Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vaarallisilla vesillä Lumia 920:n hinnoittelun kanssa

39
Manu Pitkänen

Nokia vaarallisilla vesillä Lumia 920:n hinnoittelun kanssa
Nokia on paljastanut uuden sukupolven Lumioiden hintatiedot. Ennakkoarvioissa esimerkiksi Lumia 920:n suositushintaa on pidetty aivan liian korkeana.

Reutersin jutussa Lumia 920:n hintoja eri Euroopan maissa on verrattun Samsungin Galaxy S III:een, minkä perusteella nokialainen maksaa suunnilleen 25 prosenttia enemmän kuin sen korealainen kilpailija. Analyytikot ovat arvioineet hinnoittelupolitiikkaa uhkapeliksi, sillä siinä ei ole pienintäkään merkkiä markkinaosuuksien aggressiivisesta tavoittelusta.
Lumia 920:n heikkoudeksi voidaan lukea Windows Phone -alusta, joka on toistaiseksi kovin tuntematon asiakkaiden keskuudessa. Alhaisimmilla hinnoilla uusia asiakkaita olisi ollut helpompi tavoitella. Nyt asiakkaat saattavat tukeutua mieluummin edullisempaan puhelimeen, josta löytyy tuttu ja turvallinen Android. Suomeksi sanottuna Galaxy S III:een. Analyytikko Nick Dillonin mielestä puhelimet eroavat raudan puolesta varsin vähän toisistaan.

Esimerkiksi Saksassa Galaxy S III maksaa noin 530 euroa, kun Lumia 920:n hinta on 649 euroa. Italiassa ero S3:n hyväksi on 69 euroa ja Ruotsissa ero on noin 140 euroa.

EDIT: Todennäköisesti jälleenmyyntihinta uusilla Lumia-puhelimilla on totuttuun tapaan useita kymmeniä euroja pienempi kuin ennakkotilaushinta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

squi
squi

1

Tämä analyytikkojen huoli on vähän ihmeellinen, kun otetaan huomioon, että Galaxy S III:n hinnaksi kerrottiin julkaisun yhteydessä huimat 699 euroa. Kun laitteet tuli kauppoihin, niin todellinen hinta oli kuitenkin pienempi. En jaksa uskoa, että tuo nyt julkaistu ennakkotilaushinta olisi sama kuin lopullinen myyntihinta.

Vastaa
niin (vahvistamaton)

4

Eikös se nyt ole aivan sama. Kuukausimaksulla operaattorien hinnoittelemana ero/kk on kuitenkin korkeintaan euro sinne tai tänne. Hinta pitäisi olla puolet halvempi että sillä olisi merkitystä ostajalle. Ja kun tuote on huippulaadukas niin sitä ei pikkurahalla edes rakenneta.

Mutta kuten @1 kirjoittaa, hinnat varmaan elää vielä... Toki fiksu toimittaja voisi tutkia vaikkapa lumia 800&900 ilmoitettuja hintoja ja miten sitten kävi kun tuote tuli kauppaan.

Vastaa
KuukaudenVesterinen (vahvistamaton)

6

Hinnalla mitään merkitystä ole, tämän näkee selvästi kun vertaa ensimmäisen sukupolven, aggressiivisemmin hinnoiteltujen Lumioiden myyntilukuja järjettömän kalliin iPhone 5:n tai SGS III:sen vastaaviin. Puhelimen pitäisi vaan olla järjettömän mullistava ja "innovatiivinen"(päivän muotisana) jos käyttis on WP.

Vastaa
jkij
jkij

8

Mistä löytyy sgs3 32gb hinta? siihen tätä pitäisi verrata.
Tosin koreanpaska ei pärjää Nokian laitteelle millään osa-alueella.

Vastaa
haga1
haga1

9

Ja minkä takia vertailla vertailla puol vuotta sitten myyntiin tullut laitetta tuoreeseen? Dorkaa sanon minä..

Vastaa
BFHST (vahvistamaton)

10

En tajuu miks markkinoiden parasta tekniikkaa/kattavinta pakettia pitäis myydä halvemmalla kuin muita

Vastaa
simsim4
simsim4

12

@8 Yksi osaalue on sovellusten määrä ja toinen on näytön koko sekä tietenkin prossu joka ei mun mielestä ole kyllä hirveesti samsungin eduksi. Olispa kertonut että tollanen tulee niin en ois ehkä ostanut Notea mutta nyt on todella vaikea vaihtaa pienempään...

Vastaa
Kdkdmfk (vahvistamaton)

13

Kuka ostaisi tuollaisen kiiltävän muovilelun windowssilla, kun samaan hintaan saa iphonen?

Vastaa
joksak
joksak

17

16; markkinoiden himoittavin puhelinuutuus. Ostaisin heti jos ei olis Lumia 900:sta. Muista leireistä mielenkiintoisia luureja ainoastaan Motorolalla.

Vastaa
akse
akse

19

@16 miks kukaa haluis mitään muutakaan paskaa? (iphone androidit?)

neiti sävyt? ai se on neitipuhelin jos ottaa mustana, harmaana tai valkoisena vaan sen takia että saatavilla on myös keltainen ja punainen.. kylläpä täällä on fiksua porukka.

Vastaa
FD (vahvistamaton)

22

Sanon vaan sen, ettei kehittyneemmällä käyttäjällä ole mitään tarvetta suljetulle windows alustalle.

Vastaa
pain83
pain83

23

@FD
Niin "kehittyneet" käyttäjät varmaan käyttävät vielä suljetumpaa iOS:ia :D Eipä noita oikeasti avoimia alustoja ollut kuin Maemo ja sitä seurannut Meego Harmattan, tosin Meego Harmattan oli suljetumpi kuin N900 löytynyt Maemo.

Vastaa
Fiksumpia? (vahvistamaton)

24

Jep, on se hienoa, kun joku toimittaja ja/tai analyytikko pystyy parissa minuutissa tekemään arvion siitä, mikä on tuotteen oikea hinta. Nokia on kuitenkin löytänyt kilpailukykyisille tuotteilleen aina oikean hinnan, jolla tuotteet on mennyt kaupaksi. On aika ylimielistä pitää itseään parempana asiantuntijana kuin valmistaja, joka on miettinyt asiaa useita kuukausia ja jonka tulevaisuus riippuu kyseisistä tuotteista. Fanipojat on tietysti oma lukunsa. Heillä kun ei ole mitään käsitystä edes tuotteen hinnan muodostumisesta oikeasti. Toinen toistaan tyhmempää porukkaa...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

25

@16
Näin Suomessa ja kelien kylmetessä vaikka siksi, että Lumia 920:sen näyttöä pystyy käyttämään hanskatkin kädessä. Tai siksi, että Lumia 920:sen kameralla saa kuvia myös auringonvaloa onkin koko ajan vähemmän tarjolla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

26

@24
Totta. Ja AINA ennakkoon ilmoitettu hinta on ollut ennakkohinta. Sehän on vain niitä varten, jotka haluavat puhelimen ennakkoon ja ovat siitä valmiita maksamaan. Ennakkomyynnin jälkeen viilataan 50 € pois ja lähdetään siitä liikkeelle. Joten marraskuussa hinta lienee kokolailla 600 € ja ensi vuoden puolella se on sitten 550 €.

Vastaa
Gathago
Gathago

27

Galaxy S III ennakkohinta oli 699€, nyt halvimmillaan alle 500€
Lumia 920 ennakkohinta on 649€
Iphone 5 698-898€

Galaxyn ja Lumian osalta alkuperäinen ennakkohinta, joka aina tippuu kyllä kun tuote myyntiin, kuten jos nyt katsoo Galaxyn hintoja. Iphone nyt maksaa tuon verran. Niin ihmettelen "asiantuntijoita" ja toimittajia jotka taas pakolla repivät huonoja asioita ja uutisia.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

28

Joo kyllä noi analyytikot taitaa olla tyhjänpäiväsisiä suunsoitajia, jotka ei ymmärrä yhtään mistä puhuvat tai yrittävät vääristellä julkisuutta mieleisekseen.

Eihän tuo ennakkohinta ole sen kummempi kuin muittenkaan tuotteiden.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

29

Kyse onkin siitä että mikä on juuri NYT SIII:n hinta
Mutta toisaalta Nokia uutuus tarjoaa niin paljon ominaisuuksia
että oikea vertailukohta onkin iPhone 5
joka on, paitsi merkittävästi kalliimpi
niin myös aivan tautisen huono mitä tulee uutuusarvoon
jollei sellaiseksi lasketa karttojen kamalaa tasoa

Premium tuotteesta premium hinta!
Muutoin myynti jää vielä pienemmäksi,
koska ajatellaan halpistuotteen olevan jotenkin huono

Jouluna menee joka tapauksessa kaupaksi.
Ennustan myynniksi 30-35 miljoonaa kpl

Vastaa
Boss93
Boss93

32

@13 Tuon "muovilelun" Saa sentään naarmuttomana paketista ulos toisin kuin sen törkeän kalliin ja "innovatiisem" iPhone 5:n

Vastaa
jarppi2 (vahvistamaton)

33

@8
Aika hyvin osaat paskaa puhua!. =) Samsung Galaxy S3 ja Nokia Lumia 900 ovat ihan eri hintatason (myöskin teknisesti/ominaisuuksiltaan) älyluureja keskenään!. ;)
Nokia kuuluu muutenkin siihen "perus-puhelin" luokkaan. =)

Vastaa
Boss93
Boss93

34

@33 ... Kannattaiskos sun ensin kokeilla esim. Lumia 800:sta ennen, kun menet kommentoimaan mitään nokian "perus-puhelimista". Voin ihan molempia tunnustelleena sanoa, että Lumia 800 voittaa SGS II:n ainakin käsituntumassa.

Vastaa
MennTalvLumia@ (vahvistamaton)

36

@25 Se kiinnostaa eniten,että kuinka hyvin puhelin myös toimii (ja varsinkin,kun akkua ei pysty irroittamaan ilman kunnollisia työkaluja)!!.Siksi ei ainakaan Nokia Lumiaa,vaikka olisi kuinka hyvä kamera.Nokia Lumia 920 taitaa toiminta-ajoiltaan hävitä mm.Samsung Galaxy S3 mallille!. ;)

Vastaa
1VarmaOstaja (vahvistamaton)

37

Lumia 920 tulee ostetuksi, saa nähdä mihin hintaan. Paras tarous voittaa. Lumia 900 myytiin uutena isoissa liikkeissä noin 530 euron hintaan. Jos selvästi parempi Lumia 920 maksaa noin 50 euroa enemmän, ei ollenkaan paha hinta. Kiinnostusta uuteen Lumiaan näyttäisi olevan mukavasti kavereilla, jotka harkitsevat siirtymistä älypuhelimiin

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

38

AhKeefas @ 28.9.2012 15:24

"Kyse onkin siitä että mikä on juuri NYT SIII:n hinta"

Eipäs olekaan. Kyse on siitä mikä on Lumia 920:sen hinta, kun sen myynti on kunnolla alkanut. Nyt ilmoitettu on ennakkohinta heille, jotka haluavat puhelimen ekana. S3:lle se oli jopa kalliimpi kuin tämä Nokian hinta.

Esim. Lumia 900 maksaa nyt saman kuin Galaxy S2 (359 €).
Lumia 920 tulisi päästä Galaxy S3:n kanssa samoihin hintoihin mahdollisimman nopeasti (tässä toki meillä kuluttajilla on omat lehmät ojassa myös).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja