Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumiat hurjassa alennusmyynnissä

42
Valtteri Ahonen

Lumiat hurjassa alennusmyynnissä
Suomessa varaudutaan jo uusien Lumia-mallien tuloon, minkä johdosta vanhempien mallien hinnat ovat romahtaneet.

Lumioita saa Suomessa nyt paikoitellen liki 40 prosentin alennuksella. Lumia 800 maksaa halvimmillaan 245 euroa ja isoveli Lumia 900:n saa noin 345 eurolla.

Uusien Nokioiden paljastuneita (alustavia) hintoja on pidetty yleisesti melko kalliina, mutta näitä hintoja ei voi suuriksi syyttää. Toki on muistettava, että vanhemmat Lumiat eivät ole päivitettävissä uuteen Windows Phone 8 -versioon, vaan ne saavat vain Windows Phone 7.8 -päivityksen, joka tuo mukanaan muun muassa uuden aloitusnäytön.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (42)

Lemonte
Lemonte

1

sininen lumia900 kuumottas ostaa, mutta pitää vielä muutama kuukausi kärvistellä jos vaikka 920 tulis sinisenä myyntiin sittenkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jorma3 (vahvistamaton)

4

Ehdinkin jo ihmetellä miksi Nokia ei ole aiemmin laskenut lähes vuoden vanhan Lumia 800:n hintaa. Nyt se sitten tapahtui ja ostoon meni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

@uutinen
Mikä firma myy 40% allennuksella ? Joku jolla ollut kovat hinnat aijemmin ?

Gigantti alensi noin 30% Lumia 800 hintaa, ja webissä 800:n lähtee uutisen 245e hinnalla.

Lumia 900 hintaa Giganttissa allennettu noin 20% ja lähtee nyt myös sattumalta uutisen 345e hintaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
niin (vahvistamaton)

7

@2. Eikös ne sitä uunituoretta puhelinta myykin kovaan hintaan ja polkumyynnistä ei tietoakaan. nämähän on jo vanhoja malleja jota nyt myydään

Vastaa
McKuikka
McKuikka

9

No haloo, expertillä on nyt viikonloppuna ja Gigantti vain nokittaa heidän messuhintojaan. Ensi viikolla palautuvat taas normaaliksi. Eikö toimittajan planttu tajua, että Gigantti ja Expert tappelevat jatkuvasti ja jos toisella on erikoistarjous niin toinen seuraa lähes välittömästi.

Vastaa
Japi73
Japi73

10

Gigantti myy parissa myymälässä vielä edullisemmin. Muistaakseni tämän viikonlopun ajan esim. Lumia 800 hintaan 199e. Ilmoittelivat facebookissa. Ainakin Vantaan megastoressa ja jossain muualla. Myös 900 halvemmalla.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti McKuikka:

No haloo, expertillä on nyt viikonloppuna ja Gigantti vain nokittaa heidän messuhintojaan. Ensi viikolla palautuvat taas normaaliksi. Eikö toimittajan planttu tajua, että Gigantti ja Expert tappelevat jatkuvasti ja jos toisella on erikoistarjous niin toinen seuraa lähes välittömästi.


Kyllä näitä edullisesti myyvät muutkin kuin Gigantti ja Expert, esim. Elisa myy 800:sta alle 250 euron ja Telefinland pyytää 240 euroa
http://www.elisashopit.fi/tuote/772
https://kauppa.tele.fi/telefinland/vali...S|p|14956988556

Vastaa
Boss93
Boss93

14

@13 Itseasiassa L900 makso sillon karvan verran yli 500€. Tosin tuos 800:n hinnas on vähän ilmaa, kun miulla oli mukamas kiire saada uus känny, niin menimpä sitten ostamaan sen prismasta lauantaina hiukan kalliimmalla, kun ei mukamas maanantaina ehtiny hakee vaikka gigantist.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

15

Puoli vuotta on pitkä aika mobiilialalla.. Eiköhän Nokia tue jälleenmyyjiä saamaan varastoja tyhjiksi ennen uusien puhelimien tuloa. tuo 345€ L900 on kyllä törkeen halpaa ja se on halvempi kuin SGS2 jo.

@13 ei kyllä saanut L900 tuohon hintaan puoli vuotta sitten.. 480€ kytkynä sai halvimmillaan, suoralla kaupalla oli päälle 500€.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

SGS2:n on kuitenkin niin lähellä tuon 900 Lumian hintoja, että taitaa monen vaaka kallistua kuitenkin siihen, onhan ne kuin eri planeetalta jos niitä pääsee vierekkäin testaamaan..

"@2 uunituore joo.. lumia 800 on vissii kohta vuoden vanha? 900 puolivuotta"

No mikäs on 900:sta uudempi malli myynnissä? ja käsittääkseni tuo 800 on toiseksi uusin. Lumia 900 on kuitenkin tämän hetken lippulaiva Nokialla.. Tulevaisuus sitten erikseen, onahn niitä puhelimia tulossa tulevaisuudessa muiltakin vai meinasitko että Samsung myy tulevaisuudessakin lippulaivanaan SGS3:sta ja Apple 5:sta?

Maailma menee eteenpäin ja asiakkaat ostaa niitä mitä on myynnissä, ei mitään haavekuvia (Tässä Nokian tapauksessa vielä aika vahvasti väritettyjä sellaisia, kun pitää ihan suoranaisest ikusta kuluttajia linssiin, toki ihan kivan värisiä ne on).

Vastaa
Lumikki
Lumikki

18

Isot alennukset kertoo vain siitä että kuinka paljon ylimääräistä kuluttajilta otetaan tuotteista. Koska harvoin kukaan myy koskaan tappiolla.

40% tarkoittaa että ihmiset maksaa ainakin 100€ liikaa puhelimistaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@18
Yritätkö nyt antaa ymmärtää, että kenenkään ei pitäisi pystyä tekemään voittoa vaan kaikki pitäisi myydä komponenttien hinnalla (tai kaupan tapauksessa sisäänostohinnalla)?

Kuluttajilta on *pakko* ottaa "ylimääräistä", jos ei oteta ei firma pysy pystyssä. Ja kun on katsonut Nokian tuloksen rämpimistä ei sen puhelimien hinnoissa nyt ihan älyttömästi ole ilmaakaan ollut.

Ja tässä Lumia-alennusmyynnissä voi ihan oikeasti joku ottaa takkiinkin, ei tuotteiden makuuttaminen varastossakaan ole ilmaista.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

20

Kerran eräs ATK-opettaja kertoi, että komponentit maksa kuin kymppejä, loput menee muihin kuluihin. Kehitys,Firman voitot, logistiikka, kauppa ja lopuks ALV.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@2
Joensuu, ainoa mikä tässä näyttää huonolta olet sinä. ;)
Lumia 800 ja 900 ovat jo vanhoja malleja, vaikka ovatkin vielä Nokian lippulaivatuotteita.

@17
Jarissimo, Nokialta vain hyvä ja oikea ratkaisu laskea nykyisen malliston hintoja. Kaupoissa ne ovat Nokian kärkituotteita, mutta tämän hintaluokan luurien ostajakunnasta luultavasti suurin osa tietää, että uudet lippulaivat on jo julkaistu ja siten olemassa.

Hitto, jos Lumia 800:sta saa jostain kahdella sadalla... Pitäsköhän koittaa metsästää? Lumia 920:seen ehtis sit siirtyyn vaikka ens keväänä... Pahan pistit Nokia nyt. :)

Vastaa
Boss93
Boss93

25

@ WOHOOW!!!.

Paha vain, että Sampan ATIV-s on aivan jäätävän ruma halko verrattuna Lumppu 920:een ja specseissäkin jää jonkin verran jälkeen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

27

@23
Viesti #10
"Gigantti myy parissa myymälässä vielä edullisemmin. Muistaakseni tämän viikonlopun ajan esim. Lumia 800 hintaan 199e. Ilmoittelivat facebookissa."

Itsellä ei parempaa tietoa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

28

@24
Hieno uutinen. Varmaan et itsekään tajunnut, kun ei uutisen tekijäkään ole taas tajunnut, että se on kyllä Lumia 820 ennemmin johon Samsungin Ativia pitäs verrata. Taitaa Lumia 820 olla taas sit halvempi kuin Ativille ilmoitettu hinta. :p

Tietoviikon uutisesta:
"Mikäli hinta pitää paikkansa, olisi Samsungin malli 50 euroa halvempi kuin Lumia 920."

En pidä 50 € ollenkaan liikaa pyydettynä jos pitäs Lumia 920:sen ja perus WP8-luurin väliltä valita.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

29

@26
Ikävää jos uusien Lumioiden saapuminen markkinoille menee pitkälle marraskuuta tms., mutta tuokin uutinen on taas tätä perus tuubaa.

"FIM arvioi aamukatsauksessaan, että Nokian aikataulu uusien Lumioiden saapumisessa päämarkkinoille on lipsumassa. "

Mikä Nokian aikataulu on lipsumassa, kun eivät ole tietääkseni sitä aikataulua kertoneet. Siis puhdas FIMin oletus, että aikataulu olisi "markkinoilla WP8:n julkaisusta" (eli lokakuun vika viikko).
Kenties Nokia on ainakin sen verran oppinut, että ei ole nyt luvannut jotain mitä ei pysty pitämään. Kunhan ennen joulukuuta ja -markkinoita saisi luurit kauppoihin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

31

@28
Siis mitä sekoilet? Kyllä tuota ativia vaan pitää verrata nimenomaan 920:iin.. eihän nokia voita sitä kuin kamerassa, mutta häviää lähes kaikkialla muualla ellei ole tasapeli.
Samsung voittaa esim gepsissä (glonass tekee oikeasti ihmeitä), oheissoftissa (karttaa lukuunottamatta (tai siis navia)), mitoissa, muotoilussa (Nokialla kivat värit mutta terävät kulmat on todella idioottimaiset)..

Siis miksi pitäisi verrata halvempaan ja kamera ei riitä syyksi. Onkohan ativissa tuki langattomasti lataukselle, kuten sgs3:ssä ja sen jälkeen julkaistussa 920:ssä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

32

31@
> eihän nokia voita sitä kuin kamerassa,

Rauta ja pehmo ominaisuuslistalla on 920ssa paljon muitakin vahvuuksia.

>Samsung voittaa esim gepsissä

Mitä Samsungin GPSssä on parempaa ?

>(glonass tekee oikeasti ihmeitä)

Tuo taisi olla myös Samsungin listalla, eli GLONASS tuesta plussa kummallekkin.

>oheissoftissa (karttaa lukuunottamatta (tai siis navia)),

Laitteita ei ole julkaistu, mutta missä pehmo hiluissa Samsung pesee ? Nokialaisessa nyky tiedolla enemmän plussa tuolla saralla.

>Siis miksi pitäisi verrata halvempaan ja kamera ei riitä syyksi.

Osalle kamera on iso juttu ja 920 valitaan kameran takia, halvempi 820 jos kamera ei niin tärkeä.

>Onkohan ativissa tuki langattomasti lataukselle, kuten sgs3:ssä
>ja sen jälkeen julkaistussa 920:ssä?

Langaton lataus on 920ssa, 820ssa on natiivi tuki, ei vakiona.

Liki kaikkii puhelimiin saa langattoman latauksen lisävarusteena, se nostaa hintaa ja usein ja käytettävyys ei välttämätä sama kuin integroidussa.

Jos ei halua hyvää kameraa, eikä langatonta latausta, haluaa pienempää kokoa, niin nokiaa ostava säästää ja harkitsee nimenomaan 820aa, eikä 920aa, jos 820 on liiankallis, niin sitten jotain halvempaa.

Osa pitää noiden muotoulusta, joka yksinään jo johtaa valintaan, ne jotka eivät pidä miettivät pidempään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@30
=)
Kommentoit viestin #22 kohtaa "...jos saa jostain...", joka perustui viestin #10 ilmoittamaan tarjoukseen. Joten sitähän sä kommentoit... :p

@9
McKuikka @ 29.9.2012 07:43
"No haloo, expertillä on nyt viikonloppuna ja Gigantti vain nokittaa heidän messuhintojaan. Ensi viikolla palautuvat taas normaaliksi."

Gigantin lehden mukaan heillä hinnat on samat ainakin tämän alkaneen viikon.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

34

@31
Mitään sekoile. Minusta Lumia 920 on ominaisuuksiltaan selkeästi paras julkaistuista WP8-puhelimista. Raudaltaan tärkeimpinä eroina näyttö ja kamera. Softan puolelta esim. navi ja Nokia TV. Näiden osalta Lumia 820 on riisuttu näytön ja osittain kameran osalta. Muotoilu on makukysymys, mutta Nokian PC-unibody kuoret on kestävyydeltään mahtavat.

Jos haluat pyöristetyt nurkat, niin L820:ssä ne on.
Enkä sanonut, että Ativ olisi huono luuri. Minusta sitä ei vaan välttämättä tarvi verrata ko. uutisen lailla suoraan L920:seen. Varsinkin kun argumentti oli "hinta eroa 50€". Minusta L920:sen lisäominaisuudet on kyseisen hintaeron arvoiset.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

35

Käsittääkseni Samsung tuo androidista tutut s-softat ja hubit myös tuohon ativiin.. näin käsitin ativiin-s:n sivulta. Ehdoton plussa Nokiaan verrattuna sillä mieleStäni Nokian lisukkeet on lähinnä kosmeettisia, jotka muilla jo on tai ne on saatavilla ilmaiseksi kolmansilta osapuolilta..

Ai tukeeko nokiakin tuota glonassia? Gepsissä sanoin paremmaksi sillä luulin ettei tuota glonass tukea ole Nokiassa. Tämä toki kuulostaa oudolta kun käytin puhekieltä. Eli gepsistä puhuessani tarkoitin paikannusta kokonaisuudessaan sisältäen sekä GPS:n että glonassin. Hienoa jos Nokiakin on alkanut tukemaan tuota.

Jäi kyllä paljon epäselväksi että mitä kovaa ja pehmeää tekniikkaa Nokialla on paremmin tuossa 920:ssä kuin muissa kilpailijoissa (siis kamera, puhenavigointi ja näytön käyttö hanskoilla, mutta se tuntuu aikavähäiseltä, kun hinta on ihan pilvissä ja koko on mitä on..

Pelkkä kamera ei tosiaan riitä sillä jo n8 näytti sen. Paska ja kuvottavan oloinen puhelin jossa on edelleenkin markkinoiden toiseksi paras kamera. Siitä parempi kamera löytyy ensimmäisestä pv puhelimesta joka myös kuvottava ja suurikokoinen möykky.. kumpikaan niistä ei myy..tai myynyt aikoinaan..

Ja tuo wp ei ole monellekaan sen houkuttelevampi kuin symbbari, joten vaikea nähdä menestystä. Pitää erottua muutenkin ja nykyisellään sitä ei tapahdu. Nykyisellä softakehittäjämäärällä myös innovaatioiden tekeminen ja erottuminen tulee olemaan entistä vaikeampaa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

36

Olen kyllä samaa mieltä että l920 on paras wp8 luuri mikä on julkaistu, mikäli järjetön koko ja paino ei ole este. Tämä siis mikäli asiat toimii kuten on luvattu ja ammattikameroilla toimivaksi näytetty. Ja mikäli mallit tulee vielä myyntiin samaan aikaan kuin kilpailijoilla.

En kuitenkaan näe syytä miksi tuota Samsungin luuria pitäisi verrata budjettimalliin kun ominaisuudet, hinnoittelu ja näytönkoko ovat kuitenki isomman kilpailijan puolella.

Se ei kuitenkaan riitä mihinkään että olisi paras wp8 luuri kun seuraavassa vertailussa muita alustoja vastaan näyttää jälkeenjääneeltä.

Ja yksi suuri asia kuluttajan mielessä on luotettavuus ja imago. Nämä menee heittämällä samsungille.. Nokian uskottavuus on -5 , luotettavuus -10 ja kirsikkana kakun päällä kiinnostavuus -15.. vastaavasti Samsung on edes kiikunkaakun plussan puolella.. Nokialla on myös lähes jokapaikassa paska maine sekä valmistajana että työnantajana joten antipatiat on valmiina.

Eli lopputulos minusta on kaikesta hyvästä huolimatta: liian vähän mutta vastaavasti liian myöhään..

Päälle vielä kuluttajien kusetusyritus ja naurettavat selitykset kiinnijäämisen jälkeen.. vaikka kuluttajien silmissä yritys näytti surkealta ja ylimieliseltä niin kurjuus pitää maksimoida alleviivaamalla, ettei meitä vittu edelleenkään kiinnosta emmekä ole mitään oppineet mistään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

37

Samsungin hubeista en tiedä kyllä mitään. Kerrotko hieman niistä?

Koko ja paino lienee myös makuasioita, varsinkin niiden järjettömyys. Kooltaanhan L920 on peräti kaksi millimetriä paksumpi kuin Ativ S ja 0,3 mm leveämpi, mutta peräti 6,9 mm matalampi. Painossa on se 50 grammaa eroa. Minua ei haittaa. Nykyinen N900:seni on vielä painavampi. :)

Muuten mistä lie Nokialaisten paino syntyvän nykyisin? Paksummat kuoret? Painavampi kameratekniikka? Langatonlataus?

No minä en pidä L820:stä budjettimallina. Ne on vasta tulossa. Näytön koko ja resoluutio on ainoat mitkä erottaa sen Ativista. Resoluutiokin on sama kuin L900:ssa saman kokoisella ruudulla.

Loppu tuloksia WP:n tai Nokian kannalta on hankala veikata. Toivon parasta kuitenkin. Mitä tulee Nokian "kusetusyrityksiin", niin hölmöähän se oli, jos kyseessä oli vahinko. Jos kyseessä se tehtiin tarkoituksella... No ainakin sai näkyvyyttä ja nyt kun puolueettomat testitkin on osoittanut kameran olevan kuitenkin sitä mitä luvattiin, niin kaikki tietävät kyllä mistä on puhuttu...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

38

Google kertoo, minä en:)
Paino syntyy todennäköisesti kuorista, sillä langatonta lataustahan on ihan normaalin kokoisissakin puhelimissa. Ja kamera voi tuoda vähän, mutta tuskin ratkaisevasti, sillä painaviahan nuo kaikki nyky designilla tehdyt puhelimet on. Se mikä tuossa ihmetyttää, on se että miksi niin tehdään, vaikka kilpailijat (esim htc ja Samppa) ovat näyttäneet että ohuemmillakin tulee toimiva ja tukeva. HTC:llä siis tukevammat (käytön eroa ei edes huomaa noiden välillä vaikka ensifiilis onkin se että htc on paljon jämäkämpi) mutta samaa painoluokkaa kuin Samsung.

Tuossa painoksessa taas tulee esille se Nokian omahyväisyys, että asiakkaita ei kuunnella. Tuosta painosta Nokiaa on arvosteltu jo todella pitkään.

Vastaa
Pume
Pume

39

@Jarissimo:

Lumioissakin on Glonass (http://conversations.nokia.com/2012/09/28/7-ways-the-snapdragon-s4-makes-the-nokia-lumia-920-amazing/). Se tulee tuon Snapdragonin mukana.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

42

@41
Happamia sanoi kettu…

Aina tulee parempia laitteita ja hinnat tippuvat aina. Jos hinta oli kuukausi sitten asiakkaan mielestä oikea, osti hän tuotteen. On ihan turha haikailla alennuksen perään. Jo silloin oli tiedossa, että myöhään syksyllä on tulossa WP8 puhelimia, joista aiheutuu hintapaineita vanhemmille malleille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja