportoi, että Lumia 510 on saanut kiinalaisviranomaisten hyväksynnän, jonka myötä julkisuuteen on tullut myös puhelimen tarkemmat ominaisuudet.

Kuten mallinumerostakin voi päätellä, Lumia 510 on suunnattu Windows Phone -laitteiden hintahaitarin alimmaiseen kategoriaan, mikä luonnollisesti näkyy komponenttivalinnoissa. Alunperin kiinalaisessa Baidu-palvelussa julkaistujen tietojen mukaan Lumia 510 sisältää neljän tuuman LCD-näytön (todennäköisesti 800x480 pikselin resoluutiolla), 800 MHz:n MSM7227A-prosessin, joka löytyy myös Lumia 610 -mallista (sekä ZTE:n tulevasta Blade III -puhelimesta) ja 256 megatavua RAM-muistia. Kamera on varustettu 5 megapikselin kennolla.


Lumia 510:n ulkomitat ovat 120.7 x 64.9 x 11.51 mm eli kooltaan se vastaa paljolti Lumia 610:n mittoja. Painoa on 129 grammaa. Kiinalaistietojen perusteella laite tukee GSM-, WCDMA- sekä HSPA-verkkoja, eli se voitaisiin tuoda myyntiin myös Euroopan markkinoille. Julkaisun odotetaan tapahtuvan jo syksyn aikana ainakin Kiinan markkinoille, mutta hinnoittelusta ei ole tarkempaa tietoa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
JJ. (vahvistamaton)

2

Vähän voisi tästä vielä pienentää. 3,5 tuumaa olisi hyvä, mutta laadukkammat speksit - vaikka samaa laatua 820 kanssa.

Hoi Nokia - täällä ostaja!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
610user (vahvistamaton)

4

Juu ei 610 lagaa ja 7.8 päivityksen myötä luulis paranevan kaikin puolin, akkukesto tossa on kans hyvä kun ei ole tarpeettoman nopeaa prossua käyttäjälle joka ei sitä tarvitse..

Vastaa
FrostRose
FrostRose

8

610:n lagituksesta tuli mieleen, että kun kävin katselemassa mitä WP-puhelinta hommaisin, niin 710 ja 610 olivat päällekkäin seinällä, ja 610:ssa pyörivä esittelyvideo lagaili omia aikojaan. Sama video pyöri siinä viereisellä 710:lla ihan hyvin. Arvaa varmaan kumpi lähti sitten mukaan. 510 on siis menossa 610:n tehojen alle. Siitä syystä en koske siihen muistitikullakaan. Ei siinä että siihen sellaista saisikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
610 (vahvistamaton)

10

610 on ollut julkaisusta asti käytössä. Ensimmäiset viikot vaikutti ihan hyvältä varmaankin johtuen laadukkaasta tuntumasta. Sen jälkeen on saanutkin turhautua jatkuvaan odotteluun. Ohjelmat käynnistyy hitaasti, korvalla saa painettua pitoon, mykistettyä ja laitettua vielä kajarillekin. Suurinpana miinuksena kuitenkin Spotifyn luokattoman hidas käyttö. Nykii ja paukkuu niin perhanasti...

Vastaa
teme565
teme565

11

Tulee semmonen flashback tuosta kymmenen vuoden takaa kun näki myynnissä halvemman luokan tietokoneita silloin uutukaisella WindowsXP:llä varustettuna. Muuten kone saattoi olla ihan OK, mutta keskusmuistissa oli säästelty ja sitä oli esim. 128Mt. Siihen kun lykkäsi Windowsin lisäksi tuolloin yleisen F-securen niin oho, mites se kone nyt näin hitaasti toimii...
Jos Nokia olisi viisas, niin se panostaisi puhelimen sisäiseen rautaan niin että järjestelmä toimisi tökkimättä ja tekisi sitten nuo erot ulkoisilla avuilla (näyttö, kamera, akun koko jne).

Varsinkin tässä kohtaa näkyy, kuinka huono ajatus oli tuo wintoosaan siirtyminen. Kun järjestelmän kehitys ei ole omissa käsissä, niin sitä ei voi mitenkään kustomoida näitä hitaampia halvemman hintaluokan puhelimia varten.

Toistan sen, mitä olen joskus aiemminkin sanonut, eli toisinaan windows on huono ajatus tietokoneessakin, niin saati sitten kännykän kaltaisessa oikeasti kriittisessä sovelluksessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja