Nokia paljasti Lumioiden hinnat Saksassa: 649 ja 499 euroa

14
Teemu Laitila

Nokia paljasti Lumioiden hinnat Saksassa: 649 ja 499 euroa
Nokian syyskuun alussa tapahtunut uusien Lumia-mallien lanseeraus sai lehdistön epäilemään, että yhtiö on palannut vanhoihin pahoihin tapoihinsa, kun uutuuspuhelinten hinnoista tai saatavuudesta ei suostuttu antamaan virallisia lausuntoja. Nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Nokia saa uudet Lumiat kauppoihin ajallaan, kun yhtiö on julkaissut viralliset hinta- ja saatavuustiedot ainakin Saksassa, Italiassa ja Venäjällä.

Nokia ei edelleenkään kerro tarkkaa julkaisupäivää, mutta yhtiö lupaa ainakin saksalaiskuluttajien saavan uudet Lumiat käsiinsä marraskuun aikana. Saksassa Nokian lippulaivan Lumia 920:n suositeltu jälleenmyyntihinta verojen jälkeen on 649 euroa. Nokian uuden strategian mukaan Lumia-malliston lippulaiva tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille, joka Saksassa on Vodafone. Lumia-sarjan halvempi malli Lumia 820 saapuu myös kahden muun operaattorin valikoimaan. Sen hinta on 499 euroa verojen jälkeen.Saksan lisäksi ennakkotilaus on alkanut virallisesti myös Italiassa, jossa Lumia 920:n hinta on 599 euroa. Lumia 820 on myös 499 euron hintainen myös Italiassa ja laitteiden luvataan saapuvan marraskuun aikana.

Vaikka Nokia ei ole vielä julkaissut uusien Lumioiden virallisia hintoja Suomen osalta, hintataso tuskin heittää kovin paljon muualla Euroopassa nähdystä tasosta. Lumioiden eurooppalainen hintataso ei myöskään ole varsinainen yllätys, vaan puhelinten hinnat noudattelevat paljolti yleistä tasoa. Silti esimerkiksi HTC:n Windows Phone -lippulaivan 8X:n hinta tulee epävirallisten tietojen mukaan olemaan noin 550 euroa.

Nokian tiedotteessa kerrotaan, että Lumia 920 saapuu ainakin Saksassa myyntiin keltaisena, punaisena, valkoisena ja mustana. Lumia 820:n värivalikoima on punainen, keltainen, valkoinen ja musta, joskin laite sisältää mahdollisuuden myös kuorten vaihtamiseen. Poissaolollaan loistaa edelleen aiemmista Lumia-malleista suosittu syaanin värinen malli, jonka on epäilty saapuvan myöhemmin jonkin operaattorin tarjontaan yksinoikeudella.

Molemmat Lumiat tukevat neljää eri LTE-taajuutta (800, 900, 1800, 2100 ja 2600 MHz), eli laitteiden pitäisi tulla myyntiin LTE-yhteyksillä myös Suomessa, mikäli operaattorit niin päättävät.

Päivitys 13:59: Nokia on julkaissut virallisen hinnoittelun myös Tanskan osalta. Tanskalaiset joutuvat maksamaan Lumia 920:stä 4900 paikallista kruunua eli 657 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
joou6657 (vahvistamaton)

1

Jos HTC Windows Phone 8S ennakoitu hinta 380€ pitää paikkansa, ei tarvi miettiä kumman ostan L820 vaiko HTC:n. Lumia 920 kiinnostaa toki muutoin, mutta viimeksi nokian lippulaivan ostosta jäi paha maku, nyt "ei uskalla" tutustus uuteen käyttikseen kalleimmalla mallilla..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
veikko222 (vahvistamaton)

2

HTC puhelinten hinnat varmaan verottomia ja todellinen ero nokian puhelimiin on kymppi tai pari

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeisus (vahvistamaton)

3

@1
Joo kyllä itsekin mietin, että pitää päästä kokeilemaan laitetta pari päivää ennenko "uskaltaa" ostaa. Näin olen kyllä toiminut kaikkien puhelimien kanssa, mitä olen ostanut.

Vastaa
AfterDroid
AfterDroid

4

Tuo 820 on kyllä sellainen väliinputoaja että toista saa hakea. Kaikki 920:n herkut on pudotettu tuosta pois ja silti hinta 500e.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pasi %&/ (vahvistamaton)

7

@MursuMafia72 Ei tainnut noissa olla AT&T hintaa? Jenkeissä operaattorien hinnoittelu on jotain aivan toista kuin nämä hinnat!

Tosin et tainnut sitä tarkoittaakaan? :) Nokia varmasti myy vähemmän kuin kumpikaan noista mainitsemistasi puhelimista jenkeissä, mutta 920 on se tuote, joka nostaa Nokian taas vakavaksi peluriksi kaikilla markkinoilla vielä ennen joulua. Ensi vuonna tilanne on jo merkittävästi parempi ja markkinaosuudet aivan toiset kuin tänä päivänä!

Vastaa
mckonen
mckonen

10

#1 Ei uskalla ostaa winukka luuria?? Itse odotan eniten 8 luureja ja varsinkin pädejä, jossa 8 pääsee varsinkin oikeuksiinsa, SE on pädien seuraava juttu. NokianlLumista tekee nimenomaan ostamisen arvoiseksi kartat ja pureview kamera, karttoja oppi arvostamaan kun yrität suunistaa miljoonakaupungissa tai aasiassa jossa tienviitoista ymmärrä mitään...Toisaalta jos olisin ollut Nokian johtaja olisin pitänyt myös Meegon valikoimassa ja tuonut myyntiin sen näppis N9n, joka oli lähes jo valmis...
Ken ei omista ennestää mac pctä, niin tulee todellisia hankaluuksia Iphonen kanssa, pelkästään tiedostojen siirto pc:stä on tuskaa Ithunesin kanssa, menee hermot...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
aloittaja. (vahvistamaton)

11

@2 Itseasiassa tuo mainitsemani hinta 380€ oli eilen mainittuna ikkunantakana.fi suvustolla, nyt en enää ole onnistunut ko. juttua sieltä löytämään, liekö ollut ankka..

@10 Kuten sanoin, en välittäisi kokeille kallemmalla versiolla. Huono vertaus, mutta aikoinaan päätin antaa Symbian^3:lle mahdollisuuden ja ennakkotilasin Nokia N8:n. Taisi olla heti vuodenvaihteen jälkeen, kun koko Symbian käytännössä tapettiin. Nokian nykytila on vähän kiikun kaakun, liekö tuki jatkuu mihin asti, jos pahin käy? Ja muutenkin, koko käyttistä kun ei ole käyttänyt, niin ei halua ostaa kalleinta todetakseen ettei tykkää.. Mitä Nokian karttoihin taas tulee, niin ovat navigointia myöten koko Windows Phone 8 alustan käytössä, merkistä riippumatta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
höhe (vahvistamaton)

12

Toivottavasti lumia 820 hinta on halvempi suomessa, jos ei niin en kyllä varmaan osta. Pitää katsoa jos tulee halvempana kytkyllä tai joulu alesta... harmi, kiinnostaisi kovasti :(

Vastaa
Agent_007
Agent_007

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aloittaja.:

@2 Itseasiassa tuo mainitsemani hinta 380€ oli eilen mainittuna ikkunantakana.fi suvustolla, nyt en enää ole onnistunut ko. juttua sieltä löytämään, liekö ollut ankka..


Viime viikolla uutisoitiin Briteissä noista HTC:n hinnoista, jotka ovat verojen kanssa 225 puntaa (noin 283 euroa) ja 399 puntaa (noin 502 euroa).

http://www.unlocked-mobiles.com/sim-fre...ee-p-84272.html
http://www.unlocked-mobiles.com/sim-fre...ee-p-84273.html

Vastaa
mcmopo
mcmopo

14

Itse odotan jollan julkaisuja ja teen päätöksen sen pohjalta. Windows puhelimia en ole käyttänyt ennempää mutta win8:n metro jätti tietokoneella niin karvaan maun suuhun että...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.