>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia solmi sopimuksen karttapalveluista Oraclen kanssa

5
Teemu Laitila

Nokia solmi sopimuksen karttapalveluista Oraclen kanssa
Nokia ja tietokantajätti Oracle aikovat tänään ilmoittaa yhtiöiden välisestä sopimuksesta, jonka myötä Oracle alkaa tarjota asiakkailleen Nokian karttoihin perustuvia palveluita. Nokian mukaan uusi sopimus laajentaa yhtiön karttapalveluiden tarjontaa merkittävästi.

Nokia on pyrkinyt hyödyntämään vuonna 2008 ostamansa karttayhtiö Navteqin resursseja nykyistä paremmin. Nokia maksoi yhtiöstä 8,1 miljardia dollaria eli 6,3 miljardia euroa, mutta viime vuoden aikana Nokian karttapalveluista vastaavan yksikön Location & Commercen liikevaihto jäi vain runsaaseen 900 miljoonaan euroon. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on kuitenkin toistuvasti korostanut karttapalveluiden merkitystä yhtiön tulevaisuudelle.

Oraclen lisäksi Nokia tarjoaa karttapalveluita tällä hetkellä Microsoftille, joka hyödyntää Nokian karttoja Windows Phone -käyttöjärjestelmässään, vahvasti paikallisuuteen nojaavalla Groupon-palvelulle, verkkokauppajätti Amazonille sekä Yahoolle. Lisäksi Navteqin kartat ovat käytössä monen autovalmistajan sisäänrakennetuissa navigointijärjestelmissä.Nokian merkittävin kilpailija karttapalveluissa on Google, jonka kartat opastavat perille muun muassa huimaa Android-käyttäjien määrää. Karttapalveluiden merkitys nykyisille mobiilikäyttäjille kävi ilmi, kun Apple korvasi laitteissaan aiemmin käytetyt Googlen kartat omalla järjestelmällään. Vielä vuosien kehitystyön jälkeen kartat eivät pärjänneet Googlen tarjonnalle ja käyttäjien kritiikki sai Applen toimitusjohtajan julkaisemaan virallisen anteeksipyynnön puolivalmiin tuotteen julkaisusta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

"Nokia maksoi yhtiöstä 8,1 miljardia dollaria eli 6,3 miljoonaa euroa"
Onko kurssi muuttunu jossain kohtaa noin rajusti? :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

@uutinen
>vuonna 2007 ostamansa
>...
>Nokia maksoi yhtiöstä 8,1 miljardia dollaria eli 6,3 miljardia euroa

Meniköhän se vieläkään ihan oikein.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.